Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

θα παρουν την δοση.τελεια και παυλα

Το α’ πληθυντικό της διάλυσης…(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)


Από  Μαζεστίξ στο toixo-toixo

Την ώρα που η μισή Ελλάδα αποχαυνωμένη περιμένει τη λύση απ’ το Eurogroup, η άλλη μισή είναι αποσβολωμένη από τις σφαλιάρες που συνοδεύουν τα νέα μέτρα, σε συνδυασμο με τα προηγούμενα.

  • Στη Forthnet μειώνουν κατά 35% τους ήδη μικρούς μισθούς.Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και προχωρούν σε απεργία, ενώ  εργοδοσία στέλνει τους ρουφιάνους της να απειλήσουν τους απεργούς.

  • Στα ΙΚΕΑ προχωρούν σε…ατομικές συμβάσεις με πολύ μεγάλες μειώσεις μισθών επίσης.

  • Κι εκεί τα ίδια: αντιδρούν οι εργαζόμενοι, εκβιάζουν οι εργοδότες.

  • Η Citibank κλείνει 16 καταστήματα στη χώρα μας και επομένως οι εργαζόμενοι σ’ αυτά είναι πλέον στον αέρα.

  • Τα Costa coffee κλείνουν και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά ετοιμάζοντια να κάνουν παρέα στα εκατομμύρια των ανέργων.

  • Στη Wind γίνονται αθρόες απολύσεις και μειώσεις μισθών.

  • Στους Δήμους οι υπάλληλοι είναι στον αέρα της διαθεσιμότητας-απόλυσης.

Στις περισσότερες εταιρείες του “υγιούς” ιδιωτικού τομέα υπάρχει η ίδια κατάσταση.
Εργοδότες που εκμεταλλεύονται φυσικά τους νέους εργασιακούς νόμους και προχωρούν σε απολύσεις κατά το δοκούν και φυσικά χρησιμοποιούν πλέον άφοβα την απειλή της απόλυσης για να επιτύχουν στον εκβιασμό της μείωσης των μισθών.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους που μας έχουν ζαλίσει τα τέτοια.
Αυτός είναι ο “υγιής” ιδιωτικός τομέας που αγιοποιείται σε σύγκριση με το “κακό Δημόσιο”.
Αυτό είναι το συμπέρασμα του “σωθήκαμε”!

Περίπου 2.000 εργαζόμενοι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους.
Κι όσοι εξακολουθούν (προς το παρόν) να εργάζονται,  αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί σχεδόν κατά 50%.
Μόνο μέσα στο 2012 (χωρίς να υπολογίζουμε τις μειώσεις του 2010-11) η μέση μείωση του μισθού είναι 15%, ενώ ταυτόχρονα η μέση αύξηση της φορολογίας είναι 37%!!!

Οι εργαζόμενοι βιώνουν τις συνέπειες των μέτρων που ελήφθησαν για μια δόση, που δεν έχει έρθει! (στα τέτοια μας που δεν έχει έρθει βέβαια, αφού όλα τα φράγκα πάνε στους τραπεζίτες, αλλά κουβέντα να γίνεται…)

Κάθε μέρα λοιπόν ανατρέπεται πλήρως η ζωή επιπλέον 2.000 συμπολιτών μας, ενώ σφίγγει η θηλειά στο λαιμό και των υπολοίπων που χειμάζονται από τους υπέρογκους φόρους, τη μείωση των μισθών και την αύξηση των τίμών.

Και ταυτόχρονα ένα πολύ μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας έχει κολλήσει τα μούτρα της στην τηλεόραση, κρεμάμενη από τα χείλη του Γιούνκερ και του Μπαρόζο που θα δώσουν… λύση και θα μας δώσουν τη δόση να σωθούμε.

Αυτός ο α’ πληθυντικός είναι το πρόβλημα:
“θα πάρουΜΕ τη δόση
θα ΜΑΣ μειώσουν το χρέος”

Αγαπητοί εν αποχαύνωση συμπολίτες, ο α’ πληθυντικός ισχύει μόνο για τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις αυξήσεις φόρων και τιμών.
Στη δόση και το χρέος υπάρχει μόνο γ’ πληθυντικός:
θα πάρΟΥΝ τη δόση (οι τραπεζίτες)
θα ΤΟΥΣ μειώσουν το χρέος (αυτών που το δημιούργησαν)

‘Ολα θα γίνουν όπως πρέπει για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των γνωστών-αγνώστων: βιομήχανοι, τραπεζίτες, πολυεθνικές, αγορές, διεθνείς οργανισμοί.
Αν τους συμφέρει η μείωση του χρέους, θα το μειώσουν.
Αν τους συμφέρει να δώσουν τη δόση, θα τη δώσουν.
Όταν κάποτε θα τους συμφέρει να μην τη δώσουν, εκείνη τη φορά δε θα τη δώσουν.
Τώρα όμως και δόση θα δώσουν και επιμήκυνση θα δώσουν και ό,τι χρειάζεται για να μη διαλυθεί το πρόγραμμά τους για την επέλαση των αγορών στις ζωές μας.

Η πολιτική, οικονομική και δημοσιογραφική ελίτ θα πανηγυρίζουν για τις νέες μεγάλες νίκες.
Κι εσύ Ελένη και κάθε Ελένη μαζί μου θα εξακολουθείς να βλέπεις τη ζωή σου να διαλύεται σε α’ πληθυντικό.

Σωτηρία σε γ’ πληθυντικό.
Διάλυση σε α’ πληθυντικό.

το τυρακι και η φακα


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ



ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΑΙ ΣΤΗ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥΣ.
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.
Η συγκεκριμενη σελίδα δημιουργηθηκε προκειμενου να ενωσει Ελληνες απο όλους τους νομους της χώρας, εναντια στα ληστρικα χαρατσια που το κρατος με νομιμοφανη τρόπο έχει εφευρει για να αρμεγει την “ιερή αγελάδα” , δηλαδη εμας.
Σκοπός μας θα ειναι , να προσπαθησουμε με όλους τους νόμιμους τρόπους , να σταματησουμε την εισπραξη των τελών κυκλοφορίας, αλλα και να υποστηριξουμε νομικα, όλους εκεινους τυς πολίτες που θα αποφασίσουν να στηρίξουν την προσπάθεια μας.
Ο τρόπος αντιδρασης μας θα ειναι τέτοιος ,που και τον πολίτη θα καλύπτει αλλα και το κρατος θα σταματα!
Οσοι ενδιαφερονται να γινουν οι “στασιαστες” του νομού τους , ας ερθουν σε επαφη μαζί μας , ήρθε η ώρα να τους δειξουμε, τι μπορούμε να τους κανουμε.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ?
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ……ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΕΛΗ….ΤΕΛΟΣ!




Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΑΛΙ ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ?


Πριν από οκτώ μήνες περίπου, στις 28 Απριλίου, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στη Λάρισα για να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση που είχε οργανωθεί από τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ.

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
«Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει το δρόμο» είχε πει στους Θεσσαλούς κι είχε καταχειροκροτηθεί…
Με τα λόγια και με τα διλήμματα έπεισε ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Μπορεί να μην έκανε κυβέρνηση με την πρώτη νίκη, το πέτυχε όμως με τη δεύτερη.
Δυστυχώς όμως, αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς αντέγραψε πιστά την τακτική του συμφοιτητή του, του κ. Γιώργου Παπανδρέου κι επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές εμπόριο ελπίδας.
Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ήταν χωρίς αντίκρυσμα, όσο και η αξιοπιστία που θέλει να εμφανίσει στους Ευρωπαίους. Με αόριστες κατηγορίες κατά της διαπλοκής τόλμησε να μιλήσει για διαλεύκανση σκοτεινών υποθέσεων, απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης. Η κυβέρνησή του, όμως, δείχνει τόσο αμήχανη και τόσο αναποτελεσματική που τα αυτονόητα προσπαθεί να τα μετατρέψει σε άθλους. Αν σκεφθεί κανείς το φιάσκο του τελευταίου “Eurogroupδεν χρειάζεται άλλα επιχειρήματα.
Ο κ. Σαμαράς διαρρήγνυε τα ιμάτιά του στις εκδηλώσεις που έκανε στο «Ζάππειο» παρουσιάζοντας τα προσωπικά μανιφέστα του -σαν «Βίπερ» της δεκαετίας του ’70- κι έλεγε ότι θα επιταχυνθούν οι δικαστικές έρευνες.
Η δικογραφία για το Μνημόνιο 1
Πώς εξηγείται λοιπόν ότι έχουν κολλήσει οι δικογραφίες και οι έρευνες που αφορούν στις συνθήκες υπό τις οποίες μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση των CDS, πώς έγιναν τα μαγειρέματα στην ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα και γιατί ήπιαν ορισμένοι το αμίλητο νερό για τη λίστα Λαγκάρντ.
Η δικογραφία για τη διερεύνηση ευθυνών από πολιτικά πρόσωπα που μετείχαν στην κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου παρέμενε ξεχασμένη από τις 5 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του αντιεισαγγελέα κ. Νικ. Παντελή. Όλως τυχαίως χθες βράδυ, όταν όλοι ασχολούνταν με τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς συζήτηση. Ερωτηματικά δεν προκαλεί αυτή η εξέλιξη; Κάποιος καχύποπτος δεν θα σκεφτόταν ότι υπάρχουν ενδείξεις συγκάλυψης στην υπόθεση;
Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η δικογραφία στηρίζεται στην έρευνα που διενέργησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Οι δύο δικαστικοί έπεσαν σε πολιτικά ονόματα κατά τη διάρκεια των ερευνών τους μετά την εξέταση μαρτύρων.
Να θυμίσουμε και ονόματα μαρτύρων; Κατέθεσαν οι κ.κ. Λούκα Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Ζαννιάς, Πέτρος Χριστοδούλου και Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Ποια είναι η διαπλοκή που κόβει το δρόμο στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης κ. Σαμαρά;
Ο Σαμαράς έγινε «ασπίδα» του Παπανδρέου!
Η νέα αντίληψη που επικρατεί στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει «χαμηλούς τόνους» για όσες αιτιάσεις διατυπώθηκαν σχετικώς τη φρενήρη διακυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, των «κηπουρών» και όσων άλλων καταδίκασαν τη χώρα στη φτώχεια και στον εξευτελισμό.
Υπάρχει κανείς που δεν θέλει να μάθει αν τελικώς ο μικρός αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Ανδρίκος Παπανδρέου με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελβετία έχει (ή όχι) εμπλοκή στην υπόθεση των CDS;
Όσον αφορά στη λίστα Λαγκάρντ, μόλις χθες, ο βουλευτής κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο “Newsbomb.gr ότι αναμένει από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα άμεσα και απτά αποτελέσματα. Εφ’ όσον η κυβέρνηση γνωρίζει έναν προς έναν όσους έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, ας τους καλέσει στο ταμείο. Τι πιο σαφές κ. πρωθυπουργέ! Να πληρώσουν.
Για την ΕΛΣΤΑΤ, μάλλον κάποιοι θα ήθελαν να συνεχιστούν τα μαγειρέματα. Δεν εξηγείται αλλοιώς γιατί ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά (και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών) κ. Χρήστος Σταϊκούρας επιτέθηκε προχθές με σφοδρότητα εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για τις αναθεωρήσεις του ελληνικού ΑΕΠ;
Ήταν τυχαίο και το ξέσπασμα του πρώην υφυπουργού κ. Φίλιππου Σαχινίδη εναντίον του κ. Γεωργίου; Όλως τυχαίως και ο κ. Σαχινίδης ήταν στενός συνεργάτης των κυρίων Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου. Ποια διαπλοκή θα έκοβε το δρόμο στην ΕΛΣΤΑΤ να ανακοινώσει στοιχεία; Θα απέκρυπτε στοιχεία η κυβέρνησή σας, κ. Σαμαρά;
Απέναντί του οι παλιοί συνεργάτες του
Άνθρωποι που στήριζαν ως χθες τον πρωθυπουργό έχουν αρχίσει και παίρνουν σαφείς αποστάσεις λέγοντας πως κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να παραγραφούν τα πολιτικά εγκλήματα του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος και πρέπει να καταθέσει επί της ουσίας, αντί να παριστάνει τον «από χωρίου εις χωρίον»φυσιοδίφη. Αντί να δήλωνε εξυπνάδες από τη Νορβηγία, ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να απολογηθεί για όσα έπραξε εις βάρος του ελληνικού λαού.
Κι αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε οι παλιοί συνεργάτες του πρωθυπουργού από τη Συγγρού (σ.σ. ή ο λέγε με και «Βερμούδα»), οι οποίοι δεν τον αναγνωρίζουν από τότε που κάνει περιπάτους στην Ηρώδου Αττικού με ή χωρίς την εικόνα της κ. Άνγκελας Μέρκελ στο πλευρό του ή όταν δεν μιλά με το Θεό.
Στάχτη στα μάτια για την Εξεταστική
Στελέχη της Ν.Δ. ζητούν να τηρηθεί η δέσμευση που έδωσε ο κ. Σαμαράς για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών θέλουν να δουν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και όσους εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές να παραπεμφθούν σε Ειδικό Δικαστήριο. Όσο ο πρωθυπουργός αποφεύγει να τηρήσει αυτές τις δεσμεύσεις, τόσο θα πλησιάζει και η ετυμηγορία της κοινωνίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Σαμαράς θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων στηρίξαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν τη «Νέα Δημοκρατία» με τα σενάρια που διαρρέονται από «παπαγαλάκια» της διαπλοκής που κατήγγειλε πριν από οκτώ μήνες.
Αφού έκανε ιδεολογικές εκπτώσεις από τις αρχές και τις αξίες της Ν.Δ. ακολούθησε την τακτική του «μπείτε σκύλοι και αλέστε», όπως συνέβη με την «Πολιτική Άνοιξη». Έτσι άνοιξε την πόρτα σε διάφορους γραφικούς ακροδεξιούς που ανέλαβαν εργολαβικά τη «βρώμικη δουλειά».
Γραφικοί εναντίον Καραμανλή!
Εκτοξεύουν λάσπη εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της διακυβέρνησής του. Με τέτοια καμώματα οι γραφικοί ονειρεύονται μια θέση στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μετά τον ανασχηματισμό ενώ μετέχουν και σε ένα ακόμα υπόγειο πολιτικό παιγνίδι.
Όσο οι τελάληδες της ακροδεξιάς κρίνουν χυδαία τον κ. Καραμανλή, τόσο επιδιώκουν να φθείρουν τη Ν.Δ. έως ότου την απαξιώσουν. Έτσι θα προκύψει η ανάγκη να παραδεχθούν οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ότι συμφωνούν στη συγκρότηση ενός νέου (φιλευρωπαϊκού ή φιλογερμανικού;) κεντροδεξιού κόμματος.
Οι Γερμανοί φίλοι του κ. Σαμαρά από την εποχή που έφυγε από τη Ν.Δ. κι έριξε την κυβέρνηση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη φαίνεται πως έχουν σχεδιάσει τα πάντα. Ακόμα και την επανεργοποίηση του προσώπου που έγραψε το βιβλίο «Εκτροχιασμός» και το παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες.
Ο Σημίτης και οι τρεις συμπτώσεις
Ο πρωθυπουργός που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για τα Ίμια, πέταξε έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι τον Οτσαλάν, έπαιξε τις περιουσίες των Ελλήνων στο χρηματιστήριο, ο κ. Κώστας Σημίτης είναι εδώ.
Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι στη συνέντευξη που παρεχώρησε στα «Επίκαιρα» ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι ο κ. Σαμαράς συζητούσε το 2000 με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Σημίτη πολιτική ή εκλογική συνεργασία. Συμπτωματικώς (επίσης) το «Έθνος» του κ. Γιώργου Μπόμπολα επιχειρεί να διαψεύσει το περιστατικό (στη θέση του κεντρικού παραπολιτικού, στη σελίδα 11 σήμερα). Για να δέσει το γλυκό βάζουμε και τρίτη σύμπτωση: ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έχει καταγγείλει σε συνέντευξή του στο “Mega” ότι πριν αναστείλει τη λειτουργία της η ΠΟΛ.ΑΝ. το 2000 πήρε λεφτά από τους Γερμανούς, σύμφωνα με τις καταθέσεις του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Όσον αφορά στον κ. Σημίτη ένα θα μπορούσε να σημειώσει κανείς: ο πνευματικός πατέρας του κ. Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί τη «χρυσή εφεδρεία», αν ο κ. Σαμαράς αναζητήσει στο άμεσο (σ.σ. αμεσότατο) μέλλον μια σανίδα πολιτικής σωτηρίας. Και μάλιστα απελέκητη…
Πηγή: newsbomb.gr

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΙΝΟΚΙΟ

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος…Αντώνιος Πινόκιο!

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το πολυπόθητο για τον Αντώνη Σαμαρά και την τρικομματική κυβέρνησή του, Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου σίγουρα αναμενόταν να δοθεί η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δις ευρώ. Αυτή η σιγουριά εκφραζόταν ανεπιφύλακτα από την Ελληνική κυβέρνηση και τα φερέφωνά της ΜΜΕ,   από τη στιγμή που η μειοδοτική κυβέρνηση των πολιτικών τσαρλατάνων, είχε εξασφαλίσει με 153 βουλευτικές ψήφους, «γενναίους ψήφους» κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη, την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου των οικονομικών και εργασιακών μέτρων, των οποίων η εφαρμογή θα εξαθλιώσει ολοκληρωτικά την Ελληνική κοινωνία και θα δημιουργήσει στην αγορά εργασίας, συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.


του Παναγιώτη Αποστόλου
Δυστυχώς, όμως, για την οσφυοκαμπτική κυβέρνηση Σαμαρά, στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup σημειώθηκε εμπλοκή με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης και έτσι να δοθεί νέα αναβολή της αποφάσεως, μεταθέτοντάς την σε νέο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο συνεχίστηκε το «κρύο ντους» στο οποίο υποβάλουν από τον Ιούνιο, την Ελληνική κυβέρνηση η κ. Μέρκελ και τα άλλα ανδρείκελα Πρωθυπουργοί των μελών-κρατών της Ευρωζώνης, οι οποίοι αθετούν συνεχώς τις υποσχέσεις τους για την εκταμίευση της δόσης, παρ΄ ότι το πειθήνιο όργανό τους, δηλαδή η Ελληνική κυβέρνηση χωρίς καμία διαπραγμάτευση υλοποίησε όλους αυτούς τους μήνες τις ορέξεις τους, εις βάρος, βεβαίως, της ευημερίας του λαού μας.
Εδώ, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε πως αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, η Κυβέρνηση Σαμαρά τρομοκρατούσε τον Ελληνικό λαό, διακηρύσσοντας με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, πως εάν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρώ από την τρόικα, τότε η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Στους ίδιους δραματικούς τόνους κινήθηκε, ο κ. Σαμαράς και μετά την 22η Σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 18 Οκτωβρίου 2012, όταν δήλωνε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, από την Πρωτεύουσα του Βελγίου και της ΕΕ: «Βρήκα κατανόηση από την πλευρά των άλλων ηγετών. Ζήτησα μόλις υπάρξει συμφωνία με την τρόικα να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης (των 31,5 δις ευρώ). Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία είναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα. Κάθε Έλληνας, κάθε ώρα, περνά ένα προσωπικό δράμα. Αυτό δεν είναι Ευρώπη. Όσο αυξάνεται η ύφεση και κυρίως η ανεργία, τόσο τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, φαινόμενα που είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί και άλλη Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση της δόσης».
Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτή η πολιτική αγυρτεία του Πρωθυπουργού εξακολουθεί να υφίσταται και έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο της κοινωνίας. Ο κ. Σαμαράς, έχει διαψευσθεί επανειλημμένα για το σύνολο των υποσχέσεων που έδωσε στον Ελληνικό λαό προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Επί της συγκεκριμένης, όμως, υποθέσεως η μύτη του εκ νέου μεγάλωσε, ως σύγχρονου Πινόκιο, γιατί η προχθεσινή εμπλοκή της απόφασης εκταμίευσης των 31,5 δις ευρώ, αποδεικνύει, πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν τον κατανοούν και τον αφήνουν να εκτίθεται ακόμη και στους φανατικότερους θαυμαστές του, πως θα υπάρξει νέα Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση και πως παρ΄ ότι παρήλθε η 16η Νοεμβρίου, όπου θα τελείωναν τα ταμειακά αποθέματα, εν τούτοις η Ελλάδα κατέβαλε μισθούς και συντάξεις.
Έτσι, μπροστά στη διαμορφούμενη εφιαλτική κατάσταση, ο κ. Σαμαράς έντρομος, ανέβαλε το προγραμματισμένο, από τη στιγμή που θεωρούσε σίγουρη την εκταμίευση της δόσεως, ταξίδι του στο Κατάρ, από όπου θα μας έφερνε και τις επενδύσεις και κατεπειγόντως ταξίδεψε για «τας Ευρώπας». Ο κ. Σαμαράς ως καλός εταίρος και ως υπάκουος μαθητής, γονυπετής θα παρακαλέσει τους δανειστές και επικυρίαρχούς μας, για την εκταμίευση της δόσεως από τη στιγμή που εκείνος τήρησε τις υποχρεώσεις του απέναντί τους, παρ΄ ότι το τίμημα ήταν η δολοφονία ενός κυρίαρχου λαού, έτσι, τώρα θα πρέπει και αυτοί να τηρήσουν τις δικές τους. Θα τους ζητήσει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, γιατί δεν μπορεί, αφού ήταν τόσο υπάκουος, να συνεχίζουν αυτοί να τον ξευτελίζουν.
Στο σημείο αυτό θα ήταν χρήσιμο να δούμε πως και ο ημερήσιος Ελληνικός τύπος της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2012, τον ξεφτιλίζει αφού τα πρωτοσέλιδά τους είναι περιπαιχτικά και ειρωνικά μετά το ναυάγιο εκταμίευσης της περιβόητης δόσεως στη συνεδρίαση του Eurogroup της Τετάρτης.
Η Ελλάδα αύριο: «Μετά το Βατερλό του Eurogroup και του Στουρνάρα, ο Σαμαράς απαιτεί καθαρή λύση από τους εταίρους».
Δημοκρατία: «Ραγδαίες εξελίξεις μετά το ναυάγιο των Βρυξελλών, συννεφιασμένα πρόσωπα στη συγκυβέρνηση για τη διάψευση των ελπίδων στο Eurogroup δυστυχώς κατέρρευσαν οι προσδοκίες ότι η μονομερής εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων θα έφερνε τη δόση και τη λύση».
Ποντίκι: «Οι εταίροι προκαλούν πολιτική ασφυξία στην κυβέρνηση. Σούπερ δόση ξεφτίλας, ενώ η συγκυβέρνηση ισοπέδωσε κοινωνία και θεσμούς, οι δανειστές την αφήνουν με άδεια χέρια».
Εφημερίδα Συντακτών: «Μετεξεταστέος στις Βρυξέλλες»
6μέρες: «Μόνο για μέτρα είναι ικανοί. Το φιάσκο του Eurogroup. Σαμαράς και Στουρνάρας πέρασαν τους Έλληνες δια πυρός και μνημονίου για μια λύση χωρίς προοπτική. Σοκάρει και προσβάλλει η έλλειψη διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης».
Έθνος: «Κατακραυγή για την ανικανότητα να δώσουν λύση στο Ελληνικό πρόβλημα, είναι ηγέτες περιορισμένης ευθύνης».
Από την άλλη μεριά, ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ο ίδιος πολιτικός άνδρας, ο οποίος το 1993 “μαχαίρωσε” πισώπλατα τον πολιτικό του πατέρα (Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) και έριξε την κυβέρνησή του, τάχατες για το αδιαπραγμάτευτο από μέρους του, της σύνθετης δηλαδή ονομασίας της γείτονας χώρας (ΠΓΔΜ), ενώ σήμερα είναι υπέρμαχος αυτής της προδοτικής για τα Εθνικά μας θέματα, σύνθετης ονομασίας. Ή μήπως, ο πραγματικός λόγος ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη μη ανάθεση στις εταιρείες Siemens-Intracom, του τεράστιου για την εποχή έργου, της μετάβασης δηλαδή, των αναλογικών γραμμών σε ψηφιακές γραμμές, η οποία αφορούσε 1 εκ. εκατό χιλιάδες γραμμές του ΟΤΕ. Όπως, επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η κυβέρνηση προήλθε από τις ψήφους των κεντροδεξιών ψηφοφόρων και εξελέγη μετά από συνεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, παρ΄ ότι  κατέγραψε απίστευτα εκλογικά αποτελέσματα (ελέω του εκλογικού νόμου Κουτσόγιωργα). Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός άνδρας, επί της ουσίας “μαχαίρωσε” όλους τους κεντροδεξιούς πολίτες, οι οποίοι με απόλυτη συσπείρωση, κατάφεραν μετά από 9 χρόνια πασοκικής λαίλαπας (1981-1990) να αποτινάξουν από πάνω τους τον ζυγό των «αυριανιστών» που κατατρομοκρατούσαν, μέσω των «κλαδικών» του ΠΑΣΟΚ, το δημόσιο τομέα και επανέφερε στην εξουσία για άλλα 11 χρόνια, τους κλέφτες και τους λωποδύτες,  προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Είναι ο ίδιος, ο οποίος ως αρχηγός πλέον της ΝΔ, παρ΄ ότι κάποτε δήλωνε πως ούτε νεκρός δεν θα επέστρεφε, σήκωσε το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα και μέσω των διακηρύξεών του στο «Ζάππειο 1» και «Ζάππειο 2», υποσχέθηκε στους Έλληνες «κουράγιο, αλήθεια, ελπίδα και προοπτική», καθώς επίσης, εξεταστική επιτροπή για εκείνους που συνειδητά οδήγησαν τη χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ.
Είναι ο ίδιος, ο οποίος στη συνέχεια συγκυβερνά με αυτούς που μετά βδελυγμίας αποκήρυσσε και καταδικάζει σε γενοκτονία τον Ελληνικό λαό συμπράττοντας και συμφωνώντας με όλες τις παράλογες απαιτήσεις των τροικανών. Όμως, αυτή η πανθομολογούμενη εξάρτησή του από το γερμανικό άξονα τρομάζει όλους μας. Γιατί, πρωτίστως σχετίζεται με την πολυεθνική Siemens, καθ΄ ότι στην Γερμανία είναι η ναυαρχίδα της βαριάς οικονομίας της, αλλά και με την Intracom, προϊόν της ενοποίησης των δυο Γερμανιών στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, μετά την πτώση του τείχους.
Συνεπώς, ο σημερινός Πρωθυπουργός είναι άκρως επικίνδυνος για την Ελλάδα και μια ρεαλιστική πρόταση θα ήταν να παραμείνει στο εξωτερικό ως οικονομικός μετανάστης, προκειμένου να νιώσει στο ελάχιστο στο πετσί του, τι σημαίνει να εγκαταλείπεις πατρίδα και οικογένεια σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, την οποία ο ίδιος απέκλεισε από τους Έλληνες λόγω της δειλίας του, της αναποφασιστικότητάς του και της ανικανότητάς του, τουλάχιστον!
freepen.gr

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


Διάχυτη αίσθηση: κάναμε ό,τι μπορούσαμε, και πέρα από το όριο αντοχής. Ματώσαμε, και διαρκώς αιμορραγούμε από ανεργία, ύφεση και ξενιτεμό. Κάναμε ό,τι μας είπανε, σοκαρισμένοι, σπαρταρώντας. Τώρα; Τώρα αφήνουμε τη μοίρα μας στην καλοσύνη των ξένων, σαν την Μπλανς Ντυμπουά, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε ένα νέο Ναυαρίνο, όπως όταν ξεκινήσαμε. Η ναύαρχος Λαγκάρντ δίνει τη μάχη για λογαριασμό μας, και για λογαριασμό των εξωευρωπαϊκών Μεγάλων Δυνάμεων, για να βουλιάξει το χρέος-Ιμπραήμ που τις και μας κατατρώει. Εμείς, ανήμποροι και πένητες, παρακολουθούμε τη ναυμαχία απ’ τις ακτές της καμένης Πελοποννήσου.
Ανάμεσα στ’ αποκαΐδια μας φουντώνει ο διαρκής εμφύλιος, όπως πάντα. Ποιος φταίει περισσότερο, ποιος άνοιξε τις θύρες να μπει το κακό, μα κυρίως ποιος θα κουμαντάρει το πτωχευμένο κρατίδιο, ποιος θα ‘χει το γκουβέρνο της ελληνικής νομαρχίας, θα κανονίζει τα λιγοστά δοσίματα και τους ελάχιστους διορισμούς. Μαχαιρώματα, καπάκια, απειλές.
Η εις Αδου κάθοδος είναι στη μέση ακόμη. Ο παλαιός πολιτικός ιστός έχει φθαρεί, δείχνει όλο και μεγαλύτερα χάσματα, αλλά θα συνεχίσει να ξηλώνεται, φέρνοντας κι άλλο πόνο στην κοινωνία ― αλλά αυτή η καταστροφή είναι και η μόνη που φέρει το σπέρμα της αναγέννησης, της αναδημιουργίας, της ανάδυσης στον πάνω κόσμο, όπως κι αν είναι αυτός όταν θ’ αναδυθούμε.
Ποιοι, με ποιους; Μπορεί τώρα να μη διακρίνουμε τα πρόσωπα, τις μορφές, τους ηγέτες. Ομως μέσα στους Ελληνες παντού, στις πόλεις, στα νησιά, στο λαβωμένο πλήθος των μικρομεσαίων, στα μορφωμένα νιάτα της διασποράς, στους ποιητές και τους σεμνούς επιστήμονες, παντού μες στη διάχυτη βουβαμάρα και το κράτημα, υπάρχουν υπνώττουσες δυνάμεις, λανθάνουσες, μουδιασμένες τώρα, άνθρωποι άξιοι και έντιμοι, που κρατιούνται μακριά από τη βοή και τη σκόνη. Μπορούμε. Αλλάζοντάς τα όλα, απ’ τη μορφή της δημοκρατικής διακυβέρνησης έως τους εαυτούς μας. Εμάς κυρίως.
http://vlemma.wordpress.com

LamiaReport.gr-Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ.


ενας απο τους τρεις λογους που δεν θα φυγουν αν δεν τους ανατρεψουμε.

ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ


Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι.
Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει.
Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήσαν πολλά.
Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό.
Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι. Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά. Μετά όμως, προς έκπληξη όλων, ησύχασε.
Λίγα φορτία χώμα αργότερα, ο γεωργός κοίταξε κάτω το πηγάδι κι έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε.
Ήταν κάτι καταπληκτικό!!!!
Με κάθε φτυαριά χώμα που έπεφτε στην πλάτη του, ο γάιδαρος τιναζόταν και έκανε ένα βήμα προς τα πάνω.
Οι γείτονες του αγρότη συνέχισαν να πετάνε φτυαριές χώμα πάνω στο ζώο, κι αυτό κάθε φορά τιναζόταν κι έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Πολύ σύντομα, όλοι ήταν έκπληκτοι με το γαϊδούρι να έχει φτάσει στην επιφάνεια του πηγαδιού.

Ηθικό δίδαγμα: Η ζωή μπορεί να φέρει σε σας πολλές φτυαριές από σκουπίδια μέσα στο πηγάδι της ζωής σας. Να θυμάστε όμως πως κάθε ένα από τα προβλήματά σας αυτά είναι ένα εφαλτήριο. Μπορούμε να βγούμε από τα βαθύτερα πηγάδια απλά με ένα τίναγμα. Πατάμε πάνω στο πρόβλημα και κάνουμε ένα βήμα πάνω.
Ηθικό δίδαγμα 2: Προσοχή! Όταν πρόκειται για γαϊδούρια (πολιτικούς) ρίχνουμε τσιμέντο ταχείας πήξεως·

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΙΣΧΟΣ: Ο κ.Σπύρου έφερε τους Γερμανούς κρυφά στο νησί μας για να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις !!! (Δείτε ποιοι συνεργάστηκαν μαζί τους)


Με δελτίο Τύπου ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι… ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της γερμανικής αντιπροσωπεία στην Κέρκυρα, η οποία όμως δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ ότι θα γίνει! Και ενώ στις αρχές της εβδομάδας διάφοροι πολιτικοί παράγοντες (Στ. Σαμοΐλης, Γ. Καλούδης, KKE κ.α.) έκαναν λόγο για φήμες περί επίσκεψης Φούχτελ στην Κέρκυρα και ζητούσαν από την Αυτοδιοίκηση να μην δεχθεί καμία συνάντηση μαζί με τον Γερμανό αξιωματούχο ή την αντιπροσωπεία που το συνοδεύει, η ηγεσία της Περιφέρειας δέχθηκε επί τριημέρου (!) τους παράγοντες της Περιφέρειας του Ρούγκεν της Γερμανίας με την οποία ο Φούχτελ προωθεί τη συνεργασία με την Κέρκυρα, ανακοινώνοντας την επίσκεψη αυτή κατόπιν εορτής, προφανώς υπό το φόβο των…αντιδράσεων!

Τους επέβαλλε η κυβέρνηση;

Η εν κρυπτώ επίσκεψη φαίνεται πως επιβλήθηκε στον Περιφερειάρχη από την κυβέρνηση, αφού στην σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι έγινε στο πλαίσιο «των πολιτικών ενίσχυσης της ελληνογερμανικής συνεργασίας, όπως έχει αποφασισθεί από τις πολιτικές ηγεσίες των δύο κρατών».
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό και είχε καταλλήλως προετοιμαστεί (τους Γερμανούς συνόδευαν εξειδικευμένα στελέχη των υπηρεσιών τους πάνω στους τομείς που έχει αποφασιστεί να γίνει η όποια συνεργασία), ωστόσο, δεν είχε ανακοινωθεί απολύτως τίποτα σε αντίθεση με τις προηγούμενες επισκέψεις τους, όπου η Περιφέρεια ενοικίαζε χώρο σε ξενοδοχεία δαπανώντας χρήματα για να συνεντεύξεις Τύπου, χειραψίες και φωτογραφίες.
Προφανώς, υπό το φόβο των αντιδράσεων των εργαζομένων αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε να κρατηθεί η τριήμερη (!) περιοδεία κρυφή και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα (;) όταν οι Γερμανοί θα βρίσκονται πλέον εκτός Κέρκυρας…

Οι Γερμανοί επιθεώρησαν το ΧΥΤΑ και το Βιολογικό

Στην ανακοίνωση Σπύρου γίνεται γνωστό ότι οι Γερμανοί περιόδευσαν στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, το Βιολογικό Καθαρισμό και σε επιχείρηση της Κέρκυρας, καθώς και ότι έγινε σύσκεψη με τους παράγοντες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπρόσωπους του Δήμου Κέρκυρας, όπου συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, απορριμμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος και τουρισμού – πολιτισμού.
Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας: «Για τα θέματα αυτά δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστωθούν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο Περιφερειών και να οριστούν οι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει μια αποδοτική συνεργασία στο άμεσο μέλλον».
Χωρίς –τουλάχιστον, όπως προκύπτει από το δελτίο Τύπου- τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ηγεσίας του Ιονιου Πανεπιστημίου, η Περιφέρεια συμφώνησε να γίνει συνεργασία του τμήματος πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με αντίστοιχο της Γερμανίας καθώς και συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης με ανταλλαγές μαθητών και φοιτητών των δύο περιοχών.
Μάλιστα, για τα θέματα τα οποία συζήτησε με τη γερμανική πλευρά, στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστωθούν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο Περιφερειών και να οριστούν οι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει μια αποδοτική συνεργασία στο άμεσο μέλλον», χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια μπορεί να είναι η συνεργασία αυτή, ποιο θα είναι το όφελος και το κόστος για την κερκυραϊκή και ποιο για τη γερμανική πλευρά.

Σπύρου: Να ξεπεράσουμε τα αρνητικά στερεότυπα!

Στην εν κρυπτώ διοργάνωση της επίσκεψης από το Σπύρο Σπύρου, ο τελευταίος καλωσόρισε τους Γερμανούς παράγοντες, δήλωσε ότι επιδιώκει τη συνεργασία με στόχο να ξεπεραστούν τα «σύγχρονα αρνητικά στερεότυπα και προκαταλήψεις που ζημιώνουν τις σχέσεις των δύο χωρών»! Δηλώσεις Σπύρου με τις οποίες παρέβλεψε πλήρως όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα με τις προκλήσεις Φούχτελ περί αρνητικής απόδοσης των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης (στη σύγκριση με τους εργαζόμενους της Γερμανίας…), δηλώσεις που είχαν προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των εργαζομένων,…
Συμφώνησε, δε να επισκεφθεί ως επικεφαλής κερκυραϊκής αντιπροσωπείας το Ρούγκεν το επόμενο διάστημα.

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Η σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες έγινε την Τρίτη αλλά ανακοινώθηκε μόλις σήμερα το μεσημέρι (για να έχουν προλάβει να φύγουν οι Γερμανοί;). Συμμετείχαν εκτός από το Σπύρο Σπύρου και τον αντιπεριφερειάρχη  Vorpommern-Rugen Lothar Grossklaus, ο Πρόξενος της Γερμανίας στην Κέρκυρα Κωνσταντίνος Γισδάκης, η διευθύντρια της αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Αντενάουερ στην Ελλάδα Susanna Vogt, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης, ο εκτελεστικός γραμματέας Τηλέμαχος Μωραΐτης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Κώστας Σκορδίλης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Κροκίδης, ο Πίτσας Βαγγέλης υπεύθυνος για θέματα Προγραμματισμού και ο Ανδρέας Γραμμενάνδης για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (κυβερνητικής υπηρεσίας) κα. Βούρβαχη και κ. Λαγγαδάς με αρμοδιότητα σε θέματα Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Υδάτων αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας Δημήτρης Διαβάτης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μούτσος και από την Πανελλήνια Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων ο (και περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Σπύρου) Βασίλης Κοντός.

corfupress

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ!!


Σαν γόπα από τσιγάρο…(Ο κ. Μπάμπης πλέον βλάπτει)


Από τον Βασίλη Μπόνιο

 

Όσο πιο άδειοι είναι οι τενεκέδες, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν. Και συνήθως είναι οι ημιμαθείς που υποδύονται τους ξερόλες εκείνοι που προκαλούν την πιοανυπόφορη ηχορύπανση. Όσοι κατέχουν πραγματικά το αντικείμενο φροντίζουν να κρατάνε χαμηλούς τόνους, μια και έχουν συνειδητοποιήσει ότι στη ζωή όπως στην Οικονομία για παράδειγμα, κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Είναι  γεγονός ότι η τηλεόραση κατασκευάζει «μεγάλους» ανθρώπους για τον «μικρό» λαό, μόνο που αυτού του είδους οι κατασκευές έχουν…σύντομη ημερομηνία λήξης.

Αν ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου σιωπούσε για λίγο, θα επέτρεπε στον εαυτό του να ακούσει τον απόκοσμο ήχο από την λάβα του ηφαιστείου που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της, ακόμη και τις πιο μικρές, τις πιο ανθεκτικές κατσαρίδες.

Αν διέθετε ένστικτο (επαγγελματικής) επιβίωσης θα σιωπούσε για να ακούσει ακόμη κι αυτή την αμηχανία των ηγετών του κόσμου απέναντι στο ανίκητο τέρας.

Κι όμως 3 χρόνια τώρα ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου με μοναδικό όπλο το θράσος της ημιμάθειάς του υποδύεται το παπαγαλάκι μιας αποτυχημένης συνταγής με επιχειρήματα που αντέχουν στο χρόνο όσο και ένα κερί στον άνεμο, τα οποία ντύνει με φιλάρεσκες περιαυτολογίες οι οποίες καταλήγουν στην συνήθη προτροπή «να κάμουμε(!) τη δουλειά μας, να κάμουμε τη δουλειά μας. Η κυβέρνηση θα κάμει τη δουλειά της. Όλα είναι καλώς καμωμένα…».

Προφανώς για τον κ. Παπαδημητρίου και τους ομοίους του, οι τραγωδίες των άλλων είναι απελπιστικά κοινότυπες. Δεν έχει χρόνο να τις ακούσει, πόσο μάλλον να τις νιώσει.

Άλλωστε αισθάνεται ασφαλής μια και ο εργοδότης  του «κάμει» την τιμή να μοιράζεται μαζί του τις οικογενειακές διακοπές στο «Costa Navarino», για παράδειγμα, παραδίπλα στην σουίτα της Μενεγάκη και του Ματέο, οι οποίοι  παρεπιμπτόντως διαβάζουνΠάμπλο Νερούδα ανάμεσα στις αστακομακαρονάδες.

Το πόσο επιδερμικά κατέχει το αντικείμενο της Οικονομίας ο κ. Παπαδημητρίου,αποκαλύπτεται περίτρανα όταν έχει απέναντί του ανθρώπους όπως ο συνάδελφός του στην «Καθημερινή» Νίκος Ξυδάκης για παράδειγμα, η ο Γιώργος Κύρτσος. Σκόνη έκαναν οι δυο τους τα επιχειρήματα και τις «γνώσεις» του κ. Παπαδημητρίου προχθές στο δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου.

Ήταν τόση η γύμνια επιχειρημάτων  του κ. Παπαδημητρίου μπροστά τους ώστε αμέσως μετά έσπευσε στην “αγαθή” κ. Σία Κοσιώνη να υποδυθεί ξανά τον περισπούδαστο αναλυτή-αυτή τη φορά χωρίς αντίπαλο. Η Σία από ευγένεια και ανασφάλεια τον αφήνει να εκτίθεται γκρεμίζοντας στα τάρταρα την τηλεθέαση του δελτίου της. Ο έως λίγους μήνες πριν “ξοφλημένος” Ευαγγελάτος την έχει περάσει και η ίδια ανταγωνίζεται τα θλιβερά νούμερα της Στάη.

Ο Αλαφούζος έχοντας υποστεί διάφορες περιπέτειες και αφού χρειάσθηκε να δραπετεύσει διά θαλάσσης φροντίζει να πατάει σε δυο βάρκες. Παρότι ο Τσιόδρας είναι στην γραμμή Παπαδημητρίου, αλλά με πιο χαμηλούς τόνους, ο Αλαφούζος τον έφερε στο κανάλι.

Όλο και πιο συχνά στα δελτία του ΣΚΑΙ εμφανίζονται άνθρωποι με άλλη φιλοσοφία και στάση ζωής όπως ο Νίκος Ξυδάκης. Σιγά –σιγά ο χώρος του κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου περιορίζεται, τα τετραγωνικά του στενεύουν.

Δεν είναι μακριά η στιγμή που ο Αλαφούζος θα τον περιορίσει ακόμη περισσότερο για να υπερασπισθεί, αν τα καταφέρει στο τέλος, την επιχείρησή του. Η θορυβώδης ημιμάθεια του κ. Παπαδημητρίου είναι πλέον επιζήμια για το κανάλι και στο τέλος θα έχει την ίδια τύχη των χιλιάδως εργαζομένων που πετάγονται στο δρόμο, σαν γόπες από τσιγάρο και ακούνε από πάνω και τα προκλητικά σχόλια του κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Μπάμπης βλάπτει πλέον την τηλεθέαση του κ. Αλαφούζου, άρα και την τσέπη του. Στην περίπτωσή του η άγνοια κινδύνου πάει πακέτο με την κραυγάζουσα ημιμάθειά του.

Καλή τύχη…

Γ. Χαραλαμπόπουλος: "Να αποταχθούν αµέσως τα “στα γονίδια”"
«Καταπέλτης» για τα γεγονότα της Σχολής Ευελπίδων, θυµάται ύποπτες κινήσεις επί υπουργίας του
Γ. Χαραλαμπόπουλος: "Να αποταχθούν αµέσως τα “στα γονίδια”"



 
Στα 93 του χρόνια ο «ΜπαρµπαΓιάννης», ο πρώην αντιπρόεδρος, υπουργός Εξωτερικών και Εθνικής Αµυνας επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, αξιωµατικός ε.α. Γιάννης Χαραλαµπόπουλος αποφάσισε να µιλήσει. Επί 21 χρόνια κρατούσε το στόµα του κλειστό, από τότε που το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές από τον κ. Κ. Μητσοτάκη.

Τι ήταν αυτό που έκανε τον συνήθως σεµνό και λιγοµίλητο κ. Χαραλαµπόπουλο να µιλήσει; Οι αποκαλύψεις για την ύπαρξη «χουντοσταγονιδίων» στις Ενοπλες ∆υνάµεις, και µάλιστα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

|||||||| «Δεν εκκολάπτουμε δικτάτορες»
«Πρέπει τέτοια φαινόµενα που συνέβησαν στη Σχολή Ευελπίδων να παταχθούν πάραυτα και αµείλικτα. ∆εν µπορούµε να εκκολάπτουµε µέλλοντες δικτάτορες» τόνισε σε συνοµιλία που είχε µε «Το Βήµα».

Είναι αλήθεια ότι τον «ΜπαρµπαΓιάννη» τον εξόργισε η ιστορία µε τους ευέλπιδες και κυρίως επειδή πρωταγωνιστής της εµφανίζεται να είναι ο αρχηγός της σχολής. «Αυτό το πράγµα, να δίδεται δηλαδή εντολή από τον αρχηγό σε πρωτοετείς να τραγουδούν µε βήµα σηµειωτόν απριλιανούς, χουντικούς ύµνους, δεν θυµάµαι να έχει ξαναγίνει. ∆εν περνούν από το µυαλό µου τέτοιες εξελίξεις. Σας είπα, τέτοια φαινόµενα θα πρέπει να πατάσσονται εν τη γενέσει τους, χωρίς επιείκεια, µε αυστηρότητα» συµπληρώνει.

Αλλά δεν σταµατά εδώ: «Εστω ότι δεν είναι ακριβής η περιγραφή για όσα συνέβησαν εκείνη την ηµέρα στην επέτειο του Πολυτεχνείου µε σκοπό να αµαυρώσουν την επέτειο. Το γεγονός ότι ο αρχηγός της σχολής, που έχει τον βαθµό αρχιλοχία, παρότρυνε σπουδαστές να πράξουν ό,τι έπραξαν κάνει τα πράγµατα ακόµη χειρότερα. Πρέπει να αποταχθούν από τις Ενοπλες ∆υνάµεις όσοι ενέχονται, όσοι µετείχαν, αφού αποδειχθεί από την Ε∆Ε που έχει διαταχθεί».
|||||||| Μέτρα το 1986 για τα χουντικά κατάλοιπα
Στον κ. Χαραλαµπόπουλο έρχονται µνήµες του 1986, δηλαδή 12 χρόνια µετά την πτώση της χούντας, όταν µετείχε στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τότε που υπήρχαν βάσιµες πληροφορίες ότι απόστρατοι αξιωµατικοί - χουντικά κατάλοιπα των Ενόπλων ∆υνάµεων άρχισαν κινήσεις εναντίον του δηµοκρατικού πολιτεύµατος. «Την περίοδο του 1981-1986, παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική ηγεσία θεωρούσε ότι ήταν αδύνατη η εκδήλωση ανατρεπτικής κίνησης, τόσο ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Αντώνης ∆ροσογιάννης έκριναν αναγκαία τη λήψη ορισµένων µέτρων ασφαλείας προκειµένου να προστατευθούν κάποιοι ευαίσθητοι στόχοι από κάθε ενδεχόµενο. Τέτοιοι ευαίσθητοι στόχοι θεωρήθηκαν το συγκρότηµα του υπουργείου Αµυνας και των Γενικών Επιτελείων, καθώς και η Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη».

Τι είδους µέτρα όµως; «Για το συγκρότηµα του υπουργείου είχαν ληφθεί ορισµένα µέτρα για την αντιµετώπιση εξωτερικής προσβολής, αλλά και από την κατεύθυνση ορισµένου Γενικού Επιτελείου στο οποίο υπήρχαν υποψίες ότι υπηρετούσαν µυηµένοι αξιωµατικοί στην ανατρεπτική κίνηση. Στο υπουργείο, πέραν των δύο αρµάτων µε πλήρη οπλισµό στην είσοδο του υπουργείου, αναπτύχθηκαν επίσης ελαφρά αντιαεροπορικά όπλα για την αντιµετώπιση επίθεσης από ελικόπτερα».

Ολα αυτά, όπως λέει ο πρώην αντιπρόεδρος, συνέβαιναν την περίοδο 1981-1986, αλλά τα µέτρα ασφαλείας και οι πληροφορίες για «ύποπτες κινήσεις» δεν σταµάτησαν το 1986: «Και την περίοδο 1986-89 που είχα την ευθύνη του υπουργείου Αµυνας δεν έπαψαν να περιέρχονται κατά διαστήµατα πληροφορίες από διάφορες πηγές ότι προετοιµαζόταν εκδήλωση ανατρεπτικής ενέργειας» συµπληρώνει.

|||||||| Η επιστολή του Ανδρέα
Μια τέτοια απόρρητη, ειδικού χειρισµού πληροφορία ήρθε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου. Με επιστολή του που φέρει ηµεροµηνία 7.5.1987 ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνει τις πρώτες εντολές στον υπουργό Αµυνας κ. Χαραλαµπόπουλο:

«Γιάννη, ο Μιχάλης (σ.σ.: εννοούσε τον έµπιστο συνεργάτη του Μιχάλη Ζιάγκα) θα σου δώσει λεπτοµέρειες. Για µένα, από τις πληροφορίες που έχω, ΘΑ ΓΙΝΕΙ (και πριν από τις 15). Θέλω να προχω ρήσεις αµέσως σε όλα τα µέτρα, όποιες και αν είναι οι εντυπώσεις στο κοινό. Εχουµε τεράστια ευθύνη. Πιστεύω ότι πρέπει να αναθέσεις τον συντονισµό στον ΝΙΚΟ (σ.σ.: εννοούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ Νίκο Κουρή), κάτω από την εποπτεία σου».

Κάποια στιγµή ο κ. Χαραλαµπόπουλος ρώτησε τον τότε πρωθυπουργό από πού είχε αντλήσει τις πληροφορίες: «Ο πρωθυπουργός, µε τον οποίο είχα µια κατ’ ιδίαν συνάντηση µετά τη λήψη της επιστολής, µου µίλησε για τις πληροφορίες που είχε από αξιόπιστη πηγή του εξωτερικού, µε τις οποίες συνέπιπταν και οι πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας του υπουργείου ∆ηµόσιας Τάξης ότι επίκειται εκδήλωση ανατρεπτικής κίνησης, και µου επανέλαβε πως πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία µέτρα χωρίς καθυστέρηση».

QUIZ-βρειτε το υπουργειο

Διατελέσαντες Υπουργοί μετά το 1974.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ???? 

 

Όνομα Έναρξη Θητείας Λήξη Θητείας Κυβέρνηση Σχόλια
Γεώργιος Μαύρος 24 Ιουλίου 1974 17 Οκτωβρίου 1974 Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας 1974
Δημήτριος Μπίτσιος 17 Οκτωβρίου 1974 21 Νοεμβρίου 1974 Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας 1974
Δημήτριος Μπίτσιος 21 Νοεμβρίου 1974 28 Νοεμβρίου 1977 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή 1974 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1974
Παναγιώτης Παπαληγούρας 28 Νοεμβρίου 1977 10 Μαΐου 1978 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή 1977 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1977
Γεώργιος Ράλλης 10 Μαΐου 1978 10 Μαΐου 1980 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή 1977
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 10 Μαΐου 1980 17 Σεπτεμβρίου 1981 Κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη 1980
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 17 Σεπτεμβρίου 1981 21 Οκτωβρίου 1981 Κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη 1980 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1981
Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος 21 Οκτωβρίου 1981 5 Ιουνίου 1985 Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου 1981
Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος 5 Ιουνίου 1985 26 Ιουλίου 1985 Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου 1985 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1985
Κάρολος Παπούλιας 26 Ιουλίου 1985 2 Ιουλίου 1989 Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου 1985
Τζαννής Τζαννετάκης 2 Ιουλίου 1989 12 Οκτωβρίου 1989 Κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη 1989 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Ιουνίου 1989
Γεώργιος Παπούλιας 12 Οκτωβρίου 1989 23 Νοεμβρίου 1989 Υπηρεσιακή κυβέρνηση Ιωάννη Γρίβα 1989 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Νοεμβρίου 1989
Αντώνης Σαμαράς 23 Νοεμβρίου 1989 16 Φεβρουαρίου 1990 Οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα 1989
Γεώργιος Παπούλιας 16 Φεβρουαρίου 1990 11 Απριλίου 1990 Οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα 1989 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1990
Αντώνης Σαμαράς 11 Απριλίου 1990 14 Απριλίου 1992 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1990
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 14 Απριλίου 1992 7 Αυγούστου 1992 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1990
Μιχάλης Παπακωνσταντίνου 7 Αυγούστου 1992 13 Οκτωβρίου 1993 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1990
Κάρολος Παπούλιας 13 Οκτωβρίου 1993 22 Ιανουαρίου 1996 Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου 1993 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1993
Θεόδωρος Πάγκαλος 22 Ιανουαρίου 1996 25 Σεπτεμβρίου 1996 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη 1996 (Ιανουάριος)
Θεόδωρος Πάγκαλος 25 Σεπτεμβρίου 1996 19 Φεβρουαρίου 1999 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη 1996 (Σεπτέμβριος) Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1996
Γιώργος Παπανδρέου 19 Φεβρουαρίου 1999 13 Απριλίου 2000 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη 1996 (Σεπτέμβριος)
Γιώργος Παπανδρέου 13 Απριλίου 2000 13 Φεβρουαρίου 2004 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη 2000 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2000
Τάσος Γιαννίτσης 13 Φεβρουαρίου 2004 10 Μαρτίου 2004 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη 2000
Πέτρος Μολυβιάτης 10 Μαρτίου 2004 15 Φεβρουαρίου 2006 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή 2004 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2004
Ντόρα Μπακογιάννη 15 Φεβρουαρίου 2006 19 Σεπτεμβρίου 2007 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή 2004
Ντόρα Μπακογιάννη 19 Σεπτεμβρίου 2007 7 Οκτωβρίου 2009 Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή 2007 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2007
Γιώργος Παπανδρέου 7 Οκτωβρίου 2009 7 Σεπτεμβρίου 2010 Κυβέρνηση Γεωργίου Α. Παπανδρέου 2009 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2009
Δημήτρης Δρούτσας 7 Σεπτεμβρίου 2010 17 Ιουνίου 2011 Κυβέρνηση Γεωργίου Α. Παπανδρέου 2009
Σταύρος Λαμπρινίδης 17 Ιουνίου 2011 11 Νοεμβρίου 2011 Κυβέρνηση Γεωργίου Α. Παπανδρέου 2009
Σταύρος Δήμας 11 Νοεμβρίου 2011 17 Μαΐου 2012 Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου 2011
Πέτρος Μολυβιάτης 17 Μαΐου 2012 21 Ιουνίου 2012 Υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου 2012 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2012
Δημήτρης Αβραμόπουλος 21 Ιουνίου 2012 - Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά 2012 Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Ιουνίου 2012

ΠΟΛΕΜΑ ! ΑΓΩΝΙΣΟΥ! ΠΟΛΕΜΑ! ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ!

Ξύπνησα με τα λόγια του Καζαντζάκη...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: 

 "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!

Δες την λέξη που χρησιμοποίησες «καταδέχεσαι».. Είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ να σε νοιάζει η νίκη! Αξιοπρεπές, ηθικό είναι να πολεμάς μόνο γιατί δεν συμφωνείς με το άδικο. Και να νιώθεις ότι το κέρδος σου θα είναι μόνο αυτό, το ότι αντιστάθηκες, ότι δεν έσκυψες το κεφάλι. Έκανες το χρέος σου, ήσουν τίμιος πρώτα απέναντι στον εαυτό σου.

Δεν υπάρχει αγώνας μάταιος. Ακόμα κι αν δεν φαίνεται κανένα αποτέλεσμα, ο αγώνας έχει την αξία μέσα του. Την αλλαγή την φέρνει η επιμονή. Ο αγώνας χάνεται μόνο με την παραίτηση.

Βλέπω τους ανθρώπους που συνεχίζουν να κατεβαίνουν σε ..
διαμαρτυρίες και μέσα μου λέω «γιατί πας; μα δεν φέρνεις αποτέλεσμα άνθρωπε!!», κι έχω απόλυτο δίκιο, για σκέψου όμως να μην διαμαρτύρονταν κανείς.. Πώς οι προδότες θα ένιωθαν την πίεση της λαιμητόμου στο σβέρκο τους;

Άλλοι κινούνται νομικά εναντίων τους και λες «μα δεν τους κάνεις τίποτα, τους νόμους αυτοί τους φτιάχνουν, τα δικαστήρια δικά τους είναι», κι έχεις απόλυτο δίκιο, για σκέψου όμως κανείς να μην σαμποτάριζε το θεάρεστο έργο τους.. Πώς θα ένιωθαν ότι λίγες είναι οι ώρες τους;

Άλλοι δεν πληρώνουν κουραδοπολιτεία και λες «δεν θα γλιτώσεις ρε άνθρωπε, θα βρουν τρόπο να στα πάρουν, και με τόκους!!», κι έχεις απόλυτο δίκιο, για σκέψου όμως τι θα συνέβαινε αν όλοι τους πλήρωναν… Πώς θα γκρεμίζονταν το οικοδόμημά τους;


Δεν υπάρχει αγώνας μάταιος! Ακολούθησε τη συνείδησή σου, πάλεψε χωρίς να ρωτάς. Κάνε το χρέος σου.

 Στεφανία Λυγερού


|

Άγριος ξυλοδαρμός Χαϊδαριώτη από εργολάβο της ΔΕΗ. "Στέλνουν μπράβους για να μάς κόψουν το ρεύμα", λένε οι παθόντες

Επεισόδια μεγάλης έκτασης, συμπλοκές, ξυλοδαρμός ηλικιωμένου και προπηλακισμός καταστηματαρχών! Αυτός είναι ο απολογισμός της απόπειρας εργολάβου της ΔΕΗ να κόψει σήμερα το ρεύμα από καταστήματα της οδού Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου.


Ματωμένο το πρόσωπο του κ. Ιγνάτιου Καζάζη
από τα χτυπήματα του εργολάβου που πήγε στο κατάστημά του
για να κόψει το ρεύμα.
Όλα ξεκίνησαν όταν σήμερα το πρωί εμφανίστηκε στη γειτονιά υπάλληλος εργολάβου τής ΔΕΗ, με εντολή να κόψει το ρεύμα από 4 καταστήματα που είχαν απλήρωτους λογαριασμούς. Στο πρώτο που απευθύνθηκε τού είπαν ότι έχουν ήδη εξοφλήσει το χρέος, αλλά αυτός επέμενε με σκαιό ύφος να μπει μέσα για να διακόψει τη σύνδεση. Στις αντιρρήσεις του πολίτη αντέδρασε πολύ επιθετικά και, όπως λένε οι παριστάμενοι στο περιστατικό, τον κλώτσησε! Ο καταστηματάρχης κλειδώθηκε στο μαγαζί του, ενώ ο "άγριος εντολοδόχος της ΔΕΗ" απ' έξω τον έβριζε επί 2Ο λεπτά και τον απειλούσε ότι θα τον κάνει ρεζίλι σε όλους. 


Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κατάστημα υαλοπινάκων του κ. Ιγνάτιου Καζάζη. Εκεί τού εξήγησαν ότι την εκκρεμότητα με τη ΔΕΗ έχει η 95χρονη ιδιοκτήτρια του ακινήτου που μένει στην επαρχία και ότι οι ίδιοι ανέλαβαν να προχωρήσουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα που εκκρεμούσαν και πράγματι ετοίμασαν τα χαρτιά που απαιτούνται για την εξόφληση του χαρατσιού, παρόλο που δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι. Παρόλο που τού έδειξαν όλα τα έγγραφα, ο "άγριος εντολοδόχος" επέμεινε να κόψει το ρεύμα και τελικά ήρθε στα χέρια με τον ηλικιωμένο Ιγνάτιο Καζάζη, τον οποίο γρονθοκόπησε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ο παθών διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.

"Προσπαθήσαμε να τού εξηγήσουμε πώς έχει η κατάσταση με το μαγαζί μας, αλλά δεν ήθελε να ακούσει τίποτε. Είχε από την αρχή προκλητικό ύφος και θέλησε με τραμπουκισμό να επιβάλει το νόμο του", μάς λέει ο γιος του θύματος Χρήστος Καζάζης και συνεχίζει. "Μάς έλεγε ότι είναι άνθρωπος της νύχτας και ότι δεν κολώνει! Τελικά χτύπησε τον πατέρα μου στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο. Δεν έχω ούτε το κατοστάρικο για τη μήνυση, το χαράτσι του ιδιοκτήτη να πληρώσω;"

Νίκος Κούρκουλος
Ο κ. Νίκος Κούρκουλος, που βρέθηκε μπροστά στην επίθεση, δήλωσε: "Φαίνεται ότι βρήκαν τη λύση: στέλνουν μπράβους στα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας, για να κόψουν το ρεύμα. Ο συγκεκριμένος είχε επιδεικτικά τραμπούκικο ύφος. Έλεγε: "εγώ θα κόψω το ρεύμα και εσείς κόψτε το λαιμό σας". Όλη η γειτονιά βγήκε εκτός εαυτού με τη στάση του. Είναι άραγε επίσημη τακτική της ΔΕΗ αυτά που έγιναν εδώ;"   

Ο ξυλοδαρμός του καταστηματάρχη προκάλεσε την αντίδραση της γειτονιάς, που έτρεξε να γλιτώσει τον κ. Καζάζη. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 άτομα και μερικοί συνεπλάκησαν με τον "άγριο εντολοδόχο της ΔΕΗ" και από το κυνηγητό προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα! Στη σημείο της συμπλοκής ήρθε και η αστυνομία.

Η κ. Ντορότα Κολοκοτρώνη, που παρακολούθησε έντρομη όσα έγιναν, είπε στο Χ.Σ. "Ας πάνε να τα πάρουνε από τους μεγάλους, που ξεπούλησαν την Ελλάδα. Εμάς μάς έχουνε ξεζουμίσει! Θα μάς δέρνουν κιόλας από πάνω; Ούτε το ψωμί τους δε βγάζουν τα μαγαζιά. Ευτυχώς το Χαϊδάρι είναι ένα μικρό χωριό, αγαπάει ο ένας τον άλλο και έτρεξαν οι άνθρωποι να βοηθήσουν".

Η ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, όπου ο "άγριος εντολοδόχος της ΔΕΗ" κατάφερε να κόψει το ρεύμα δεν έδειξε να πτοείται: "Αν θέλουν να το κόψουν, ας το κόψουν. Δεν θα πεθάνουμε χωρίς ρεύμα. Θα βρούμε λύσεις..."

Οι καιροί είναι άγριοι. Η κοινωνία οδηγήθηκε σε βίαιους δρόμους. Πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι έστω και με μεθόδους σαν τις παραπάνω θα συγκεντρώνουν χρήματα για να γεμίζουν το αχόρταγο στομάχι του χρέους; Ως πότε;

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ-ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΟΓΙΖΕΣΤΕ ΚΡΗΤΙΚΟΙ




                                          ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
                   ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΕΠΑΜ) ΤΟΜΕΑ ΚΡΗΤΗΣ
                
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ 
                                ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 

 
«Ήρθαν ντυμένοι "φίλοι", αμέτρητες φορές οι εχθροί μου,
τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας
και τα δώρα τους, άλλα δεν ήτανε
παρά μόνο σίδερο και φωτιά...» 
Οδυσσέας Ελύτης
Και έτσι όπως το λέει ο ποιητής μας, φορέσατε το μανδύα του φίλου και του σωτήρα και μας σώσατε ακόμη μία φορά.
Σίδερο και φωτιά τα μόνα δώρα σας, στη χώρα που γεννήθηκε η Ευρώπη και εσείς με ένα "ΝΑΙ" τη παραδώσατε αμαχητί στα χέρια των κατακτητών.
 
Με ένα "ΝΑΙ"
 
-παραβιάσατε το Σύνταγμα καταλύοντας τη Δημοκρατία
-ξεπουλήσατε τη χώρα, μετατρέποντας τη σε αποικία
Με ένα "ΝΑΙ"
-καταλύσατε όλες τις δομές του Ελληνικού κράτους
-παραβιάσατε ανθρώπινα δικαιώματα
-διαλύσατε το σύστημα υγείας
-καταστρέψατε τη παιδεία
-αποδιοργανώσατε την εθνική άμυνα
 
Με ένα "ΝΑΙ"
-καταδικάζετε τους Έλληνες σε εξαθλίωση
-οδηγείτε τη χώρα σε πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας
-απολύετε δημοσίους υπαλλήλους
-κλείνετε μικρομεσαίες επιχειρήσεις
-διώχνετε τους νέους μας από τη χώρα
-δημιουργείτε ορδές αστέγων
-ωθείτε έναν ολόκληρο λαό σε μαζική κατάθλιψη και στην αυτοκτονία
 
Με το δικό σας "ΝΑΙ"
-ξεγράψατε με μιας την ιστορία της χώρας μας
-διαγράψατε τους αγώνες των προγόνων μας
-ατιμάσατε το αίμα των ηρώων που έπεσαν για την ελευθερία μας
Μα φυσικά και θα μας πείτε, πως δεν ήταν επιλογή σας, δεν υπήρχε άλλη λύση, ήταν μονόδρομος τα "ΝΑΙ" και τα "ΠΑΡΟΝ" σας για τη χώρα.
 Ο μόνος τρόπος για να παραμείνουμε στην ζώνη του ευρώ,για να προωθήσουμε μαζί με την Ευρώπη το όραμα της.....
 
Ένα όραμα που αποδείχθηκε εφιάλτης!
 
Όμως από πότε η εξόντωση ενός λαού είναι μονόδρομος;
 
Ποιοί νόμοι, ποια ηθική, ποιο δίκαιο επιβάλλουν τέτοιες λύσεις;
 
Μόνο η δική σας ηθική μπορεί να ψηφίζει τέτοιους νόμους. 
Μόνο στη δική σας λογική η ανάπτυξη και η πρόοδος περνάει μέσα από την εξαθλίωση. Μόνο στο δικό σας δίκαιο θα πρέπει να πεθάνουν οι λαοί για να σωθούν οι αγορές και οι τοκογλύφοι τραπεζίτες.

Εμείς
 ως μέλη του ΕΠΑΜ Κρήτης και απόγονοι μαχητών της λευτεριάς,κρατώντας ψηλά το ηθικό και το αίσθημα ευθύνης, σε μια εποχή που η λογική και το παράλογο έχουν αλλάξει θέσεις, δηλώνουμε πως δεν αναγνωρίζουμε κανένα βουλευτή-σωτήρα ως συμπολίτη μας και ως εκπρόσωπό μας, σε ένα ψευδεπίγραφο κοινοβούλιο.
 
Πιστεύουμε ότι η στάση σας και η συμπεριφορά σας σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τη λεβεντιά και την ιστορία των Κρητικών.
 
Θεωρούμε ότι η παρουσία σας και η ύπαρξη σας ντροπιάζει το νησί μας, δηλώνουμε ότι είστε ανεπιθύμητοι και υποσχόμαστε να σας το αποδείξουμε όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.

 
ΕΠΑΜ
 
ΤΟΜΕΑ ΚΡΗΤΗΣ