Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Φώτο: Το μυστικό σχέδιο διαμελισμού της Συρίας σε χάρτη! Ο ρόλος Σαμαρά, Βενιζέλου και Μπόμπολά

Από χθες, προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί Σαμαράς και Βενιζέλος, βιάστηκαν να εμπλέξουν την χώρα μας, στο σχέδιο επίθεσης των Αμερικανών εναντίον της Συρίας, ενώ ισχυρά συμμαχικά κράτη των ΗΠΑ, αρνούνται να συμμετάσχουν με αποκορύφωμα, την Βρετανία, της οποίας το κοινοβούλιο είπε να κάτσουν στα αβγά τους, και να μην μπλεχτούν.

Η αλήθεια είναι συγκλονιστική. Οι Αμερικάνοι, για την συμμετοχή της Ελλάδας, προσέφεραν κυριολεκτικά "γη και ύδωρ". Συγκεκριμένα προσέφεραν στην Ελλάδα, πάνω από το 50% της επικράτειας της Συρίας. 

Ο αρχικός ενθουσιασμός, Σαμαρά, Βενιζέλου, μετατράπηκε σε προβληματισμό, μιας και ξέρουν ότι σε λίγο καιρό δεν θα είναι στην εξουσία στην Ελλάδα, και δεν θα έχουν να κερδίσουν κάτι. Έτσι, προβάλλοντας το επιχείρημα, ότι τυχόν προσάρτηση μέρους της επικράτειας της Συρίας στην Ελληνική Επικράτεια, θα εκτροχίαζε το πρόγραμμα οικονομικής αναπροσαρμογής της χώρας, πρότειναν, το παρακάτω:

Ότι είναι να δοθεί στην Ελλάδα, να δοθεί προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον κοινό φίλο και σύμμαχο τους, Μπόμπολα! Οι Αμερικάνοι απάντησαν θετικά! Και χθες βράδυ σε συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Μπόμπολα, μοιράστηκε το κομμάτι της Συρίας που τους αντιστοιχούσε.  Και ιδού ο νέος χάρτης, της πρώην Συρίας


Αφού και οι τρεις συμπατριώτες μας θα έχουν εγκαταλείψει κακήν-κακώς την χώρα κυνηγημένοι από τον Ελληνικό λαό, θα μεταγκατασταθούν εκεί, και θα διοικούν τα κράτη τους.

Ο Μπόμπολας θα ονομάσει την χώρα του, Μπομπολιστάν

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιας και δεν θα τα καταφέρει εδώ, εκεί θα ιδρύσει την "Νέα Ελλάδα"

Ο Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίας θα ονομάσει το κράτος του, Μιζεστάν!


Παρακαλούμε το Defence Net, όταν το δημοσιεύσει, να μας αναφέρει ως πηγή!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/08/blog-post_8287.html#ixzz2dTIFVt6T

Κατάστημα Χρυσής Αυγής,όλες οι τιμές (haute couture)





Πριν δύο μέρες διαβάζοντας το αγαμημένο parapolitika είδα την διαφήμιση των καταστημάτων του αγαμημένου κόμματος των καραφλών.
Ο τίτλος "Καταστήματα Haute Couture με την υπογραφή της ... Χρυσής Αυγής"
Τώρα μη με ρωτήσετε κατά πόσο γνωρίζει γαλλικά αυτός που το έγραψε,σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Αν φανταστώ ότι συνεργάζονται με μόδιστρους haute couture.....

Στο άρθρο διαφήμιση γράφει επί λέξη:
"Ρούχα, βιβλία, κουζινικά μέχρι και κοσμήματα πουλάνε οι Χρυσαυγίτες.
Κατάστημα με ρούχα, βιβλία, μπρελόκ, στυλό, μέχρι και κοσμήματα άνοιξε στα Χανιά η... Χρυσή Αυγή!!!"

Τρελάθηκα ο άνθρωπος!!!
Βιβλία και στυλό?Για ποιους μωρέ?Ούτε να συλλαβίζουν δεν ξέρουν.
Αλλά αυτό που με έβαλε σε απορία ήταν τα κουζινικά.χμ!!
Ήξερα ότι είναι (παστρικά) παιδιά....
Τι το θες,είπα να περάσω από ένα κατάστημα να δω από μόνος μου, ελπίζοντας ότι τα κουζινικά δεν θα είναι τίποτα χατζάρια.

Ξύρισα ότι τρίχα προεξείχε μην με περάσουν για (άπλυτο),φόρεσα κάτι άρβυλα καλοκαιριάτικα πανάθεμα τους και ένα μπλουζάκι με τα τα αρχικά Χ.Α,δώρο της Σοφοκλέους από την εποχή Σημίτη.

Κάνω μερικές πρόβες τσαμπουκαλεμένου ύφους στον καθρέπτη.....


READY!!!
Βουρ για το κατάστημα τώρα.
Κόβω μερικές γύρες απόξω μπας και με δει κανένας φίλος και με καταδώσει στα συντρόφια.
Απόφαση,κάνω τον σταυρό μου,μπουκάρω.
Βαράω μια προσοχή στην φώτο του Αδόλφου,απέναντι.
Παρα λίγο να πω καλημέρα.Μου έκοψε και δεν είπα.
Με αγριοκοιτούν,τους ανταποδίδω.
Πάω κατευθείαν στο ταμείο.
Εγώ:Δέχεστε πιστωτική κάρτα?
........συνεχίζετε από το νοσοκομείο..........

Οσο για τις τιμές του καταστήματος θα τις βρείτε στο αμέσως επόμενο άρθρο.http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/08/supermarket_30.html
Σας εξαπάτησα για να πάρω δυο αναγνώσεις,χε!!χε!!!!

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/08/haute-couture.html#ixzz2dTHLjCjK

Έκτακτο:Δεν πέρασε από το Βρετανικό Κοινοβούλιο η επέμβαση στην Συρία!


Οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν αρνητικά στην πιθανή στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία για την αποτροπή χρήσης χημικών όπλων.

Η  πρόταση της κυβέρνησης νικήθηκε με 285 κατά και 272 υπέρ, με πλειοψηφία  13 ψήφων.

Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι είναι σαφές το Κοινοβούλιο δεν θέλει δράση και «η κυβέρνηση θα ενεργήσει αναλόγως».

Η απόφαση αποκλείει κατηγορηματικά  Βρετανική συμμετοχή σε κάθε αμερικανικής ηγεσίας ενέργεια ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ.

Και έρχεται ως χτύπημα στην αρχή του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είδε αρχικά να αποδυναμώνεται η πρόταση της κυβέρνησης για στρατιωτική δράση, με την άρνηση της αντιπολίτευσης, του Εργατικού Κόμματος που ζήταγε περισσότερες αποδείξεις για την ενοχή του Ασάντ, και κατέθεσαν δική τους πρόταση.

Η πρόταση των Εργατικών, αρχικά για πιθανή δράση μετά από τα σοιχεία που θα παραδώσει ο ΟΗΕ απορρίφθηκε από τους βουλευτές με 114 ψήφους.

Αλλά  σε μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων ΟΙ Βουλευτές απέρριψΑΝ επίσης την πρόταση της κυβέρνησης για τη στήριξη της στρατιωτικής δράσης στη Συρία, εάν υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία από τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών για τα όπλα, που ερευνούν ισχυρισμούς, ότι το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά αμάχων .



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/08/blog-post_6895.html#ixzz2dP3nfTku

Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας για την Ίδρυση Σοσιαλιστικού κόμματος, σχετικά με τις προπαρασκευαστικές ενέργειες των Η.Π.Α., ΝΑΤΟ και χωρών της Ε.Ε. για πολεμική επίθεση στη Συρία.




Η επιχειρούμενη πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας χωρίς την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι πράξη αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Επιπλέον, δε συμβάλλει σε μια βιώσιμη πολιτική λύση αλλά αντιθέτως, στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και στην αύξηση του κινδύνου συνολικά για τη διεθνή ασφάλεια.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να αναμιχθεί σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που σχεδιάζουν οι πλέον πολεμοκάπηλοι κύκλοι διεθνώς, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο κατάφωρα. Και γι' αυτό η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να διαθέσει βάσεις διέλευσης της πολεμικής μηχανής από ελληνικό έδαφος.

Η κυβέρνηση Α. Σαμαρά-Β. Βενιζέλου προβαίνει σε απαράδεκτες εμπλοκές τη χώρα και εμφανίζεται πλήρως ευθυγραμμισμένη στην εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών συμφερόντων των Ντ. Κάμερον, Α. Νταβούτογλου και φυσικά των ΗΠΑ. Αποσιωπούν ότι η δρομολογούμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία είναι μια κατεξοχήν ιμπεριαλιστική, τυχοδιωκτική και νέο- αποικιοκρατικού χαρακτήρα εκστρατεία.

Ακολουθούν δε, αυτή την πολιτική εμπλοκής της Ελλάδας σε μια πολεμική επιχείρηση χωρίς το Κοινοβούλιο να έχει λάβει γνώση και σαφή ενημέρωση και σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση του ελληνικού λαού. Για άλλη μια φορά πλήττουν τα συμφέροντα της χώρας

Ειδικότερα, οι κυνικές, προσχηματικές και ευθυγραμμισμένες με τις επιταγές και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και ορισμένων χωρών της Ε.Ε., δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Β. Βενιζέλου και δι' αυτού, της ελληνικής Κυβέρνησης, αξίζουν την περιφρόνηση κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν πρακτικές των μεταλλαγμένων και πολιτικά και κοινωνικά έκπτωτων παραγόντων σε αγαστή συνεργασία με κύκλους της διαπλοκής που τους στηρίζουν με κάθε μέσο προκειμένου να διατηρηθούν στις θέσεις τους.


Η πολιτική προθυμία και οι διασυνδέσεις του ευτελίζουν και απαξιώνουν περαιτέρω την ιστορική πορεία της ανεξάρτητης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου που τάχθηκε σταθερά απέναντι στον ιμπεριαλισμό ενώ αποτελούσε πάγια θέση του, η καλλιέργεια της πολιτικής συνεργασίας με τις χώρες της Μεσογείου και το αραβικό έθνος.

Βασικές επιδιώξεις της επικείμενης επίθεσης είναι η βίαιη αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, η δρομολόγηση επέμβασης στο Ιράν στο άμεσο μέλλον, η προώθηση πολιτικών αλλαγών στα καθεστώτα της περιοχής, η ποδηγέτηση και όχι η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα, ο πλήρης έλεγχος των πετρελαϊκών αποθεμάτων και εν τέλει ο βίαιος επανασχεδιασμός του χάρτη της Μ. Ανατολής.

Το κυρίαρχο θέμα στην παρούσα απειλή τόσο για τον Συριακό λαό όσο και για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, αποτελεί η ειρηνική, πολιτική λύση.

Η ενδεδειγμένη πολιτική λύση για την αιματοκυλισμένη Συρία θα πρέπει να βασίζεται στη Συμφωνία της Γενεύης και να περιλαμβάνει τα εξής βασικά σημεία:

1) Καμιά εξωτερική στρατιωτική επέμβαση
2) ένταση των διπλωματικών προσπαθειών για άμεση κατάπαυση του πυρός από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές και δημοκρατική διέξοδο
3) εμπεριστατωμένη και ανεξάρτητη έρευνα του Ο.Η.Ε. σχετικά με τη χρήση ή μη χημικών όπλων
4) διενέργεια εκλογών για εκλογή συντακτικής συνέλευσης για τη δημιουργία Συντάγματος που θα τεθεί σε δημοψήφισμα
5) διενέργεια εκλογών για εκλογής Κοινοβουλίου και Προεδρικών εκλογών.



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/08/blog-post_1363.html#ixzz2dOeGPMHr

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Παρελθόν η χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Φοβούνται μελλοντική επέμβαση του ΝΑΤΟ


Δραματικές εξελίξεις φέρνουν και στην Ελλάδα, τα τελευταία γεγονότα την Συρία. Οι Αμερικάνοι, μαζί με τους Άγγλους και τους Γάλλους, επιμένουν ότι θα βομβαρδίσουν την Συρία, επειδή ο ¨Ασαντ έριξε χημικά στο εκεί εμφύλιο. Η Ρωσία, εταίρος του Άσαντ, προσπαθεί με κάθε διπλωματικό τρόπο να αποτρέψει την επέμβαση των Σταυροφόρων.

Η Ρωσία, σήμερα στον ΟΗΕ, υποστήριξε την θέση ότι χρήση χημικών σε άοπλους πολίτες έχουν γίνει, και γίνονται συνέχεια, και δεν καταλαβαίνει προς τι τόσο ευαισθητοποίηση. Από την μεριάς τους, οι ΗΠΑ το παραδέχθηκαν, αλλά υποστήριξαν απόφαση, ότι από σήμερα όποιο καθεστώς χρησιμοποιήσει χημικά σε άμαχους, θα λαμβάνει ως απάντηση βομβαρδισμούς.

Η Ρωσία που μας έχει και σε πολύ "συμπάθεια" τώρα τελευταία (όπως είδαμε και από τις τελευταίες δηλώσεις Πούτιν), έγινε πιο συγκεκριμένη, και ρώτησε αν το ίδιο θα ισχύσει αν τα ΜΑΤ στην Ελλάδα κάνουν χρήση χημικών σε πολίτες. Οι Αμερικάνοι, επειδή λίγο τους ενδιαφέρει η κυβέρνηση Σαμαρά και η παραμονή της στην εξουσία, και πολύ περισσότερο το οικόπεδο της Συρίας, τους διαβεβαίωσαν ότι θα ισχύσει ακριβώς το ίδιο! Και έτσι οι βομβαρδισμοί στην Συρία θα προχωρήσουν!

Στη συνέχεια, Ο Μπαράκ Ομπάμα ενημέρωσε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά, για την νέα απόφαση του ΟΗΕ. Με την σειρά του, ο Σαμαράς διέταξε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια να αποσυρθούν και να καταστραφούν από απόψε όλα τα χημικά, μην γίνει καμιά βλακεία, και ξυπνήσει καμιά μέρα, και δει το Μαξίμου "καμπριολέ"!

Για άλλη μία φορά οι διεθνείς εξελίξεις, επηρεάζουν καίρια την χώρας!



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/08/blog-post_8260.html#ixzz2dOJH2SdB

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ……ΡΙΤΑ ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ

Ο Λευτέρης ζει κάπου στο Περιστέρι και έχει 2 παιδιά. Γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 60 στην ίδια περιοχή, από πατέρα οικοδόμο και μάνα νοικοκυρά. Φτωχικά δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά χωρίς άγχος και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η μπάλα ήταν η «Θεά» του. Το απόλυτο εργαλείο που συσπείρωνε την παρέα του στην γειτονία και πέρναγαν οι ώρες στο κλοτσοσκούφι. Πάθος όμως, είχε και με τα μαστορέματα, τα κατσαβίδια και κάθε λογής συναρμολόγηση. Η εποχή ήταν πολιτικά περίεργη και ανακατωμένη. Χούντα, συλλήψεις, συλλαλητήρια κτλ. 


Την ζωή του μικρού Λευτέρη δεν την απασχολούσαν όμως τα πολιτικά τότε. Μπάλα, σχολείο, και καμιά βόλτα τις Κυριακές με την οικογένεια. Στο σχολείο είχε κάποια προβλήματα με τους δασκάλους, επειδή δεν μπορούσε να καταλάβει την καθαρεύουσα, τις οξείες και τις περισπωμένες. Το μυαλό του ήταν στην μπάλα και στην παρέα. Οι δάσκαλοι …..δεν τον καταλάβαιναν όμως και τραβούσαν τις φαβορίτες, έριχναν ξυλιές κτλ. Η Χούντα έπεσε και ήρθε η μεταπολίτευση. Ο Λευτέρης τελείωσε το σχολείο στα τέλη του 70 και έφυγε για φαντάρος. Γυρνώντας ως πολίτης στην ζωή του ασχολήθηκε ως μηχανικός αυτοκίνητων στο συνεργείο του θειού του. Πολιτικά η κατάσταση ήταν πιο ήρεμη σχετικά αλλά οι πληγές από την χούντα και τον εμφύλιο δεν είχαν κλείσει. Τότε ακούει ότι η χώρα «μπήκε» στην ΕΟΚ. Κάτι άλλαζε όμως και νέες ελπίδες γέμιζαν τον κόσμο με ένα νέο σύνθημα «ΑΛΛΑΓΗ» . Ο Αντρέας ( από τους λίγους ηγέτες που τον φώναζαν με το μικρό του όνομα) μιλούσε με απλή πολιτική γλώσσα, λαϊκή. Παρέσερνε με τον λόγο του τα πλήθη και με συνθήματα την ΑΛΛΑΓΗ, ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ κτλ. Ο λαός, μαζί και ο Λευτέρης τον Οκτώβρη του 81 ξεχύθηκαν στους δρόμους όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές. Ελπίδες για νέα πράγματα γεννήθηκαν. Η χαρά που πήρε μετά από λίγο καιρό, όταν έμαθε ότι καταργήθηκε με νόμο το ξύλο στα σχολεία ήταν μεγάλη. Κλείσαν πια οι παιδικές του πληγές. Η αντίληψη του όμως για το κράτος και τις δυνάμεις που είχε, δεν ήταν και οι καλύτερη. Η ζωή του πλέον ήταν…. γήπεδο, καφεδάκι και μπαρότσαρκες.Μακριά μαλλιά, δερμάτινα, λίγο αλητεία και δουλεία στο συνεργείο, ακούγοντας Ρίτα Σακελαρίου. Στα τέλη του 80 γνωρίζει την Ελπίδα και την παντρεύεται. Ο θείος του βγαίνει σε σύνταξη και του αφήνει δικό του το συνεργείο όπως του έλεγε από χρόνια. Όλα μοιάζουν ιδανικά για να ξεκινήσει την οικογενειακή του ζωή. Πολιτικά όμως απογοητεύεται όταν την ίδια εποχή, η κυβέρνηση παίρνει σιγά σιγά όλα όσα έταξε και έκανε 8 χρόνια. Νέες λέξεις ακούει …ΦΠΑ, ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ, ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΑΣΤΡΙΧ και ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ. Παράξενα του φάνηκαν αυτά, αλλά είπε στον εαυτό του οκ! συνεχίζουμε μέσα στην ενωμένη Ευρώπη. Τον έπεισαν οι πολιτικοί ότι θα έχει μεγαλύτερη ασφάλεια και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνέχισαν να εναλλάσσονται στην κυβέρνηση. Δυο όμορφα παιδιά ήρθαν και άλλαξαν την ζωή του. Οι υποχρεώσεις μεγάλωσαν, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε, μεγάλωσε το συνεργείο και πήρε δυο μαστορόπουλα στην δουλεία του. Όλα καλά μέχρι την εποχή του Χρηματιστηρίου. Τότε τον έπεισε ένας ξάδελφος να παίξουν 15 εκατομμύρια δραχμές σε κάποια αμοιβαία κεφάλαια…..ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. 

Ο Λευτέρης δανείζεται να σώσει την δουλεία του. Η εποχή για δάνεια, ευτυχώς είναι καλή. Παίρνει επαγγελματικό δάνειο να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του συνεργείου και λέει δόξα τον θεό, γιατί έφτασε στα όρια του μετά το πατατράκ του χρηματιστήριου. Αρχές του 2000 ο Κολοκοτρώνης, ο Παπανικολάου και η λεγόμενη ΧΗΝΑ αποσύρονται από την οικονομική ζωή των ελλήνων και ένα νέο νόμισμα εμφανίζεται με γέφυρες, αψίδες και αστεράκια ….Το ΕΥΡΩ. Η πρώτη και μεγάλη αλλαγή που παρατηρεί είναι οι απότομες αυξήσεις στα προϊόντα. 50 δραχμές το μπουκαλάκι το νερό πριν, 170 δραχμές την άλλη μέρα στο ευρώ. Αλλά δεν έτρεχε τίποτα μιας και οι στρόφιγγες του δανεισμού ήταν ανοιχτές. Τόσο ανοιχτές και με τόση διαφήμιση στην τηλεόραση που έκαναν τον Λευτέρη να κάνει το επόμενο βήμα στην ζωή του. Αποφασίζει με την γυναίκα του να πάρουν νέο δάνειο για την αγορά ενός σπιτιού. Όνειρο ζωής του κάθε Έλληνα ένα κεραμίδι δικό του, να στεγάσει τα όνειρα του και την φαμίλια του. Δυο τα δάνεια πια, αλλά δεν τον τρομάζουν. Η δουλεία πάει καλά, το μεροκάματο μπαίνει σπίτι και τα έξοδα τα βολεύει. ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Ο γιος του μεγάλωσε πια και πέρασε ηλεκτρολόγος-μηχανικός στην Ξάνθη. Τα έξοδα μεγαλώνουν, αλλά «έχει ο θεός» έλεγε ο Λευτέρης. Υγεία υπάρχει, η Ελπίδα τον αγαπά, τα παιδιά του είναι μια χαρά.

Το 2008 όμως, αλλάζουν πολλά. Φτερνίστηκε η Αμερική και αρρώστησε ο κόσμος όλος. Μια τράπεζα λέει πτώχευσε και παρέσυρε ντόμινο τα πάντα. Οι εικόνες που βλέπει από την Αμερική στο «γυαλί» δεν είναι και οι καλύτερες. Κόσμο και κοσμάκη να τον πετάνε έξω απ το σπίτι του με την βοήθεια της αστυνομίας. Ανησυχεί για το μέλλον μιας και ο ίδιος έχει δάνεια. 

Τον Δεκέμβρη του 08, ανήμερα στην γιορτή της κόρης του, της Νίκης, έρχονται κι άλλα άσχημα νέα. Ένας έφηβος εκτελείτε από αστυνομικό και ένα τσουνάμι νεολαίας διεκδικεί καλύτερο μέλλον και δικαιοσύνη, ενώ ταυτόχρονα όλα τα αστικά κέντρα της χώρας είναι σε κατάσταση εξέγερσης. Οι καταστάσεις του θύμισαν τις μέρες του πολυτεχνείου, όταν ήταν πιτσιρίκος. Ένα από εκείνα τα βράδια τον πήραν τηλέφωνο από την ασφάλεια και τον ειδοποίησαν ότι συνέλαβαν τον γιό του για «κατοχή και χρήση αυτοσχέδιας βόμβας». Το παιδί του το συνέλαβαν στα Εξάρχεια με την παρέα του, να έχουν 5 μπουκάλια μολότοφ σε σακίδιο. Η ζωή του φίλου μας του Λευτεράκη ταράζεται. Αυτόφωρο δικαστήριο την άλλη μέρα και η ζωή-μέλλον του γιου του είναι στα χέρια τριών δικαστών. Ευτυχώς η απόφαση ήταν δυο χρόνια ποινή, με αναστολή όμως. Γυρνώντας στο σπίτι οι σχέσεις τους είναι σε κρίση. Ο Λευτέρης να του φωνάζει και να προσπαθεί να τον συνετίσει και ο γιος του να αντιδρά και να καταγγέλλει τον πατέρα του, το κράτος , και όλους εκείνους που του φτιάχνουν το μέλλον. Δεν του φτάναν όλα αυτά, αρχίζει να πέφτει σιγά σιγά κι ο τζίρος στο συνεργείο. Κάποιες στιγμές παθαίνει κρίσεις πανικού η ακόμα και κατάθλιψης. Έχει όμως την Ελπίδα δίπλα του να τον στηρίζει και να τον δυναμώνει ψυχολογικά όταν χρειάζεται. Ανασφάλεια επικρατεί γενικά στον κόσμο και τον φθινόπωρο του 2009 έρχεται στην εξουσία ο Γιωργάκης ο γιος του Αντρέα με σύνθημα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ. Δεν επενδύει ο Λευτέρης όμως πάνω του, ούτε σε κανέναν άλλον. Τους έχει καταλάβει χρόνια τώρα τι παραμυθατζήδες και λαμόγια είναι. Αυτό που ξέρει μονό, είναι ότι τα έξοδα μεγαλώνουν. Τον Μάιο του 2010 από το Καστελόριζο ο Γιωργάκης λέει στους Έλληνες ότι χρωστάμε τόσα πολλά που για να γλιτώσουμε, θα χρεωθούμε τα διπλάσια από το ΔΝΤ και την Ευρώπη. Κάτι δεν πάει καλά εδώ σκέφτεται ο Λευτέρης. Ποια λογική λέει, ότι για να γλυτώσεις από χρέος που δεν βγαίνει, θα βάλεις το διπλάσιο χρέος. 

Ιούνιο της ίδιας χρονιάς διαβάζει, ότι σε ένα άρθρο της δανειακής σύμβασης με την Τρόικα, οι πολιτικοί παραδίδουν την χώρα «άνευ όρων και αμετάκλητα» στους ξένους δανειστές και ότι έχει μέσα. Μίσος ταξικό άρχισε να τον κυριεύει. Γαμώ τον καπιταλισμό σας αναφώνησε και τα ντόπια τσιράκια σας. 3 χρόνια πέρασαν από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 08 και εκεί που έβριζε το γιο του, βρέθηκε μαζί του στο σύνταγμα να ρίχνει μούντζες, κλωτσές, πέτρες στα ΜΑΤ, να τρώει χημικά και ξύλο. Παραλίγο θα μάθαινε να φτιάχνει και μολότοφ, αλλά η καταστολή ήταν μεγάλη και η ΠΛΑΤΕΙΑ διαλύθηκε. Η δουλεία του δεν περπατά πια. Το αυτοκίνητο και ότι δουλείες είναι γύρω από αυτό, ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ. 

Μάρτιος 2013. Τα χρέη και τα χαράτσια έχουν πλέον πνίξει την οικογένεια του Λευτέρη. Απλήρωτα δάνεια, απλήρωτα χαράτσια, λογαριασμοί ηλεκτρικού, νερού και….. κλείνει το συνεργείο του. ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και ΧΑΟΣ. Δεν πάει άλλο σκέφτεται. Το μυαλό του σκοτεινιάζει. Το διαμέρισμα που χρωστάει είναι στον 4ο όροφο και αρχίζει να φλερτάρει με το κενό. Μια εικόνα όμως σαν θαύμα του έρχεται στο μυαλό. Ο Λευτέρης και η Ελπίδα χαρούμενοι και αγκαλιά να φωτογραφίζονται μπροστά στην καλντέρα της Σαντορίνης σε ανέμελες διακοπές του παρελθόντος. Σταματά…Όχι λέει μέσα του. Θα παλέψω και θα βρω κι άλλους να το παλέψουμε μαζί να φτιάξουμε «νέο περιβόλι» αφού πρώτα «χαλάσουμε» το παλιό, το σάπιο. Αρχίζει και μιλάει με κόσμο γύρω του. Μετέχει σε συνελεύσεις γειτονιάς και οργανώνουν δράσεις αλληλεγγύης και αντίστασης. Δεν σκέφτεται πια πως θα πληρώσει τους λογαριασμούς, τα χαράτσια και τα δάνεια…..είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!! 

Πριν λίγο καιρό ήταν έτοιμος να φουντάρει απ τον 4ο και τώρα είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ. Δίνει βοήθεια σε πιο φτωχούς από αυτόν και προσπαθεί να συσπειρώσει κόσμο αδρανή και φοβισμένο, πείθοντας τους να αφήσουν τον φόβο και τον καναπέ πίσω τους. Αρχίζει η οργάνωση. Ο λαός σιγά σιγά μαζεύεται και μιλά για τα προβλήματα του και πως θα τα αντιμετωπίσει. Ο Λευτέρης αναλαμβάνει δράσεις αντίστασης και αλληλεγγύης όπου μπορεί. 

Μια μέρα τον Μάιο του 13 τον ειδοποιεί η γυναίκα του ότι ένα συνεργείο της ΔΕΗ ήρθε να τους κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα. Γυρίζει γρήγορα στο σπίτι του, αφού πρώτα πηρέ «ένα τηλέφωνο». Σε χρόνο μηδέν ο ίδιος , οι φίλοι και η γειτονιά είναι εκεί. Το ρεύμα δεν κόπηκε. Το συνεργείο των εργολάβων της ΔΕΗ φεύγει άρον άρον κάτω από την γενική κατακραυγή. ΝΙΚΗ....η πρώτη νίκη. Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ σκέφτηκε. Όχι δεν είδε την γυναίκα του αυτή την φορά. Είδε την ελπίδα μέσα από τα μάτια των φίλων και συντρόφων του. Τέσσερα παιδιά απο αυτούς που έτρεξαν να βοηθήσουν, ήταν από τον ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ χώρο. Νέους συμπολεμιστές βρήκε στην μάχη απέναντι στον πολιτικό καρκίνο. Η Ρίτα Σακελλαρίου τραγούδησε μέσα στο μυαλό του, «ιστορία μου αμαρτία μου, λάθος μου μεγάλο». Τόσα χρόνια ήμουν αδρανής και γω. Δεν μετείχα στα κοινά και δεν έλεγχα την εκάστοτε εξουσία. Αυτό ήταν το έγκλημα απέναντι στα παιδιά μου και τον φτωχό λαό. 

Συνεχίζουμε είπε μέσα του….έχουμε πολλή δουλεία ακόμα. 


Nikos Morfeas


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/08/blog-post_1419.html#ixzz2dLHQpWz4

Washington Times: Η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση εξαιτίας της ανηθικότητάς των πολιτικών της



Το κύριο άρθρο της εφημερίδας WASHINGTON TIMES με τίτλο ‘Υet another bailout. Europe prepares to rescue Greek politicians’ αναφέρεται επικριτικά στο ενδεχόμενο μίας νέας διάσωσης της Ελλάδας από την Ευρώπη. Παρουσιάζει τους Ευρωπαίους πολιτικούς ως ήρωες τραγωδίας που υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και αυτοκαταστρέφονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν να δανείζονται από τις μελλοντικές γενιές χωρίς καμία συνέπεια. Το τρίτο πακέτο διάσωσης θα αποτελέσει την πλέον πρόσφατη υπερβολή τους. 

Τη γερμανική αντίδραση στη προοπτική ξελασπώματος των συνεπειών της ανηθικότητας των Ελλήνων πολιτικών αναμένεται να τη δούμε στις κάλπες.

Το καινούργιο πακέτο διάσωσης υπολογίζεται να είναι μικρότερο από τα προηγούμενα της τάξεως των 15 δις δολάρια όσο εκτιμά το ΔΝΤ ότι θα είναι το χρηματοδοτικό κενό που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Το μέρος του δανείου που καλύπτεται από το ΔΝΤ σημαίνει ότι το έχουν υποστεί Αμερικανοί φορολογούμενοι.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Όλι Ρεν, Τζέροεν Ντισεμπλόεμ και ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, βεβαιώνουν την ανάγκη νέας χρηματοδότησης της Ελλάδας. Απέναντι στην ευρωπαϊκή λογική που δικαιολογεί τα νέα δάνεια ως προϋπόθεση προκειμένου η Ελλάδα να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της, η εφημερίδα αντιτάσσει μία μεγάλη ευρωπαϊκή παράλειψη, την έλλειψη ανάπτυξης.

Στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η κυβερνητικός τομέας είναι μεγάλος και πολυδάπανος. Και ενώ ο μόνος τρόπος να εξέλθουν τα ευρωπαϊκά κράτη από την ύφεση είναι να επεκτείνουν την οικονομία τους, επιδίδονται στην υψηλή φορολόγηση καταπνίγοντας την παραγωγική δραστηριότητα και τιμωρώντας τους επιχειρηματίες. Με το να μεταφέρουν απλά κονδύλια από μία φορτωμένη γραφειοκρατία στην άλλη δεν ενθαρρύνεται η ανάπτυξη, αλλά αντίθετα παγώνει. Τα πακέτα διάσωσης είναι ένα δώρο στους Έλληνες πολιτικούς που εννοούν να συνεχίζουν τις ‘δουλειές’ τους ως συνήθως. Είναι πολύ πιο εύκολο για εκείνους να συνεχίζουν να ξοδεύουν αλόγιστα τα χρήματα μίας άλλης χώρας παρά να πάρουν μη δημοφιλή μέτρα όπως η περικοπή δημόσιων υπηρεσιών και δαπανών.

Η γενναιοδωρία της Ευρώπης προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Η ίδια βρίσκεται καταρχάς σε ύφεση εξαιτίας της ανηθικότητάς της. Η ανεργία και η ύφεση θα συνεχίζεται, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όσο τα ευρωπαϊκά κ-μ δε διορθώσουν τον διογκωμένο τομέα κοινωνικής πρόνοιας και το επιβαρυντικό φορολογικό σύστημα.

Το άρθρο καταλήγει ότι και για τις ΗΠΑ επιφυλάσσεται η ίδια μοίρα αν δεν αλλάξει τη δική της ανήθικη παθογένεια. Η διαφορά έγκειται στο ότι στην περίπτωση της Αμερικής δε θα βρεθεί κανείς να την ξεχρεώσει.
washingtontimes

Read more:mignatiou.com

ΣΧΟΛΙΟ:Με άλλα λόγια διαπιστώνουν, εκ των υστέρων,ότι έχουν να κάνουν με ανίκανους πολιτικούς που φορτώνουν τα λάθοι τους στις επόμενες γενιές και αυτό πρέπει να σταματήσει,τώρα.Όχι σε νέα χρηματοδότηση!!!!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/08/washington-times.html#ixzz2dJIrw400