Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Λίγες σκέψεις για τους λόγους της εισβολής στην Villa Amalias

305356_183845351760382_1562364836_n
Ξυπνώντας όλοι μας το πρωί της 20 Δεκέμβρη, είτε από το indy, είτε από social media, είτε με άλλο τρόπο, πληροφορηθήκαμε ότι η πολυαναμενόμενη και διαφημισμένη εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη της Villa Amalia, έγινε πραγματικότητα. Το περιμέναμε όλοι μας λίγο – πολύ ότι κάποια στιγμή ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους, θα έπαιζε το ρόλο του, καθώς οι βοηθητικές του παρακρατικές δυνάμεις των νεοναζί φασιστών, δεν μπόρεσαν ούτε να πλησιάσουν την περιοχή. Ξέραμε ότι θα χτύπαγαν κάποια κατάληψη στην Αθήνα, μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, απλά δεν ξέραμε ποια. Άλλωστε είχαν να αντιμετωπίσουν και την ξεφτίλα του Κ*ΒΟΞ που την μια μέρα την σφράγισαν και την επόμενη, οι σύντροφοι ήταν μέσα και είχαν εξοικονομήσει και δωρεάν υλικά, προσφορά του πάντα υπάκουου “αριστερού” δημάρχου του Δήμου Αθηναίων.
Δεν διάλεξαν μια τυχαία κατάληψη αλλά μια από τις πιο μακρόχρονες και ιστορικές, σύμβολο του αντικρατικού αλλά και προπύργιο του αντιφασιστικού αγώνα. Άλλωστε η απόσταση αναπνοής από τον Άγιο Παντελεήμονα και τα γραφεία της Χ.Α. την έβαζαν στο στόχαστρο του συστήματος, καθώς αποτελούσε εμπόδιο της επέκτασης του φασιστικού πογκρόμ και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Επιθέσεις εναντίον της είχαν γίνει αρκετές φορές από φασίστες ακόμα και με συνοδεία ΜΑΤ (όπως θα θυμούνται κάμποσοι) και πάντα αποκρούονταν από τους συντρόφους. Οπότε έτσι γίνεται φανερός και ο πρώτος λόγος για την σημερινή εισβολή. Η έμπρακτη αλληλεγγύη των δυνάμεων καταστολής στα αδέρφια τους (και αυτά είναι λόγια του Π. Ψωμιάδη) της Χ.Α.. Είναι άλλωστε τυχαία η επέμβαση μετά από επερώτηση στη βουλή από την Χ.Α.? Και μην ξεχνάμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τρέχουν σαν πιστά σκυλιά να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της. Βλέπε στοιχεία αλλοδαπών νηπίων, καταστηματαρχών, η επερώτηση για τον γέροντα Παστίτσιο και άλλα. Άλλωστε είναι τόσα πολλά που θέλει συνεχές ψάξιμο για να τα θυμόμαστε.
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την κυριότητα του κτιρίου, πράγμα το οποίο οι περισσότεροι δεν θα το γνωρίζουν καν. Το κτίριο αυτό τελεί υπό κατάληψη από το 1990. Και σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, άπαξ και υφίσταται χρήση του χώρου για είκοσι (20) συνεχόμενα χρόνια, τότε υπάρχει το δικαίωμα της χρησικτησίας (νόμος που τώρα επικαλείται το δημόσιο για να κατασχέσει ανενεργούς τραπεζικούς λογαριασμούς). Το κτίριο που στεγάζει την κατάληψη της Villa Amalias είναι παλιό σχολείο που σταμάτησε την λειτουργία του το 1960. Οπότε ιδιοκτήτης του, είναι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, που αυτή τη στιγμή τελεί υπό κατάργηση. Ο Δήμος Αθηναίων αρνείται πως του έχει παραχωρηθεί το εν λόγω κτίριο. Οπότε τίθεται θέμα ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της εισβολής? Μήπως είναι οικονομικά συμφέροντα με την πώληση των διατηρητέου κτιρίου και την μετατροπή του σε ακόμα ένα πολυκατάστημα? Και πιθανόν να γνώριζαν πως οι σύντροφοι δεν θα ήγειραν ποτέ το θέμα της χρησικτησίας, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την ιδεολογία μας η νομιμοποίηση της κυριότητας του κτιρίου και μια κατάληψη στέγης γίνεται με σκοπό την κατάργηση της ιδιοκτησίας και όχι την διαιώνισή της.
Ο τρίτος λόγος είναι η άμεση επίθεση όχι μόνο στους αυτόνομους κατειλημμένους χώρους αλλά στο σύνολο του κινήματος και του α/α χώρου, αφού αποτελεί την πρώτη γραμμή αντίστασης στον εκφασισμό της κοινωνίας. Ενώ ταυτόχρονα  προτείνει ουσιαστικούς τρόπους αντίστασης και αντίδρασης στην οικονομική κρίση μέσω της πραγματικής αλληλεγγύης στην ουσιαστική οικονομία (κολεκτίβες, καταλήψεις συλλογικές κουζίνες κτλ.). Δεν είναι τυχαία τα τελευταία γεγονότα με τα βασανιστήρια και την υπέρμετρη άσκηση βίας από ένστολους πάνω σε συντρόφους αγωνιστές σε κάθε ευκαιρία που έχουν. Αυτό δείχνουν και με την σημερινή τους στάση που μεσολάβησαν 10 ώρες μέχρι να επιτρέψουν την επικοινωνία των συλληφθέντων συντρόφων με δικηγόρους καταπατώντας κάθε έννοια της “δήθεν” δημοκρατίας που πρεσβεύουν. Μια επίφαση αστικής δημοκρατίας που θα την ζήλευε κάθε φασιστικό καθεστώς, ζούμε έτσι κι αλλιώς. Δεν είναι τυχαίες οι εισβολές στις καταλήψεις (ειδικά συνοδεία κάμερας) και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ενώ για τις καταλήψεις σε πανεπιστημιακούς χώρους γίνεται προσπάθεια για να σπάσουν (ή έχουν σπάσει ήδη) από τις πρυτανικές αρχές ακόμα και με την συνδρομή ΜΑΤ.
Και είναι πλέον από προφανές πως στην σημερινή κατάσταση, με ολόκληρη την κοινωνία να βρίσκεται σε αναβρασμό, να θέλουν να χτυπήσουν το πιο μάχιμο κομμάτι της. Γιατί παρά τις διαφωνίες με τους έως χθες βολεμένους, βρισκόμαστε μαζί στον δρόμο για κάθε μορφής διαμαρτυρία και πορεία. Και καθημερινά πολλοί διδάσκονται τρόπους άμυνας και αντίστασης στην αστυνομοκρατούμενη κοινωνία του τηλεοπτικού θεάματος που επιβάλλουν στο σύνολο του πληθυσμού, για να τον μετατρέψουν σε απόλυτα πειθήνιο χαμηλού κόστους εργατικό δυναμικό. Και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό από τους εξουσιαστές. Ο Δεκέμβρης 08 μας έμαθε πολλά αλλά δυστυχώς προετοίμασε και την εξουσία που γνώριζε για την επερχόμενη κρίση, για τον τρόπο καταστολής των κοινωνικών αγώνων, όπως βλέπουμε σε καθημερινή βάση.
Οι καταλήψεις στέγης ενοχλούν το σύστημα. Ενοχλούν γιατί είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης και αντιπληροφόρησης. Αποτελούν σημεία αναφοράς ακόμα και για αυτούς που τυχαίνει να διαφωνούν με την ιδεολογική τους θεώρηση. Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στον αγώνα όλων μας για την καλύτερη κοινωνία που οραματιζόμαστε, ένα ζωντανό παράδειγμα για το πως μπορούμε να διαμορφώσουμε την ζωή μας, κάνοντας το αυτονόητο: Να αναλάβουμε επιτέλους το ρόλο μας ως κοινωνικά όντα. Να μην χρειαζόμαστε εξουσιαστές αλλά να δρούμε, να εργαζόμαστε, να ζούμε όλοι ως ισότιμοι. Τέτοια παραδείγματα όμως καταστρέφουν το σύστημα τους και προσπαθούν να τα καταστείλουν πριν εξαπλωθούν. Να δώσουν το στίγμα του τι περιμένει, όχι τις οργανωμένες καταλήψεις στέγης, αλλά κάθε προσπάθεια κατάληψης από τους ανθρώπους που ζουν άστεγοι και πεταμένοι στην γωνιά του συστήματος του ανθρωποφάγου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.
Και για να κλείσω το άρθρο: Πρέπει να ζητήσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. που φρόντισε να εξασκήσει τα αγωνιστικά αντανακλαστικά του χώρου και να συσπειρώσει όλο τον κόσμο. Η εισβολή στην Villa θα αποτελέσει την εκκίνηση σε νέα γενιά αγώνων και το κυριότερο αγωνιστών. Αντί να τρομοκρατήσει, κατάφερε να βγάλει 1500 άτομα στο δρόμο μόνο στην Αθήνα και θα ακολουθήσουν και άλλοι…
billa

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αυτή είναι η περιβόητη έκθεση της Blackrock για τις τράπεζες

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Δεκεμβρίου 27, 2012
20121227-223533.jpgΗ έκθεση που έκρυβαν εδω και μήνες στα συρτάρια.
Είναι μόλις 10 σελίδες. Διαβάστε την εδω από την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλαδας.

απο το france2.ΕΛΛΑΔΑ:το μεγαλο ξεπουλημα


Δημήτρης Καζάκης: Ευθέως

Αν αύριο επιστρέφαμε σ' εθνικό νόμισμα....


ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ SADDAM HOUSEIN !!! (A’ ΜΕΡΟΣ) ...

                        

                     Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο


Του Νίκου Πάσχου
Μια παλιά διαφήμιση έλεγε ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά. Πράγματι το αμύθητο χρυσάφι του Saddam Housein έφερε κοντά πολλούς, όπως οδήγησε όμως και πολλούς στον θάνατο. Έχει κλείσει ο κύκλος αίματος ή η χρυσόσκονη του Saddamπλανάται σαν φάντασμα αναμεσά μας;
Η Aγγελική Nικολούλη ερευνούσε στην εκπομπή της, το άγριο έγκλημα που συνέβη το 2005 στο Λόγγο Αιγίου. Είχαν δολοφονηθεί μέσα στη βίλα τους ο Ελληνοαιγύπτιος επιχειρηματίας Μιχάλης Ζουμπατλής, 66 χρόνων ο γιος του, Νίκος Ζουμπατλής - Ραμζή, 40 χρόνων,επιχειρηματίας και η μητέρα του Καλλιόπη - Φανή Ζουμπατλή, 59 χρόνων. Σοβαρά τραυματίστηκε η γυναίκα του 40χρονου,Αμέντ Χαναάν Ζουμπατλή, 45 χρόνων. Από τη φονική εισβολή γλίτωσαν τα παιδιά του Ελληνοαιγύπτιου, ένα δεκάχρονο κορίτσι και ένα πεντάχρονο αγόρι. Η Αγγελική έκανε μεγάλη έρευνα και αποκάλυψε δυο φοβερά ντοκουμέντα. 
Το πρώτο είχε να κάνει με τους δολοφόνους «τέσσερα με πέντε άτομα βγήκαν μέσα από τη θάλασσα ντυμένοι στα μαύρα μπήκαν στη βίλα και τους δολοφόνησαν» και το δεύτερο «ο Ζουμπατλής είχε πάνω του νυχθημερόν μια μπανάνα (τσαντάκι στη μέση) το οποίο πήραν οι δολοφόνοι».
Αυτό που δεν κατάφερε να βγάλει η έρευνα της και είναι κρίμα Αγγελική μου γιατί είσαι ρεπόρτερ, είναι ότι ο συγχωρεμένος Ζουμπατλής ήταν κάτι παραπάνω από αδελφικός φίλος με τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρο Ζ'! 
Ο Ζουμπατλής ήταν πρόεδρος του Ελληνοαιγυπτιακού Επιμελητηρίου, ζάμπλουτος,εκτιμητής πολύτιμων λίθων και διαμαντιών και διατηρούσε μια «ατζέντα» ανθρώπων ανά τον κόσμο, που το στόμα τους έσταζε μέλι για τον Μιχάλη. Ο μακαριστός τον θεωρούσε «ευλογημένο» και περνούσαν πολλές ώρες μαζί. Είχαν μυστικά που γνώριζαν μόνο οι δυο τους. Όμως το βαρύ φορτίο που κουβαλούσαν ως θεματοφύλακες, είχε αρχίσει να γίνεται όχι απλά επικίνδυνο αλλά θανατηφόρο. Αποδείχτηκε πως είχαν δίκιο και οι δυο τους.

Οι Αμερικανοί μετά την δεύτερη επέμβαση στο Ιράκ μπήκαν αμέσως...
στο ψητό. Στην αναζήτηση του μεγάλου θησαυρού του SaddamHousein. Που ήταν κρυμμένος ο χρυσός; Βρήκαν τα χρυσά του όπλα ,είδαν τα χρυσά μπάνια αλλά οι ράβδοι πουθενά. Στο ξεφτιλικι τους παρουσίασαν video με ένα φορτηγάκι που είχε τρεις παλέτες με ράβδους. Για τα μάτια του κόσμου. Είναι καταγεγραμμένο ότι ο Saddamλάδωνε τους πάντες στην δύση, από φυσικά πρόσωπα μέχρι κυβερνήσεις και κόμματα με πετρέλαιο. Ο χρυσός όμως ήταν κρυμμένος. Ουδείς μπορούσε να διανοηθεί ότι όλο το χρυσάφι του, το είχε παραδώσει σε θεματοφύλακα εκτός του Ιράκ. Στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας !

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο αρκετά - στην εποχή μετά από την πρώτη επέμβαση των αμερικανών στο Ιράκ –γνωρίζω στην Αθήνα τον Bassim. Εργαζόμουν τότε στον «Ελεύθερο» του Μάστορα. Κάλυπτα το ρεπορτάζ των διεθνών. Ο Bassim ιρακινός,χριστιανός παντρεμένος με ελληνίδα από το Κιλκίς. Ήταν το δεξί χέρι, η σκιά του Ταρέκ Αζίζ, του πιο στενού συνεργάτη και σύμβουλου του Saddam. Διέθετε διπλωματικό διαβατήριο, ήταν ένας από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, που μπορούσαν και ταξίδευαν στην δύση. Είχε «πάνω» του σχεδόν όλες της αντιπροσωπείες των δυτικών στο Ιράκ και αυτός ήταν ο λόγος που μπορούσε να κινηθεί εκτός των τειχών χωρίς κίνδυνο.Με σύστησε κατασκευαστής με καταγωγή από το Κιλκίς. Ο Bassim λοιπόν, ήταν ένας πράος άνθρωπος με αρκετή σοφία επάνω του. Στην ερώτηση μου για το εάν ο Saddam είναι ο προβοκάτορας των αμερικανών ήταν κάθετα αντίθετος. Θυμάμαι να μου λέει, ότι ο Saddam είναι πατριώτης. Έψαχνε στην αγορά για γάλα. Ενδιάμεση στάση Αθήνα με προορισμό την Ολλανδία. Οι αμερικανοί είχαν επιβάλει εμπάργκο. Δεν πέρναγε κουνούπι. Το λαθρεμπόριο γινόταν, είτε οδικώς μέσω Τουρκίας ή δια θαλάσσης. Οι ποσότητες που αναζητούσε ήταν τεράστιες και βέβαια σε σκόνη. Κάποια στιγμή θα αποκαλύψω ποια δικά μας μπουμπούκια έβγαλαν εκατομμύρια με το λαθρεμπόριο στο Ιράκ. Ποιος πέρναγε λαθραία μπουζί και τα πουλούσε χρυσάφι, επειδή δεν μπορούσαν να διυλίσουν στο Ιράκ λόγο των καταστροφών στα διυλιστήρια τους και αναγκαζόντουσαν να χρησιμοποιούν πετρέλαιο στα οχήματα με αποτέλεσμα να «λαδώνουν» τα μπουζί τους;

Ο Bassim μου αποκάλυψε πολλά και κυρίως για το κομμάτι του δικτύου, που είχε να κάνει με τους χριστιανούς. Περισσότερα δεν μπορώ να αποκαλύψω, όμως το δίκτυο ήταν τεράστιο και περιελάμβανε και το πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Κλείνοντας την αναφορά μου στον Bassim,να πω ότι μου πρότεινε να εκδώσουμε μια εφημερίδα, μισή στα αραβικά και μισή στα αγγλικά. Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους και θυμάμαι ακόμα το γέλιο του. Έτσι δεν έγινα εκδότης!
Κυριακή λίγο μετά της 11το πρωί και το κινητό της ρωσίδας στα βόρεια προάστια δέχεται κλήση. Η ΕΥΠ την ενημέρωνε ότι κατέπεσε το ελικόπτερο με την αποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ανάμεσα στους 17 νεκρούς ήταν και ο καλός της (όχι λαϊκός). Δεν ξέρω αν τη φυγάδευσε η ΕΥΠ ή αν πρόλαβαν ρώσοι πράκτορες να την φυγαδεύσουν. Η ερωμένη γνώριζε για της μετοχές, τα ομόλογα, τα βιβλιάρια και προφανώς ο καλός της, ίσως να της είχε αποκαλύψει και για θησαυρούς. Η σύζυγος απεβίωσε ξαφνικά μετά από6 μήνες, ενώ ο γιος είναι εξαφανισμένος από τότε. Την ίδια περίπου ώρα φυγαδευόταν(μέσω Βουλγαρίας) ο Andrei Kozlov κεντρικός τραπεζίτης της Ρωσίας, που βρισκόταν ήδη στiς Καρυές, περιμένοντας τον Πουτιν και την αποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ρωσίας Andrei Kozlov δολοφονήθηκε μετά από1,5 χρόνο περίπου στη πατρίδα του.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ήταν επίσημος προσκεκλημένος της Μονής Βατοπεδίου, όπου θα συμμετείχε στον εορτασμό της Αγίας Ζώνης. Ο Εφραίμ παλιός του γνώριμος (και οι δυο με καταγωγή από Κύπρο) ο θεματοφύλακας στο περιβόλι της Παναγίας ,με σκοτεινό παρελθόν από τη Κύπρο όπως διαρρέουν αμερικανικοί κύκλοι... 
 
 
http://attikanea.blogspot.gr/2012/12/saddam-housein.html






Πηγή

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΣΑΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΥΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΕΣ!

ΓΙΑ ΣΑΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΥΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΕΣ!




Ρε ξευτελισμένο μπουρδελόκρατος, οι δήμοι, οι οργανώσεις, η Εκκλησία, οι ιδιώτες διοργανώνουν συσσίτια και προσφέρουν στους πεινασμένους, που εσείς δημιουργείτε κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, ένα πιάτο ζεστό φαί.
Εσείς ρε αληταράδες, δε μπορείτε να προσφέρετε χρονιάρες μέρες στους πεινασμένους ένα πιάτο φαί;
ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΙ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ… ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΪ!!!
Μόνο να κλέβετε, να αρπάζετε και να αδικείτε ξέρετε;
ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ… 
 
 http://harryklynn.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7080.html
 

Η λογική βρίσκεται υπό κατοχή. Κατακτήθηκε από τον παραλογισμό εκείνων των ψηφοφόρων που έστειλαν στη Βουλή όλο αυτό το θρασύτατο σκουπιδολόι

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Ίσως σε κάποιους φαίνεται υπερβολή το «η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή» Μάλλον δεν τους καλύπτει η αποδοχή, εκ μέρους της τρικομματικής, του όρου των Βρυξελλών για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας των χωρών που χρωστούν. Ίσως να ήθελαν να δουν γερμανικά στρατεύματα στους δρόμους. Ίσως να ήθελαν να δουν πρησμένα από την πείνα πτώματα να μεταφέρονται πάνω σε κάρα, για να δεχτούν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα υπό κατοχή.

Δεν πειράζει, ας μην πειστούν. Δε με αφορά να πείσω. Ακούω και βλέπω. Κι έτσι, κατάλαβα ότι εκτός από την Ελλάδα, υπό κατοχή βρίσκεται και η λογική. Την έχει κατακτήσει ο παραλογισμός, ο κυνισμός, η μπουρδολογία και η αθλιότητα των…βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού.

Χτες προτίμησα να κάνω μία βόλτα σε τοπικά ραδιόφωνα που εκπέμπουν διαδικτυακά. Οι βουλευτές της επαρχίας επέστρεψαν στις εκλογικές τους περιφέρειες και δεν έχασαν την ευκαιρία να βγουν στα τοπικά ραδιόφωνα για να δώσουν χωρίς καμία ντροπή, σα να μην τρέχει τίποτα, τις ευχές τους για καλές γιορτές.

Συμπέρανα ακούγοντάς τους ότι οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε άλλη χώρα. Ζουν σε άλλη εποχή. Ζουν άλλα Χριστούγεννα, εντελώς διαφορετικά από τα δικά μας. Εξηγούσαν ότι η κυβέρνηση παράγει έργο, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο χάλια όσο «διαδίδεται», ότι υπάρχει μεγάλη υπερβολή.
Έλεγαν αυτοί οι βουλευτές ότι οι γιορτές είναι μέρες χαράς και αισιοδοξίας γι’ αυτό δεν πρέπει να χαλάμε το κλίμα μιλώντας για πολιτική. Διαπίστωναν ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο κι ακούγοντάς τους ήθελα να τους πετάξω το ποτήρι στα μούτρα.

Δε ζήτησε ούτε ένας τους μία «συγγνώμη». Δήλωσαν όλοι υπερήφανοι που ο Σαμαράς ανακηρύχθηκε από μία γερμανική φυλλάδα «πολιτικός της χρονιάς». Εξήγησαν για ακόμη μια φορά ότι «οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται σωστά τα πράγματα» και ότι η ανάπτυξη έρχεται γύρω στον Μάρτιο του 2013, οπότε θα ξεκινήσουν τα «μεγάλα έργα που υπολογίζεται ότι θα απασχολήσουν 30.000 άνεργους», θεωρώντας άνευ ουσίας την παρατήρηση ότι υπολογίζεται πως η πολιτική που στηρίζουν θα παράγει 300.000 νέους άνεργους.

Η λογική βρίσκεται υπό κατοχή. Κατακτήθηκε από τον παραλογισμό εκείνων των ψηφοφόρων που έστειλαν στη Βουλή όλο αυτό το θρασύτατο σκουπιδολόι. Ναι, ξέρω, δεν κάνει μια μέρα σαν αυτή να ασχολούμαι με «αυτά» και να μιλάω «έτσι». Είναι Χριστούγεννα και πρέπει να κάνω τον χαζό. Ότι δεν τρέχει τίποτα κι ότι όλα είναι μια χαρά.

Ίσως και να το έκανα αν δεν άκουγα κάποιους βουλευτές να λένε «βρίσκω την ευκαιρία να πω στους συμπολίτες μας ότι θα βρίσκομαι στο γραφείο μου σήμερα μέχρι τις 2 το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα από τις 7 έως τις 9, ενώ θα τους περιμένω τις ίδιες ώρες την Πέμπτη και την Παρασκευή».

Να τους περιμένει γιατί; Μα για να τους ταπεινώσει κι άλλο. Για να ακούσει και να καταγράψει τα ρουσφέτια που θα του ζητήσουν. Για να τους δει να τον εκλιπαρούν. Για να τους υποσχεθεί ένα ξεροκόμματο σε κάποια γαλέρα και να νιώσει φιλάνθρωπος. Γι’ αυτό θα τους περιμένει. Άνετος αυτός, ταπεινωμένοι οι ψηφοφόροι θα πάνε να καταθέσουν την οργή και την απόγνωσή τους σ’ ένα «κύριε βουλευτά μου».

Αυτά τα Χριστούγεννα να χαρώ; Αυτά να με θαμπώσουν και να μου ζεστάνουν την ψυχή; Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι – γιορτές και μπορώ να μιλάω μαζί τους. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι – αγκαλιές και μπορώ να μοιράζομαι μαζί τους. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν χρονοδιακόπτη φιλανθρωπίας, αλλά αντίληψη της γνήσιας αλληλεγγύης και λέω ότι κάτι σώθηκε. Κάποιοι είναι δίπλα μου, κάποιους δεν τους έχω συναντήσει ποτέ από κοντά αλλά τους νιώθω φίλους.

Τον Αντώνη, τον Βασίλη, τον Δημοσθένη, την Ξα’, τον Δάσκαλο, τη Λίλα, την Άννα, τον Γέρο, τον Άκη, τον Νίκο, την Αγάπη, τον Άρη, τον Γιώργο, τη Μαίρη, την Κατερίνα, την Ελίζα, τον Γρηγόρη, τη Χαρά, την Αμαλία, τη Χριστίνα, τον Λεωνίδα, τη Θεία Δέσπω, τον Απόστολο, τη Νάννα, την Κατερίνα, την Σταυρούλα, τον Πάνο, την Ανθή, την Αθηνά, τη Φαίη, τον Βάσκο, τον Αλοπεκή, το Φριντομάκι, την Έλβα, τη Βάντα, την Ζωή, τη Βένη, τον Ελεεινό, τον Κωστή, τη Νέφωση, τον Σώτο, τη Σοφία, τη Μονάχους, την Αφροδίτη, τον Τοκάτα, τη Θεοδώρα, τον Ντομιάνο, την Έλενα, τον Φρίντι Μπρούνα, τον Βυτίο, τη Σμαράγδα, τη Λίνα, τη Μαριάννα και αρκετούς ακόμη. Όλοι πολύτιμοι.

Η ευχή μου είναι να γνωρίσουμε τέτοιους ανθρώπους, να γίνουμε ένα, να κάνουμε αυτό που πρέπει και τότε τα επόμενα Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα διαφορετικά.

 http://paganeli.wordpress.com/2012/12/25/%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1/

kartesios

Viva Alexis!

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί την Βραζιλία και την Αργεντινή και οι συναντήσεις του με πολιτικούς των δυο χωρών τυγχάνουν λυσσαλέας επίθεσης από τα χρεοκοπημένα εκδοτικά συγκροτήματα αλλά και από ανεξάρτητα σάιτ με διαφημίσεις τραπεζών.
Κρίνοντας από το ποιοι είναι αυτοί που ενοχλούνται, φτάνω στο συμπέρασμα πως η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική είναι μια σωστή και πετυχημένη κίνηση.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούσαν πολύ σημαντικά για τη χώρα τα εκατοντάδες ταξίδια αναψυχής των πασόκων και των νεοδημοκρατών στο εξωτερικό.
Αυτοί τους τάιζαν, αυτών τα ταξίδια έβρισκαν σημαντικά.
Είναι πολύ ωραίο να αναρωτιούνται με τι χρήματα ταξιδεύει ο Αλέξης Τσίπρας στη Λατινική Αμερική δημοσιογράφοι που θεωρούν πως η λίστα Λαγκάρντ δεν είναι κάτι σημαντικό.
Ακόμα πιο ωραίο είναι να γράφουν εναντίον του Αλέξη Τσίπρα δημοσιογράφοι που το 2004 κουβαλούσαν τις τσάντες και τα σακάκια της Γιάννας. Με το αζημίωτο.
Αλήθεια, τι γίνεται με τις λίστες με τα ονόματα δημοσιογράφων που ήταν στο Payroll;
Τι γίνεται με τα ονόματα των δημοσιογράφων που εξαγόρασε ο Λαυρεντιάδης;
Δεν έχουμε πάθει αμνησία όλοι.
Με την ευκαιρία, οι «πολιτικοί αναλυτές» που έχουν λυσσάξει με το ταξίδι του Τσίπρα στη Λατινική Αμερική έχουν ξεχάσει να γράψουν πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απουσιάζει τα Χριστούγεννα από την Ελλάδα για να μην δώσει χαρτζιλίκι στα παιδιά που θα του έλεγαν τα κάλαντα.
Μόνο αυτό δεν έχουν γράψει. Ακόμα.

 http://pitsirikos.net/2012/12/viva-alexis/

Προβοκάτσια

Πιτσιρίκο καλησπέρα. Έκπληκτος σήμερα ενώ παρακολουθούσα ειδήσεις στο μεγάλο κανάλι, είδα τον Καμίνη να του παίρνει συνέντευξη μια δημοσιογράφος κι από πίσω του, τόνους σκουπιδιών! Δεκάδες σακούλες ικεα, τζαμπο,καρουζος, Σκλαβενίτη, μαύρες σκουπιδιών κι άλλες, οι οποίες δημιουργούσαν ένα βουνό! Ο Καμίνης, η δημοσιογράφος κι άλλοι τηλεοπτικοί αστέρες χαιρόντουσαν που σήμερα οι Αθηναίοι αφήσανε τα σκουπίδια τους στην πλατεία Συντάγματος.
Η δημοσιογράφος επαναλάμβανε διαρκώς ότι οι σακούλες περιέχουν ρούχα -καλά πλυμένα και σιδερωμένα- που οι απλοί Αθηναίοι πολίτες έφεραν για αυτούς που δεν έχουν.
Σύμφωνα με έναν φίλο που δουλεύει στο Δήμο στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος σήμερα έκανε υπερωρίες χωρίς να τις πληρωθεί ( κι όχι εθελοντικά και μαζί μ’ αυτόν κι άλλοι εργαζόμενοι), το μεγαλύτερο ποσοστό των σακουλών είχε σκουπίδια!
Είχε τα σκουπίδια του υπερκαταναλωτισμού. Όλα αυτά τα σκουπίδια θα ανακυκλωθούν ξανά και ξανά, κυρίως στην τηλεόραση όλες τις γιορτινές μέρες.
Επίσης, αποθηκεύτηκαν σε χώρο της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την ανακύκλωση στον Δήμο (και σε άλλους δήμους στην χώρα), ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο ίδιος καναλάρχης που διαχειρίζεται τα σκουπίδια στην τηλεόραση.
Η ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης σκουπιδιών έκλεισε συμφωνία με τον Μπουτάρη να επαναληφθεί το event την πρωτοχρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους.
Α.Δ.
(Αγαπητέ φίλε, εγώ χαίρομαι με κάτι τέτοια γιατί επιβεβαιώνουν την γνώμη που έχω σχηματίσει για τους πολίτες της χώρας. Θέλουν μεσάζοντα ακόμα και για να προσφέρουν κάτι σε κάποιον που μπορεί να το έχει ανάγκη. Κατά τ’ άλλα, ευτυχώς που με ενημερώσατε πως αποενοχοποιήθηκε το να χαρίζεις τα πράγματά σου τα Χριστούγεννα. Φέτος, επειδή είμαι και τσιφούτης, θα χαρίσω στους φίλους μου κάτι παλιατζούρες που έχω, ώστε να μην τρέχω μέχρι τον σκουπιδοτενεκέ. Να τα πετάξουν αυτοί. Ή να τα «χαρίσουν» σε άλλους. Διαβάστε στο τελευταίο τεύχος του HOTDOC για τις απάτες με τους τηλεμαραθώνιους, της φιλανθρωπίες και τους εράνους της αγάπης. Καλές γιορτές.)

http://pitsirikos.net/2012/12/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1-4/

Bella Ciao dopo la Santa Messa


ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.....


Με τι καρδιά να 'καυχηθείς' «καλά Χριστούγεννα»?


Στον Άγιο Αυγουστίνο, διαβάζω, αποδίδεται η ρήση ότι «η φιλανθρωπία δε μπορεί να υποκαταστήσει τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε». 


Μια ρήση που γίνεται ιδιαιτέρως αισθητή αυτές τις «ημέρες αγάπης», κατά τις οποίες οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής ανθρωπιστικής κρίσης, τα διάφορα τρωκτικά του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των διαπλεκόμενων μέσων μαζικής εξαπάτησης, ενδύονται τις «σινιέ» καρναβαλικές φορεσιές του ανθρωπισμού τους, μοιράζοντας -σε απευθείας σύνδεση με το «κατασυγκινημένο» πανελλήνιο- τρόφιμα και ρούχα στους αναξιοπαθούντες που κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται. 

Αλλά οι συνάνθρωποι που βουλιάζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας πολλαπλασιάζονται εξαιτίας αυτών των «φιλάνθρωπων» που με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους μετατρέπουν άνεργους σε άστεγους, υποχρεώνουν συνταξιούχους σε μόνιμη ανέχεια, καταδικάζουν ασθενείς σε θάνατο. 
Πάλι καλά που υπάρχουν και τα ξένα μέσα ενημέρωσης και μαθαίνουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα! Περίπου έτσι γινόταν, θυμούνται οι παλαιότεροι, και στην εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
Το γερμανικό περιοδικό Stern, για παράδειγμα, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα για τους Έλληνες ολιγάρχες που εκμεταλλεύονται τις στενές επαφές τους με το ελληνικό δημόσιο για να εξασφαλίζουν συμβόλαια εις βάρος του κοινού συμφέροντος, επισημαίνει ότι περίπου 2.000 οικογένειες ελέγχουν άμεσα ή έμμεσα ολόκληρη τη χώρα.
Αυτονόητα, η διαπλοκή των ολιγαρχών με την πολιτική τάξη, τους δίνει προνομιακή θέση και στο ξεπούλημα των τελευταίων δημόσιων υποδομών της χώρας που μέσω του ανεκδιήγητου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο ίδιο δημοσίευμα, ένας από τους διαπλεγμένους εκδότες κι εργολάβους, φέρεται να χαρακτηρίζει «απλουστευτική» την ιδέα της φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίες, λέει, πάντα θα καταφέρνουν να ξεφεύγουν, χαρακτηρίζοντας «αναρχικούς» τους πολίτες που αρνούνταν να πληρώσουν τα διόδια στους υπερκοστολογημένους αυτοκινητόδρομους τους οποίους κατασκευάζουν οι εταιρείες του.
Εν τω μεταξύ, το δελτίο αυτοκτονιών βαίνει ανοδικό, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το 2009 έως το 2011 τα περιστατικά αυτοκτονιών σημείωσαν αύξηση της τάξης του 37%.
Σε αναμονή της εξέλιξης των δεικτών θνησιμότητας στα δημόσια νοσοκομεία, με τι καρδιά να 'καυχηθείς' «καλά Χριστούγεννα»?


Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

έγραψε το πιτσιρικι

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΓΡΑΦΕΙ … χρόνια σκορπισμένα μέσα στη ζωής σου το κενό…


Και έπεσε ο πέτρινος ο λόγος Στο στήθος μου ακόμα ζωντανό, Είναι αβάσταχτος ο πόνος, Και βλέπω νά ‘ρχεται το μέλλον ορφανό. Σήμερα έχω διάφορα να κάνω:
Να θανατώσω πρέπει το θυμητικό, Και την ψυχή μου πρέπει να μη χάσω Πρέπει ξανά να μάθω, πώς να ζω. Αλλιώς… Το θρόισμα του θέρους το ζεστό, Σαν να ‘χουμε γιορτή αυτήν την Τρίτη. Από καιρό προαισθανόμουν όλ’ αυτά,
Την φωτεινή ημέρα και το έρημο το σπίτι. Θα με ξεχάσουν; Καθόλου δεν εκπλήσσομαι γι’ αυτό! Τόσες φορές με ξέχασαν.. Πολλές φορές βρισκόμουνα σε τάφο ανοιχτό Που ίσως βρίσκομαι και τώρα. Η πατρίδα μου έχει κουφαθεί και τυφλωθεί, Σα σπόρος έλιωσε μέσα στη γη Να ξαναζωντανέψει στον αιθέρα το γαλάζιο, Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!
έγραψε το πιτσιρικι