Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Βίντεο:Πρέπει να φασιστοποιηθούμε λέει αντιπρύτανης του ΑΠΘ - Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς


Αυτή είναι η πραγματική κρίση στην Ελλάδα και αυτή πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστεί.
Ότι και να κάνεις αν αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις και βήμα η Ελλάδα θα σβήσει.
Πρέπει να ξεριζωθούν και να τσακιστούν οι Τζιφούληδες,Στύλιοι,Φορτσάκηδες


Ο πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής και αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Τζιφόπουλος, μίλησε ανοιχτά για "φασιστοποίηση" της εξουσίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προκαλώντας δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Από www.thepressproject.gr

Το βίντεο με τη δήλωση του προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής δόθηκε στη δημοσιότητα από τον σύλλογο φοιτητών του τμήματος.

"Πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε", ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, ο σύλλογος καταγγέλλει με επίσημη ανακοίνωση του:

"Καταγγελία του συλλόγου φοιτητών φιλολογίας στις νέες πρυτανικές αρχές και στον πρόεδρο του τμήματος Γ. Τζιφόπουλο για τις κατάπτυστες δηλώσεις του

Οι τελευταίες πρωτοφανέρωτες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια στο σύνολό τους διοικούνται σήμερα από τις πιο αυταρχικές πρυτανείες μεταπολιτευτικά. Οι νέοι πρυτάνεις της βίας και της καταστολής, με πρωτοπόρο τον Φορτσάκη, προβαίνουν από τους τρεις πρώτους μήνες ανάληψης της εξουσίας τους σε πρακτικές αυταρχισμού και τρομοκράτησης μέσα στο πανεπιστήμιο. Άλλοτε με ΜΑΤ κι εισαγγελείς, άλλοτε με μπράβους, θυματοποιημένες πλην επιθετικές καταγγελίες κι απειλές πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών, οι νέες πρυτανείες παίρνουν ξεκάθαρα θέσεις μάχης ενάντια στα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος, στο πανεπιστημιακό ασύλο, στον φοιτητικό συνδικαλισμό, στις ριζοσπαστικές  μορφές πάλης και τις αγωνιστικές μας αποφάσεις.

Οι εγκάθετοι λοιπόν πρυτάνεις που βαπτίζουν τις γενικές μας συνελεύσεις και τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων μας «μειοψηφίες που κλείνουν τις σχολές» είναι οι ίδιοι που με την παρούσια ΜΑΤ και μπράβων επιχειρούν να μας αποκλείσουν (ακόμη και με ανοιγμένα κεφάλια, όπως αυτά των συναδέλφων μας από το Σ.Φ. Οικονομικού Αθήνας) από τα διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου και να οριοθετήσουν την υλοποίηση των αποφάσεων των γενικών μας συνελεύσεων αποφασίζοντας και διατάζοντας στο λεπτό lock-out ολόκληρων κτιρίων.

Με τις κυβερνητικές πλάτες και τον Λοβέρδο να θαυμάζει την πυγμή και το σθένος τους, οι πρυτανείες στο σύνολό τους έχουν βαλθεί να αλλάξουν άρδην τη φυσιογνωμία του ελληνικού πανεπιστημίου παγιώνοντας το κυβερνητικό δόγμα "ησυχία, τάξη και ασφάλεια", στρώνοντας το δρόμο για ένα πανεπιστήμιο θεσμοποιημένου αυταρχισμού, έτσι όπως περιγράφεται από το νέο καταστατικό λειτουργίας των Ιδρυμάτων, τον Οργανισμό.

Ζωτικό κομμάτι μιας τέτοιας Πρυτανείας είναι και ο πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας, Γ. Τζιφόπουλος. Σε ρόλο αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων, ο Τζιφόπουλος στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στις αυταρχικές κινήσεις της νέας Πρυτανείας του ΑΠΘ με επικεφαλής τον Π. Μήτκα. Κινήσεις οι οποίες μεταφράζονται σε: τοποθέτηση μπράβων έξω από την αίθουσα της Συγκλήτου προκειμένου να παρεμποδιστεί η παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων στην διαδικασία της, καταναγκαστικό και παράνομο κλειδαμπάρωμα εργαζομένων στο κτίριο διοίκησης, lock out του κτιρίου διοίκησης προκειμένου οι φοιτητικοί σύλλογοι να μην υλοποιήσουν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων για κατάληψη της Πρυτανείας.

Αντίστοιχες κατευθύνσεις και κινήσεις εξειδικεύονται και στο εσωτερικό του Τμήματος Φιλολογίας με τις αυταρχικές επιλογές του Τζιφόπουλου ως προέδρου του τμήματος ήδη από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.  Ο αντιπρύτανης, που καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, ανήμπορος ν' ανταπεξέλθει ως πρόεδρος του τμήματος φιλολογίας στις πιέσεις του φοιτητικού συλλόγου, κατέληγε ευθυνόφοβα  σε μια μόνιμη απειλή παραίτησης από τα καθήκοντά του, τώρα στελεχώνοντας πια την νέα πρυτανεία, οξύνει την αντιπαράθεσή του με τους φοιτητές.

Προφανώς η νέα του καρέκλα και οι "πλάτες" συνολικά των αυταρχικών πρυτανειών είναι αυτή που τον οδηγεί με επικίνδυνη ευκολία σε δηλώσεις "πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι κατέχουμε θέσεις εξουσίας", προδίδοντας τελικά την χουντικής έμπνευσης πολιτική του και τη νοσταλγία του στο πανεπιστήμιο της επταετούς δικτατορίας. Ο αυταρχισμός και οι νέες απαράμιλλες πρυτανείες, αλλά και οι εγκάθετοι καθηγητές που τις στελεχώνουν  δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά.

Ο Φορτσάκης, ο Τζιφόπουλος, ο Μήτκας αποτελούν μονάχα κάποια από τα πολλά φασιστοειδή μαργαριτάρια που στελεχώνουν και υποστηρίζουν ενεργά τις νέες πρυτανείες. Αυταρχικές κλίκες καθηγητών στο εσωτερικό της Φιλοσοφικής Σχολής και συνολικά του Πανεπιστημίου υπάρχουν και δεν χάνουν ευκαιρία - μέσα κι έξω από τα φοιτητικά αμφιθέατρα- να στοχοποιούν τους φοιτητές που αγωνίζονται και να καταστέλλουν το φοιτητικό κίνημα, να εγγυώνται την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση , να υπερασπίζονται τους υπό διαμόρφωση Οργανισμούς.

Ωστόσο το φοιτητικό κίνημα δεν έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τη βία και τον αυταρχισμό. Ίσα-ίσα οι φοιτητικοί σύλλογοι ανέκαθεν αντιπάλευαν τέτοιες αυταρχικές φυσιογνωμίες και πρακτικές, ανέκαθεν έρχονταν σε σύγκρουση με καθηγητές και πρυτάνεις νοσταλγούς και υποστηρικτές της χούντας. Οι δίκαιοι αγώνες του φοιτητικού κινήματος δεν δυσφημούνται, δεν στοχοποιούνται, δεν καταστέλλονται από μειοψηφίες.

Κόντρα σε όσους υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον μας συνεχίζουμε μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις και τι δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητικών μας συλλόγων να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και την εργασιακή μας προοπτική. Τα χουντικά κατακάθια που επιχειρούν να μας αποστερήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε με αξιοπρέπεια ενάντια στο νέο πανεπιστήμιο-έκτρωμα δεν χωρούν μέσα στις σχολές μας. 

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΕΣ, ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ".

Τη σκότωσαν στο ξύλο. Μα πάω στοίχημα: δε σας νοιάζει



Από daphnechronopoulou.blogspot.gr

Τη σκότωσαν στο ξύλο. Μα πάω στοίχημα: δε σας νοιάζει



Τη σκότωσαν στο ξύλο, στο δρόμο, μπροστά σε περαστικούς. Έζησε σε κώμα μια εβδομάδα και πέθανε προχθές.
Αφήνει πίσω την κόρη της, ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι.
Σας στεναχώρησα;
Δείτε τώρα - σαν test- πώς στους περισσότερους η λύπη θα γίνει αδιαφορία αν προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες:
Ήταν χρήστρια, χρόνια στο Πρόγραμμα Αποτοξίνωσης.
Το παιδί τής το είχαν πάρει με δικαστική απόφαση.
Ο φόνος έγινε στην Πλατεία Εξαρχείων.
Οι δολοφόνοι επίσης χρήστες.
Το νιώθετε; Μη μου πείτε όχι, μόνο σκεφτείτε το. Με τις πρόσθετες πληροφορίες δεν είναι σα να έκλεισα το φάκελο; Σα να έγραψα  εκείνο το 'Ξεκαθάρισμα Λογαριασμών' που ακούμε στις ειδήσεις και προχωράμε αδιάφορα;
Άλλοι θα πείτε ''καλά να πάθει', άλλοι 'ας πρόσεχε'. Δε φταίτε εσείς, μόνο ήθελα να το εντοπίσουμε, να το θυμόμαστε ότι ακόμα κι οι ευαίσθητοι, οι φιλάνθρωποι, οι πολιτικά ξύπνιοι και ενεργοί έχουν προκαταλήψεις, ότι η ταυτότητα του χρήστη ουσιών μας θέτει σε κατώτερη κατηγορία με πολύ λιγότερα δικαιώματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα πολιτικά μα και το άλλο, το δικαίωμα να μπούμε στην καρδιά και το νου σας.
Στην Κάλλη Κ. μόνο ένα RIP,
ένα Καλό Ταξίδι και Καλή Ξεκούραση θα πω.

Σ΄εσάς όμως θέλω να τονίσω κάτι:
Ο Δολοφόνος μπορεί να είναι και χρήστης.
Ο Χρήστης όμως σπανίως είναι Δολοφόνος.
Παρακαλώ μην το ξεχνάτε.
_____________________________
Δυό ακόμα πληροφορίες, τροφή για σκέψη, με αφορμή το περιστατικό:
1. Η κοπέλα δεν ήταν άπορη. Το αντίθετο. Η οικογένεια όμως απευθύνθηκε σε γνωστό 'Στεγνό΄Πρόγραμμα το οποίο συνηθίζει να συμβουλεύει 'Σκληρή Αγάπη': Την έδιωξαν από το σπίτι, έκοψαν κάθε βοήθεια, της πήραν το παιδί της.  Η θεωρία είναι πως άμα πιάσεις πάτο θα αλλάξεις. Στην πράξη όμως  τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά που πάτος είναι  η πορνεία, η απόλυτη ψυχική κατάρρευση, ο θάνατος.
2. Έχουμε πληροφορία ότι δύο νοσοκομεία δε δέχονται χρήστες, ούτε στα επείγοντα. Δε θέλω να το πιστέψω, οπότε θα επανέλθω αν εξακριβωθεί. 

Δυο αστυνομικοί συνελήφθησαν μαζί με άλλους 7 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακινησης ναρκωτικών




Από www.topontiki.gr

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν μαζί με επτά ακόμη άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, που δραστηριοποιούνταν στα νησιά της Λήμνου και του Άγιου Ευστράτιου

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται, επιπλέον τριάντα έξι άτομα.

Οι εμπλεκόμενοι, από τις αρχές του 2013, διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, τα οποία μετέφεραν είτε ακτοπλοϊκώς, μέσω της γραμμής Λαύριο – Μύρινα, είτε με αποστολή συστημένων δεμάτων από περιοχές της Αθήνας στη Μύρινα Λήμνου, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Για την επικοινωνία τους, τα μέλη χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα που είχαν ενεργοποιηθεί σε στοιχεία αλλοδαπών (ghostphones), ενώ χρησιμοποιούσαν ειδική συνθηματική-κωδικοποιημένη ορολογία στις επικοινωνίες τους

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν σε οικίες, οχήματα, διάφορους χώρους αλλά και στην κατοχή των εμπλεκομένων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • (581,75) γραμμάρια κάνναβης και (74,67) γραμμάρια ηρωίνης, 
  • (23) ναρκωτικά δισκία, (5) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και σύνεργα για τον διαχωρισμό και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών (ζελατίνες, χαρτάκια, κόφτης, κ.ά.), 
  • παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών ποσού 7.200 ευρώ, 
  • χρηματικό ποσό 9.690 ευρώ, το οποίο προέρχεται από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, 
  • (11) μαχαίρια διαφόρων τύπων, ξύλινο ρόπαλο και 
  • (2) μεταλλικοί τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης.                               
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, της αντίστασης, υπόθαλψης εγκληματία, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Ο υπαστυνόμος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα ενώ ο ανθυπαστυνόμος τελεί ήδη σε διαθεσιμότητα από τον Μάρτιο του 2013, για άλλη υπόθεση.

Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.






Πρώτος Θέμος καρφώνει τον φοιτητή που άδειασε την σακούλα σκουπιδιών



Δεν είναι όλοι γυμνοσάλιαγκες σαν του λόγου σας.Υπάρχουν άνθρωποι που δεν σας φοβούνται και όσο προκαλείτε τόσο θα αυξάνονται.

Από left.gr

Η κίτρινη ιστοσελίδα, αφού «σοκαρίστηκε» από την «πρωτοφανή» και «απίστευτη» κίνηση διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΕΚΠΑ να αδειάσουν συμβολικά δύο σακούλες σκουπιδιών πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη για να αναδείξουν τις τραγικές συνθήκες καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο, επέλεξε να καρφώσει στα μανταλάκια έναν εκ των φοιτητών!







Έτσι, πέρα από το εντυπωσιοθηρικό «πρώτο θέμα» της ιστοσελίδας που υπερτονίζει τη συμβολική διαμαρτυρία των φοιτητών και όχι την ουσία της κατάστασης στο ΕΚΠΑ, το protothema επιλέγει να «δώσει» τον φοιτητή που φαίνεται στο βίντεο να αναλύει τους λόγους της παράστασης διαμαρτυρίας. Η ιστοσελίδα χρησιμοποίησε φωτογραφίες από το Facebook του φοιτητή διανθίζοντας το «ρεπορτάζ» και δίνοντας ακόμα ένα δείγμα της «δημοσιογραφίας» που υπηρετεί.


Γίνε και εσύ νεολαίος υποστηρικτής του Γεωργίου Παπανδρέου...θα σου βρούμε και γκόμενα-ο

Γράφουν τα Τα Κουρέλια Τραγουδάμε Ακόμη


Νέο φαινόμενο εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή της χώρας και ονομάζεται “διαδικτυακοί νεολαίοι, υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου”. Εμφανίστηκαν μέσω Facebook και καλούν εσένα, διαδικτυακέ νεολαίε, να υποστηρίξεις τον Γιώργο Παπανδρέου με την παρουσία στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή κατά τις 19.30, όπου θα σου εξηγήσουν τα πάντα σε σχέση με τα σημερινά πολιτικά αδιέξοδα, θα σου περιγράψουν το ιδεολογικό σου στίγμα και θα σου μιλήσουν για τα πολιτικά σου οράματα.

Επίσης θα σου αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, θα σου αλλάξουν τους θεσμούς, τις νοοτροπίες, τις πρακτικές, θα σου επαναθεσμοθετήσουν την εξουσία, θα σου ανακατανείμουν  τον πλούτο, θα σου επαναθεμελιώσουν αρχές και αξίες, θα σου υποστηρίξουν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη λογοδοσία, θα σου  χτίσουν την μεταπελατειακή Ελλάδα, θα σου ανακτήσουν τη χαμένη σου έκφραση, θα σου βρουν τα αδρανή ή απογοητευμένα κοινωνικά ρεύματα και τάσεις και θα γίνετε ένα, θα σου μιλήσουν για συμμετοχή, για συλλογική ευθύνη, για δημοκρατία.

Θα σου εξηγήσουν πώς μπορεί αυτό να γίνει πράξη.

Πήγαινε να γίνεις το παράδειγμα για όλους αυτούς που έχουν βάλει την προσωπική τους επιβίωση πάνω από την παράταξη και τη χώρα.

Πήγαινε να δώσεις τη μάχη στην κοινωνία, όχι ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί, συντονισμένα, συγκροτημένα, παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πήγαινε να ξαναβγείς στους δρόμους, με όχημα τις δυνατότητές σου.

Πήγαινε να δημιουργήσεις μία κινηματική πλατφόρμα δικτύωσης, από τη βάση, εκεί όπου παράγεται πάντα η πολιτική.

Πήγαινε να ανάψεις πολλές μικρές φωτιές ελπίδας, αφήνοντας τον εαυτό σου πίσω, βάζοντας μπροστά την άποψή σου.

Πήγαινε να σηκώσεις τις ιδέες σου ψηλά.

Θα έχει και ναρκωτικά.

Θα σου βρουν και γκόμενα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ίσως να πάει. Εσύ θα πας;

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ηράκλειο: Η αστυνομία ζητάει απο διευθυντές να "δώσουν" ονόματα μαθητών που έκαναν κατάληψη



Οι διευθυντές καλούνται από την αστυνομία για να καταθέσουν στοιχεία


Από www.alfavita.gr/arthron

Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, διευθυντές σχολείων στα οποία οι μαθητές τους έχουν κάνει έστω και μία μέρα κατάληψη, έλαβαν κλήτευση να παρευρεθούν στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν στοιχεία των μαθητών που έχουν προχωρήσει στην κατάληψη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου οι διευθυντές που έχουν κληθεί, θα τους ζητηθεί να απαντήσουν για το ποιοί ευθύνονται που είναι το σχολείο κλειστό και προφανώς θα τους ζητηθεί να δώσουν ονόματα μαθητών.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τονίζει πως η εμπλοκή των διωκτικών αρχών στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία, πολλώ δε μάλλον το σχολείο, αποτελεί ενέργεια άστοχη, απρόσφορη, άδικη και επικίνδυνη, ενώ στόχος είναι να εκφοβίσουν τη μαθητική κοινότητα

Αναπαράγουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Τα αστυνομικά τμήματα του Νομού Ηρακλείου καλούν τους Διευθυντές των σχολείων σε ένορκη κατάθεση σχετικά με τις καταλήψεις που παρήγγειλε η εισαγγελία (!!!!!!) προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων και η ύπαρξη ποινικών ευθυνών προσώπων – διευθυντών σχολείων, καθηγητών, γονέων ή μαθητών – κατά το διάστημα των μαθητικών καταλήψεων .

Οφείλουμε κατ’ αρχήν να επισημάνουμε την κοινή μας εκτίμηση, ότι η εμπλοκή των διωκτικών αρχών στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία, πολλώ δε μάλλον το σχολείο, αποτελεί ενέργεια άστοχη, απρόσφορη, άδικη και επικίνδυνη.

Άστοχη διότι, τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι παράγοντες της σχολικής «κοινωνίας» (μαθητές, καθηγητές, διευθυντές και γονείς), όπως η εντεινόμενη υποχρηματοδότηση, τα τεράστια προβλήματα σε υλικοτεχνική υποδομή, η τάση προς ιδιωτικοποίηση, η συνεχής εξεταστική εντατικοποίηση ταυτόχρονα με τις ελλείψεις ακόμη και βιβλίων κ.ά., οφείλονται σε πράξεις και παραλήψεις της πολιτείας, η οποία, θα έπρεπε, τουλάχιστον, να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων, αντί να ερευνά τους «ενόχους» που τα αναδεικνύουν.

Απρόσφορη διότι, όπως απέδειξε και το προηγούμενο της ποινικοποίησης των καταλήψεων του 1998, αλλά και του 2007, η προσπάθεια ποινικής αξιολόγησης της συμπεριφοράς οιουδήποτε από τους μαθητές, καθηγητές, διευθυντές ή γονείς, πολύ δε περισσότερο η προσπάθεια δημιουργίας σχέσεων δυσπιστίας μεταξύ τους, με την ασκούμενη πίεση προς όλους να ενοχοποιήσουν αλλήλους, δε θα οδηγήσει στο παραμικρό αποτέλεσμα. Η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι περισσότερο από δεδομένη.

Άδικη, διότι αντιτίθεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, το οποίο, υποχρεωτικά, θα πρέπει να αντανακλάται στις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Η ποινικοποίηση των καταλήψεων περασμένων ετών έχει ήδη αποτυπωθεί στην κοινωνική συνείδηση με την απαξιωτική λέξη «μαθητοδικεία».

Επικίνδυνη τέλος, διότι εισάγει εκ νέου τη δυνατότητα της εκάστοτε κυβέρνησης να καταστέλλει ποινικά τους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες και μάλιστα ανήλικων μαθητών, κάθε φορά που αυτοί αντιδρούν συλλογικά στην ασκούμενη από αυτήν, πολιτική, που απαξιώνει το σχολείο τους. Επικίνδυνη επιπλέον διότι ποινικοποιεί την αλληλεγγύη των γονέων στα παιδιά τους, το σεβασμό των καθηγητών στους μαθητές τους και τον σεβασμό των διευθυντών στους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς.

Επιχειρεί την απόσπαση του διευθυντή του σχολείου από την σχολική κοινότητα και την αναγόρευσή του σε «αστυνόμο» του σχολείου.

Επιχειρεί την τρομοκράτηση και την διαμόρφωση σχέσεων δυσπιστίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.

Οι γονείς επιθυμούν να φοιτούν καθημερινά τα παιδιά τους στο σχολείο και μάλιστα σε σχολείο δημόσιο και δωρεάν, το οποίο θα τα μορφώνει πλατιά, απελευθερώνοντας όλες τις δημιουργικές τους ικανότητες. Οι καθηγητές, θέλουμε να διδάσκουμε καθημερινά τους μαθητές που είναι και δικά μας παιδιά. Οι διευθυντές, θέλουν ένα σχολείο που λειτουργεί καθημερινά χωρίς προβλήματα και αγωνίες, είτε αυτές είναι οι καταλήψεις είτε τα επί μήνες αναμενόμενα βιβλία είτε τα ακατάλληλα κτίρια είτε τα κενά εκπαιδευτικών είτε άλλα πολλά.

Καμία ποινικοποίηση των μαθητικών, εκπαιδευτικών και λαϊκών αγώνων.

Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του μαθητικού κινήματος.

Σας ενημερώνουμε, για ακόμη μία φορά, ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα όχι μόνο δε συμφωνεί αλλά καταδικάζει κάθε προσπάθεια να επιλυθούν τα όποια προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης με τη συνδρομή αστυνομικών και εισαγγελέων.

Μαζική απάντηση στην αστυνομοκρατία, στην καταστολή και στην αντιλαϊκή πολιτική με τη συμμετοχή μας στην απεργία και το συλλαλητήριο της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου 2014.

Πρόγραμμα Δράσης:

Τρίτη 25/11/14:

1) Παράσταση διαμαρτυρίας Δ.Σ. ΕΛΜΕ στον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου

2) Συνέντευξη τύπου Δ.Σ. ΕΛΜΕ στις 13:00

Τετάρτη 26/11/14:

Παράσταση στην Εισαγγελία Εφετών

Πέμπτη 27/11/14:

Μαζική συμμετοχή στην Απεργία

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ"