Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ


ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!


Δημήτρης Καζάκης: Ευθέως

Δε γ@μιέσαι ρε κράτος !!!



Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.

Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους…μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του κάθε πρωθυπουργού.

Πόσο γαλαζοαίματο είσαι, ρε Κράτος καθώς όλοι όσοι μπερδεύονται με τα της διαχείρισής σου αποτελούν μια τεράστια οικογενειακή συγκέντρωση; Ο Γιάννος Παπαντωνίου βάφτισε την κόρη του Στουρνάρα. Η σύζυγος του Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη, ύψους άνω των 2 εκατ. δολαρίων και τώρα «ελέγχεται». Από ποιους ελέγχεται; Από υπηρεσίες των οποίων o Στουρνάρας είναι πολιτικός προϊστάμενος. Θες να με τρελάνεις ρε Κράτος, και να πειστώ ότι μέσα σ’ ένα τεράστιο σόι πολιτικο-επιχειρηματιών ελέγχεστε μεταξύ σας;

Για πόσο μάγκας περνιέσαι ρε Κράτος που αρνήθηκες να χρησιμοποιήσεις την έστω πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ με το επιχείρημα ότι δεν προερχόταν από νόμιμη πηγή; Εδώ ρε Κράτος γελοίο έχεις δημιουργήσει τετραψήφιο αριθμό για να ρουφιανευόμαστε ανώνυμα οι πολίτες μεταξύ μας έστω και για «περίεργα πολυτελή βίο», κι όταν πέσει ανώνυμη ρουφιανιά, πας και κάνεις έλεγχο. Αυτό είναι νόμιμο δηλαδή, αλλά η λίστα Λαγκάρντ που ήξερες ποιος σου την έδωσε, δεν είναι;

Πόσο απίστευτος καραγκιόζης είσαι ρε Κράτος που θες να με πείσεις ότι κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, την ώρα που για ακόμη μια φορά τη νομιμοποιείς παρέχοντας μια ντουζίνα φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές; Αυτό δεν είναι νόμιμη φοροδιαφυγή δηλαδή; Αλλά επειδή συνήθισες κάθε μέρα να δίνεις στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο και θες να σου λέμε «μπράβο» και «ζήτω», για πες μας πόσα μάζεψες απ’ όλους αυτούς; Για εκατοντάδες εκατομμύρια έκανες συλλήψεις. Γιατί δε μας λες πόσα πήρες; Μήπως επειδή δεν πήρες τίποτα; Μήπως επειδή τους ήθελες μόνο για πυροτέχνημα; Μήπως επειδή η νομοθεσία σου που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, σ’ έκανε να πάρεις μόνο τ’ αρχίδια σου;

Πόσο κωλοκράτος είσαι ρε Κράτος που ενώ ομολογείς ότι δε μπορείς ή το πιθανότερο δε θες να ελέγξεις τα τέσσερα όλα κι όλα διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, έρχεσαι και φορτώνεις σ’ εμένα την ποινή για λαθρεμπόριο καυσίμων; Δεν πήρα φέτος πετρέλαιο. Κυκλοφορώ στο σπίτι με 5 μπλούζες, 2 παλτά και 3 σώβρακα από μέσα εξ αιτίας των ελέγχων που δε θες να κάνεις και ζητάς να σε σεβαστώ;

Πόσο ξεφτιλισμένο είσαι ρε Κράτος την ώρα που κάνεις τα πάντα για να ενισχύσεις τη φοροδιαφυγή σε κάθε κοινωνικό στρώμα; Εμένα, Κράτος τρισάθλιο, αν έρθει η ιδιοκτήτρια και μου προτείνει να δηλώνω ότι πληρώνω μικρότερο ενοίκιο επειδή της έχεις αυξήσει το φόρο αλλά τον μείωσες σε όσους νοικιάζουν ολόκληρα κτίρια και παίρνουν ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί να της το αρνηθώ; Ούτως ή άλλως Κράτος σάπιο, μου αφαίρεσες το δικαίωμα να δικαιολογώ το ενοίκιό μου στη φορολογική δήλωση, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θα μου κόψει 30 ευρώ που τα έχω ανάγκη. Αυτό γουστάρεις ανώμαλο Κράτος, να με κάνεις για 30 ευρώ τον μήνα συμμέτοχο στη φοροδιαφυγή κι ύστερα να βάζεις τον κάθε σκατοκουβά σου να δηλώνει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.

Κράτος, δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά εμείς οι δύο. Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερους να μην τα πηγαίνουν καλά μαζί σου. Νιώθω ωραία που βλέπω χτεσινούς νοικοκυραίους να σε σιχαίνονται και να σε βρίζουν. Κράτος, κάθε μέρα που ξυπνάω μου ζητάς λεφτά. Δε σε νοιάζει πού θα τα βρω, αλλά μου ζητάς λεφτά για να καλύψεις τις τρύπες που αφήνουν οι πολιτικοί και οι κολλητοί τους επιχειρηματίες. Μου κόβεις κάθε φοροαπαλλαγή, αλλά διατηρείς όλες τις φοροαπαλλαγές στους βουλευτές. Κοροϊδεύεις ότι δε θα κόψεις τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά – λες και κάνεις χάρη – αλλά τα παίρνεις από το τέλος επιτηδεύματος και τα χαράτσια.

Κράτος ασυγκράτητης μαλακίας, μόνο δύο επιλογές μου αφήνεις. Ή να σαλτάρω ή να σε στείλω να γαμηθείς. Σε πληροφορώ μετά λύπης σου ότι δεν έχω κανένα σκοπό να σαλτάρω. Οπότε, άντε και γαμήσου.

ΦΤΥΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!!!!

ΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ!!!!!!


ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ ΟΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΜΑΡΑΝΑΝ

Το Ίδρυμα Καραμανλή, η off-shore και τα 2 εκατ.!

Τεταμένες είναι οι σχέσεις του Ιδρύματος Καραμανλή με το ΣΔΟΕ για τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει σχετικά με τη δωρεά 2.000.000 ευρώ από μια άγνωστη οff shore εταιρεία.

Οι πληροφορίες λένε ότι μετά τα τραπεζικά έγγραφα που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, έχει ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση από το Ιδρυμα του εθνάρχη και εκεί γίνεται ο κακός χαμός. Φαίνεται ότι δεν θέλουν να…πουν ποιος έκανε τη δωρεά και έτσι οι σχέσεις με το υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ οξύνονται. Ποιος ξέρει άραγε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία…

Μην ξεχνάμε ότι ήταν μια παλιά πρακτική που είχε εφαρμόσει ο Μητσοτάκης τη δεκαετία του 1990, δηλαδή μέσω off shore εταιρειών να πηγαίνουν ενισχύσεις στη Ν.Δ. (θυμάστε τον καβγά με τον Λαλιώτη). Τώρα πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία είναι άγνωστο.

Λέγεται ότι τόσο ο Αχιλλέας Καραμανλής όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχουν ενημερωθεί και ετοιμάζονται για διαβουλεύσεις σε επίπεδο πρωθυπουργού… Και αυτή η καυτή πατάτα φαίνεται ότι θα καταλήξει στα χέρια του Σαμαρά!

Περί διαφάνειας πάντως ούτε λόγος!!!

πηγη

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Προχωρά η Στρατιωτικοποίηση της Αστυνομίας και η Ανάληψη Κατασταλτικών καθηκόντων από τον Στρατό

Ενώ ο Στρατός και ιδιαίτερα οι Ειδικές Δυνάμεις,εκπαιδεύεται εντατικά για την ανάληψη διευρυμένων καθηκόντων αστυνόμευσης και Καταστολής Πλήθους (άσκηση Πυρπολητής για αντιμετώπιση μαχών μέσα σε πόλεις,δηλαδή αντάρτικο πόλης), ο Ν.Δένδιας προχωρά με γοργούς ρυθμούς την στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας.

Οι δύο αυτές εξελίξεις έχουν κοινό παρανομαστή και ενσωματώνονται στο κράτος έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που μαζί με τις φασιστικές Πολιτοφυλακές και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων παρατάσσονται για να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές εκρήξεις.Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι οι σχεδιασμοί αυτοί πήραν την περιγραφόμενη μορφή όταν ΥΕΘΑ ήταν ο γνωστός για τις ακραίες πολιτικές του αντιλήψεις Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος ανάλαβε να προετοιμάσει τις Ειδικές Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των συμμοριών με τα καλάσνικοφ, καμουφλάροντας με...  αυτόν τον τρόπο το βασικό προβληματισμό του αστικού κατεστημένου που δεν είναι άλλος, από το φόβο κοινωνικής έκρηξης σε ενδεχόμενη Πτώχευση. Η ανυποχώρητη πάλη του εργατικού κινήματος και η ένταση των κοινωνικών αδιεξόδων ενισχύουν την ανησυχία κυβέρνησης και κατασταλτικών μηχανισμών. Για αυτό οι υπουργοί Π.Παναγιωτόπουλος και Ν.Δένδιας ζήτησαν και πήραν τα «κατασταλτικά φώτα» του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, με τη πλούσια δολοφονική εμπειρία που απέκτησε εις βάρος των Παλαιστινίων, αλλά επίσης από το ΝΑΤΟ και τις ευρωπαικές αστυνομίες.
Στο χυδαία προπαγανδιστικό άρθρο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, γεμάτο χοντροκομμένα ψέματα και υπερβολές, που συνήθως συναντάς στις εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών και στα φυλλάδια των ναζιστών,αποκαλύπτεται επίσης η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τις αστυνομικές δυνάμεις και να τις προσανατολίσει στην καταδίωξη-πάταξη των κινημάτων. Κάτι, βεβαίως,που είναι κοινή επιδίωξη και για την ΕΥΠ που, προσανατολισμένη στην παρακολούθηση του εσωτερικού εχθρού,αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά της εκτός συνόρων. Από την άποψη αυτή αποδεικνύεται ότι ο Δένδιας «δεν είναι απέναντι στη Χρυσή Αυγή», αλλά Δένδιας και Μιχαλολιάκος είναι δίπλα-δίπλα και μαζί.Η άνοδος της εγκληματικότητας που προκαλεί η ταξική πολιτική της κυβέρνησης και τα Μνημόνια θα εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών, που θα καθοδηγούνται να αναζητήσουν βοήθεια στις ναζιστικές συμμορίες και τις Ιδιωτικές Εταιρείες Security. Κυβέρνηση, Φασίστες και Ιδιώτες επιχειρηματίες πάνε χέρι-χέρι επιδιώκοντας πολιτικά και οικονομικά οφέλη!


Τέλος, το κατάπτυστο κείμενο θέλοντας να εξυμνήσει τις αντλίες νερού αποκαλύπτει και τον πραγματικό λόγο που η Αστυνομία προπαγανδίζει ότι σταματά την χρήση χημικών, που κρίνονται αναποτελεσματικά.Στο δρόμο πλέον συστηματικά θα βγαίνουν οι πανάκριβες αντλίες νερού που απειλούν ανοικτά ακόμη και τη ζωή διαδηλωτών. Βέβαια, η κατασταλτική πραγματικότητα διαψεύδει τον «ΜΑΥΡΟ ΤΡΥΠΑ»,καθώς οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εντείνουν το χημικό πόλεμο και χρησιμοποιούν πλέον τις ισραηλινές αντλίες νερού.


Αναδημοσιεύουμε το σχετικό κείμενο από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τίτλο «ΕΚΑΜ βγαίνουν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τις συμμορίες»


Μια νέα ομάδα της Αστυνομίας που θα κυκλοφορεί με τζιπ, θα φέρει βαρύ οπλισμό και θα έχει εκπαιδευτεί στα πρότυπα της ΕΚΑΜ, θα ριχτεί στη μάχη με τη βαριά εγκληματικότητα στις αρχές του χρόνου.
Οι δεκάδες συμμορίες με τα καλάσνικοφ που εισβάλλουν σε σπίτια, δολοφονούν πολίτες στον δρόμο για λίγα ευρώ και λυμαίνονται την πρωτεύουσα, είναι η αιτία για τη σύσταση της νέας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., την οποία χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Κατεχάκη την περιγράφουν ως μίνι ΕΚΑΜ.

Οπως προβλέπει το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έχει βασιστεί σε ανάλογου τύπου υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Γαλλίας, οι νέες ειδικές ομάδες θα περιπολούν 24ωρες το 24ωρο,365 ημέρες τον χρόνο και θα επεμβαίνουν μόνο σε περιπτώσεις βαριάς εγκληματικότητας. Με απλά λόγια, δεν θα κυνηγούν τσαντάκηδες και τοξικομανείς,αλλά συμμορίες αλλοδαπών με καλάσνικοφ, νονούς οπλισμένους σαν αστακούς,σκληρούς ληστές κ.ά. Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το όνομα της σούπερ ομάδας, ωστόσο θα εφαρμοστεί πρώτα στην Αθήνα και έπειτα στην υπόλοιπη χώρα και θα ενταχθεί στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.


Κατάργηση τμημάτων: Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπει την κατάργηση μεγάλου αριθμού Αστυνομικών Τμημάτων που απασχολούν λιγότερους από 25αστυνομικούς και τη δημιουργία της νέας υπηρεσίας που θα λειτουργεί ανεξάρτητα.Με το δικό της επιχειρησιακό κέντρο θα επεμβαίνει μόνο όταν υπάρχουν βαριά περιστατικά και θα κινείται σε συγκεκριμένες ζώνες.Για τον λόγο αυτό η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας χωρίστηκε σε δέκα περιοχές και σε καθεμία από αυτές θα περιπολεί όλο το 24ωρο μια κινητή μονάδα μίνι ΕΚΑΜιτών.Ετσι, μία κινητή μονάδα θα περιπολεί στο ιστορικό κέντρο, μία άλλη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα-Πατησίων και οι υπόλοιπες οκτώ ζώνες θα είναι η ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων, της Ανατολικής Αθήνας, μία στα νότια προάστια, δύο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά που θα φτάνει μέχρι τις παρυφές του Αιγάλεω, μία στα δυτικά προάστια, μία που θα εποπτεύει από το Μενίδι μέχρι και τη Νέα Ιωνία και τέλος άλλη μία σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο. Το πλάνο της ΕΛ.ΑΣ. λέει πως για καθεμία μονάδα θα χρειαστούν τουλάχιστον 12εκπαιδευμένοι αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής τους, ούτε έχει καθοριστεί το ακριβές πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης. Οσο για τον οπλισμό, θα είναι ιδιαίτερα βαρύς και σύγχρονος. Μόνο έτσι, λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., θα αντιμετωπιστεί η βαριά εγκληματικότητα. Ετσι, εκτός από το κλασικό πιστόλι που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί, θα έχουν και ημιαυτόματο όπλο (δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του), διόπτρες νυκτός, συστήματα ενδοεπικοινωνίας και φυσικά αλεξίσφαιρα γιλέκα που θα μπορούν να αντέξουν τις σφαίρες των καλάσνικοφ.


Στην πρώτη γραμμή και τα κανόνια νερού: Η υπερβολική και παράλογη χρήση χημικών, οι μεγάλες καταστροφές και η αδυναμία απομόνωσης«μπαχαλάκηδων» και κουκουλοφόρων μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιτελών προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα των εκτεταμένων επεισοδίων που διασύρουν διεθνώς τη χώρα. Η χρήση χημικών,όπως φάνηκε, απέτυχε παταγωδώς, αφού από τη μία όσοι προκαλούσαν επεισόδια ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές αντιασφυξιογόνες μάσκες και συνεπώς δεν τους έπιαναν τα χημικά και από την άλλη απλοί διαδηλωτές κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Ετσι λήφθηκε η απόφαση να αναλάβει δράση ο «Αίας» μαζί με τα τρία «λευκά αδελφάκια του», τα οποία παραλάβαμε πριν από λίγους μήνες από το Ισραήλ. Πρόκειται για το ειδικό όχημα που αγοράστηκε πριν από πέντε χρόνια έναντι του ποσού των 350.000ευρώ από την Ελληνική Αστυνομία από μια ισραηλινή εταιρεία και το οποίο έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει νερό με πίεση και να διαλύει χωρίς τη χρήση χημικών,«ζωηρούς» διαδηλωτές. Το βαρύ όχημα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 6 τόνων νερού και 100 κιλών ειδικής μπογιάς που θα εκτοξεύεται για να διαλύει το πλήθος και να μαρκάρει διαδηλωτές. Ο κίνδυνος να τραυματιστεί διαδηλωτής από τη μεγάλη πίεση του νερού είναι κάτι παραπάνω από ορατός και για τον λόγο αυτό 10 αστυνομικοί για κάθε ειδικό όχημα (σύνολο 40)έχουν εκπαιδευτεί για τον χειρισμό του. Στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι συγκεκριμένες αύρες νερού και το πείραμα από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. κρίθηκε πετυχημένο.

Ούτε ένα ευρώ για πολεμικές και κατασταλτικές δαπάνες. Να διαλυθεί η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και η Στρατονομία. Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας

Διάλυση του μισθοφορικού στρατού κι εξουδετέρωση του στρατού ως μηχανισμού καταστολής

Να παύσουν όλες οι διώξεις σε αγωνιστές και συνδικαλιστές. Να παρθούν πίσω όλα τα νομοθετικά εκτρώματα για την ποινικοποίηση και την καταστολή των κοινωνικών και εργατικών αγώνων.

Ο αγώνας για την Ανατροπή της κυβέρνησης και των Μνημονίων, για την έξοδο από Ε.Ε.-ΟΝΕ-ΝΑΤΟ, για την ανατροπή του εργασιακού ολοκαυτώματος, της ακραίας κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών είναι αλληλένδετος.

Η πάλη για την Ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και του Καπιταλιστικού συστήματος είναι αλληλένδετη.

Απάντηση μας η ανάπτυξη Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από το Στρατό



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

                                                 Diktiospartakos.blogspot.com

Ποιους φοβούνται Τρόικα και Κυβέρνηση;

Τις τελευταίες ημέρες αποδείχτηκε ότι η επιβάρυνση από την εξωφρενική πληθώρα αστυνομικών σ’ αυτή την χώρα, δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, αφού οι ασυγκράτητες ορδές των νεαρών ροπαλοφόρων της ΕΛ.ΑΣ. εμφορούμενες είτε από στρεβλή εκπαίδευση, σκοτεινή άγνοια και παντελή αμορφωσιά είτε από τα κελεύσματα χρυσών αυγών και άλλων παρόμοιων ευαγών ιδρυμάτων, επιτέθηκαν στους Έλληνες πολίτες με τυφλό μίσος διαπράττοντας κάθε μορφής βιαιότητα.
Τα παρακάτω στοιχεία δείχνουν με έναν γλαφυρό όσο και πολύ ανησυχητικό τρόπο, τις κινήσεις της κυβέρνησης των δοσίλογων, που στοχεύουν στην δημιουργία σιδερόφρακτων ταγμάτων ασφαλείας πρόθυμων να ορμήσουν με λύσσα και να εξαλείψουν κάθε κίνηση διεκδίκησης ή διαμαρτυρίας των Ελλήνων πολιτών.


Κάπου στα μέσα Μαΐου είχα γράψει στο μικρό κείμενο «Για τον πολίτη ρε γαμώτο», (με αφορμή κάποιες ντρίπλες μεταξύ Παπουτσή και Καμίνη), λίγα λόγια για την δυσβάστακτη επιβάρυνση που προκαλεί στην χώρα το τεράστιο πλήθος αστυνομικών που είναι κάπου 50.000 υπάλληλοι, με αναλογία περίπου 52 αστυνομικοί ανά 10.000 κατοίκους. Πρόκειται για αναλογία από τις υψηλότερες στον κόσμο, υψηλότερη ακόμα και από χώρες στις οποίες κυριαρχούν δικτατορικά ή στρατοκρατικά καθεστώτα.
Στις 30 Ιουνίου βλέπω το άρθρο «Στοιχεία - βόμβα, και ερωτηματικά – φωτιά» όπου δημοσιεύεται ένας πίνακας από την «Μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο» (σελ. 178), που έγινε για τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών από τις εταιρείες ICAP και HayGroup. Στον πίνακα αυτόν φαίνονται τα παρακάτω πράγματα:


(α Ότι το σύνολο προσωπικού στα σώματα ασφαλείας (αστυνομία, λιμενικό πυροσβεστική) δεν είναι 50.000 όπως, από τα στοιχεία της Eurostat είχα υιοθετήσει, αλλά ανέρχονται στο εξωφρενικό πλήθος των 71.500 (ναι !) με στοιχεία του 2011.
(β Η αύξηση προσωπικού στα σώματα ασφαλείας στην τετραετία 2006 – 2010 είναι 10.000 άτομα δηλαδή ποσοστό αύξησης 16%.
(γ Στον πίνακα φαίνεται ότι μέσα στο μνημονιακό 2010, όλος ο Δημόσιος Τομέας συρρικνώθηκε κατά 10% μέσα σε ένα έτος, αφού οι σχετικές πιέσεις της Τρόικας ήταν αφόρητες, εκτός από τα σώματα ασφαλείας που αυξήθηκαν κατά 5% και τους στρατιωτικούς με αύξηση 2,1%.
Προσπαθώντας να συνέλθω από τα απανωτά σοκ, βρίσκομαι μπροστά σε νέα δημοσίευση «Νέα βόμβα! Κι άλλες προσλήψεις φέτος στα Σώματα Ασφαλείας!» στο blog του Βασίλη Γαλούπη.
Από το δημοσίευμα αποδεικνύεται ότι ενώ η Τρόικα πιέζει για καθεστώς «10 αποχωρήσεις, αντί μιας πρόσληψης στον Δημόσιο Τομέα», και ενώ συζητούνται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την ίδια στιγμή η Τρόικα επιτρέπει (ή επιβάλλει;) να ξεκινήσει η διαδικασία μέσα στο 2011 για νέα καταιγίδα προσλήψεων όπως φαίνεται από το έγγραφο / απόφαση ΔΙΠΠ/Φ, ΕΓΚΡ, 12/34/2803 του νέου Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (sic):
[ … ]
A. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 1.500 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού ως εξής:
- δόκιμοι αστυφύλακες 1.300
- δόκιμοι υπαστυνόμοι 100
- αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων 100
Β. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 1.200 θέσεων ειδικών φρουρών με πενταετή θητεία στην αστυνομία των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.
[ … ]
Όχι μόνο τα παραπάνω στοιχεία αλλά και το γενικότερο κλίμα μαζί με τα γεγονότα στις 29 και 30 Ιουνίου, κρυστάλλινα πλέον ξεκαθαρίζουν το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή ξένων δυνάμεων και ντόπιων δοσίλογων. Όσο βαριές και κατηγορηματικές κι αν φαίνονται αυτές οι λέξεις δεν αντιπροσωπεύουν παρά την απλή, ξεκάθαρη αλήθεια.
Την αλήθεια αυτή πρέπει από εδώ κι εμπρός να έχουν στο μυαλό τους οι Έλληνες πολίτες όπως και οι κοινωνικοί και πολιτικοί σχηματισμοί που αντιστέκονται. Ο Εχθρός είναι αδίστακτος, ύπουλος και διαβρώνει την χώρα μας από τα μέσα. Μέσα στον εχθρικό αυτό συρφετό συμμετέχει και η «Ελληνική» κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί πλέον τους πολίτες παρά διατηρεί σχέση ευθείας υπαλληλίας προς τις ξένες και εσωτερικές οικονομικές ελίτ.

Παραίτηση δασκάλας: Αρνούμαι να συναινώ με στυγνούς δολοφόνους!


Σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο παραίτησης μιας Ελληνίδας δασκάλας σε δημοτικό σχολείο του Πειραιά, της Μάρως, η οποία μας εξηγεί, γιατί επιλέγει να παραιτηθεί, παρά να συνεχίσει να υπηρετεί αυτούς που «παράνομα κυβερνούν τη χώρα μας»…
Διαβάστε το κείμενο της παραίτησης. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό…:
Λαμβάνω την τιμή να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση μου ως δασκάλας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.
Οι λόγοι που μ’ έκαναν να επιλέξω αυτή την οδό είναι οι εξής:
- Ως δασκάλα πίστευα πάντα πως η στάση μου είναι παράδειγμα κι ό,τι νιώθω περνάει σαν αέρας στις ψυχές των παιδιών. Όχι κούφια λόγια και μπούρδες. Συναισθήματα και πράξεις, στάση ζωής. 
- Δεν μπορώ ν’ αντικρίζω τα μάτια των παιδιών μου, χωρίς να ντρέπομαι να υπηρετώ μία παιδεία που δεν υφίσταται. Δεν έχω το δικαίωμα, δεν μου επιτρέπεται. 
- Αρνούμαι να συμμετέχω στο συστηματάκι σας: «Πρώτα ο μαθητής», «Δωρεάν δημόσια παιδεία», «Ίσες ευκαιρίες για όλους»; 
- Αρνούμαι τους φόρους των συμπολιτών μου να τους προσφέρω αδιαμαρτύρητα στους προδότες της χώρας μου, χωρίς να μπορώ να αρνηθώ ή ν’ αντισταθώ στις αποφάσεις τους.
-Αρνούμαι να συναινώ, να συνεργάζομαι και να διευκολύνω αυτούς που μάτωσαν τη χώρα. Τους στυγνούς δολοφόνους, που δολοφονούν κάθε μέρα κάποιον συμπολίτη μου. (Μεταξύ των θυμάτων και ο άντρας μου).
-Δεν συνεργάζομαι μ’ αυτούς που έκλεψαν τον ιδρώτα των συνταξιούχων, χωρίς ντροπή και σεβασμό στα χρόνια τους.
-Δεν συνεργάζομαι μ’ αυτούς που γέμισαν τη χώρα άστεγους και τώρα κάνουν τους ελεήμονες τάχα.
- Δεν θέλω την ελεημοσύνη τους, δεν αναγνωρίζω τα μιάσματα, τους θρασύδειλους που παράνομα κυβερνούν τη χώρα με την πεποίθηση ότι συμφωνούμε.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ΕΠΕΙΔΗ Η ψυχή μου αλυχτά,
Αποχωρώ και ΑΠΑΙΤΩ, το μόνο δικαίωμα που μου αφήσατε για ν’ αντισταθώ, την παραίτησή μου, να την κάνετε ΑΜΕΣΑ δεκτή.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Το αποφασίζουμε και διατάζουμε του κ. Δένδια για το παλιό νοσοκομείο !!!


Αγνοώντας τελείως τις όποιες προτάσεις, θεσμούς και ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όπως αυτές έχουν εκφραστεί μέσω των εκπροσώπων και των οργάνων της (δηλ. της Τοπικής Αυτοδιοίκησης)… ο κ. Δένδιας αιφνιδιαστικά αποφάσισε για την τύχη του παλιού νοσοκομείου.

Χρησιμοποιώντας την κατάπτυστη μέθοδο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (που κατά το Σύνταγμα πρέπει να εφαρμόζονται μόνο σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις) με σκοπό να ακυρώσει την…Κοινοβουλευτική διαδικασία και τις όποιες αντιδράσεις,  επέβαλλε με το έτσι θέλω την παραχώρηση των κτιρίων του παλιού νοσοκομείου για στέγαση  στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ανεξάρτητα από το αν είναι σωστή αυτή η επιλογή ή όχι, αυτό που στο τέλος μένει από την όλη διαδικασία είναι ένα.

ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ !!!

Διαβάστε την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Δένδια:

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη περιέρχεται η κυριότητα του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφη χθες (6/12/2012) από τους συναρμόδιους υπουργούς. 
Υλοποιείται με αυτόν τον τρόπο η δέσμευση του Υπουργού Νίκου Δένδια να στεγασθούν στα κτίρια του παλαιού νοσοκομείου οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία συναντά την καθολική αποδοχή των τοπικών φορέων, καθώς θα εξυπηρετεί, λόγω της κεντρικής του θέσης, τους κατοίκους της πόλης της Κέρκυρας, ενώ, παράλληλα, θα παρέχει, λόγω της πληθώρας χώρου (9.500 τμ κτιρίων σε οικόπεδο 17.000 τμ), καλύτερες υπηρεσίες. 
Επιπλέον, από τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης και των Υπηρεσιών της έδρας της, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομήσει ετησίως περί τα 400.000 ευρώ, τα οποία προκύπτουν από τα μισθώματα και τα λειτουργικά έξοδα των υφιστάμενων κτιρίων και την προοπτική εκμίσθωσης του ακινήτου της Πυροσβεστικής.

ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

 

Lamda Development: Στρατηγική συμμαχία με την τουρκική Dogus

Την υπογραφή συνεργασίας με την D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου Dogus ανακοίνωσε η Lamda Development. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην υλοποίηση στρατηγικής συμμαχίας μέσω της δημιουργίας κοινής εταιρείας, όπου θα κατέχουν η καθεμία 50%, η οποία καταρχήν θα επενδύσει σε τουριστικές μαρίνες.
Σε αυτό το πλαίσιο η Lamda Development θα εισφέρει στη νέα εταιρεία τις μετοχές που κατέχει στη Flisvos Marina Holding SA και η Dogus θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλοντας το ισόποσο σε μετρητά. Τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν επίσης συμφωνήσει ότι η συνολική αξία της συναλλαγής θα προσδιοριστεί οριστικά (και δύναται να αναπροσαρμοστεί) με τύπο ο οποίος λαμβάνει υπ’ όψιν το EBITDA της εταιρίας Flisvos Marina επί 7 φορές, αφαιρουμένων των καθαρών δανειακών υποχρεώσεων, ανάλογα με την απόδοση της εταιρίας της Μαρίνας για τα έτη 2015 και 2016.
Ο όμιλος εταιρειών Dogus, που ιδρύθηκε το 1951 είναι μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες συμμετοχών. Δραστηριοποιείται σε μια ευρεία κλίμακα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων η οποία συμπεριλαμβάνει τους τομείς τουρισμού και υπηρεσιών και ανάπτυξης ακινήτων, παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αυτοκινήτων, κατασκευών, ΜΜΕ, και ενέργειας.
Σύμφωνα με τη Lamda Development, η συμφωνία θα συνεισφέρει όχι μόνο στην απόδοση των δύο ομίλων αλλά και στην στενότερη οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προς όφελος της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ελλάδας αλλά και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Οι κύριοι Akhan και Αθανασίου εξέφρασαν τη βούλησή τους για την επέκταση της συνεργασίας των δύο εταιρειών και σε άλλες επενδύσεις στους κλάδους του τουρισμού και της ανάπτυξης ακινήτων.
http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2262034

 Στις 18 Δεκεμβρίου 2010 διεξήχθη στην Αθήνα, το Διεθνές Συμπόσιο για την «Πολιτισμική και Τουριστική Συνεργασία Ελλάδος – Τουρκίας». Η διοργάνωση υπήρξε πρωτοβουλία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Αιγαίου Πολιτεία, που μεταξύ άλλων στοχεύει στην ανάδειξη νέων πλαισίων πολιτισμικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η Αιγαίου Πολιτεία, άλλωστε, αποτελεί μία σαφή απόδειξη για τη δυναμική της Κοινωνίας των Πολιτών ως ενός νέου παράγοντα δράσεων και ενεργειών που προάγει τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, εκφράζοντας γνήσια τα στοιχεία μιας σύγχρονης και άμεσης Δημοκρατίας.
Σε πείσμα των καιρών και των δυσμενών οιωνών, και ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συγκυρίες της αποδόμησης πολιτικών και κοινωνικών θεσμών και της διαρθρωτικής κρίσης του οικονομικού συστήματος, η ελληνική κοινωνία των πολιτών είναι σε θέση να αναδείξει νέες δυναμικές, που θα προσπεράσουν το παρελθόν στηρίζοντας κάθε θεσμική προσπάθεια αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του οικονομικού, πολιτικού, διοικητικού και κοινωνικού μοντέλου λειτουργίας και οργάνωσης της χώρας μας.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους Συνέδρους, η πρόεδρος της ΜΚΟ Αιγαίου Πολιτεία κα Μαριάννα Ζιμπάρα τόνισε ότι  η  σύγχρονη  μορφή  διακυβέρνησης  παραπέμπει  σε νέες  μορφές  αναπτυξιακής και λειτουργικής Δημοκρατίας, και   υπογραμμίζει   μια  νέα  σχέση  που διαμορφώνεται  μεταξύ  κεντρικής  εξουσίας και  κοινωνίας, αδιανόητης  πριν από λίγα  χρόνια.
Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Συμπόσιο για την «Πολιτισμική και Τουριστική Συνεργασία Ελλάδος – Τουρκίας» αποτελεί τον προπομπό της διοργάνωσης Διεθνούς Συνεδρίου για τον Θρησκευτικό Τουρισμού, που θα διεξαχθεί στην Καππαδοκία κατά τη διάρκεια του 2011.
Στο Διεθνές Συμπόσιο συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα των δύο χωρών, όπως ο κ. Ilber Ortayli, Καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Galatasaray της Κωνσταντινούπολης και Bilkent της Αγκυρας και Διευθυντής του Μουσείου Topkapi, καθώς και ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Bahçesehir κ. Hasan Koni.  Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό απεύθυναν προς τους συνέδρους μεταξύ άλλων ο εξ. κ. Hasan Göğüş, Πρέσβυς της Τουρκίας στην Αθήνα ο οποίος  έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρέμεινε μέχρι το πέρας των εργασιών.
http://www.statesmen.gr/15513/ethnika-themata/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82_25-12-2010.html 

Επικαιρότητα

Ο Χριστόφιας σε ρόλο… Θεοδώρας Τζάκρη

Αν σας ξενίζει ο τίτλος αυτού του σημειώματος, πολλώ δε μάλλον αν σας ενοχλεί η σύγκριση ενός… μπαρουτοκαπνισμένου κομμουνιστή ηγέτη με τη σικ ξανθιά του Γιωργάκη, παρακαλούμε να διαβάσετε το απόσπασμα που ακολουθεί και προέρχεται από το γεμάτο πόνο και δραματικές κορόνες διάγγελμα που απηύθυνε ο πρόεδρος Χριστόφιας προς τον κυπριακό λαό, το βράδυ της περασμένης Τρίτης:
 
«Είμαι ο τελευταίος που θα επιχειρήσει να εξιδανικεύσει το Μνημόνιο και να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Σ’ αυτό υπάρχουν πολλά μέτρα που όντως είναι επώδυνα. Υπάρχουν μέτρα που σε διαφορετικές συνθήκες δεν θα δεχόμουν καν να συζητήσω. Πάντοτε, όμως, είχα στην έγνοια μου ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Τι θα γίνει αν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και χρεοκοπήσει η οικονομία της χώρας».

Ποια η διαφορά μεταξύ αυτής της αποστροφής του Δ. Χριστόφια, αλλά και πολλών άλλων που διάνθισαν το μακροσκελές διάγγελμά του («απευθύνομαι σε εσάς για να μοιραστώ μαζί σας τον πόνο και τις ανησυχίες που μας διακατέχουν όλους», «υποχρεωθήκαμε να λάβουμε με πόνο ψυχής τις συγκεκριμένες αποφάσεις» κτλ.), από τη δραματική, γεμάτο πόνο και αγωνία ομιλία της Θεοδώρας Τζάκρη στην ελληνική Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της 7ης του περασμένου Νοέμβρη, όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο-εφιάλτης του ενός άρθρου και των εκατοντάδων αντιλαϊκών-αντεργατικών ρυθμίσεων; Με το πιστόλι στον κρόταφο το ψηφίζω, είπε η Θεοδώρα, για να μην καταρρεύσει η χώρα. «Με την απόφασή μας να στηρίξουμε το τραπεζικό σύστημα, στηρίζουμε την οικονομία του τόπου μας. Αλλιώς, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη απ’ ό,τι είναι σήμερα και οι απλοί άνθρωποι θα υπέφεραν πολύ περισσότερο», είπε ο Χριστόφιας, ο οποίος –ειρήσθω εν παρόδω– είχε την πρόνοια να μην απαγγείλει το διάγγελμά του από καμιά μαγευτική παραλία, από τις άφθονες που διαθέτει το νησί της Αφροδίτης. Ετσι, ο μέγιστος ΓΑΠ, που είχε πετάξει στο Καστελλόριζο για ν’ απευθύνει το δικό του διάγγελμα, παρέμεινε μοναδικός και ανεπανάληπτος.
 
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως υποδέχτηκαν το διάγγελμα οι εργαζόμενοι της Κύπρου, αμφιβάλλουμε όμως αν θα υπήρχε Ελλαδίτης που θα καθόταν να το ακούσει μέχρι το τέλος, καθώς ήταν γεμάτο από αφόρητες κοινοτυπίες και διαρκώς επαναλαμβανόμενες παπαριές κινδυνολογίας και καταστροφολογίας, που εμείς έχουμε βαρεθεί να τις ακούμε από το 2010 και δώθε. Κάθε φορά που υπογράφεται μια «επικαιροποίηση» του Μνημόνιου, κάθε φορά που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή ένα «πακέτο» αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, τα ίδια ακούμε. Οι Κύπριοι απλώς τα άκουσαν για πρώτη φορά από το δικό τους πρόεδρο. Ακόμα και το προεκλογικό «μαζί», που το «ξέσκισαν» ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, έκλεψε ο Χριστόφιας, καταλήγοντας με κορόνες εθνικής ενότητας (πλούσιοι και φτωχοί, καπιταλιστές και εργάτες, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, να γίνουν ένα): «Αυτές οι στιγμές δεν προσφέρονται για λαϊκισμό και ανέξοδα λόγια. Δεν προσφέρονται, όμως, ούτε για μηδενισμό και κινδυνολογία. Ο λαϊκισμός και η κινδυνολογία προκαλούν ζημιά στον τόπο (…) Δεν έχουμε την πολυτέλεια να υπολογίζουμε σε μικροπολιτικές και εκλογικές σκοπιμότητες. Τούτη την ώρα προέχει η υπεράσπιση της Κύπρου μας, η επιβίωση και το μέλλον των ανθρώπων της. Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι μαζί ενωμένοι μπορούμε και πάλιν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, όπως κάναμε και μετά το 1974, όταν η πατρίδα μας καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από την τουρκική εισβολή και κατοχή. Τότε σε μερικά μόνο χρόνια ξανακτίσαμε τη χώρα μας και αναστηλώσαμε την οικονομία μας. Με τη σκληρή εργασία και τις θυσίες όλων μας. Μπορούμε και τώρα να συμπεριφερθούμε το ίδιο υπεύθυνα. Μπορούμε και τώρα σύντομα να πραγματοποιήσουμε ένα ακόμα οικονομικό θαύμα. Γι’ αυτό ας δώσουμε όλοι τα χέρια. Μαζί ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες!».

Και βέβαια, με τον ίδιο κοινότυπο (για εμάς εδώ στην Ελλάδα) τρόπο, ο Χριστόφιας μίλησε και για τις επιτυχίες, που ήρθαν ως αποτέλεσμα της «ακληρής διαπραγμάτευσης». Τρεις ήταν οι «επιτυχίες» στις οποίες αναφέρθηκε:
 
1.    «Στοχεύσαμε να διατηρήσουμε τον εθνικό έλεγχο της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Τα καταφέραμε! (…) Με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν εμείς θα αποφασίζουμε για τους σχεδιασμούς μας. Τα έσοδα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για επένδυση στις υποδομές και για τις μελλοντικές γενεές. Φυσιολογικά, ένα μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιείται για την εξόφληση του χρέους». Οταν δούμε το Μνημόνιο, τότε θα ξέρουμε τι ακριβώς προβλέπεται επ’ αυτού. Και βέβαια, το πρώτο Μνημόνιο είναι πάντοτε πιο ήπιο στα θέματα της επιτήρησης. Αυτή σκληραίνει στη συνέχεια, όταν διαπιστώνεται η «απόκλιση από τους στόχους», που είναι πάντοτε σίγουρη. Τότε, βέβαια, δε θα είναι πρόεδρος ο Χριστόφιας (που δε θα είναι καν υποψήφιος), αλλά κάποιος άλλος, κατά πάσα πιθανότητα όχι ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ.
 
2.    «Στοχεύσαμε να αποφύγουμε την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών. Στο αρχικό μνημόνιο υπήρχε ονομαστική αναφορά σε ημικρατικούς οργανισμούς που έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν. Διεγράφη η αναφορά και δημιουργήσαμε την προοπτική για αποφυγή των ιδιωτικοποιήσεων. Η διευθέτηση αυτή δεν μας ικανοποιεί απόλυτα. Είναι, όμως, ένα εφαλτήριο για να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση προς αποφυγή ιδιωτικοποιήσεων συγκεκριμένων ημικρατικών οργανισμών»! Ξέρετε τι λέει ο Χριστόφιας; Οτι είναι κατόρθωμα που δεν αναφέρονται ονομαστικά οι φορείς που θα ιδιωτικοποιηθούν και πως με παραπέρα διαπραγμάτευση θα αποφευχθούν οι ιδιωτικοποιήσεις τους! Μπορούμε, βέβαια, να καγχάσουμε, γιατί ξέρουμε τι μέλλεται να γίνει. Εχουμε το ελληνικό –και όχι μόνο– προηγούμενο και θυμόμαστε πολύ καλά ότι και εδώ οι ιδιωτικοποιήσεις αποφασίστηκαν χωρίς στην πρώτη φάση να αναφέρονται ονόματα επιχειρήσεων. Αυτά προστέθηκαν στη συνέχεια.
 
3.    «Στοχεύσαμε στην αποτροπή κατάργησης θεσμικών κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού. Δεν δεχθήκαμε την κατάργηση της ΑΤΑ και του 13ου μισθού, γιατί κατακτήσεις που καταργούνται πολύ δύσκολα επαναφέρονται. Στοχεύσαμε η συνεισφορά των μισθωτών να είναι κλιμακωτή και όχι ισοπεδωτική για να υπάρχει επιμερισμός του κόστους από την επιβολή του μνημονίου ανάλογα με τα εισοδήματα. Πείσαμε την τρόικα που είχε διαφορετική θέση, να αποδεχθεί αυτή την προσέγγιση». Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε τον Παπακωνσταντίνου, που «έσωνε» τον 13ο και 14ο μισθό ή την Κατσέλη που «έσωνε» τις συλλογικές συμβάσεις;
 
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά είκοσι νομοσχέδια θα πρέπει να ψηφίσει με διαδικασίες εξπρές η κυπριακή Βουλή. Ισως να μιμηθούν και εκεί το ελληνικό υπόδειγμα, να τα μαζέψουν σε ένα και να τα ψηφίσουν πακέτο. Πρόκειται για προαπαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να εγκριθεί το δάνειο (το ακριβές ύψος του θα καθοριστεί όταν ολοκληρωθεί η μελέτη του οίκου Pimco και καθοριστεί το ποσό που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών). Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στα κυπριακά ΜΜΕ (μεταδόθηκαν ακόμη και από το κρατικό ΡΙΚ), θα υπάρξει μείωση μισθών κλιμακωτά από 6,5% μέχρι 12,5%, πάγωμα της ΑΤΑ, μείωση των επιδομάτων κατά 15%, αύξηση της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ και ειδικοί φόροι κατανάλωσης), μείωση κατά 20% του δώρου Χριστουγέννων και του πασχαλινού επιδόματος, κατάργηση του κονδυλίου συνοχής για τους ηλικιωμένους, του επιδόματος γάμου, του επιδόματος θέρμανσης, του βοηθήματος για τα έξοδα κηδείας, των επιδομάτων προς τους φοιτητές (π.χ. αγορά υπολογιστή), του επιδόματος μητρότητας και άλλων οικογενειακών επιδομάτων, της επιδότησης επιτοκίου για απόκτηση πρώτης κατοικίας. Επίσης, μειώνονται κατά 9% τα επιδόματα βαριάς κινητικής αναπηρίας και τυφλών, όπως και το επίδομα διακοπών για αναπήρους, ενώ άγριο «ψαλίδι» θα πέσει στις δαπάνες υγείας, με καθιέρωση εισιτήριου για τα νοσοκομεία και τέλους 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη σε γιατρό. Γιατροί και νοσηλευτές θα εργάζονται περισσότερο (και θα πληρώνονται λιγότερο), ενώ αυξάνεται στα 65 το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση.
 
Κατά τα άλλα, ο Χριστόφιας «στόχευσε στην αποτροπή κατάργησης θεσμικών κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού» και τα κατάφερε!
 
Μόνο σε ένα πρωτοτύπησε ο κύπριος πρόεδρος. Βρήκε ενόχους! Είναι οι διοικήσεις των τραπεζών και ο προηγούμενος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, που άσκησε πλημμελή έλεγχο. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι «οι έρευνες που διεξάγονται για το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει αποφασιστικά να συνεχιστούν μέχρι τέλους και στη βάση των αποτελεσμάτων τους να αποδοθούν οι ευθύνες και οι ένοχοι να τιμωρηθούν». Ο ίδιος, φυσικά, δεν φέρει καμιά ευθύνη, διότι… απλώς προήδρευε! Ούτε οι υπουργοί του, οι οποίοι… απλώς παρατηρούσαν!
 
ΥΓ1: Είναι από τις λίγες φορές που «Ριζοσπάστης» και «Αυγή»… συναντήθηκαν. Μικρά ρεπορτάζ, χωρίς σχόλιο, με αρπακολλατζίδικο ειδησεογραφικό περιεχόμενο. «Διάγγελμα για τα μέτρα από τον Δ. Χριστόφια - Απέδωσε την κρίση στις τράπεζες και ζήτησε ενότητα για το καλό της χώρας», ο τίτλος της φυλλάδας του Περισσού. «Δ. Χριστόφιας: "Επώδυνη" η συμφωνία με την τρόικα», ο τίτλος της φυλλάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
ΥΓ2: Την Πέμπτη 29 Νοέμβρη, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, ο Σαχινίδης προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος το κυπριακό Μνημόνιο: «Ολες οι θεωρίες συνομωσίας, ακόμη και των πιο κακόπιστων, καταρρέουν μπροστά στην αλήθεια των αποφάσεων των κυβερνήσεων της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και τώρα της Κύπρου (…) Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε και αυτός προαποφασίσει την ένταξη της Κύπρου στο Μνημόνιο; Είναι με τον Τσολάκογλου και αυτός όπως λέει ο συνάδελφος σας;». Ο Τσίπρας, αντί να παρακάμψει την πρόκληση, προσπάθησε να κάνει το μάγκα. Αν και ο Χριστόφιας είχε ήδη ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο Τσίπρας είπε: «Ακούω το μεγάλο επιχείρημα από κάποιους, ότι ορίστε και ο αριστερός πρόεδρος της Κύπρου  θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να πάει σε μνημόνιο. Αφήσετε να δούμε τι είδους μνημόνιο και αν θα πάει»! Τον παραδίδουμε στην κρίση του αναγνώστη…
 
Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΡΕ ΤΟΝ ΜΠΑΓΑΣΑ ΤΟΝ ΚΟΠΡΙΤΗ!!!!


Διανοούμενοι σε εμφύλιο

Διανοούμενοι σε εμφύλιο

Μερικοί διανοούμενοι σήμερα, πρώην αριστεροί ή αριστερίζοντες (κατά βάθος ΠΑΣΟΚίζοντες), παίζουν τον ρόλο που έπαιξαν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν διανοούμενοι όπως ο Σπύρος Μελάς, μεταξικός ήδη από τον Μεσοπόλεμο και αντιδραστικός για πάντα, ο Ανδρέας Καραντώνης μετεμφυλιακά μέχρι που τον απόκοψε και ο Σεφέρης, ακόμη και ο Στράτης Μυριβήλης ως απολογητής του Ψυχρού Πολέμου.
Κομβικό σημείο η Διακήρυξη των Χριστιανών Επιστημόνων, από την πέννα του εγκέφαλου της παραεκκλησιαστικής Αδελφότητας Ζωή Α. Τσιριντάνη, το 1946, που υπέγραψαν 220 επιφανείς προσωπικότητες, για αντιμετώπιση του “στρατού της αθεϊας και του υλισμού”. Ανάμεσα στους 220, και σοβαροί δημοκράτες και πατριώτες που μάλλον παρασύρθηκαν από το άγριο ψυχροπολεμικό κλίμα της εποχής. 1946, θυμίζουμε.
Ας μη μιλήσουμε για τους πρώην αριστερούς, μετέπειτα θεωρητικούς και απολογητές της χούντας, Θεοφύλακτο Παπακωνσταντίνου (Πέτρο Μοναστηριώτη), Σάββα Κωνσταντόπουλο αρχειομαρξιστή, ακόμη και τον κούτβη Γεώργιο Γεωργαλά.
Διαφορές του τότε με το τώρα:
Πρώτον, δεν είναι Ψυχρός Πόλεμος. [Ασε που στις ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί κατατρόπωσαν το Tea Party. Bέβαια, στην Ευρώπη είχαμε καθαίρεση εκλεγμένων (καίτοι ανίκανων) πρωθυπουργών...]
Δεύτερον, οι σημερινοί εμφυλιοπολεμικοί διανοούμενοι δεν έχουν το ταλέντο και την καλλιέργεια των παλαιών, ούτε καν το πολιτικό τους κριτήριο.
Τρίτον, τον εμφύλιο σήμερα διακηρύσσουν ανοιχτά μόνο οι νεοναζί. Οχι οι αντιναζί.
Και τα λοιπά.
Ομοιότητες: Κάποιοι επιδιώκουν ανάφλεξη Εμφυλίου. Γιατί; Για προσωπική τους διάσωση; Λόγω υστερίας; Λόγω ιστορικής και πολιτικής μυωπίας; Λόγω πνευματικής ανεπάρκειας; Ολα παίζουν.
Σε κάθε περίπτωση, μεγάλη παραμένει η ευθύνη των αριστερών (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σήμερα) και δημοκρατών διανοούμενων, στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, για την προάσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.
 http://vlemma.wordpress.com/2012/12/07/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BC%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF/

ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΟΔΙΑ

Λέγε – λέγε – λέγε, πέθανα…


Ο Στάθης στον eniko

Ποιος βγάζει την Ελλάδα ως την πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ως μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου;

Η Διεθνής Διαφάνεια.

Κάτι σαν τον Πάπα της Ρώμης δηλαδή, που έχει και το αλάθητο.

Και τι έγινε με το συμπέρασμα αυτό της Διεθνούς Διαφάνειας; Της ντουντούκας.

Βούιξαν τα ΜΜΕ, εγχώρια και διεθνή, επί τριήμερον! Κι έμαθαν όλοι urbi et orbi, στην Ελλάδα και τον κόσμο, για μιαν ακόμα φορά ότι οι Ελληνες είναι…διεφθαρμένοι και ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που εκδίδεται επί χρήμασι.

Τελάληδες, παπαγαλάκια και ντόμπερμαν έβγαλαν τα λυσσακά τους και για μιαν ακόμα φορά οι Ελληνες έσκυψαν το κεφάλι.

Για μιαν ακόμα φορά ο συκοφάντης των Ελλήνων πρώην πρωθυπουργός τους, κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου, εμφανίσθηκε δικαιωμένος. Ισως μάλιστα το Χάρβαρντ που τον ξεπλένει θα έπρεπε να του προσφέρει τη δυνατότητα ενός ακόμα κύκλου διαλέξεων.

Ποια όμως είναι η Διεθνής Διαφάνεια;

Μια ακόμα ΜΚΟ!

Ναι, καλά διαβάσατε! μια ακόμα ΜΚΟ!

Ποιος την ελέγχει για αυτά που αποφαίνεται; ο Φούφουτος!

Ο ίδιος που ελέγχει και τις εκθέσεις των Οίκων Αξιολόγησης. Ο ίδιοςΦούφουτος που αποφάνθηκε (με «δημιουργική λογιστική») ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για το Ευρώ και στη συνέχεια ο ίδιος πάλι την έβγαλε απ’ τις αγορές.

Ποιος διευθύνει τη ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια; (και… Διαύγεια)! Ο αξιότιμος κ. Κώστας Μπάκουρης.

Ποιος είναι ο κ. Κώστας Μπάκουρης; Ο άνθρωπος στον οποίον ο κ.Κώστας Σημίτης (γνωστός και ως Πιπίνος ο Βραχύς) ανέθεσε την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εργο στο οποίον ο παχυλώς – παχυλώς αμειβόμενος τότε κ. Μπάκουρης διέπρεψε μη πράττοντας τίποταΜηδέν, νίχιλ, ριέν ντι του! Με αποτέλεσμα να αναγκασθεί ο κ. Σημίτης (γνωστός και ως Πιπίνος ο Βραχύς) να τον αποπέμψει(και να φωνάξει την κυρία Αγγελοπούλου).

Να τον αποπέμψει πληρώνοντάς του μια αστρονομική αποζημίωση.

Ομως, τέτοιοι άνθρωποι σαν τον κ. Μπάκουρη δεν πάνε χαμένοι. Αντί να ανοίξει η γη να τον καταπιεί, άρχισε το σουλάτσο (επ’ αμοιβή) στιςΑνεξάρτητες Αρχές και τις ΜΚΟ (αυτόν τον καρκίνο που σιγοτρώει τακοινοβουλευτικά πολιτεύματα) και κατέληξε επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας.

Να μας βγάζει διεφθαρμένους! Ποιος; Ο Μπάκουρης!!!

Που όμως, πότε και από ποιους ιδρύθηκε η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International);

Στο Βερολίνο! (τι μου λες;)!

To 1993! (πότε; το 1993) – όταν η Γερμανία, μετά τον εμφύλιο και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, έδειχνε ότι ξαναμπαίνει στον πειρασμό ενός ακόμα Ράιχ; – τι μου λες;!

Από ποιους (ιδρύθηκε η εν λόγω ΜΚΟ);

Από καλούς ανθρώπους σαν τον Σόρος (ιδρυτής πλειάδος ΜΚΟ) που είχαν κι έχουν το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς διαφθορά (όπως της Ζήμενς ή τωντοκογλυφικών τόκων). Ενός καπιταλισμού δηλαδή που δεν θα είναι καπιταλισμός. Τι μου λες;!

Με έναν λόγο: τόπος, χρόνος, άνθρωποι: συνθέτουν μια από εκείνες τιςαγαθές συμπτώσεις που ούτε το σύμπαν μπορεί να εξηγήσει.

Και μη μου πει κανείς για συνωμοσιολογία! τα πάντα σε αυτήν την ιστορία είναι διαφανή!.. Διαυγή! Ουδεμίαν ανάγκη έχει η Διεθνής Διαφάνεια να κρύβεται, αλλά αντιθέτως εν Μέση Οδώ μπορεί να διακηρύσσει ότι είμαστε διεφθαρμένοι και τα σκυλιά δεμένα.

Διεφθαρμένοι και συνεπώς μας άξιζε και μας αξίζει η τιμωρία.

Γιατί να μην πάνε (διότι εκεί το πάνε) το μηνιάτικο στα 200 Ευρώ; Γιατί η ανεργία να μη φθάσει στο 26%; Γιατί οι έξι στους δέκα νέους να μην είναι άνεργοι; Σε μια διεφθαρμένη χώρα η ανάταξη είναι επώδυνη. Γιατί να μην κυβερνάται μεΠροεδρικά Διατάγματα;

Γιατί να μην ψηφίζουν οι βουλευτές των τριών κομμάτων της Τρόικαςστη Βουλή των Ελλήνων νόμο υποταγής στους… Εσθονούς;!!

Διότι έγινε κι αυτό! Μέσα στη γενική ξεχαρβάλωση οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων ψήφισαν να έρθουν Εσθονοί επόπτες (Επίτροποι), για να βάλουν σε τάξη θέματα διαφθοράς στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα δεν είναι αν είναι ή όχι… αδιάφθοροι οι… Εσθονοί, αλλά το ότι Ελληνες βουλευτές ψηφίζουν σωρηδόν ραγιάδικους νόμους, καθαιρώντας τη Βουλή σε χανουμάδικο.

Είναι όλο αυτό από καιρό μια ντροπή ανυπόφορη. Θυμίζει πια η κατάσταση τους τραγικούς εκείνους στίχους του Σαββόπουλου «Ελλάδα, γλώσσα τυφλή στη γεωγραφία, Ελλάδα,

οικόπεδο και αποικία».

Σήμερα, η Ελλάδα του Γιωργάκη και του κ. Σαμαρά, η Ελλάδα φομπιζού του Σημίτη είναι ακριβώς αυτό. Μια «γλώσσα τυφλή στη γεωγραφία» που

αιωρείται σε ένα διπλωματικό κενό, τρωτή κι ευάλωτη από παντού,

θλιμμένη. Αδύναμη.

Οικόπεδο. Και αποικία.

Κι από πάνω της «φέγγει» πάλι «το στρατοδικείο»…