Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ


 ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ


Η ιστορίες και τα παραμύθια με τέρατα πάντα ήταν οι πιο δημοφιλείς. Τα δημοφιλέστερα όμως τέρατα ήταν αυτά που κατοικούσαν σε λίμνες, και διασημότερο όλων το τέρας του λοχ νες που κατοικούσε στην διάσημη πλέον λίμνη απ’ την οποία πήρε φυσικά και τ’ όνομά του ….

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν καθόλου το γεγονός, ότι όταν οι άνθρωποι ακούν την λέξη τέρας να φέρνουνε αμέσως στο μυαλό και την φαντασία τους μια λίμνη. Και το κρατούμενο είναι ένα !!!!

Πάμε λοιπόν στο επόμενο, και το πιο ενδιαφέρον.

Μέσα σε αυτήν την τρελή χωροχρονική στιγμή που ζούμε, φυσικό είναι να έχουμε και τρελή συμπεριφορά. Η τρέλα θέλει τρέλα για να αντιμετωπιστεί, αλλά πολλές φορές έχει και παράδοξα αποτελέσματα, άλλοι τρελαίνονται και αυτοκτονούν και άλλοι σφυράνε κλέφτικα. υπάρχουν όμως και μερικοί που παίρνουν τα βουνά. Οι περισσότεροι όμως δεν το κουνάνε ρούπι περιμένοντας στον καναπέ τους τις καλύτερες μέρες. Και τα κρατούμενα είναι δύο !!!!

Έχοντας όμως δυο κρατούμενα. τον καναπέ και τις λίμνες, ας δούμε λοιπόν τι λένε και τα μαθηματικά για ένα τόσο τρελό αλλά τυτόχρονα παράδοξο πρόβλημα. Γιατί ως γνωστόν στα μαθηματικά αρέσουν τα παράδοξα παίρνουν ζωή από τις λύσεις αλλά και να μην τα λύσουν δεν τρέχει και τίποτα, πετούν ένα "μαθηματικόν παράδοξον" και καθαρίζουν !!!!

Όμως τα μαθηματικά όσα παράδοξα και να 'χουν δεν βασίζονται στην τρέλα, έχουν κανόνες αυστηρούς και αποδείξεις αυστηρά προσδιορισμένες, για το δυνατό και το αδύνατο. Δυστυχώς λοιπόν η τρέλα όσο καλή διάθεση και να ‘χει δεν μπορεί να μας σώσει με τίποτα, χρειάζονται αποδείξεις λογικές, ακόμα και για να καταλήξουμε σε μια αδύνατη εξίσωση !!!!

Τα μαθηματικά όμως μπορούν να βοηθήσουν με την λογική τους, και σε αυτήν την λογική βασίζετε και ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής του Καρνό . Ο Καρνό με τον νόμο αυτόν που λέγετε και εντροπία απέδειξε το αδύνατο της κατασκευής του αεικίνητου. Ενός ενεργειακού συστήματος δηλαδή, που να λειτουργεί επ άπειρον, χωρίς να ανατροφοδοτείται με καινούργια ενέργεια.

Η βασική αρχή της θεωρίας και του νόμου, βασίζετε στο γεγονός ότι σε ένα οποιοδήποτε κλειστό ενεργειακό σύστημα, η θερμότητα μεταδίδεται από το θερμότερο προς το ψυχρότερο σώμα, φέρνοντας στο τέλος το σύστημα σε εντροπική κατάσταση, μιας σταθερής και αμετάβλητης θερμοκρασίας, που δεν μπορεί να παράγει πλέον έργο, ένα σύστημα δηλαδή «παγωμένο» και νεκρό !!!!

Στην περίπτωσή μας και σε κοινωνικό πλέον επίπεδο, η θερμότητα και η ενέργεια του τρελού και παράδοξου συστήματοςμέσα στο οποίο ζούμε και κινούμαστε, είναι το χρήμα, που αυτό δυστυχώς σήμερα είναι βαλτωμένο στις εντροπικές αποθήκες των τραπεζών και των ολίγων, οι οποίοι ολίγοι δεν έχουν καμιά διάθεση με το καλό να το αφήσουν να κυκλοφορήσει, μια τέτοια διάθεση απαγορεύετε και από τον ίδιο τον νόμο της εντροπίας, δηλαδή χρειάζεται ενέργεια για κάτι τέτοιο …

Το καπιταλιστικό αυτό ενεργειακό και κλειστό σύστημα που ζούμε, αρκετές φορές έφτασε στην κατάσταση αυτή και μέχρι τώρα, ο τρόπος που ξαναέμπαινε μπροστά η μηχανή, ήταν μια έκρηξη, πόλεμος και καταστροφή, ένα BIG BAG δηλαδή, και άντε πάλι από την αρχή, δουλειά να έχουμε ,και όσοι ζήσουν, να έχουν τουλάχιστον ψωμί να φάνε !!!!!

Ας ελπίσουμε αυτή την φορά, όντας πιο πολιτισμένοι και λογικοί, να βρούμε έναν άλλον τρόπο να κάνουμε το χρήμα να ξανακυκλοφορήσει, και το σύστημα το ενεργειακό μας να αναγεννηθεί. Να φτιάξουμε ένα άλλο λογικότερο, και ανθρώπινο ενεργειακό σύστημα, που δεν θα έχει την τρελή συμπεριφορά της παράνοιας μες στην οποία ζούμε. Ένα σύστημα που τα ποτάμια του ζωικού χυμού, και της ανθρώπινης ενέργειας, θα γεμίζουν με ρυθμό τις λίμνες της ζωής μας, και κάθε τόσο θα μοιράζουμε αυτήν την ενέργεια, με τρόπο, που τα βουνά να είναι πάντα γεμάτα, και τα ποτάμια να μην στερεύουν ποτέ.!!!!

Αλλά αυτό είπαμε, με το καλό δεν γίνετε χρειάζεται και ζόρι, και το ζόρι θέλει ενέργεια, που στην περίπτωσή μας είναι θέληση και αγώνας πολύς. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στις καλές προθέσεις, αυτών που έχουν κλείσει το ανθρώπινο αίμα και ιδρώτα, στα σεντούκια τους, και δεν μπορούμε φυσικά να ελπίζουμε στην ανθρώπινη αλληλεγγύη τους, γιατί αν περιμένουμε κάτι τέτοιο, η δεν γνωρίζουμε, η έχουμε ξεχάσει και μας ξεφεύγει, το προφανές ….

Αυτοί που μάζεψαν το χρήμα δεν είναι άνθρωποι, έχουν χάσει προ πολλού την ανθρώπινη ιδιότητα. Είναι τα τέρατα της λίμνης του μυαλού μας, που πρέπει να σκοτώσουμε, πριν φάνε τις ψυχές μας και τα όνειρά μας !!!!

Ο κύριος Αριστομένης


 ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ....


…” ήταν ωραίες οι φράουλες» μονολόγησε ο κύριος Αριστομένης, τρίβοντας με κυκλικές κινήσεις τη κοιλιά του. Του τις είχε φέρει ο «Αρμένης» μαζί με τον λογαριασμό, σα δώρο. Μόλις πριν από λίγο είχε φάει μια καλή και χορταστική μερίδα αρνί της σούβλας κι είχε πιει και δυο μπύρες. Ντρεπόταν να ρευτεί μέσα στο εστιατόριο, αν και μεγάλη ευχαρίστηση θα έπαιρνε.

Ο κύριος Αριστομένης ήταν μικρομαγαζάτορας. Τώρα πουλούσε κεντητά και διάφορα «είδη προικός» φτιαγμένα στην Ινδία και τη Κίνα. Καμία εντύπωση δεν του έκαναν τα διάφορα που διάβαζε για τις συνθήκες της παραγωγής τους. «… οι μπιζνες είναι μπίζνες….», έλεγε « και στο κάτω κάτω της γραφής …εγώ φταίω …;;;..εγώ είμαι Έλληνας ..» συνέχιζε. «Στους καιρούς αυτούς ο κόσμος θέλει να είναι μόνο φτηνό αυτό που αγοράζει. Για τίποτα άλλο δε νοιάζεται. Να βγάλει την όποια υποχρέωση όσο πιο φτηνά γίνεται», έλεγε συχνά με μια αδιάφορη έκφραση στο πρόσωπό του.

Ο κύριος Αριστομένης δεν είχε παντρευτεί. Έπρεπε τότε που μπορούσε να παντρέψει, λέει, τις αδελφές του. Τάμα στη μάνα του. Τώρα έχει ανίψια. Κι αυτός κινέζικα παιχνίδια τους αγοράζει … «τι ..;; σιγά !!!…παιχνίδι το ένα …παιχνίδι και τ’ άλλο ..». Είναι και η τράπεζα που πιέζει. Και ο Παπανδρεόπουλος ..ο εισαγωγέας «τα θέλει ντούκου κι αυτός ο πούστης..». «…και που διατηρώ το μαγαζί …άθλος κύριέ μου» έλεγε στους πελάτες όταν του ζητούσαν καμιά έκπτωση.

Του κύριου Αριστομένη του αρέσουν πολύ οι φράουλες. Έτσι ζουμερές, πληθωρικά κόκκινες, μεγάλες, τις έβλεπε και τις λιμπιζόταν. Έφερνε στο μυαλό του τη στιγμή που θα τις πιάνει από το κοτσανάκι το πράσινο, που έχει και κάτι φυλλαράκια κολλημένα πάνω τους και θα τις φέρνει αργά κι ηδονικά στα χείλια του, θα ανοίγει το στόμα του και θα βυθίζει τα δόντια του στη κόκκινη σάρκα τους. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάμβανε η γλώσσα μαζί με τον ουρανίσκο. Από μικρό «φραουλά» τον λέγανε κι ίσως, αν τον παρατηρούσες καλά, το πρόσωπό του να έφερνε λίγο στο σχήμα μιας φράουλας. Είχε και πίεση που χρωμάτιζε τα μαγουλά του κοκκινωπά.

« κύριε Αριστομένη, έχετε αίμα στα χείλη σας…είναι σα τρέχει αίμα από το στόμα σας …!!!!!!» του είπε ο Γρηγόρης, το γκαρσόνι , πρώην εργάτης βιοτεχνίας υποδημάτων.

Τα έχασε. Τρόμαξε. Με μια ατσούμπαλη κίνηση προσπάθησε, με την ανάποδη της παλάμης του, να σκουπίσει τα χείλη του. Η πίεση σίγουρα έκανε ένα κάποιο άλμα όταν είδε τα χέρια του μέσα στο αίμα. Του ήρθε η εικόνα να πέφτει κάτω στο πάτωμα του εστιατορίου και να πηγάζει αίμα από το στόμα του και πανικοβλήθηκε. Πήρε μια πετσέτα κι έκρυψε το στόμα του, να μην τον βλέπει το ζευγάρι απέναντι και σιχαθούνε, αλλά αυτοί τον κοιτούσαν σα να μη συνέβαινε τίποτα …

Τότε είδε τον «Αρμένη» να τρέχει προς το μέρος του, να τον χτυπάει στη πλάτη και να του λέει : « .. μη φοβάσαι ρε Αρίστο… δεν είναι τίποτα …οι φράουλες που έφαγες φταίνε …να… το ζευγάρι ξέρει και δεν έφαγε …είναι από τη Μανωλάδα …1 ευρώ το κιλό τις πλήρωσα …για να τις δίνω τις γαμημένες τζάμπα μαζί με το λογαριασμό …τι να κάνω ..να μη τις πάρω ;;; …αφού ο άλλος απέναντι δίνει κι αυτός ο πούστης …ανταγωνισμός ρε πούστη μου!!! ..ξέρεις εσύ …

Λένε όμως πως οι φράουλες αυτές είναι ποτισμένες με το αίμα της τζάμπα δουλειάς χιλιάδων μαύρων που δουλεύουνε εκεί κάτω κι τους έχουνε με τις καραμπίνες …απλήρωτους…γάμησε τα ρε Αρίστο …μετά αυτό που είδα …δε ξαναπαίρνω …»

Ο κύριος Αριστομένης στεναχωρήθηκε πολύ …γιατί πήρε την απόφαση να μη ξαναφάει φράουλες Μανωλάδας ..κι ήταν ωραίες , ζουμερές και μεγάλες ρε γαμώτο… ….

Λυπάμαι ...Δένδια μου, αλλά οι ...Γαλάτες, πάντα νικάνε στο τέλος...


Λυπάμαι ...Δένδια μου, αλλά οι ...Γαλάτες, πάντα νικάνε στο τέλος...



"Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ιερισσός, Γαλατικό χωριό...!" είπε οΔένδιας σήμερα, μετά τη νυχτερινή άνανδρη και ύπουλη επίθεση των λεγεωναρίων του και την "απαγωγή" 2 ...Γαλατών... Σαφής ο Δένδιας, θέλει να πει, πως κανένας δεν μπορεί, να αντιδρά απέναντι στο καθεστώς της σύγχρονης ...τρικέφαλης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του Καίσαρα και των ένστολων ή όχι, μισθοφορικών ταγμάτων του... Είναι ενθαρρυντικόότι, ο Δένδιας, γνωρίζει την ιστορία του Γαλατικού χωριού, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από "Αστυνόμο Σαϊνη", διαβάζει και Αστερίξ... Το θέμα βέβαια είναι, να καταλαβαίνεις και αυτά που διαβάζεις και να διδάσκεσαι απ' αυτά. Γιατί αν τα διάβαζες, χωρίς ...Γερματσολιάδικα γυαλιά, Δένδια μου, θα διδασκόσουνα ότι... 



'ντάξει, είναι εύκολο, η Αυτοκρατορία, να ξεκινάει με τον "τσαμπουκά" 
του σιδερόφρακτου κατακτητή, 
που κανένας δεν του αντιστέκεται στην Επικράτεια...


...είναι εύκολο επίσης, να παρελαύνει ...διθυραμβικά...
και να πολιορκεί το Γαλατικό χωριό...


Αλλά Δενδια μου, στην ιστορία, δεν παίζεις μόνος σου...
Δεν παίζουν μόνο οι πραιτωριανοί σου κι οι παρακρατικοί σου...
Στην ιστορία βλέπεις, Υπάρχουν  και οι ...Γαλάτες...!


...που στην αρχή σε εκπλήσσουν...


Κι ύστερα...
ύστερα ...ξέρεις, τη συνέχεια, Δένδια μου...


...την ξέρεις, δεν την ξέρεις, Δένδια μου;;;
Δεν ξέρεις, ποιός είναι πάντα νικητής στο τέλος;;;


...δεν ξέρεις, ότι πάντα (αλλά πάντα, μιλάμε) η ιστορία τελειώνει με ένα τρικούβερτο γλέντι στο ...Γαλατικό χωριό,
χωρίς Ρωμαίους κατατητές ;;;



Δεν ξέρεις Δένδια μου... 
Δεν κατάλαβες τίποτα τελικά, από την ιστορία του Γαλατικού χωριού.
Και κυρίως, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, 
ότι οι Γαλάτες, 
έχουν το ...ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ !
Χωρίς κυάνιο κι αρσενικό, και χωρίς χρυσό...
Παρά μόνο, φκιαγμένο με ουσίες, 
απ' τα δάση, τη γη και το νερό...
Δεν κατάλαβες τίποτα τελικά Δένδια μου...
Γι' αυτό πάντα, θα είσαι ο χαμένος. 
Κι αυτός που πάντα θα φεύγει στο τέλος, 
απ' το Γαλατικό χωριό, 
μαζί με όλους τους επίδοξους κατακτητές...


προβοκατορας ή ...προβοκατορίξ (αν προτιμάς, Δένδια μου)

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΟΠΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΚΟΠΗΣΕΩΝ. Δυο μήνες παρακαλω πριν τις εκλογές και σώνει και καλα να ψηφίσουμε ρημαδ.



Έρευνα της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή (4 Μαρτίου 2012)


Έρευνα της GPO για την "Ανατροπή" του Mega (20 Φεβρουαρίου 2012)




Τα σχέδια τους μεταφέρονται μέσω των δημο(σ)κοπήσεων.
ΗΘΕΛΑΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΤΣΟΚ-ΠΟΛΑΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔ.
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.


Ενα μήνα  πριν τις εκλογές και ο συριζα στο 6 με 8 τα εκατο


Έρευνα της GPO για την "Ανατροπή" του Mega (9 Απριλίου 2012)



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ 8%

Έρευνα της RASS για τον Ελεύθερο Τύπο (20 Απριλίου 2012)




Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Μια επιταγή 1500 ευρω και 184 νέες εγγραφές στους οικολόγους (πράσινους)


Μία ευρεία συζήτηση έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό με αφορμή την επιθυμία του Ντανιέλ κον Μπεντίτ να "κλείσει" την πολιτική καριέρα στην Ελλάδα.


Στην αρχή το είχε γράψει στον επίλογο του βιβλίου του, «Για να καταργηθούν τα πολιτικά κόμματα!; Σκέψεις ενός απάτριδος χωρίς κόμμα» ως μακρινή επιθυμία, μέχρι που το επανέλαβε στην πρόσφατη συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία.

«Έχω ένα παράξενο όνειρο. Να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές του 2014 με την οικολογική λίστα στην Ελλάδα και να είμαι υποψήφιος των Οικολόγων για την προεδρία της Κομισιόν. Με 10%-15% των ψήφων θα προκαλούσα μια νέα δυναμική στην ελληνική κοινωνία και θα ταρακουνούσα τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη».

Μπορεί το όνειρο να είναι παράξενο για το Ντάνι, αλλά δεν είναι ο πρώτος, ο οποίος κάνει λόγο για ποσοστό της τάξης του 10-15%.

Ο ευρωβουλευτής των ΟΠ, Νίκος Χρυσόγελος αμέσως μετά το συνέδριο του κόμματος, το Δεκέμβριο, μιλούσε για «ένα ανοικτό, δημοκρατικό, πράσινο κόμμα που θα εκφράζει εκλογικά τουλάχιστον το 5-15% της κοινωνίας και αξιακά - κοινωνικά ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας».

Μάλλον, ούτε ο κον Μπεντίτ που μιλά για «οικολογική λίστα», ούτε ο Νίκος Χρυσόγελος που μιλά για «ανοιχτό, δημοκρατικό, πράσινο κόμμα», αναφέρονται στους Οικολόγους Πράσινους, που με επικεφαλής την Ιωάννα Κοντούλη, στις εκλογές του Μαϊου, πήραν το μεγαλύτερο ποσοστό της ιστορίας τους, 2,93% και του Ιουνίου το μικρότερο, 0,88%, παρά το γεγονός ότι η ίδια η επικεφαλής, εμφανιζοταν στις μετρήσεις με δημοφιλία 22%.

Tο φόρουμ του διαλόγου

Αυτό το οποίο περιγράφουν είναι πιο κοντά, στο Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Νίκος Μπίστης, ο οποίος όμως στις 18 Δεκεμβρίου παραιτήθηκε από τη θέση του υπευθύνου Διεύρυνσης της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά την απόρριψη από την Εκτελεστική Επιτροπή της κόμματος της πρότασης για συμμετοχή στο συγκεκριμένο φόρουμ, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τη διεύρυνση.

Ο Νίκος Μπίστης, είχε μετακινηθεί από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ μαζί με μία σειρά πολιτικών φίλων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ οι περισσότερες από τις κινήσεις που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο φόρουμ, προέρχονται κυρίως από πολιτικά στελέχη και συνομιλητές της σημιτικής περιόδου στο ΠΑΣΟΚ, ο τότε υπουργός του Γιώργος Φλωρίδης, ο Δημήτρης Κατσαντώνης, πρόεδρος της ΕΤ3, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψυχογιός.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός διετέλεσε συνομιλητής του κον Μπεντίτ σε εκδήλωση για την Ελλάδα που διοργάνωσε στο Βερολίνο, το ινστιτούτο Χάινριχ Μπελ των Γερμανών Πράσινων στις 21 Ιανουαρίου 2012.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι το πραγματικό κόμμα του κον Μπεντίτ στην Ελλάδα, είναι η ΔΗΜΑΡ, στελέχη της οποίας, στην προεκλογική περίοδο του Ιουνίου του 2012, επικαλούνταν "τους συμμάχους στην Ευρώπη όπως ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, οι οποίοι «έχουν ακριβώς την ίδια άποψη», ενώ στελέχη των Οικολόγων Πράσινων, τα οποία είναι ιδεολογικά και πολιτικά κοντά στον ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκο Χρυσόγελο, δήλωσαν δημόσια ότι σ’ εκείνες τις εκλογές (του Ιουνίου του 2012), ψήφισαν ΔΗΜΑΡ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι

Οι απόψεις του Ντάνι με την σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στις δυο εκλογές του 2012, δίχασαν τους ΟΠ μπροστά στην κάλπη καθώς απείχαν από τις απόψεις της πλειοψηφίας που οδηγούσε το κόμμα στις εκλογές. ΄Όμως στο συνέδριο του κόμματος, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, αυτή πλειοψηφία αυτή άλλαξε, έστω οριακά και κυρίαρχο λόγο έχουν στο κόμμα, οι πολιτικοί φίλοι του Νίκου Χρυσόγελου, σε συνεργασία με τους σοσιαλδημοκράτες του ThinkP και τον προκάτοχο του στην ευρωβουλή Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος ανέλαβε και συντονιστής της Γραμματείας του κόμματος.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ήταν στενός συνομιλητής των ανανεωτικών του Συνασπισμού,
οι οποίοι έφτιαξαν τη ΔΗΜΑΡ από το 1998, όταν εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΝ-Οικολόγων. Απλώς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν πολλές σχέσεις μαζί του, γιατί δεν τον εμπιστεύονται καθώς θυμούνται ότι τότε αρνήθηκε να τηρήσει την εναλλαγή, όπως είχαν αποφασίσει.

Ανάμεσα στις δύο εκλογές του 2012, ο μεν Χρυσόγελος περίπου είχε εξαφανιστεί ο δε Τρεμόπουλος είχε χάσει πανηγυρικά στο συνέδριο που αποφασίστηκε η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές. Ο Τρεμόπουλος είχε προτείνει αναζήτηση εκλογικής συνεργασίας, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν εννοούσε με το ΣΥΡΙΖΑ, που πολλοί νόμισαν, ή με τη ΔΗΜΑΡ.

Μια επιταγή 1.500 ευρώ

Πριν από λίγες ημέρες, έφτασε στα γραφεία των ΟΠ, μία επιταγή 1500 περίπου ευρώ που αντιστοιχούσε σε 184 εγγραφές νέων μελών στην Πολιτική Κίνηση του Νίκου Χρυσόγελου. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος σε κομματική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται για νέα μέλη ηλικίας 21 ετών, τα οποία προσήλθαν στους ΟΠ μαζικά από τη ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕ. Εκείνο που έχει σημασία όμως είναι ότι η συγκεκριμένη πολιτική κίνηση μέχρι τώρα είχε 4 μέλη.

Οι πληροφορίες όσων γνωρίζουν καλά το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι η ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕ ήταν πάντοτε φίλα προσκείμενη στο Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και αυτό σημαίνει οργανωτικό έλεγχο. Σε ένα κόμμα όμως, όπως οι Οικολογοι Πράσινοι, 184 νέα μέλη σημαίνουν απόλυτη πλειοψηφία με τα μεγέθη του πρόσφατου συνεδρίου της Λαμίας, όπου συμμετείχαν περίπου 200 μέλη.


Η κίνηση της μαζικής εγγραφής ανησύχησε όχι μόνο τα στελέχη των οικολόγων αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θεωρούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κίνηση να μην είναι υπό τις ευλογίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος δεν έδρασε ποτέ οργανωτικά εκτός πλαισίου του κόμματος, εκτός κι αν θέλει να εκβιάσει πολιτικά κάποιες αποφάσεις. Αλλά παράλληλα θορύβησε και τη ΔΗΜΑΡ για το ενδεχόμενο να γίνει πολιτικό σάντουιτς.

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι ο κον Μπεντίτ δεν κολλάει με το ΠΑΣΟΚ, αλλά μάλλον ξεχνούν τις εξαιρετικές πολιτικές και προσωπικές του σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και δεν λαμβάνουν υπόψη ότι έχει χαρακτηρίσει λάθος το ότι δεν διεκδίκησε το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας στο εσωκομματικό δημοψήφισμα που κατέληξε στην υποψηφιότητα του νυν προέδρου της χώρας, Φρανσουά Ολάν.

Τα πρασινοκόκκινα σχέδια του Ντάνι

Το ζήτημα είναι όμως ότι είναι βέβαιο ότι ο Ντάνιελ κον Μπεντίτ δεν έχει κανένα λόγο να διακινδυνεύσει την υστεροφημία του για να συμμετάσχει σε μία προσπάθεια στις ευρωεκλογές του 2014, στην οποία ο στόχος είναι το 3% που αυτή τη στιγμή έχουν ως πρώτη προτεραιότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Άλλωστε είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί με το προσωπικό του κύρος να διασφαλίσει ότι σε μία πρόσκληση του σε ένα σχήμα, στο οποίο θα είναι επικεφαλής, μπορούν να ανταποκριθούν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το φορουμ. Και έχει βάλει τον πήχη ψηλά. Να διεκδικήσει στα 68 του, ο ήρωας του Μάη του 1968, την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τους ΟΠ μόνο δεν γίνεται αυτό.

Παράλληλα όμως, ένα τέτοιο σχήμα στις ευρωεκλογές, θα μπορέσει να αποτελέσει το πρόπλασμα της κοινής πολιτικής παρουσίας του χώρου, την οποία επιδιώκουν, τόσο το ΠΑΣΟΚ, που δηλώνει ότι έχει ως στόχο την ενιαία κεντροαριστερά, όσο και η ΔΗΜΑΡ που ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση και συγχρόνως θα τους απαλλάξει από την υποχρέωση να μετρήσουν τα κουκιά τους στην εξαιρετικά δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών της πολύ χαλαρής ψήφου.

Είναι όμως εξίσου βέβαιο ότι τέτοιο σχήμα, οικολογικού προσανατολισμού, χωρίς τη σφραγίδα των Οικολόγων Πράσινων, δεν μπορεί να υπάρξει.

Και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο οργανωτικός έλεγχος του μοχλού καθώς και η διασφάλιση ότι εκ των προτέρων ότι αυτό δεν θα είναι συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ο κον Μπεντίτ, έχει επιτεθεί με σφοδρότητα στην προεκλογική περίοδο ενώ στην Ελευθεροτυπία μιλά για "υπονόμευση της Ευρώπης".

Ουσιαστικά η δημιουργία του πόλου ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ - Οικολόγων, που θα κινείται στο 10-15% θα αποτελέσει την ουσιαστική δικλείδα ασφαλείας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαρκώς στην αντιπολίτευση, ακόμη και αν έχει ποσοστά της τάξης του 35%, όπως είχε συμβεί και στο Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα της εποχής του Μπερλινγκουέρ, που τόσο αγαπούν να μνημονεύουν στη ΔΗΜΑΡ.

Όσο για τα στελέχη του 15%, ρόλοι υπάρχουν. Τους είχε πετύχει ο Κράξι στην Ιταλία με μικρότερο ποσοστό. Και πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε εκλέξει, και πρωθυπουργός είχε διατελέσει ο ίδιος...

Αλλά για να επιβεβαιωθεί το σενάριο, το σχήμα θα χρειαστεί γυαλιά πρεσβυωπίας για να δει καθαρά στο κοντινό μέλλον, χωρίς να χάνει τους μακροπρόθεσμους στόχους.

Μπορεί ο Ντάνι στα 67 του να είναι πρεσβύωπας,
αλλά αν πάσχουν από πολιτική μυωπία όσοι στήνουν τέτοια σενάρια;
http://tvxs.gr/news/blog%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CF%8D%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7

 Το ΠΑΣΟΚ προσχωρεί στους Οικολόγους-Πράσινους!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ AvantiPopoloGR

«Εισοδισμός» ΠΑΣΟΚων στους Οικολόγους – Πράσινους διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα. Το έγγραφο που αποκαλύπτει αποκλειστικά το AvantiPopoloGR, δείχνει ομαδικές εγγραφές εκατοντάδων ατόμων σε 1 οργάνωση των Οικολόγων – Πράσινων.

Ειδικότερα στην Πολιτική Κίνηση Οικολόγων – Πράσινων
Πατησίων Κυψέλης εγγράφηκαν 184 (!) νέα μέλη! Σε μία περίοδο που το κόμμα έμεινε εκτός Βουλής, που πολιτικά είναι «στα κάτω του», βρέθηκαν 184 άτομα σε μία και μόνο οργάνωση για να εγγραφούν! Είναι αλήθεια αυτό που λένε, ότι η συγκεκριμένη οργάνωση θα έχει περίπου το 10% των μελών του κόμματος;

Υπογραμμίζεται ότι κάτοικοι της περιοχής που διάβασαν την ανακοίνωση με τις εγγραφές των 184 νέων μελών, αναγνώρισαν πολλά στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ.

Προς τι το ενδιαφέρον των ΠΑΣΟΚων για τους Οικολόγους – Πράσινους; Οι τελευταίοι τον Δεκέμβριο πραγματοποίησαν το συνέδριό τους στη Λαμία. Η ομάδα Χρυσόγελου – Τρεμόπουλου που επικράτησε οργανώνει νέο συνέδριο (επανεκκίνησης το λένε), με το οποίο θα επιβεβαιωθούν και οργανωτικά οι νέες ισορροπίες.

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι οι δύο ευρωβουλευτές του κόμματος (Χρυσόγελος – Τρεμόπουλος) προτιμούν το πράσινο χρώμα για το πολιτικό μέλλον του κόμματος. Και η Ιπποκράτους, επειδή τα ποσοστά του κόμματος πέφτουν δραματικά, ονειρεύεται μία εκλογική ομπρέλα (τύπου ιταλικής «Ελιάς») με τη ΔΗΜΑΡ και άλλα κόμματα. Καταλάβατε τώρα τι γίνεται στους Οικολόγους – Πράσινους;
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7661.html