Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο Ανεπάγγελτος Κυριάκος Μητσοτάκης υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο


Μιλώντας στο BHMA Fm ο βουλευτής της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στη φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα «κόκκινα δάνεια». Σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.(tsantiri.gr)
  Ο ανεπάγγελτος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς με μέσο τον ''μπαμπά'' δούλεψε μόνο για λίγους μήνες στην Εθνική Τράπεζα, προτείνει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, να φθάσει σε νέα ιστορικά ρεκόρ η ανεργία στην χώρα, και μετά να κοιτάξουμε να γίνουν ρυθμίσεις για τα ''κόκκινα'' δάνεια, τα οποία εδώ και καιρό δεν πληρώνονται, λόγω αδυναμίας των δανειοληπτών. Ο γιός του μπαμπά, προσπαθεί τρόπο να εισπράξουν οι χρεοκοπημένες Ελληνικές τράπεζες.
  Τέτοιες βέβαια δηλώσεις, τυχαίες δεν είναι. Είναι γνωστή η μέθοδος που βάζουμε έναν ''λαγό'' να τρέξει μπροστά, για να προετοιμάσει το έδαφος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, να προετοιμαστεί το κλίμα στην κοινή γνώμη, για την μαζική απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.
  Απαράδεκτος, άθλιος, κοινωνικά ανάλγητος ο Μητσοτάκης, έμοιασε στον πατερούλη του βέβαια. Θα μας βρουν, αργά ή γρήγορα απέναντι τους!

http://airetikosonair.blogspot.gr

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Γιώργος Κοντογιώργης: Οι συγκατανευσιφάγοι ΚΑΤΑ μιας ολόκληρης κοινωνίας…

Γιώργος Κοντογιώργης: Οι συγκατανευσιφάγοι ΚΑΤΑ μιας ολόκληρης κοινωνίας…[1]
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου στη Μαργαρίτα Ικαρίου, στις 25.3.2013.
Ο Γιώργος Κοντογιώργης, μιλά στην a-typos και τη Μαργαρίτα Ικαρίου για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το σύγχρονο Έλληνα πολίτη.
Ένα εκ των σημαντικότερων Ακαδημαϊκών προσώπων της χώρας, με επιλεγμένη και καίρια δημόσια παρουσία, σχολιάζει και διερμηνεύει τη κρίση και τις αιτίες της, μιλά για το «αναντίστοιχο κράτος», τους κομματικούς ηγήτορες και «ινστρούχτορες» αλλά και την αναγκαιότητα «ολοκληρωτικής ανασύνταξης» μιας κοινωνίας πολιτών ώστε να μετατραπεί σε οργανική συνιστώσα της πολιτείας!
Ερώτηση: Η Ελλάδα υφίσταται τις συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης που ωστόσο είναι παράλληλα κρίση θεσμών και αξιών. Ποια είναι η πρωτογενής αιτία αυτής της κρίσης; Με ποιες λανθασμένες πρακτικές/επιλογές, οδηγηθήκαμε σε αυτήν;
Γεώργιος Κοντογιώργης: Στην περίπτωση της Ελληνικής κρίσης δεν πρόκειται για λανθασμένες πρακτικές ή επιλογές, αλλά για σκόπιμες πράξεις, εκ μέρους της πολιτικής τάξης, οι οποίες απέβλεπαν στην ιδιοποίηση του κράτους και στη νομή του δημόσιου αγαθού και, μάλιστα, με λεηλατικούς όρους. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η  Ελληνική κρίση είναι πρωτογενώς πολιτική. Από τη δεκαετία του 1980 τέθηκαν οι βάσεις για την εγκατάσταση στην εξουσία της πλέον απεχθούς εκδοχής της φαυλοκρατίας του 19ου αιώνα. Ήδη από τις αρχές του 1986 και, συστηματικά, από το 1992, περιέγραφα τα χαρακτηριστικά του κράτους αυτού και κατέγραφα με σαφήνεια που οδηγούσε.
η συνεχεια εδω... http://contogeorgis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_29.html

ας πιάσουμε την όμορφη ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την αρχή.

Διαλύστε την Ευρωζώνη


Αν και ήμουν ένας από αυτούς που τους συγκινούσε η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είμαι πια οπαδός της. Τουλάχιστον αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν με εκφράζει καθόλου η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόβλημα είναι πως εκφράζει κάθε μέρα όλο και λιγότερους Ευρωπαίους.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποτε η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών αλλά σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση των αγορών και των εκβιασμών.
Και οι καθημερινοί εκβιασμοί δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία, γιατί υποθέτω πως επιθυμούμε ακόμα όλοι η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι δημοκρατία.
Σε όλη την Ευρώπη, ο ευρωσκεπτικισμός φουντώνει και εκφράζεται πια από ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Κοιτώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, βλέπω εθνικισμό, ρατσισμό, νεοναζισμό, φτωχοποίηση, μεγάλους πληθυσμούς πολιτών που εξαθλιώνονται και την δημοκρατία να υποχωρεί διαρκώς.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιστρέψει στην εποχή των εθνικών νομισμάτων, γιατί αυτό θα ήταν πισωγύρισμα.
Ο εθνικισμός, ο νεοναζισμός, η εξαθλίωση και ο ρατσισμός δεν είναι πισωγύρισμα; Τι είναι; Πρόοδος;
Όχι, είναι πισωγύρισμα. Και μάλιστα είναι ένα πισωγύρισμα όχι στην Ευρώπη πριν το ευρώ αλλά στην Ευρώπη του μεσοπολέμου. Αυτό θέλουμε;
Οι σχέσεις ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης τραυματίζονται καθημερινά και το μίσος κατά του γερμανικού λαού –εξαιτίας των επιλογών και της αλαζονείας της γερμανικής κυβέρνησης για την οποία, όμως, έχουν ευθύνες και οι Γερμανοί πολίτες- αρχίζει να θεριεύει.
Στη ζωή κάνουμε και λάθη. Καλό είναι να τα παραδεχόμαστε, να μαθαίνουμε από αυτά και να συνεχίζουμε.
Το ευρώ αποδεικνύεται ένα τεράστιο λάθος. Και θα πρέπει να το παραδεχτούμε. Θα μας φανεί χρήσιμο.
Προφανώς, υπήρχαν άλλες διεργασίες που θα έπρεπε να γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν την νομισματική ένωση.
Δεν έγιναν. Και το ευρώ δεν μπόρεσε να καλύψει την απουσία τους.
Πριν η ζημιά για την Ευρώπη γίνει ανεπανόρθωτη και ακυρωθεί ακόμα και η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ας επιστρέψουν οι ευρωπαϊκές χώρες στα εθνικά τους νομίσματα.
Να γίνουν δημοψηφίσματα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και οι πολίτες –χωρίς εκβιασμούς- να αποφασίσουν. Δημοκρατικά.
Στη συνέχεια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, να συζητήσουν ισότιμα και πολιτισμένα, και να αποδεχτούν τις επιλογές των λαών της Ευρώπης.
Αφού γίνουν αυτά, ας πιάσουμε την όμορφη ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την αρχή.http://pitsirikos.net/2013/03/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7/

ΟΠΩΣ Ο ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ...


Πέφτουν οι Μάσκες .... Η Μέρκελ, βασικά, Εκδικείται την Ευρώπη που χώρισε τη Γερμανία και της στέρησε, μαζί και σε τόσους άλλους Ανατολικογερμανούς, τη Χαρά στην παιδική, την εφηβική και τη μετεφηβική ηλικία και εν γένει ό,τι δεν απόλαυσαν. Οι (Ανατολικο) Γερμανοί έχουν απίστευτα συμπλέγματα Κατωτερότητας και έχουν μεγαλύτερο Μίσος από τους (Δυτικο) Γερμανούς.
Δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι αναφορές της εδώ και καιρό στις θλιβερές στιγμές της ζωής της στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου ή σε απαντήσεις της σχετικά με τις διαδηλώσεις, όπου είχε απαντήσει ότι είναι καλό να διαδηλώνουν οι πολίτες, που εκείνη δεν το μπορούσε τότε. Μία ψυχολογική εμβάθυνση σε όσα κατά καιρούς έχει πει η Μέρκελ, οδηγούν στη διαπίστωση ότι είχε και έχει φοβερά Συμπλέγματα Κατωτερότητας, που οδηγούν σε Εμμονές και δημιουργία Στερεοτύπων, σύμφωνα με τα οποία ασκεί την πολιτική που ασκεί και που δεν απαντούν στο θεσμό, τις αξίες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως νομίζαμε ότι έπρεπε να είναι.
Δεν είναι μακριά ο Καιρός που θ'Αποκαλυφθεί ότι η Μέρκελ και ο Σόίμπλε είναι η "κορυφή του παγόβουνου" που ονομάζεται 4ο Ράίχ... Πίσω από αυτούς κρύβεται (ακόμα) μία Αιμοδιψής Απάνθρωπη Κυνική Γερμανική Ελίτ, απαρτιζόμενη κυρίως από βιομήχανους και τραπεζίτες (ξέρετε...είναι αυτοί με τους οποίους συνέφαγε ο Ολάντ πριν από μία περίπου εβδομάδα και μετά ...Εξαφανίστηκε...), που πράγματι παίρνουν την Εκδίκησή τους από τους άλλος Λαούς της Ευρώπης, όπως τότε, και να ξέρετε ότι οι επόμενοι μετά την Μέρκελ θα είναι ακόμα Χειρότεροι...!
Δεν υπάρχει στην ουσία "Ευρωπαϊκή Ένωση", παρά μόνο τυπικά, και τώρα απλά Ξανα-βλέπουμε το ίδιο Έργο, δηλαδή για άλλη μία φορά η Γερμανία αιφνιδίασε τους Πάντες με την "επίθεση" σε Ελλάδα και στους άλλους, για άλλη μία φορά οι Άγγλοι, οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι της δίνουν "αέρα" να ξεδιπλώσει το σχέδιό της (όπως τότε ο Τσαμπερλαιν με τον Χίτλερ ή η συμφωνία μη επίθεσης μεταξύ Χίτλερ-Στάλιν με "θύμα" την Πολωνία που την μοίρασαν μεταξύ τους - σας έρχεται στο μυαλό ότι τη θέση της Πολωνίας το 1939, την πήρε τώρα η Κύπρος το 2013 ...ε...κοντοζυγώνει κι αυτό), και για άλλη μία φορά θα πρέπει να τρέξει Αίμα μέχρι να Ξυπνήσουν και την Σταματήσουν.
Το μόνο που εύχομαι είναι, αυτή να είναι η Τρίτη και η Φαρμακερή και να μην ξαναδεί το Φως του Ήλιου αυτός ο Άθλιος Βαρβαρικός λαός του Μίσους ....


τι κανει νιαου! νιαου! στα κεραμιδια...

Πρέβεζα: Τι ακριβώς συμβαίνει με το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ στα σχολεία;
29 Μαρτίου 2013 | 08:32
Πρέβεζα: Τι ακριβώς συμβαίνει με το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ στα σχολεία;
Εύλογα ερωτήματα και απορίες - Με ποιον τρόπο θα διαχειριστούν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών;
Πολλά είναι τα ερωτήματα και εύλογες οι απορίες για το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ στο οποίο τις ημέρες αυτές καλούνται να συμμετέχουν μαθητές από πολλά δημοτικά σχολεία της Ηπείρου (ακολουθούν και γυμνάσια) με τη συναίνεση των γονιών τους.
Και τα ερωτήματα αυτά δεν αφορούν μόνο στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών όσοι υλοποιούν το πρόγραμμα αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το κόστος που καλούνται να επωμιστούν τα σχολεία όσο και με τις παρεμφερείς δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που δέχονται οι γονείς, το πρόγραμμα αφορά στην αξιολόγηση της σωματικής διάπλασης, της φυσικής κατάστασης και των συνηθειών διατροφής των μαθητών.
Στο πλαίσιο υλοποίησής του θα γίνει μέτρηση σωματομετρικών χαρακτηριστικών (ύψους, βάρους, περιμέτρου μέσης) και φυσικής αντοχής (άλμα σε μήκος, τεστ αντοχής, ταχύτητα, αναδιπλώσεις) των μαθητών.
Στο ίδιο σημείωμα δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των μαθητών και πως θα διαφυλαχθούν τα προσωπικά δεδομένα του καθενός.
Επιπλέον τα σχολεία, σε μία περίοδο όπου με δυσκολία καλύπτουν τις πιεστικές καθημερινές ανάγκες, καλούνται να καλύψουν τα υλικά για τη διεξαγωγή των τεστ αυτών.
Η διεξαγωγή του όλου προγράμματος και ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα προκύψουν καθίσταται ύποπτος εξ αιτίας των παράπλευρων δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο επιστημονικός υπεύθυνος, καθηγητής στο Χαροκόπειο.
Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας -http://www.familyfit.gr/company_s1.asp- ο καθηγητής ίδρυσε το 2004 στη Γλυφάδα το πρώτο κέντρο ρύθμισης βάρους.
«Σύντομα άρχισαν τη λειτουργία τους και τα Family Fit εκτός της περιοχής Αθηνών τα οποία διευθύνονται από επιστήμονες με πολύχρονη πείρα σε ερευνητικό και κλινικό έργο.
Σκοπός είναι η παροχή επιστημονικής καθοδήγησης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αναγκών που σχετίζονται με τη ρύθμιση βάρους, τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα και την υγεία.
Έχοντας δημιουργήσει ένα πλήρες πλέγμα υπηρεσιών, είμαστε σε θέση να εξασφαλίζουμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε ανάγκη ρύθμισης βάρους», σημειώνεται στην ιστοσελίδα.
Τα υπόλοιπα μάλλον πρέπει να τα απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας.http://www.pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/69726/Default.aspx


Fill The Gap Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας Family Fit έχουν ενεργό ρόλο στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα. Πέρα από τη συστηματική ενημέρωση για τις εξελίξεις σε κλινικό και ερευνητικό έργο, συμμετέχουν με ομιλίες και παρουσιάσεις σε ειδικά σεμινάρια και συνέδρια. Παράλληλα, έχουν αξιόλογη συγγραφική δραστηριότητα με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά αλλά και σημαντική παρουσία στα ΜΜΕ.

Επιστημονικός Υπεύθυνος
Λάμπρος Συντώσης Ph.D., Καθηγητής Διατροφής & Διαιτολογίας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών & Ιατρικής Σχολής Washington University, USA

Επιστημονικοί Συνεργάτες
Σταύρος Κάβουρας, Ph.D., Επίκουρος Καθηγητής Αθλητικής Διατροφής και Εργοφυσιολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Γιώργος Γαϊτάνος, Ph.D., Εργοφυσιολόγος - Διατροφολόγος
Γιούλη Ματσαμά, M.Sc., Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής - Εργοφυσιολόγος
Γλυκερία Ψαρρά, Ph.D., Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Άννα Καούρη BS, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Φαίη Καλλίδου, Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πρωτοβουλία Μαθητών Λεμεσού: Ούτε ΕΕ ούτε ΔΝΤ. Να σπείρουμε τον σπόρο της εξέγερσης παντού

Πρωτοβουλία Μαθητών Λεμεσού: Ούτε ΕΕ ούτε ΔΝΤ. Να σπείρουμε τον σπόρο της εξέγερσης παντού

553007_435546109863946_1370245397_n
Η κρίση αυξάνεται μέρα με την μέρα και αυτό είναι κάτι που όλοι μας βιώνουμε στο πετσί μας. Ο κίνδυνος για εμάς τους μαθητές ένεκα του ότι το μέλλον μας είναι αβέβαιο έρχεται αργά και μεθοδικά. Η κρίση δεν διατάζει απλά να γίνουμε φτωχοί αλλά να γίνουμε και αναλώσιμοι. Πλέον ο άνθρωπος θα αναλώνεται μέσα σε μια φθίνουσα κοινωνία με ανθρώπους κούφιους από άξιες και σχέσεις. Στόχος των κεφαλαιοκρατών είναι η πτώχευση , εκτός από τα πορτοφολιών μας, του μυαλού μας και των ιδεών μας, ούτως ώστε να μπορούμε με άνεση να γίνουμε τα φερέφωνα τους.
Κάνεις από εμάς δεν ευθύνεται ουσιαστικά για όλη αυτή την κρίση συνεπώς κάνεις από εμάς δεν διατίθεται να την πληρώσει. Η καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε οδήγησε σε αυτή την κρίση που μας χτυπούσε την πόρτα εμμονικά εδώ και πολλά χρόνια. Στη λογική αυτού παράλογου συστήματος είναι η ασταμάτητη δανειοδότηση, κάτι που απλώς οδηγεί σε φαύλο κύκλο τα κράτη, και δεσμεύει τους λαούς για ολόκληρες γενιές. Η οικονομία της Κύπρου λόγω της ένταξης μας στην Ευρωπαϊκή ένωση , ακολούθησε τη μοίρα άλλων μικρών Ευρωπαϊκών κρατών που οδηγήθηκαν όπως και εμείς στην αποβιομηχάνιση τους. Ο μισός σχεδόν πληθυσμός παράτησε την πραγματική βιομηχανία και την πραγματική παραγωγή και βρήκε εργασία σαν τραπεζικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, σε ένα γιγαντωμένο Τραπεζικό σύστημα το οποίο ήταν θέμα χρόνου να καταρρεύσει και να μας πάρει όλους μαζί του. Οι τράπεζες της Κύπρου βρίσκονται σε πλήρη αποπροσανατολισμό και κατάρρευση βλέποντας τις επενδύσεις τους να φθίνουν συνεχώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση να βάζει κατευθείαν χέρι στα κεφάλαιά τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρολό «παντογνώστη καθηγητή» υποχρεώνει το λαό της Κύπρου , τους γονείς μας αι κατ’ επέκταση εμάς, να πληρώσουμε για λάθη που ευθύνονται οι μεγάλοι καπιταλιστές. Τα εγχώρια μνημονιακά κόμματα σε συνεργασία με τα ΜΜΕ παρακινούν τον λαό να συγκαταθέσουν και να δεχτούν χωρίς διαμαρτυρία τις όποιες «λύσεις» αποφασίσουν. Να συγκαταθέσουν σε τι; Να γίνουν θεατές της καταστροφής των εργαζομένων και της χώρας τους ενώ οι μεγαλοεπενδυτές να μένουν ανέγγιχτοι; Να γίνουν θεατές της ατιμωρησίας των υπευθύνων, ενώ οι ίδιοι και τα παιδιά τους δεν θα έχουν μέλλον; Εννοείται ότι τίποτα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει τώρα. Τα 10 δις δεν θα μας τα χαρίσει κάποιος αλλά ο Κυπριακός λαός θα τα πληρώσει με κόπο και μόχθο. Μια σειρά από περικοπές μισθών, συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις κρατικών φορέων και αλλά πολλά όπου ο κάθε ένας μας θα υποστεί. Η μοναδική σιγουριά όπου προσφέρει το πρώτο μνημόνιο είναι τα επακόλουθα του! Η εκμετάλλευση και η υποβάθμιση των ζωών μας έρχεται από τους ανθρώπους όπου εμείς αφήνουμε ανενόχλητους να δρουν. Όλοι όσοι προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη εκεί όπου μπορούσαν δημιουργώντας ένα κλίμα διαίρει και βασίλευε, απέτυχαν πλήρως. Άστοχα προσπαθούν να διασπάσουν τους ανθρώπους που θα βγουν στον δρόμο και θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Ας βρούμε λοιπόν ποιος πραγματικά μας πίνει το αίμα;
Εμείς ως Μαθητική Πρωτοβουλία Λεμεσού καλούμε όλους εσάς να γίνεται ένα μαζί μας. Να αγωνιστούμε και να δράσουμε ομαδικά. Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο να διαδηλώνουμε κατά της ανεργίας και την φτώχειας όπου μας καταδικάζουν να ζούμε. Αυτοί που εγκαλούν τον πατριωτισμό μας, το κάνουν μόνο για να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να φορτώσουν σε μας τα βάρη της κρίσης και την ευθύνη στους κακούς ξένους. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, εγχώριοι και ξένοι καπιταλιστές! Ας ενωθούμε με κοινό παρονομαστή την ανατροπή του συστήματος. Ενός συστήματος όπου καταπατά κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και πλουτίζει τα αφεντικά. Το δίκαιο πνιγεί όλους, ας ενώσουμε τις φωνές μας για ένα κοινό αγώνα. Εμείς τασσόμαστε διπλά από κάθε Ευρωπαίο όπου βιώνει αυτόν τον εξευτελισμό χωρίς κανένα διαχωρισμό.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Πρωτοβουλία Μαθητών Λεμεσού
Επικοινωνία: protovouliamathitonlemesou@gmail.comhttp://eagainst.com/articles/%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B5-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF/

Στο κολαστήριο του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας


Στο κολαστήριο του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, νιώθω υποχρεωμένος να μιλήσω γι αυτά που είδα χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, στον Πειραιά. Δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορώ να βοηθήσω αυτούς τους συνανθρώπους μου και προσδοκώ να συμβάλεις σε αυτό.
Μετά τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς του τμήματος των ανθρώπων, που κρατούνται εκεί, όπως οι ίδιοι μας κατήγγειλαν, ως αντίδραση στην απεργία πείνας που ξεκίνησαν και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του 28χρονου κρατουμένου πρόσφυγα από την Παλαιστίνη Ιμπραχίμ Φαράζ, ενεργοί πολίτες του Πειραιά πραγματοποιήσαμε χθες 27/04/13 πορεία διαμαρτυρίας και συμπαράστασης.
Όταν φτάσαμε έξω από το Α.Τ. Δραπετσώνας ο Διοικητής βγήκε μπροστά από τα ΜΑΤ, που είχαν παραταχθεί, μας ενημέρωσε και επέτρεψε σε μια ομάδα 5 ατόμων να μπούμε και να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους που κρατούνται στα κρατητήρια.
Η εικόνα που αντίκρισα ήταν σοκαριστική. Στο κολαστήριο του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, 100 άνθρωποι στοιβαγμένοι σε 70 τετραγωνικά, κλεισμένοι στα κρατητήρια για πάνω από 9 μήνες, από την έναρξη του «Ξένιου» Δία. Χωρίς δικαίωμα προαυλισμού (δεν υπάρχει χώρος, μιλάμε για κρατητήρια αστυνομικού τμήματος), χωρίς υγιεινή, να έχουν κολλήσει δερματικές και άλλες ασθένειες λόγω των συνθηκών κράτησης, απελπισμένοι, στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.
Ούτε ποντίκια δεν κρατάς σε τέτοιες συνθήκες, τα λυπάσαι. Δεν περιγράφεται η εικόνα. Φανταστείτε τα χειρότερα κρατητήρια που έχετε δει σε ταινία, πολλαπλασιάστε τα επί το άπειρο και πάλι δεν θα έχετε ιδέα.
Δεν θα μπορούσε να μείνει άνθρωπος εκεί μέσα όχι 9 μήνες αλλά ούτε 9 ώρες. Ντρέπομαι και οργίζομαι για το κράτος μου. Ντρέπομαι και οργίζομαι για εκείνους τους αστυνομικούς που τους χτυπάνε, όπως οι κρατούμενοι μας είπαν και φυσικά ο Διοικητής του τμήματος το αρνήθηκε.
Άντεξα σε αυτά που μου έλεγαν τα θλιμμένα και απελπισμένα μάτια τους, άντεξα να συνομιλώ με τον Διοικητή που επιχειρούσε να δικαιολογηθεί, λέγοντας πως προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον ανθρωπισμό του και στις διαταγές του κ. Δένδια, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος κατ’ εκείνον για την κατάσταση του Α.Τ. Δραπετσώνας και όλων των Τμημάτων της χώρας.
Κατέρρευσα όμως, όταν είδα μπροστά στα μάτια μου έναν άνθρωπο να σκίζει τη σάρκα του και να γεμίζει αίματα από πάνω μέχρι κάτω, ως τη μόνη λύση που ήρθε στο μυαλό του, μόλις μας είδε, για να βγει από το κολαστήριο που τον κρατάνε και τον βασανίζουν επί 9 μήνες.
Δάκρυσα και για να μην με δουν οι κρατούμενοι ( δεν είναι κρατούμενοι αυτοί, αν υπήρχε κόλαση, αυτοί οι άνθρωποι την βιώνουν εν ζωή ), βγήκα έξω από το κελί και, για να μην τους μεταδώσω και τη δική μου θλίψη, άρχισα να φωνάζω στους αστυνομικούς και τους ψυχολόγους, που είχε στείλει το υπουργείο, εξαιτίας της κινητοποίησης μας.
«Δεν είστε άνθρωποι» τους φώναξα. Εδώ καταπατείται κάθε έννοια Ανθρωπίνου Δικαιώματος και εσείς μας μιλάτε για γραφειοκρατία που σας εμποδίζει να φτιάξετε τις τουαλέτες (2 για 100 άτομα) και για προσπάθεια να ισορροπήσετε μεταξύ του «Ανθρωπισμού» σας και των διαταγών που έχετε. «Ποια προσπάθεια ρε» τους είπα, «αν ήσασταν Άνθρωποι, αν είχατε ίχνος ευαισθησίας πάνω σας θα είχατε μιλήσει εσείς για όσα συμβαίνουν εδώ μέσα, αν είχατε στόφα Ανθρώπου με Α κεφαλαίο, θα είχατε παραιτηθεί και θα ανοίγατε το δρόμο για να πάψει αυτό το έγκλημα». Έχανα τον αυτοέλεγχό μου και βγήκα έξω από το τμήμα.
Αν υπάρχουν αστυνομικοί, διοικητικοί, ψυχολόγοι και άλλοι εργαζόμενοι που έχουν κρίση και ανθρωπιά και διαβάζουν αυτά που γράφω, πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Πρέπει να αντιδράσουν. Εμείς είμαστε το Κράτος. Εμείς το αποτελούμε και όχι αυτοί που δίνουν τις εντολές. Αν όμως τελικά το Κράτος είναι ανάλγητο είναι γιατί εμείς που το αποτελούμε είμαστε απάνθρωποι.
Ο Διοικητής του τμήματος ανακοίνωσε στον κρατούμενο που αυτοτραυματίστηκε, ότι θα αφεθεί ελεύθερος, όπως έγινε και με τον Παλαιστίνιο που προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Το μήνυμα που πέρασε; Από δω μέσα θα βγείτε μόνο αν αυτοκτονήσετε και αν είστε τυχεροί μπορεί να προλάβουν να σας σώσουν στο νοσοκομείο…
Γιώργος Καρυστινόςhttp://pitsirikos.net/2013/03/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1/

δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι για αυτούς που δεν λυπήθηκαν την πατρίδα τους την ίδια!

Σέβομαι τόσο πολύ την ανθρώπινη υπόσταση και την τραγωδία του θανάτου αλλά τέτοιες ώρες ηχούν στα αφτιά μου τα "ναι σε όλα" που είπαν αυτοί σαν καρφιά στα φέρετρα χιλιάδων συνανθρώπων μας,σαν καρφιά στα όνειρα μας σαν καρφιά στο φέρετρο της πατρίδας μας δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι για αυτούς που δεν λυπήθηκαν την πατρίδα τους την ίδια!
 

ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ.
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΟΜΩς ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΑ.

Εκτελούνται Μεταφοραί Ευρώ, εκτός Κύπρου

Εκτελούνται Μεταφοραί Ευρώ, εκτός Κύπρου


Το γραφείο μας CYNICAL SA EURO-TRANSFERS, διαθέτοντας μεγάλη πείρα σε μεταφορά χρημάτων εκτός χωρών στις οποίες έχουν επιβληθεί περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, αναλαμβάνει να μεταφέρει τα χρήματά σας εκτός Κύπρου σε unlimited ποσότητες.
Λειτουργούμε ανελλιπώς από το 1898 με αντιπροσώπους σε όλα τα μικρά και μεγάλα χρηματο-οικονομικά κέντρα. Την περίοδο 2001-2002, για παράδειγμα, μεταφέραμε με απόλυτη ασφάλεια δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια εκτός Αργεντινής, όπως μπορούν να μαρτυρήσουν οι καταγεγραμμένες εισροές αργεντίνικων κεφαλαίων στις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, καθώς και οι μαρτυρίες χιλιάδων ευχαριστημένων σημαντικών αξιωματούχων, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην Ισλανδία, στην οποία  βρίσκονται ακόμα σε ισχύ περιοριστικά μέτρα, καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε χιλιάδες εγκλωβισμένους καταθέτες και επιχειρηματίες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε άλλους εξωτερικούς προορισμούς.
Στην Κύπρο, μπορούμε να υπερηφανευτούμε, ότι με τη δική μας διαμεσολάβηση και ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές μπορέσαμε να μεταφέρουμε στην Ελβετία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όπως αποκάλυψε το Reuters, επαινώντας μας μάλιστα ανοιχτά για την επιτυχία μας αυτή.
Δεν χρειάζεται να πούμε ότι πελάτες μας βρίσκονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, με έμφαση στην Αφρική, όπου την τελευταία δεκαετία ο όγκος της μεταφορικής μας δραστηριότητας ανήλθε στα 160 δις δολάρια. 
Λειτουργούμε με ταχύτητα, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και προπαντός εχεμύθεια. Συνεργαζόμαστε με τους περισσότερους προέδρους δοκιμαζόμενων χωρών, με μεγάλο αριθμό κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων, όπως και με αναρίθμητα δίκτυα τελωνειακών υπαλλήλων, ώστε να άρουν κάθε εμπόδιο στην όποια μεταφορά ακόμα και με δική σας πρωτοβουλία.
Στις περιπτώσεις αυτές, ελάτε σε επαφή μαζί μας, να σάς προμηθεύσουμε  βαλίτσες με διπλούς πάτους, τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής αισθητικής.

Επίσης, εταιρίες μας ανα τον κόσμο αναλαμβάνουν εντός ολίγων ωρών να εκδώσουν υπερτιμολογημένα ή εικονικά τιμολόγια σε κάθε κύπριο επιχειρηματία και έμπορο που δραστηριοποιείται στις εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μέσω του δικού μας δικτύου.
Ενεργούμε αποτελεσματικά με ταχύτητα, 100% ασφάλεια και με απόλυτη εχεμύθεια.
Τιμές λογικές, που προσαρμόζονται αναλόγως του μεταφερόμενου ποσού.
Πληροφορίαι Εντός

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Καταρρέει η μετοχή της Eldorado Gold στον Καναδά

Καταρρέει η μετοχή της Eldorado Gold στον Καναδά

Συνέντευξη του CEO της Eldorado P. Wright για τα προβλήματα της εταιρείας στην Ελλάδα

Τα νέα της διογκούμενης αντίδρασης των πολιτών στα σχέδια της Eldorado Gold στην Ελλάδα, έφτασαν στον Καναδά και η μετοχή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Toronto έχει γλιστρήσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 2,5 ετών.

Από τα 21,38 δολάρια Καναδά που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011, τα 15,52 τον Σεπτέμβριο του 2012 και τα 15,38 τον... Δεκέμβριο του 2012, κατρακύλησε στα 9,63 δολάρια Καναδά στις 15/3/2013 (δείτε τον πίνακα στο τέλος του άρθρου).

Το πανικόβλητο αφεντικό της Eldorado Gold, Paul Wright, τρέχει να μαζέψει την αρνητική δημοσιότητα δίνοντας συνεντεύξεις στα Καναδικά ΜΜΕ. Διαβάστε τα βασικά σημεία από συνέντευξη που έδωσε ο CEO της εταιρίας Paul Wright στο κρατικό ραδιόφωνο CBC (Canadian Broadcasting Corporation):

Δεν υπάρχει αυξανόμενη αντίδραση. Οι 10.000 άνθρωποι που διαδήλωσαν στην Ελλάδα, διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας!!!

Η πραγματική τοπική κοινωνία είναι αυτή η συγκέντρωση που διοργάνωσε η εταιρεία στις 6 Μαρτίου στη Μ. Παναγία. 5.000 τους έβγαλε ο κ. Wright!!!

Έγινε εκτεταμένη και εξαντλητική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία η οποία κορυφώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία!!!

Ρωτάει η παρουσιάστρια: "Ο Steve Sharpe, πρώην στέλεχος της Eldorado Gold, δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg ότι η αντίδραση του κόσμου είναι σημαντικό πρόβλημα στην ανάπτυξη του έργου και ότι για τους κατοίκους υπάρχει μια καθαρή επιλογή μεταξύ του τουρισμού και των μεταλλείων. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ούτε οικολόγος ούτε τοπικός ακτιβιστής. Διαφωνείτε;". Ο Paul Wright είπε ναι, ότι διαφωνεί, αλλά δεν είπε γιατί.

"Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες και καταγγέλλουν επίσης αστυνομική βία, παράνομες κρατήσεις κλπ. Λένε ότι η εταιρεία σας συνεργάζεται με την αστυνομία. Εσείς τι λέτε;" ρωτάει η δημοσιογράφος.
Οι διαδηλώσεις είναι σκηνοθετημένες, φέρνουν αναρχικούς από άλλα μέρη της Ελλάδας, βάζουν μπροστά τις γυναίκες και μετά αρχίζουν να πετάνε πέτρες. Τι θέλετε να κάνει η καημένη η αστυνομία; (!!!) απάντησε ο κ. Wright.

Τα "επιχειρήματα" είναι γνωστά, τα έχουμε ξανακούσει. Όμως το γεγονός ότι ο βγαίνει ο ίδιος ο CEO να τα πει στο κρατικό ραδιόφωνο του Καναδά είναι πολύ χαρακτηριστικό και σαφέστατο δείγμα πανικού.

Θα καταφέρει αυτή η συνέντευξη να καθησυχάσει τους μετόχους; Μάλλον όχι.

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ

Η κατρακύλα της μετοχής της Eldorado Gold

Το τρελό χωριό που αγωνίζεται ενάντια στο… άπληστον κέρδος

Το τρελό χωριό που αγωνίζεται ενάντια στο… άπληστον κέρδος

«Εχουν μετατρέψει τη Χαλκιδική σε εμπόλεμη ζώνη» λέει ο Γ. Καρυπίδης που υπογράφει το ντοκιμαντέρ «Απληστον κέρδος» με θέμα την τριετή πάλη των κατοίκων. Οι ίδιοι μετατρέπουν σε συλλαλητήριο ακόμα και τις παρελάσεις
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 
Ρεπορτάζ Ντίνα Δασκαλοπούλου Φωτ.: Κατερίνα Σεϊτανίδη  
getFile-1614«Εδώ στο χωριό μας θα τα δεις όλα: πρώτα γνώρισες τους τρομοκράτες, τώρα αποκτήσαμε και υπόπτους. Καθόλου δεν ντρέπονται που μάσανε τα παιδιά μας και τα πηγαίνουν στις Ασφάλειες. Αμ έχουν τσίπα αυτοί;» Είναι μια από τις γιαγιάδες που χτες παρακολούθησαν την παρέλαση στην Ιερισσό και μια από τις πολλές γυναίκες που σχηματίζουν κύκλο γύρω μου για να πουν «αυτό που δεν δείχνουν τα κανάλια, αλλά τώρα πια τους μάθαμε κι αυτουνούς. Τόσες μέρες αγώνα τίποτα δεν δείχνουν». Από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα η Χαλκιδική βρίσκεται συνεχώς στον δρόμο: συλλαλητήρια, ντοκιμαντέρ, εκδηλώσεις, μια εντυπωσιακή παρέλαση με υψωμένες γροθιές και μια πορεία στο βουνό μόνο τις τελευταίες τέσσερις μέρες.
«Είμαστε το τρελό χωριό που τραγουδάει ο Μαραβέγιας, με μια μικρή διαφορά στους στίχους» μού λέει ο Γιάννης κι αρχίζει να τραγουδάει. «Δεν έχουμε γιατρό, δεν είμαστε καλά, φωνάζει το χωριό τρελό απ’ τα χημικά». «Νόμιζαν πως θα μας τρομοκρατήσουν επειδή μας χαρακτήρισε ως υπόπτους η Ασφάλεια; Ε, λοιπόν, όχι μόνο δεν έχω τρομοκρατηθεί, αλλά συνεχίζω τον αγώνα», λέει ο Α. Γ., ένας από τους 20 υπόπτους. «Δεν έχουμε κάνει τίποτα κακό. Εναν αγώνα για τον τόπο μας κάνουμε. Ούτε στα σπίτια μας θα κλειστούμε ούτε σε πορείες θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε. Και σήμερα θα ανεβούμε στον Κάκαβο ξανά». «Κανένας δεν φοβάται, αντιθέτως είναι όλοι εξοργισμένοι. Οταν χτυπάνε τα παιδιά σου στο σχολείο, τότε γίνεσαι θηρίο» λέει ο Γ. Κ., ενώ τα πρώτα πιτσιρίκια ξεκινούν να παρελαύνουν στην κεντρική πλατεία του χωριού.
«Δακρυγόνα στα σχολεία; 7/3/2012» γράφουν τα μπλουζάκια τους και γύρω από τις υψωμένες γροθιές τους φορούν μαύρες κορδέλες. Χαιρετούν τους επισήμους με υψωμένες γροθιές και φοράνε χειρουργικές μάσκες. «Βλέπω κάθε βράδυ εφιάλτες ότι με κλείνουν σε ένα κελί και δεν μπορώ να αποδράσω. Κανένας μας δεν το έχει ξεπεράσει ακόμα» μας λέει η 15χρονη Μαρία. «Την Παρασκευή, 500 μαθητές κάναμε πορεία στον Πολύγυρο, γιατί μέχρι τώρα κανένας αρμόδιος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για ό,τι έγινε στο σχολείο και κανένας δήμαρχος, νομάρχης, υπουργός δεν έχει κάνει για να μας προστατεύσει στο μέλλον. Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας είναι να αγωνιστούμε».
Πολλοί –ακόμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έχουν φτάσει στο σημείο να συγκρίνουν την Ιερισσό με τη λωρίδα της Γάζας. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Καρυπίδης ήταν ο λοστρόμος του καραβιού που έσπασε τον αποκλεισμό το 2008. Υπογράφει το «Απληστον κέρδος» που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Ισχύει ο παραλληλισμός ή υπερβάλλει, τον ρωτήσαμε. «Στο ντοκιμαντέρ καταγράφω τον αγώνα των κατοίκων επί 3 χρόνια. Είναι απολύτως σωστή η σύγκριση. Εχουν μετατρέψει τη Χαλκιδική σε εμπόλεμη ζώνη. Μόνο που εμείς δεν παίζουμε για να καταγγείλουμε απλώς. Οπως έλεγε κι η γιαγιά από την Κερατέα, βγείτε στο δρόμο κι εσείς να βρείτε την υγειά σας. Είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε».
Οταν η παρέλαση τέλειωσε ένα ατελείωτο κομβόι ξεκίνησε για τον Κάκαβο. Με πούλμαν, φορτηγάκια και Ι.Χ., με κορναρίσματα και τραγούδια κάτοικοι από όλα τα χωριά άρχισαν να ανεβαίνουν προς το βουνό. «Φέτος είμαστε μαθημένοι όμως, δεν θα την πατήσουμε πάλι. Κοίτα τι έχω στην τσάντα», λέει η κυρία Γεωργία και βγάζει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και κάμποσα Riopan. «Πέρσι τέτοια μέρα μάς χτύπησαν πρώτη φορά τα ΜΑΤ κι εμείς τρέχαμε μέσα στα ρουμάνια με τις γοβίτσες, άσε που δεν ξέραμε τι είναι τα δακρυγόνα. Τώρα μας έχουν χτυπήσει τόσες φορές, που είμαστε προετοιμασμένοι». Στον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς τα αυτοκίνητα σταματούν και 1.500 διαδηλωτές ξεκινούν να πορεύονται ανάμεσα σε δέντρα και ρυάκια, σ’ ένα τοπίο συννεφιασμένο, αλλά καθόλου μελαγχολικό: τραγουδούν, χτυπάνε παλαμάκια, φωνάζουν συνθήματα.
Ο Κάκαβος είναι αυτό που οι δασολόγοι αποκαλούν «αρχέγονο δάσος». Ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες έχουν τέτοια δάση πια: απείραχτα από το χέρι του ανθρώπου για χιλιετηρίδες. Για να βγει χρυσάφι από τα σπλάχνα του θα κοπούν δέντρα που καλύπτουν μια περιοχή μεγάλη όσο μια κωμόπολη 9.000 χιλιάδων κατοίκων. «Για να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα την Κυριακή κάναμε συλλαλητήριο στον Σταυρό, δίπλα στην Ολυμπιάδα που είχε κι αυτή ξεσηκωθεί πριν από 15 χρόνια. Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που ζούμε τώρα εδώ, το έζησαν οι συναγωνιστές στην Κερατέα. Αύριο θα το ζήσουν σε κάθε γωνιά, τώρα που η κυβέρνηση έχει βάλει πωλητήριο σε ολόκληρη τη χώρα» λέει ο Θανάσης από την Ιερισσό, ενώ πορεύεται δίπλα στους συντρόφους του που ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρίσκονται αυτές τις μέρες στη δοκιμαζόμενη Ιερισσό.
Οταν το Σάββατο έφτασαν στο πολιτιστικό κέντρο όπου θα γινόταν η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τον δικό τους αγώνα («128 ημέρες στα μπλόκα»), με δυσκολία διέσχισαν τον προαύλιο χώρο και την αίθουσα προβολής. «Από την Κερατέα ώς τη Χαλκιδική μ” αγώνες απαντάμε και πάλη λαϊκή» ήταν το σύνθημα που φώναξαν αντί χαιρετισμού. «Σήμερα γεφυρώνονται αγώνες. Ερχόσαστε από έναν τόπο που πονάει, σ” έναν άλλο τόπο που πονάει. Καλώς μας ήρθατε», τους υποδέχτηκαν οι Συντονιστικές Επιτροπές. Κι όταν τα φώτα έσβησαν, άρχισαν να ξεδιπλώνονται στο πανί εικόνες και ιστορίες από έναν τόπο τόσο μακρινό, αλλά και τόσο οικείο στα παθήματά του για τους Ιερισσιώτες. «Και για εμάς ήταν το ίδιο όταν ξεκίνησε η ιστορία της Χαλκιδικής: αν κλείναμε τη φωνή στην τηλεόραση, ήταν σαν να βλέπαμε τα δικά μας. Χορταράκια, πετρούλες, αρνάκια και τα ΜΑΤ στη μέση» μάς λέει ο Λούης.
«Υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά στις δύο ιστορίες. Και στις δύο περιπτώσεις ένας επιχειρηματίας έρχεται για να ξεζουμίσει έναν τόπο και ο πολιτικός κόσμος εκτελεί τις επιταγές τους. Η μεθόδευση είναι η ίδια: η προπαγάνδα, ο πακτωλός χρημάτων για διαφήμιση, η αντιστροφή της πραγματικότητας, τα ΜΑΤ ως ένοπλη προστασία του επιχειρηματία, οι διώξεις» μάς λέει ο Σωτήρης. «Ιδια είναι και η αντίδραση του κόσμου: παλεύει, αυτοοργανώνεται, φτιάχνει μέσα αντιπληροφόρησης και… γίνεται εξπέρ στον τομέα του. Εμείς μάθαμε τόσα πολλά για τα σκουπίδια, που προτείναμε εθνικό σχέδιο. Τώρα οι Χαλκιδικιώτες». «Ο αγώνας εδώ είναι πιο υπόκωφος και πιο σκληρός» λέει η κυρία Μ.Δ. «Αυτοί οι ελεεινοί που μας κυβερνούν ροκανίζουν σαν τρωκτικά το έδαφος και το υπέδαφος. Για τα συμφέροντα των λίγων πάνε να εξαφανίσουν τη χώρα και τους ανθρώπους. Μας έλεγαν στην Κερατέα “Βαστάτε, να βαστήξουμε κι εμείς”. Τώρα λένε στην Χαλκιδική τα ίδια. Το πότε θα κερδίσουμε εξαρτάται από τη συμπαράσταση. Αυτοί οι αρουραίοι δεν θα πέσουν μόνοι τους, εμείς θα τους ρίξουμε. Ξεσηκωθείτε ρε γαμώτο!»
…………………………………………………………………………
Eξηγήσεις ζητούν οι συνήγοροι 
Σημείωμα παροχής εξηγήσεων παραδίδουν σήμερα στη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης οι συνήγοροι των 20 κατοίκων της Χαλκιδικής που κλήθηκαν την Παρασκευή ως ύποπτοι. «Είναι η κορύφωση μιας συντονισμένης προσπάθειας τρομοκράτησης των κατοίκων, αλλά και η έναρξη ενός δικαστικού αγώνα, το σκηνικό του οποίου είναι προσεκτικά στημένο», δηλώνουν στην «Εφ.Συν.» δυο εκ των δικηγόρων της ομάδας υπεράσπισης των κατοίκων της Χαλκιδικής, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Βασίλης Τζιμούρτος. «Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η αποστολή των κλήσεων στους διαμαρτυρόμενους Χαλκιδικιώτες έγινε λίγες ώρες μετά την ηχηρή απειλή τής Ελληνικός Χρυσός ότι ενδέχεται ακόμα και να ματαιώσει την επένδυση. Δυστυχώς, οι παραπάνω συνθήκες καθιστούν την παρούσα διαδικασία όχι απλώς ποινική, αλλά πολιτική. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την παράνομη, αντιδικονομική, αντισυνταγματική και πολιτειακά επικίνδυνη μεθοδολογία των αρχών ασφαλείας κατά τη διάρκεια της προδικασίας».
Οι συνήγοροι καταγγέλλουν απόπειρα κατασκευής βαρύτατων κακουργημάτων και κατασκευασμένα ευρήματα: «Ενδεικτικά, ανάμεσα σε όσους η αστυνομία αντιμετωπίζει ως υπόπτους είναι ένας νεαρός με αναπηρία πάνω από 60%, αλλά και ο πατέρας του 10μηνου μωρού που κατήγγειλε δημόσια πως η κορούλα του νοσηλεύτηκε από τη ρίψη δακρυγόνων στις 7/3», μας λέει ο Γιώργος Κυρίτσης. Ποιο είναι το προφίλ των 20, ρωτήσαμε τον Βασίλη Τζιμούρτο: «Είναι όλοι άντρες, από 18 έως 65 χρόνων. Οι περισσότεροι νεαροί οικογενειάρχες με παιδιά. Είναι υλοτόμοι, οικοδόμοι, ψαράδες. Ανάμεσά τους υπάρχουν πρώην εργαζόμενοι στα μεταλλεία κι άνθρωποι που τους προσφέρθηκε εργασία εκεί κι αρνήθηκαν». Κατά πάσα πιθανότητα σήμερα ολοκληρώνεται η αστυνομική προανάκριση και η δικογραφία μεταβιβάζεται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Περιλαμβάνει 750 σελίδες με καταθέσεις και 40 CDs με υλικό από σαρώσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας και εκθέσεις αυτοψίας.
…………………………………………………………..
Στο ΧΑος γα στήριξη
Οι δυο ειδήσεις βγήκαν με διαφορά μερικών ωρών και μολονότι η καθεμιά έχει το ειδικό της βάρος και οι δυο αποσιωπήθηκαν από τα μεγάλα ΜΜΕ. Την Πέμπτη μια φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη, του Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του Αντώνη Γρέγου μαζί με δυο άγνωστους κυρίους αναρτάται από τοίχο σε τοίχο. Η επίσημη ανακοίνωση του ναζιστικού κόμματος λύνει το μυστήριο «Ποιοι είναι τούτοι δίπλα στον Κασσιδιάρη;»: «Οι βουλευτές υποδέχτηκαν με θέρμη τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας Αγγελο Δεληγιόβα και τον γραμματέα Γεώργιο Αρβανίτη στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής». Τι γύρευε το σωματείο; Κατ” αρχάς τη στήριξή στην εξόρυξη χρυσού, αλλά και να καταγγείλει πως «οι εργαζόμενοι έχουν γίνει δέκτες απειλών και κατατρομοκράτησης από γνωστούς αριστερούς κύκλους». Το κόμμα του Μιχαλολιάκου διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει τους απειλούμενους εργαζόμενους εντός κι εκτός βουλής.
Λίγες ώρες αργότερα, η Διεθνής Αμνηστία εκδίδει μακροσκελή ανακοίνωση για τα όσα διαδραματίζονται στην Ιερισσό μετά την επίθεση στις Σκουριές. Η οργάνωση αναφέρεται διεξοδικά στην υπερβολική χρήση χημικών από την αστυνομία κατά των κατοίκων του χωριού, στην παράνομη λήψη DNA από αυτούς, στη στέρηση δικαιώματος πρόσβασης σε δικηγόρο, στις προσαγωγές ανηλίκων, στη ρίψη δακρυγόνων μέσα στο σχολείο. Ειδικότερα για την εισβολή των ΜΑΤ στο χωριό, η Αμνηστία διαψεύδει τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και τους τηλε-δημοσιογράφους στην περιγραφή των γεγονότων: «Περίπου δέκα διμοιρίες ΜΑΤ μαζί με τις εισαγγελικές αρχές προσπάθησαν να εισέλθουν στο χωριό της Ιερισσού, για να ερευνήσουν κάποια σπίτια κατοίκων, για τους σκοπούς της ποινικής έρευνας που διεξάγεται για την εμπρηστική επίθεση.
Οι κάτοικοι εναντιώθηκαν στην είσοδο των ΜΑΤ στο χωριό (σ.σ: και όχι στην εισαγγελική έρευνα όπως μετέδιδαν δημοσιογράφοι) και πολλοί από αυτούς συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του χωριού, όπου προχώρησαν σε καύση ελαστικών. Σε απάντηση, η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά για να τους διαλύσει (σ.σ.: και όχι επειδή δέχτηκαν επίθεση από πέτρες). Επιπλέον, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, έπεσαν χημικά ακόμα και μέσα στην αυλή του γυμνασίου που είναι κοντά, με αποτέλεσμα ένας μαθητής να τραυματιστεί στο κεφάλι από ένα κομμάτι χειροβομβίδας δακρυγόνου αερίου (χρειάστηκε, μάλιστα, νοσοκομειακή περίθαλψη), ενώ άλλοι μαθητές παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα (σ.σ.: τα χημικά που αγνοούσε ο υπουργός Παιδείας)».
Η οργάνωση τονίζει ότι «ο εξοπλισμός αστυνόμευσης και ασφάλειας -όπως σφαίρες από καουτσούκ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, που συχνά περιγράφονται ως “λιγότερο θανατηφόρα” όπλα – μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και σε θάνατο».http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/03/27/trelo-horio/

Ιθάκη είπες;;

Χρόνο με το χρόνο, μήνα το μήνα...εθιστήκαμε...
Περάσαμε πια στα..."σκληρά"!!
Περπατάμε...ναρκωμένοι. Αράζουμε...μαστουρωμένοι...
  Βαποράκια και εμπόροι μας πότισαν το δηλητήριο...
Το αίμα μας πήχτωσε. Το μυαλό μας λάλησε. Το κορμί μας σακατεύτηκε.
  Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, συνδικαλιστικές ηγεσίες, πληρωμένοι παπαγάλοι:
Ως κήρυκες και υπερασπιστές της Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, 
της Εντιμότητας,της Διαφάνειας και της Αξιοκρατίας  
παρουσιάστηκαν...
Αποδείχτηκαν Αρπακτικά, Λαμόγια, Ψεύτες και Υπηρέτες 
Ξένων συμφερόντων.
Οι Θεματοφύλακες της Πατρίδας...Υπάλληλοι άλλων Πολιτικών
 και Αφεντικών.
Ο Πατριωτισμός τους, πατριωτισμός Τσέπης και Κόμματος.
  Σήμερα έχουμε απέναντί μας την σκληρότερη μεταπολιτευτική
κυβέρνηση. Κι εμείς το παίζουμε...πλαστελίνη...
 Μία κυβέρνηση...Αποχυμωτής: Στίβει-στίβει-στίβει. Εισοδήματα, 
Δικαιώματα, Καθημερινότητα, Μέλλον.
 Μια κυβέρνηση...Λαθροθήρας: Στήνει καραούλι στο λαγό-Πολίτη να 
τον γεμίσει σκάγια. Φόρους-φόρους-φόρους.
Δρόμοι με δόκανα. Χώρα-παγίδα.
 Μια κυβέρνηση...Ιερός Λόχος Νεοφιλελεύθερων: Ορκίζομαι 
εις το όνομα  του Μεγ.Κεφαλαίου...
Να φυλάττω πίστιν. Να υπερασπίζω Συμφέροντα.
 Μια κυβέρνηση...Γεφυροποιών: 
Για να πάει ένας Λαός από το Σήμερα στο Αύριο,θα πρέπει να 
περάσει τον σκοτεινό Αιώνα της Υποταγής, της Εκμετάλλευσης, 
της Υφεσης, της μειωμένης Εθν.Κυριαρχίας...
 ΄Αλαλα τα χείλη...ημών.
Πλαστικοποιηθήκαμε. Αράξαμε.
Γεμίσαμε το Μυαλό μας με...κομφετί. Πιστοποιηθήκαμε...ραγιάδες.
Στέλνουμε απεγνωσμένα κλήσεις στην Ιστορία...
Η Ιστορία δεν ανταποκρίνεται σε...αναπάντητες...Ποτέ...
Δεν ευαισθητοποιείται με...SMS σταλμένα από το καθιστικό.
Η Ιστορία για να Κινηθεί απαιτεί...ρούγες...

Μας επέβαλαν ένα Δρόμο.  
Εμείς τον ακολουθούμε αδιαμαρτύρητα. Υποτακτικά.
Ο Δρόμος αυτός  δ ε ν  έχει Τέλος...
Μπορεί να έχει ενδιάμεσες πεντάλεπτες στάσεις για καφέ και
 τσιγάρο (εκλογές).
Μπορεί να έχει αλλαγές οδηγού-εισπράκτορα (ανασχηματισμοί).
 Χρειαζόμαστε Νέα Πολιτική. Νέα Βούληση
 Αλλη Πολιτική. Αλλη Βούληση.
Ενα Οραμα καταδικό Μας.

Πρώτα από όλα, όμως, χρειαζόμαστε...αποτοξίνωση...
Ετσι θα βρούμε την νέα Ιθάκη μας....http://politikokoraki.blogspot.gr/2013/03/blog-post_27.html?spref=fb

"Διάτρητες" οι γερμανικές τράπεζες, αλλά μένουν στο απυρόβλητο.

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

«Διάτρητες» οι γερμανικές τράπεζες, παραμένουν στο απυρόβλητο τουλάχιστον της κοινής γνώμης. Όμως οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης όπως η Moody’s, αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs ή παραδοσιακά ονόματα όπως το γερμανικό σκέλος τους ομίλου Rothschild μιλούν ανοιχτά για τεράστια ζητήματα προβληματικών δανείων, μεγάλες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης, υψηλότατη μόχλευση, αναιμική κερδοφορία και ελλιπείς προβλέψεις.

Παρά ταύτα η προσοχή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας μονοπωλείται από τις επικεφαλίδες για τις τράπεζες της Ιταλίας, της Ισπανίας και οψίμως της Κύπρου αφαιρώντας την πίεση για αναδιάρθρωση από τις μεγάλες συστημικές τράπεζες της ευρωζώνης με πρώτες, βέβαια, τις Γερμανικές.

Ο Martin Reitz επικεφαλής αναλυτής του οίκου Rothschild επισημαίνει πως αν και οι ευρωπαϊκές τράπεζες ελέγχουν το 45% του ενεργητικού του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος παράγουν μόλις το 7% των κερδών διεθνώς. Και ενώ προσπαθούν να πουλήσουν πολύ μεγάλα τμήματα του ενεργητικού «δεν υπάρχουν αγοραστές».

«Ο συνδυασμός χαμηλού ρυθμού ανάπτυξης της κερδοφορίας, σε συνδυασμό με την υψηλή μόχλευση, καθιστά αρκετές γερμανικές τράπεζες ανίκανες να ανταπεξέλθουν σε μη αναμενόμενες ζημίες στο μέλλον», τονίζει ο οίκος Moody’ s στην τελευταία του έκθεση για τις τράπεζες της χώρας. Συγκεκριμένα για 41 τράπεζες, οι οποίες έχουν χορηγήσει το 85% των δανείων.

Όμως οι ζημίες αυξάνονται. Οι αγορές ακινήτων, ναυτιλίας και κρατικών ομολόγων όπως και η έκθεση στον ευρωπαϊκό νότο εν γένει αποδεικνύονται αχίλλειος πτέρνα σε ένα ακατάλληλα προετοιμασμένο γερμανικό τραπεζικό σύστημα το οποίο ήδη έχει βουτήξει βαθιά το χέρι του στην κρατική βοήθεια.


Ενώ η κρίση στην αγορά ακινήτων όπως και τον ευρωπαϊκό νότο είναι γνωστή, λιγότερο γνωστή είναι η κρίση στις ναυαλαγορές. Υπογραμμίζεται ότι η ναυτιλία περνά μια από τις δυσκολότερες, βαθύτερες και μακροβιότερες κρίσεις στην Ιστορία με τις πραγματικές επισφάλειες να ανέρχονται εν δυνάμει σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς από 30% έως και 50% του συνολικού δανεισμού ανάλογα με το προφίλ της κάθε τράπεζας.


Σημειώνεται πως οι χορηγήσει από το διεθνές τραπεζικό σύστημα προς τη ναυτιλία είναι της τάξης των 500 δισ. δολ. Τα 100 περίπου εξ’ αυτών τα έχουν χορηγήσει γερμανικές τράπεζες.

Η μεγαλύτερη χρηματοδότρια τράπεζα της ναυτιλίας παγκοσμίως η γερμανική HSH Nordbank με μετόχους γερμανικά κρατίδια αύξησε πρόσφατα σημαντικά τις προβλέψεις της για επισφαλή δάνεια και έχει ήδη προσφύγει σε πρόσθετη κρατική βοήθεια ύψους 1,3 δισ. ευρώ για να καλύψει της κεφαλαιακές της απαιτήσεις που προκύπτουν από αυτά τα δάνεια.

Όμως αναλυτές αναφέρουν στο Capital.gr πως τα κεφάλαια αυτά επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των ομόσπονδων κρατιδίων και περνούν έτσι κάτω από το ραντάρ των αγορών που κοιτούν συχνά το δημόσιο χρέος ως λόγο επί του ΑΕΠ που στην περίπτωση της Γερμανίας απεικονίζει το ομοσπονδιακό, κυρίως, χρέος και όχι πάντοτε των κρατιδίων.


Οι δέκα μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες έχουν χορηγήσει στην ναυτιλία 98 δισ. ευρώ σύμφωνα με την Moody’s Investors Service ποσό που είναι υπερδιπλάσιο της έκθεσης τους στα ομόλογα της Ελλάδας της Ιταλίας, της Ιρλανδίας της Πορτογαλίας και της Ισπανίας αθροιστικά. Τα κεφάλαια που έχουν χορηγηθεί στην ναυτιλία από τις 10 μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες ισοδυναμούν με το 60% των εποπτικών κεφαλαίων τους.


Το Bloomberg αναφέρει πως οι γερμανικές τράπεζες όπως οι Deutsche Bank, HSH Nordbank AG και Norddeutsche Landesbank Girozentrale δεν παίρνουν τις προβλέψεις που πρέπει για τα επισφαλή δάνεια αλλά προτιμούν να τα ρυθμίζουν με αναδιαρθρώσεις «balloon» όπου καταβάλλονται μόνο μέρος των τόκων και το κεφάλαιο σε μια δόση στην λήξη του δανείου. Όμως ακόμα και έτσι οι απαιτήσεις συχνά δεν εισπράττονται τελικά και ανακυκλώνονται εκ νέου.


Πέραν της ναυτιλίας, πολύ μεγάλα είναι και τα δάνεια στον ευρωπαϊκό νότο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην Κύπρο οι γερμανικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες έως και 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας χορηγήσεων και χρεογράφων που κατέχουν, σύμφωνα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών που δημοσίευσε το Spiegel.

Την ίδια ώρα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ είναι σύμφωνα με το Bloomberg το άνοιγμα της Deutsche Bank στην ναυτιλία.

Αντίστοιχα οι πιέσεις από τις αγορές ακινήτων, ειδικά των επαγγελματικών, στα δανειακά χαρτοφυλάκια είναι αυξημένες. Παρά ταύτα οι πιέσεις στις γερμανικές τράπεζες από τις εποπτικές αρχές τους δεν εκτιμώνται από τους Αμερικανούς επενδυτές ως επαρκείς.

Έτσι προ ολίγων ημερών η Goldman Sachs προχώρησε στην υποβάθμιση της Deutsche Bank σε sell από neutral, επικαλούμενη τους νέους κανόνες περί κεφαλαιακής επάρκειας που υιοθετεί η Federal Reserve για τις ξένες τράπεζες και τους οποίους εκτιμά ότι ο γερμανικός κολοσσός δεν πληροί. Και μάλιστα ύψους 13 δισ. δολ. που εκτιμά ότι θα πρέπει να μεταφέρει στην αμερικανική θυγατρική της η Deutsche απλώς για να καλύψει τις προβλέψεις για εποπτικά κεφάλαια.


Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ενώ ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη έχει αναρριχηθεί μετά από πολλά χρόνια στα επίπεδα των 8.000 μονάδων η μετοχή της Deutsche εμφανίζεται 13% χαμηλότερα από ότι πριν ένα χρόνο.

Η Basel Committee on Banking Supervision, το σώμα των εποπτικών αρχών από 27 ανεπτυγμένες χώρες, συνεχίζει να πιέζει για νέους αυστηρότερους κανόνες που έχουν όμως ήδη μια φορά αναβληθεί. Είναι κοινό μυστικό στα γραφεία των μεγάλων χρηματιστηριακών και όχι μόνον οίκων του εξωτερικού ότι ο λόγος που δεν προχωρά όσο γρήγορα θα έπρεπε η κοινή ευρωπαϊκή τραπεζική εποπτεία είναι η αντίθεση των Γερμανών αλλά και άλλων ευρωπαίων με υπερ-μοχλευμένες τράπεζες, να εκχωρήσουν βιαστικά εθνική κυριαρχία σε ένα υπερεθνικό όργανο που δεν θα ελέγχουν απαραίτητα για πάντα. Όμως με την αναβολή αυτή δεν καθίσταται δυνατή και η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ισπανίας από τον ESM κάτι που θα ελάφρυνε το δημόσιο χρέος.

Σε αυτό το περιβάλλον η US Fed καλεί ήδη τις ξένες τράπεζες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και τις γερμανικές, να ανταποκριθούν στους νέους αυστηρότερους κανόνες αλλά ο Γερμανός ρυθμιστής Bafin δια της επικεφαλής του Elke Koenig, σύμφωνα με το Bloomberg, μιλά για «πισωγύρισμα στην προσπάθεια διεθνούς συντονισμού» και «μονομερή ενέργεια των ΗΠΑ».

Για όλους τους παραπάνω λόγους πάντως η Deutsche Bank προχωρά σε πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού προκειμένου να εξασφαλίσει κεφάλαια. Για την ώρα πουλά έναντι 384 εκατ. ευρώ την θυγατρική της BHF- Bank σε γκρουπ επενδυτών μεταξύ των οποίων και η γνώριμη και στην Αθήνα από τη συμμετοχή της στo FF Group, Fosun Group.

Αναλυτές όπως ο Martin Reitz του οίκου Rothschild δεν αποκλείουν ακόμα και νέα αύξηση κεφαλαίου της Deutsche Bank, ειδικά τώρα που οι κεφαλαιαγορές εμφανίζονται σε καλύτερη κατάσταση από ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο co-Chief Executive Officer της Deutsche Bank, Anshu Jain, ερωτηθείς σχετικά δήλωσε πρόσφατα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο. Όλα αυτά βέβαια εφόσον η κρίση στην Κύπρο δεν δυναμιτίσει εντελώς το κλίμα.

Αλλά ακόμα και αν η κατάσταση εξομαλυνθεί, οι investment bankers ανά τις αγορές αναρωτιούνται πόσες αυξήσεις κεφαλαίου αλήθεια μπορεί να αντέξουν οι διεθνείς κεφαλαιαγορές και πόσα από τα κεφάλαια αυτά είναι δυνατόν να καλύψουν τις ελληνικές τράπεζες εαν βγουν την ίδια περίοδο στις αγορές.http://www.capital.gr/News.asp?id=1760048


Πηγή:www.capital.gr

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ

 
Γιατί "πτώχευσε" η TVX το 2003 κι αφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους;

Μετά το έργο της Ολυμπιάδας, το Δεκέμβριο του 2012 ακυρώθηκε από το ΣτΕ και η έγκριση της εξόρυξης στις Μαύρες Πέτρες για τυπικούς λόγους. Οι τυπικοί λόγοι διορθώθηκαν αμέσως και το Φεβρουάριο του 2003 βγήκε νέα ΚΥΑ Έγκρισης Περιβ. Όρων για τις Μαύρες Πέτρες. Άρα λοιπόν η TVX ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ για τις Μαύρες Πέτρες που ήταν σε ισχύ και μπορούσε να συνεχίσει την εκμετάλλευση του μεταλλείου, ώστε να πληρώσει τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η TVX ΕΠΕΛΕΞΕ να μην το κάνει και η πτώχευση δεν ήταν παρά μια στρατηγική εξόδου από την Ελλάδα.

Άρα Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΔΟΛΙΑ και οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση έπρεπε να την καταγγείλλει και να διεκδικήσει και τα χρωστούμενα και την αποκατάσταση των ζημιών στο περιβάλλον. Αντί γι'αυτό, η ενδοτική μας (λέγε με Πάχτα) κυβέρνηση τους τα χάρισε όλα και φόρτωσε τα χρέη στις πλάτες των φορολογουμένων. Οι φορολογούμενοι φορτώθηκαν και το καταπληκτικό “πρόγραμμα επανακατάρτισης” των απολυμένων της TVX με 28 εκ. ευρώ, για να παίρνουν 800 ευρώ το μήνα και βαρέα ένσημα μέχρι να βγουν στη σύνταξη. Αν νοιαζόταν για τους εργαζόμενους ο κ. Πάχτας θα μπορούσε να υποχρεώσει τη νέα εταιρεία να τους ξαναπροσλάβει.

Για να καλύψει το γεγονός ότι οι δυο συμβάσεις (εξωδικαστικού συμβιβασμού και μεταβίβασης) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ, ο Πάχτας έβαλε τη Βουλή να τις κυρώσει με νόμο!

Πού θα πάει, κάποτε θα αποκαλυφθούν όλα και ο Χρήστος θα κάνει παρέα στον Άκη...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κάποιοι άνθρωποι που πονούν θέλουν να πονέσουν και οι άλλοι.

Ο καλός μαθητής Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην δημόσια γερμανική τηλεόραση πως «είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη στο σχολείο, όταν αυτός που έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες».



Όταν βλέπω τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βλέπω έναν άνθρωπο δυστυχισμένο. Όχι επειδή είναι σε αναπηρικό καρότσι. Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που είναι σε αναπηρικό καρότσι και είναι ευτυχισμένοι.
Στο πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βλέπω τον πόνο. Πόνο σωματικό και –κυρίως- ψυχικό. Βλέπω έναν άνθρωπο που πονάει. Πολύ.
Κάποιοι άνθρωποι που πονούν θέλουν να πονέσουν και οι άλλοι. Θέλουν μια «δημοκρατία» του δικού τους πόνου.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί πως κάποιοι ζηλεύουν την Γερμανία. Μπορεί να πιστεύει πως ζηλεύουν και τον ίδιο. Για το φωτεινό μυαλό του.
Ο κ. Σόιμπλε ας πάει σε έναν ψυχολόγο. Θα του κάνει καλό.
Ή ας έρθει στην Ελλάδα – είναι καλύτερα από ψυχολόγο. Να πάει στην Κρήτη να τον δει ο ήλιος, να πιει καμιά ρακί, να γίνει άνθρωπος. Γιατί δεν είναι.
Για χρόνια, εκατομμύρια Έλληνες πιστεύουν πως οι ξένοι τους ζηλεύουν επειδή ξέρουν να ζουν. Δεν ξέρω αν οι Έλληνες ξέρουν να ζουν, πάντως ζουν. Έντονα.
Δεν είμαι Ελληναράς –ούτε πιστεύω πως υπάρχουν λαοί που είναι καλύτεροι από τους άλλους- αλλά υπάρχει και μια αλήθεια σε όλο αυτό.
Ναι, υπάρχει ζήλια για τον τρόπο που ζουν οι Έλληνες. Όλοι ζηλεύουν την ανεμελιά και τις σκανδαλιές των παιδικών χρόνων που οι Έλληνες τις απλώνουν σε όλη τη διάρκεια του βίου τους. Αιώνια παιδιά.
Οι Γερμανοί λατρεύουν την Ελλάδα και αγαπούν τους Έλληνες επειδή είμαστε –όχι όλοι- το ακριβώς αντίθετο από αυτούς.
Οι Γερμανοί μας γουστάρουν τρελά.
Φλέγεται και των Γερμανών η ψυχή για ζωή και χαρά –όλοι οι άνθρωποι ίδιοι είμαστε- αλλά η ανατροφή τους και αυτή η απάνθρωπη προτεσταντική ηθική τους φορτώνει με ενοχές και αναστολές που δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν ελεύθερα και να χαρούν.
Και οι Γερμανοί που επέλεξαν να ζουν στην Ελλάδα δεν θέλουν με τίποτα να επιστρέψουν στη Γερμανία. Ρωτήστε τους. Χαζοί είναι;
Δεν ξέρω αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ο καλύτερος μαθητής της τάξης του. Εγώ, πάντως, τον κόβω να ήταν ο ταμίας της τάξης. Και δεν θα του είχε ξεφύγει ούτε μισό μάρκο.
Σημασία έχει πως ο κ. Σόιμπλε αισθάνεται πως τον ζηλεύουν και πως είναι ακόμα μαθητής. Παιδί κι αυτός, σαν τους Έλληνες. Μπορεί να του έδεναν με λευκή κορδέλα τα χέρια για να μην αυνανίζεται και να έχει καθηλωθεί στην παιδική ηλικία.
Θυμάμαι τον καλύτερο μαθητή της δικής μου τάξης. Δεν πέρασε στις πανελλαδικές. Εμείς οι άλλοι –που μπορεί να πίστευε πως τον ζηλεύαμε- περάσαμε στο πανεπιστήμιο.
Πάντως, όταν είσαι μαθητής, υπάρχουν πράγματα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο από τους βαθμούς.
Για παράδειγμα, το να γαμήσεις. (Συγγνώμη, αλλά έτσι το λένε οι μαθητές.)
Αφού ο κ. Σόιμπλε αισθάνεται ακόμα ο καλύτερος μαθητής της τάξης, του εύχομαι να πάει να γαμηθεί.
Μοιάζει να το έχει ανάγκη. Απελπισμένα.
http://pitsirikos.net/2013/03/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%8C%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5/ 

Δεύτερη προδοσία της Κύπρου από Βγενόπουλο, Σάλα, Σαμαρά

Δεύτερη προδοσία της Κύπρου από Βγενόπουλο, Σάλα, Σαμαρά
Κύπριοι βουλευτές καταγγέλλουν «ληστεία» από τους Έλληνες τραπεζίτες
Ευθείες βολές εναντίον των επιχειρηματιών που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, εξαπολύουν κύπριοι βουλευτές. Μιλώντας στον κυπριακό Astra 92.8, ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για κλοπή των κυπριακών τραπεζών και κατήγγειλε ότι «ο Βγενόπουλος και οι φίλοι του θα διατηρήσουν 100% τις καταθέσεις τους, ενώ διαγράφονται τα δάνεια τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια».
Ο Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης αν «η Λαϊκή θα συνεχίσει την δικαστική διαδικασία που κίνησε εναντίον του Προέδρου της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος κατηγορείται για παρέμβαση στην αγορά με στόχο τον αθέμιτο πλουτισμό».
Όπως μεταδίδει επίσης ο ASTRA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης είπε ότι τα 2/3 των 9 δισεκατομμυρίων που δάνεισε ο ΕΛΑ στην Λαϊκή έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα και πρέπει αυτές οι υποχρεώσεις να παραμείνουν εκεί. Ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι εμποδίζει την συμφωνία ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος θέλει να μεταφερθούν στην Κύπρο τα δάνεια των τραπεζών που θα εξαγοραστούν.
Υπενθυμίζεται ότι Αρχές της Κύπρου έχουν κατηγορήσει τον Βγενόπουλο ότι επί διοίκησής του δόθηκαν αμφιλεγόμενα δάνεια. Στη συνέχεια τον εξανάγκασαν να εγκαταλείψει την προεδρία της Marfin Bank την οποία ανέλαβε ο σημερινός υπουργός οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Το παρασκήνιο των κινήσεων της Marfin είχε αποκαλύψει από τον Ιούνιο το πρακτορείο Reuters
Μήπως λοιπόν η τραπεζική λεηλασία της Κύπρου από την Ελλάδα (και όχι μόνο από τη Γερμανία) εξηγεί καλύτερα την υποχωρητική στάση του Α.Σαμαρά; Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος έστησε την πολιτική του καριέρα με εθνικιστικές κορώνες για τα εθνικά θέματα, όφειλε να ανεβάσει τους τόνους, έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο, για να σώσει την πολιτική του σταδιοδρομία. Το γεγονός ότι δεν το έκανε σημαίνει ότι είναι απλώς νενέκος του Βερολίνου ή μήπως υπάρχουν και άλλοι λόγοι; Μήπως δηλαδή είναι αυτό που ο Γκολντόνι αποκαλούσε… υπηρέτης δυο αφεντάδων.
Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι βαθιά συνδεδεμένο με επιχειρηματίες και εφοπλιστές (βλ. Κρανιδιώτης – Μελισσανίδης). Μένει να δούμε αν και τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης παίζουν παρόμοιο παιχνίδι.
Προβληματική όμως είναι η θέση και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλου ο οποίος διατηρούσε στην Κύπρο οικογενειακές καταθέσεις 650 χιλιάδων ευρώ.
Προφανώς τίποτα δεν είναι παράνομο. Πόσο ηθικό είναι όμως να διαπραγματεύεσαι για το μέλλον μιας χώρας η οποία αποτελεί και προσωπικό σου κουμπαρά;
Η υπόθεση πάντως φαίνεται να επιβεβαιώνει το ανέκδοτο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Twitter: Όποτε έχουμε χούντα στην Ελλάδα, εισβάλλουν στην Κύπρο. Μόνο που αυτή τη φορά η χούντα είναι τραπεζική.
Άρης Χατζηστεφάνουhttp://info-war.gr/2013/03/%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B2%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%8C/

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο ΑΣΤΕΡΑΚΙΑΣ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Αυτός με τα αστερακια ειναι ο αξιωματικός που ειναι υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις στο Σύνταγμα ,κάπου θα μένει κάποιος θα τον έχει γείτονα , κάποιος θα γνωρίζει περισσότερα για αυτόν....

Η ανάλυση ενός σημαντικού Τούρκου εθνικιστή διανοούμενου για την εκεχειρία του ΡΚΚ



Αφιερώνεται στους Έλληνες, για να έχουν ένα επί πλέον εργαλείο, όταν σκέπτονται και αναλύουν γεωπολιτικά γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή μας, και για να βγάλουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για τη θέση που πρέπει να λάβει ο Ελληνισμός απέναντι σ' αυτά!
Η "Προκαταρκτική Διαταγή" του Άπο και το σκέλος της Συρίας
Του Σαντί Σομουντζούογλου*
Οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονταν τα τελευταία επτά χρόνια, περατώθηκαν στις 8 Ιανουαρίου 2013, με τη "Συμφωνία του Ιμραλί". Γι' αυτό ο διοικητής της ΜΙΤ, που έκανε τον διαπραγματευτή μεταξύ του πρωθυπουργού και του καταδικασμένου σε θανατική καταδίκη τρόφιμου του Ιμραλί Οτζαλάν, επισκέφθηκε τον φυλακισμένο έξι φορές. Είναι πλέον φανερό ότι η "συμφωνία" αυτή συνομολογήθηκε αφού το ΡΚΚ επέβαλε στην κυβέρνηση να αποδεχτεί τους όρους του, με αντάλλαγμα την παύση της τρομοκρατίας. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά.
Όσον αφορά το ποιοι είναι οι όροι του PKK, αυτό είναι ολοφάνερο. Ας δούμε ποια είναι η "Προκαταρκτική Διαταγή" του αρχηγού των τρομοκρατών, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Σαμπάχ, στις 24 Ιουλίου 2009:

-Στο νέο σύνταγμα θα αναφέρεται ότι όσοι κατοικούν στην Τουρκία θα έχουν υπηκοότητα Τουρκίας, ενώ θα αφαιρεθεί το άρθρο που λέει "όσοι κατοικούν στην Τουρκία είναι όλοι Τούρκοι". (Το κράτος θα είναι πλέον άχρωμο, χωρίς ταυτότητα και ανυπεράσπιστο, έτοιμο για διαμοιρασμό. Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Τα Κουρδικά θα αναγνωριστούν ως γλώσσα της εκπαίδευσης. Θα υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση.(Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Θα συνεχιστεί η εκεχειρία. Θα ανακηρυχθεί γενική αμνηστία άνευ όρων. (Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Η Επιτροπή Σοφών να αναλάβει πρωτοβουλίες κατά τη μεταβατική περίοδο. (Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Όλοι, ακόμα και τα αμνηστευθέντα στελέχη του ΡΚΚ, θα αποκτήσουν δικαίωμα ανάμειξης στην πολιτική . (Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Να αρθεί η απομόνωση του ΟΑμπντουλλάχ Οτζαλάν. (Υπάρχει στη Συμφωνία αλλά και στις δηλώσεις του αρχιτρομοκράτη)
-Να ενισχυθούν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να γίνει αποδεκτή η δημοκρατική αυτονομία. (Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Να συγκροτηθεί Επιτροπή Διερεύνησης που θα ερευνήσει τα ενεξιχνίαστα εγκλήματα και τα γεγονότα της εποχής εκείνης. (Είναι και σήμερα στην επικαιρότητα και στο προσκήνιο)
-Να αρθεί ο θεσμός των πολιτοφυλάκων. (Θα σταματήσει από μόνος του)
-Να γίνει αναθεώρηση της ιδιοκτησίας της γης.
Τώρα ας δούμε τι υπάρχει στη "Συμφωνία" από τα διαλαμβανόμενα στην "Προκαταρκτική Διαταγή":
-Να βγει η "τουρκική ταυτότητα" από το σύνταγμα και να μην αναγράφεται ούτε η "κουρδική ταυτότητα". Έτσι οι δυο ταυτότητες θα εξισωθούν και θα είναι ισότιμες.
-Ναι μεν δεν θα αναφέρεται η λέξη "Αυτόνομο Κουρδιστάν" στο Σύνταγμα, όμως οι σχετικές αρμοδιότητες θα δοθούν στην "τοπική διοίκηση".
-Ναι μεν δεν θα αναγράφεται στο σύνταγμα το δικαίωμα εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα, όμως το δικαίωμα αυτό θα αναγνωριστεί-εκχωρηθεί στις τοπικές διοικήσεις.
-Δεν θα κηρυχθεί γενική "Αμνηστία", όμως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει τα καταδικασμένα στελέχη του ΡΚΚ να αποκτήσουν την ελευθερία τους και θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα να ασχοληθούν και να συμμετέχουν στην πολιτική.
Με βάση την ανάλυση αυτή, όλοι οι όροι που έθεσε το ΡΚΚ, με τους οποίους του παραχωρείται ένα είδος συνεταιρισμού στο κράτος, την πατρίδα και το έθνος, έγιναν αποδεκτοί από την κυβέρνηση, με έναν τρόπο που δεν είναι δυνατόν να αποδεχτεί το Τουρκικό Έθνος. Γι' αυτό οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. υποδέχτηκαν και στηρίζουν με ενθουσιασμό τη συμφωνία.
***
Τώρα ας αναρωτηθούμε αν αυτή η συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί. Αν αφυπνιστεί το Τουρκικό Έθνος, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ! Ας δεχτούμε, όμως, ότι θα εφαρμοστεί. Τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Ας κάνουμε μια εκτίμηση-αξιολόγηση.
Ας υποθέσουμε ότι οι τρομοκράτες αποσύρονται με τον οπλισμό τους στο Ιράκ. Τότε η τρομοκρατία θα σταματήσει και θα παύσει η αιματοχυσία. Ως αντάλλαγμα, με ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις, το κράτος μας θα ανήκει σε δυο εταίρους, θα υπάρχουν δυο επίσημες γλώσσες και θα μετατραπεί σε ένα καθεστώς με τοπικές αυτονομίες.
Τότε το ΡΚΚ, όταν θα έχει διασφαλίσει ότι έχουν εφαρμοστεί όλα αυτά, θα μετακινήσει όλη την ένοπλη δύναμή του στη Συρία και έτσι θα αρχίσει η οικοδόμηση του τρίτου σκέλους του "Κουρδιστάν" που θα φθάνει μέχρι τη Μεσόγειο.
Ας υποθέσουμε ότι θα ολοκληρωθεί και αυτή η φάση.
Τότε θα έχουμε στο προσκήνιο μια "Τουρκία που θα ανήκει σε δυο εταίρους", και τα "ομόσπονδα (κουρδικά) κράτη του Ιράκ και της Συρίας". Με την ένωση αυτών των τριών κομματιών, θα ιδρυθεί ένα "συνομοσπονδιακό" κράτος. Νάτο λοιπόν μπροστά σας το "Μεγάλο Κουρδιστάν", το οποίο φυσικά θα είναι φίλα διακείμενο στο Ισραήλ.
Ο πρωθυπουργός και ο Νταβούτογλου είπαν ότι "μεγαλώνουμε την Τουρκία" και ο αρχιτρομοκράτης στο μήνυμά του στο Νεβρόζ είπε ότι “Σήμερα καλωσορίζουμε μια νέα Τουρκία, μια νέα Μέση Ανατολή, ένα νέο μέλλον... Σήμερα ενώνονται οι Κούρδοι, οι Τουρκομάνοι, οι Ασσύριοι και Άραβες του Ιράκ και της Συρίας, που διασπάστηκαν κατά παράβαση του Εθνικού Όρκου”. Αυτά τα δυο δεν έχουν το ίδιο νόημα;
Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι λοιπόν. Πιστεύει κανείς ότι ο ιθύνων νους αυτού του σχεδίου είναι ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου, ο αρχιτρομοκράτης ή ο Μπαρζανί;
Σε καμία περίπτωση.
Όσοι ενδιαφέρονται με την πορεία αυτού του πράγματος, γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν έχει πει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 30 φορές ότι "μας έχει δοθεί η συμπροεδρία".
Σε τι;
Μα στο "Σχέδιο της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής", του οποίου ιθύνων νους είναι οι "Σταυροφόροι" ιμπεριαλιστές!
Εν περιλήψει, μιλάμε για μια παγίδα των ΗΠΑ, της παλιάς κλασσικής συνταγής "κάνε όνειρα να μεγαλώσεις, για να σε μικρύνω".
Σχετικά άρθρα:
α. H πρόταση ειρήνης του Άπο, η σοφία του κουρδικού λαού και η παρουσία ενός Πόντιου καλλιτέχνη στο Νεβρόζ στο Ντιγιαρμπακίρ!
β. Η πρόταση του Οτζαλάν είναι ειρήνη χωρίς όρους;
γ. Πώς είδαν οι Τούρκοι εθνικιστές την έκκληση ειρήνης του Άπο και το Νεβρόζ του Ντιγιαρμπακίρ
δ. Προς τουρκοκουρδική συμμαχία;
*Ο Sadi Somuncuoğlu (1940) είναι πολιτικός, δημοσιογράφος και πρώην υπουργός. Συμμετείχε από νεαρή ηλικία στις Τουρκικές Εστίες, όπου συναντήθηκε με τους εθνικιστές διανοούμενους της εποχής. Διετέλεσε πρόεδρος των Τουρκικών Εστιών (1994-1995), ενώ από το 1967 συμμετείχε στην ιδεολογική καθοδήγηση της Νεολαίας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), που δεν είναι άλλοι από τους Γκρίζους Λύκους, στο διοικητικό συμβούλιο των οποίων συμμετείχε το 1970.
Εξελέγη βουλευτής Νίγδης το 1977, με το ΜΗΡ και το 1996 βουλευτής Άκσαράι, με το Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας (ΑΝΑΡ). Διετέλεσε υπουργός Επικρατείας του ΜΗΡ στην 57η κυβέρνηση συνασπισμού.
Έθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκαλώντας την μήνη του κόμματός του, το οποίο τον καθαίρεσε από τη θέση του υπουργού.
Έχει γράψει επτά βιβλία.
Είναι τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας Γενί Τζαγ και πρόεδρος του Κέντρου Εθνικιστικής Διανόησης (Milli Düşünce Merkezi)
http://www.millidusunce.org

infognomonpolitics.blogspot.grhttp://lithosfotos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2647.html