Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ανασχηματισμός και κυβέρνηση μειοψηφίας με ορίζοντα 2 μηνών, μετά το οριστικό “όχι” των 32 στον πρωθυπουργό





Το αστείο είναι ότι μερικοί πιστεύουν ότι ο Σύριζα θα είναι ίδιος χωρίς τον Αλέξη.
Μένει να δούμε ποιος θα βρεθεί να τον αμφισβητήσει για την προεδρία.



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ στο presspublica.gr


Ραγδαίες και απρόβλεπτες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Μετά την επιμονή των “32 ανταρτών” βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο “όχι” στα μέτρα, ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις που θα αλλάξουν δραματικά το σημερινό πολιτικό τοπίο.

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι το πρώτο μέτρο που έχει ούτως ή άλλως προαναγγελθεί και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Εκτός αναμένεται να βρεθούν οι τρεις που ψήφισαν “οχι”, δηλ. οι Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης και Κ. Ησυχος, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραιτηθούν για να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό, όπως έκανε η κ. Ν. Βαλαβάνη. Εκτός θα είναι και ο Ν. Χουντής που αναλαμβάνει καθήκοντα ευρωβουλευτή, μετά την παραίτηση του Μ. Γλέζου.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ωστόσο χθες τις βασικές πολιτικές εκτιμήσεις και κινήσεις του:

1. Θεωρεί ότι η στάση των 32 συνιστά άρνηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και τον ίδιο, σ΄ένα τόσο κομβικής σημασίας ζήτημα.

2. Προαναγγέλει ότι η επιβίωση της κυβέρνησης δεν είναι δυνατή υπ΄αυτες τις συνθήκες, καθώς δεν μπορεί να παραμένει ο ίδιος και η κυβέρνηση της Αριστεράς όμηρος των κομμάτων του παλαιού πολιτικού κόσμου που ευθύνεται για την καταστροφική πορεία της χώρας.

3. Δηλώνει ότι θα παραμείνει μόνο για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επίτευξης συμφωνίας, ως κυβέρνηση μειοψηφίας.

4. Προαναγέλλει ουσιαστικά την ανάγκη αμέσως μετά να προκηρυχθούν εκλογές ώστε να ξεκαθαρίσει το πεδίο και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.


Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας περιπλέκεται καθώς η Αριστερή Πλαφόρμα όπως δήλωσε ο Θ. Πετράκος στην ΕΡΤ, δεν προτίθεται να αλλάξει την θέση της και να ψηφίσει διαφορετικά στην επόμενη κρίσιμη ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας. Αντίθετα, θέτει και θέμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας την πλειοψηφία του κόμματος και της Κ.Ε καθώς 109 μέλη σε σύνολο 201 τάσσονται κατά της συμφωνίας. Η φράση του κ. Πετράκου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρχηγικό κόμμα, επαναοριοθετεί και τις ισορροπίες εντός του κόμματος, τη στιγμή που κάποιοι από την Κομμουνιστική Τάση θέτουν και θέμα ηγεσίας!

Είναι ο Αλέξης Γερμανοτσολιάς - Πως οδηγηθήκαμε ως εδώ



Fantoma Rimbaud


Βλέπω αυτές τις ημέρες πολλούς έχοντας χάσει την ψυχραιμία τους και εν θερμώ να αποκαλούν τον Αλέξη γερμανοτσολιά και ότι αυτό ήταν το αρχικό του σχέδιο....να μας δέσει με μνημόνιο.

Είναι όμως έτσι?

Τι έγινε λοιπόν και φτάσαμε σε νέο μνημόνιο?

Φυσικά εκτός από τα αρνητικά στοιχεία του μνημονίου που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά στρώματα έχει και θετικά στοιχεία αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό...θα το κάνουν άλλοι.

Αυτό που θα αναζητήσω είναι το πως φτάσαμε να μιλάμε για αριστερό μνημόνιο.

Ο Τσίπρας έκανε το τεράστιο λάθος να πιστέψει ότι θα μπορούσε να επιβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την θέληση του Ελληνικού λαού,έτσι δεν προετοιμάστηκε για την άρνησή τους.

Όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι δεν θα επέτρεπε η Ευρώπη να γίνει αυτό...και ας ήξεραν ότι είχε απόλυτο δίκιο...και ας ήξεραν ότι είχαν κάνει λάθη στα προηγούμενα προγράμματα.Αν δέχονταν το πρόγραμμα του Σύριζα θα παραδέχονταν την ήττα τους και αυτό είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν θα το έκαναν.

Ακόμη και έτσι όμως υπήρχαν έστω και ελάχιστες ελπίδες να επιβάλει την πολιτική του δείχνοντας όμως πυγμή στην εσωτερική διαπλοκή πράγμα που δεν έγινε και πήγε στην μάχη χωρίς συμμάχους και αφήνοντας στα μετόπισθεν τον εσωτερικό εχθρό να κάνει πάρτι.

Μέχρι τελευταία στιγμή όταν ακόμη και ο Βαρουφάκης πρότεινε την μπλόφα του grexit πίστεψε ότι οι Ευρωπαίοι θα πάρουν υπόψη τους την λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος(ας μην ξεχνάμε τι έλεγε πριν το δημοψήφισμα...ότι αυτό θα του έδινε καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί.)

Έτσι προχώρησε μέχρι το αδιέξοδο μην έχοντας άλλες δυνάμεις να κάνει πίσω.

Τι πρέπει να γίνει τώρα?


Πρώτα απ όλα πρέπει να αναγνωρίσει τα λάθη του.

Δεύτερο να συνεννοηθεί με όλο το κόμμα το πως πρέπει να πορευθούν από εδώ και πέρα και να χαραχθεί νέα στρατηγική που θα την υπηρετήσουν όλοι ανεξαιρέτως.
Να πάψουν να υπάρχουν τάσεις μέσα στο κόμμα και να αντικατασταθούν από γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων...κανένας δεν έχει το αλάθητο ούτε είναι περισσότερο αριστερός από του άλλους.

Τρίτο να πατάξει την διαπλοκή σε χρόνο μηδέν...όχι άλλο πια "έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη"

Προϋπόθεση των παραπάνω:
Να μην πέσουμε στην παγίδα της ανθρωποφαγίας καθώς πολλά δημοσιεύματα θα μας κατευθύνουν προς αυτό με πρώτον και καλύτερο τον Σκάι-ξεφτίλες


Το ΟΧΙ του Γιάνη και της Ζωής και το ΝΑΙ του Τσακαλώτου



Το ΝΑΙ του δημοψηφίσματος στον Αλέξη το έκαναν ΟΧΙ στον Αλέξη,ξέροντας τι πέρασε(...!!!)την βδομάδα της τελικής διαπραγμάτευσης.


Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Δύσκολο ήταν το ΟΧΙ που είπαν προχθές στη Βουλή οι 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δύσκολο να λες ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης που στηρίζεις, δύσκολο να παρακούς τις εκκλήσεις του πρωθυπουργού σου, δύσκολο να προκαλείς κοινοβουλευτικό ρήγμα, που μπορεί να εκληφθεί και ως προανάκρουσμα διχασμού. Δύσκολο το ΟΧΙ, ακόμη δυσκολότερο το ΝΑΙ. Είναι δυσκολότερο να υπερψηφίζεις μέτρα που τα πολεμούσες μια ζωή, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή της ασύνταχτης χρεωκοπίας. Εκτός κι αν θεωρεί κανείς ότι ο Λαφαζάνης, ο Λεουτσάκος, ο Στρατούλης, ο Λαπαβίτσας είναι πιο αριστεροί και πιο ευαίσθητοι από τον Σκουρλέτη, τον Ξανθό, τον Μαντά, τον Φίλη.

Το ΝΑΙ είναι πιο δύσκολο από το ΟΧΙ. Το ΟΧΙ είναι επώδυνο, είναι όμως και πολιτική παρακαταθήκη, μπορεί να εκληφθεί ως παράσημο αντίστασης και αγώνα. Το φοράς στο πέτο και βγαίνεις αγέρωχος στα καφενεία και τα τηλεπαράθυρα. Το ΝΑΙ, αντιθέτως, μπορεί να γίνει πολιτικό χαντάκι, ρετσινιά στο μέτωπο, να την βλέπουν οι άλλοι, οι μνημονιακοί, και να λένε ότι μέσα σε μια νύχτα έγινες μνημονιακός και συ. Το ΟΧΙ είναι πλουμιστός παπαγάλος που τον ανεβάζεις στον αριστερό ώμο και βγαίνεις στις ρούγες, το ΝΑΙ είναι αμόνι, που σου βαραίνει τη ράχη και τα βήματα.

Κατανοητά και συμπαθή, παρόλα αυτά, τα ΟΧΙ, όχι όμως όλα τα ΟΧΙ. Το ΟΧΙ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι ελάχιστα κατανοητό και ακόμη λιγότερο συμπαθές. Δεν είναι τόσο ο θεσμικός ρόλος της που θα έπρεπε να την κάνει πιο μετριοπαθή, είναι κυρίως η ομιλία της στην Βουλή, που έμοιαζε με φλογερό μανιφέστο κόμματος. Κόμματος ποπουλίστικου και προσωποπαγούς.

Αν η στάση της Κωνσταντοπούλου είναι ελάχιστα κατανοητή, η στάση του Βαρουφάκη είναι εντελώς ακατανόητη. Θα περίμενε κανείς ότι δεν θα πει ΟΧΙ μόνο και μόνο από σεβασμό και συμπαράσταση στον πρωθυπουργό, με τον οποίο πορεύτηκαν σχεδόν μέχρι το τέλος τα δύσβατα μονοπάτια της διαπραγμάτευσης. Τον πρωθυπουργό, που το πρωί τον κατηγόρησε ότι έφερε μια συμφωνία ίδια με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών (τι μεγαλοστομία, θεέ μου) και το βράδυ- λίγο πριν ψηφίσει ΟΧΙ- τον χειροκροτούσε όρθιος.

Το ΟΧΙ του Βαρουφάκη είναι ακατανόητο, ιδίως αν συγκριθεί με το ΝΑΙ του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Του μαρξιστή οικονομολόγου που πήρε τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του στην πιο κρίσιμη στιγμή και πήγε στα θηρία να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που θα απέτρεπε την ολοκληρωτική καταστροφή. Και μετά την πήρε την συμφωνία, την πήγε στους συντρόφους του και προσπάθησε να τους πείσει ότι με τους κατάλληλους χειρισμούς- τους χειρισμούς της Αριστεράς- μπορεί να γίνει λιγότερο επαχθής και επίπονη. Ήταν πολύ βαριά αυτή η αποστολή για τον Ευκλείδη κι αυτό το βάρος αποτυπώθηκε στην αποστροφή του λόγου του: ''Η Δευτέρα το πρωί ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου. Ήταν μια απόφαση που θα με βαραίνει όλη μου τη ζωή''.

Αποτυπώθηκε κυρίως στο πρόσωπό του

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Εφημ. ΑΥΓΗ

Κάτοικοι του Καρέα αποδοκίμασαν τον Π.Λαφαζάνη:Τι ήρθες να κάνεις εδώ; Μικροπολιτική; Πάμε να τον ρίξουμε(!) (Βίντεο)




Στον Καρέα, βρέθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπου του επιτέθηκαν φραστικά εξοργισμένοι κάτοικοι της περιοχής.

«Τι ήρθαμε να κάνουμε τώρα εδώ πέρα,εξηγήστε μου...μικροπολιτική; Τι είναι αυτό το πράγμα που κάνεις?Είναι σωστό?"

"Τι θες εδώ; Να σηκωθείς να φύγεις. Αν θέλεις, βγάλε το σακάκι και έλα να βοηθήσεις. Πάρε κουβάδες και έλα,τέρμα οι κουβέντες" , "πάμε να τον ρίξουμε"
...ήταν μερικά από αυτά που «άκουσε» ο κ. Λαφαζάνης από τους κατοίκους που προσπαθούσαν εκείνη την ώρα να σβήσουν μόνοι τους τη φωτιά και να προστατέψουν την περιουσία τους όταν είδαν τον υπουργό να φθάνει στο σημείο.

Θα χε@@@με στο ταλιρο, κυριε Λαφαζανη; - της Έλενα Ακρίτα



Έχω αποκαλύψει γιατί δεν έχουν plan B,ούτε τους ενδιαφέρει να έχουν.Πατήστε ΕΔΩ


Έλενα Ακρίτα στα ΝΕΑ


Κύριε Λαφαζάνη κι οι υπόλοιποι της Αριστερής πλατφόρμας,

Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τις άοκνες προσπάθειες σας να βρείτε εναλλακτικές λύσεις για να επιβιώσει αυτή η χρεοκοπημένη χώρα.

Δεύτερον, να σας εκφράσουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη μας για τις σούπερ εναλλακτικές που βρήκατε.
Προφανώς.
Προφανέστατα.
Έτσι μας είπατε τουλάχιστον:
«Εναλλακτικές υπάρχουν.»
(Όπως: Λεφτά υπάρχουν.)

Άρα το λύσαμε το θεματάκι. Το 'χουμε εμείς αυτό τώρα. Στο τσεπάκι μας. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν κερατά: Κάποια κρυφή και μυστηριώδης χρηματοδοτική πηγή έχει ήδη δεσμευτεί ότι, οσονούπω θα κολυμπάμε στο χρήμα.

Εν ολίγοις, θα χεστούμε στο τάλιρο, κύριε Λαφαζάνη. Ασχέτως που δεν μας λέτε ακόμα λεπτομέρειες... Έτσι για να κορυφωθεί το σασπένς, πριν κάνουμε μπρέικ για διαφημίσεις.
Δεν θέλω να σας πιέσω, πάρτε τον χρόνο σας, δε μας κυνηγάει κανείς. Οκ, μπορεί οι τράπεζες να είναι κλειστές αλλά καλή καρδιά μωρέ. Όλο και κάποιο χρυσό δόντι μας περισσεύει ν' ακουμπήσουμε στα ενεχυροδανειστήρια του Ριχάρδου.

Χαλαρά δε λέω, κύριε Λαφαζάνη μου - αλλά στο περίπου για πότε το υπολογίζετε; Πότε λέτε να μας 'ξεφανερώσετε' αυτή τη γαμάτη εναλλακτική που θα μας βγάλει απ' το οικονομικό αδιέξοδο;
ΠΟτε;
ΠοτΕ;

Κι επειδή επικαλείστε το ΟΧΙ...
Σας έχω νέα, κύριε Λαφαζάνη.
Το ΟΧΙ δεν το φέρατε προίκα απ' το σπίτι σας. Δεν το κέντησε πανωσέντονο με τα αρχικά σας η μανούλα σας. Το ΟΧΙ δικό μας είναι και δεν το εκποιούμε. Ούτε σε σας, ούτε σε κανέναν.

Αν χάθηκε η μάχη;
Ναι, χάθηκε η μάχη.
Αλλά τουλάχιστον δόθηκε η μάχη.
Κάποιος την έδωσε την μάχη αυτή.
Κι αυτός ο 'κάποιος' δεν ήσασταν ούτε εσείς, ούτε ο Στρατούλης, ούτε οι αριστερές πλατφόρμες, κύριε Λαφαζάνη.

Ο Τσιπρας την έδωσε. Κι ο Τσίπρας σηκώνει την ευθύνη στους ώμους του.
Εσείς απλώς παρακολουθούσατε αμέτοχος.
Ή όχι;
Ή δουλεύατε ακούραστα για την εναλλακτική λύση;
Την οποία και βρήκατε, απ' ό,τι μας είπατε.
Συγχαρητήρια βρε. Θερμά.

Μια ερωτησούλα μόνο, αν δεν σας κάνει κόπο.
Έξη μήνες τώρα το επτασφράγιστο σας μυστικό, καλή μου κοντέσα Βαλέραινα, γιατί δεν το μοιράζεστε μαζί μας - να φύγει κι ένα βάρος από πάνω σας;
Όλο αυτό τον καιρό που έλιωνε η διαπραγματευτική ομάδα γιατί δεν τους λέγατε «μπάστα, παίδες, εδώ χρήμα ζεστό και τραγανό απ' το φούρνο»;

Γιατί - δεν μπορεί - το είπατε στον Πρωθυπουργό;
Προφανώς και το είπατε στον Πρωθυπουργό.
Ως οφείλατε, άλλωστε!

Τότε όμως, βοηθήστε μας να καταλάβουμε:

Γιατί, κύριε Λαφαζάνη μου, ξεροστάλιαζε ο άνθρωπος στις Βρυξέλλες στου τραπεζιού τη γωνίτσα σαν τον λεπρό;
Αφού ο Τσιπρας ήξερε την εναλλακτική με τον πακτωλό χρημάτων, γιατί τσάκισε και τον τσάκισαν 17 ώρες ασταμάτητα;
Γιατί έβγαλε έρπη;
Γιατί έφαγε στη μάπα όλη την σκατίλα της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας;

Γιατί υπέστη τα μαρτύρια του Ταντάλου;

Γιατί, κύριε Λαφαζάνη, δεν τους τράβαγε μια μούντζα ξεγυρισμένη να παν στον διάολο κι ακόμα παραπέρα;

Αφού σίγουρα ήξερε την εναλλακτική σας, γιατί δεν τα βρόνταγε να πάρει την αξιοπρέπεια του - και την δική μας - και να φύγει;

Ακόμα και τώρα, ακόμα και σήμερα, ακόμα κι αυτή τη στιγμή:

Ποια είναι η εναλλακτική, κύριε Λαφαζάνη;
Τι περιμένετε για να μας την πείτε, κύριε Λαφαζάνη;
Γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε χωρίς να ανοίξετε το στοματάκι σας, κύριε Λαφαζάνη;

Ποιο ήταν το plan B σας, κύριε Λαφαζάνη;
Μήπως το plan B σας ήταν ότι δεν είχατε plan B;

Πέσαν οι μάσκες, κύριοι της αριστερής πλατφόρμας.
Κι αποδείχτηκε περίτρανα αυτό που δεν θέλαμε να πιστέψουμε:
Πως οι δικοί σας τζάμπα μάγκες δεν διαφέρουν σε τίποτα με αυτούς του ΚΚΕ.
Σε τίποτα απολύτως.


Πέσαν οι μάσκες, πέσαν τα προσωπεία...
Μείνανε τα πρόσωπα.
Πρόσωπα που ζητούν συγγραφέα.
Αλλά δεν θα τον βρουν. Ποτέ.
Γιατί κανένας συγγραφέας δεν εμπνέεται από μια 'εκ του ασφαλούς' υστεροφημία.

Πέσαν οι μάσκες, πέσαν τα προσωπεία…
Μείνανε τα πρόσωπα.
Πρόσωπα που ζητούν συγγραφέα…
Αλλά δεν θα τον βρουν ποτέ.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η εναλλακτική της Αριστερής πλατφόρμας - Όλα στην φόρα





Πολλοί αναρωτιόμαστε γιατί η Αριστερή Πλατφόρμα και οι προσκείμενοι σε αυτή δεν αποκαλύπτουν το εναλλακτικό τους σχέδιο.
Η πρώτη απάντηση είναι ότι δεν έχουν η τουλάχιστον αυτές που έχουν είναι για γέλια και ντρέπονται να τις βγάλουν στην δημοσιότητα...κάτι δικαιολογίες ότι τους απαγορεύει ο Τσίπρας να τις αποκαλύψουν είναι για μικρά παιδάκια.

Ποια είναι η αλήθεια λοιπόν και γιατί δεν την λένε?
Μήπως γιατί θα αποκαλυφθεί η συνωμοσία τους?
...όχι δεν θα τους τσουβαλιάσω όλους.,κάποιοι συνωμοτούν και κάποιοι παρασύρονται(ένας από αυτούς ο Λαφαζάνης).

Με λύπη αποκαλύπτω αυτά που λένε μέλη τους...όσοι έχουν επαφές μαζί τους δεν θα με αμφισβητήσουν.

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια:


Να πάρουν το κόμμα.
Αυτό μπορούν να το πετύχουν με το να αναγκάσουν τον Τσίπρα να κάνει κυβέρνηση με τα ποτάμια,απαξιώνοντας τον με συνέπεια να χάσει την πλειοψηφία εντός του Σύριζα.
Σκοντάφτει προς το παρόν αυτός ο σχεδιασμός στις επανειλημμένες δηλώσεις του Αλέξη ότι δεν θα συγκυβερνήσει με τα ποτάμια.Τους λέει λοιπόν ξεκάθαρα ότι γνωρίζει τον σχεδιασμό τους.

Αν πάρουν το κόμμα θα το καθαρίσουν από τους δεξιούς όπως αποκαλούν όλους,ανεξαιρέτως,τους συνεργάτες του Αλέξη και θα το επαναφέρουν στην ιδεολογική καθαρότητα του 4%.

Πως δούλευαν όλο αυτόν τον καιρό:

  1. Στοχοποιώντας το περιβάλλον Τσίπρα και αποκαλώντας τους ψηφοφόρους που τον στηρίζουν πότε πασόκους,πότε δημαρίτες,πότε εγκάθετους των ΑΝΕΛ,πότε κομματόσκυλα(οι ίδιοι δεν είναι),πότε Βαρουφίτσες,πότε Τσιπροκαμμένους κτλ....αν αυτό λέγετε αριστερή συμπεριφορά αναρωτηθείτε μόνοι σας.
  2. Κλείνοντας τις πόρτες των τοπικών και νομαρχιακών σε νέα μέλη διατηρώντας με αυτόν το τρόπο τον Σύριζα των συνιστωσών
  3. Τοποθετώντας δικούς τους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά εντός Σύριζα αλλά και στον σχηματισμό των ψηφοδελτίων...εδώ φταίει ο Αλέξη που τους το επέτρεψε αλλά και εμείς που ψηφίσαμε τα στελέχη αυτά να καταλάβουν τις θέσεις τους(κυρίως στις νομαρχιακές).
  4. Συνεχής κριτική στο αντίπαλο στρατόπεδο χωρίς να αποδέχονται την κριτική του
  5. Ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το καταστατικό του κόμματος
  6. Συστήνοντας τα δικά τους μαγαζάκια εντός του κόμματος

Μετά τη δημιουργική ασάφεια ήρθε στη ζωή μας και η πολιτική ασάφεια!




Όταν στηρίζεις μια κυβέρνηση και όχι να ψηφίζεις σε κάποια νομοσχέδια δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχεις στην εφαρμογή τους.Το μνημόνιο-καρμανιόλα όπως ισχυρίζονται θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση που στηρίζουν.Οπότε τζάμπα μάγκες οι ΟΧΙ μεν αλλά ΝΑΙ ουσιαστικά.

Φυσικά και δεν είναι ασάφεια. Είναι πολύ σαφές το σχέδιο τους.
Να πάρουν αυτοί τον σύριζα και να κάνουν εκκαθαρίσεις ώστε να τον επαναφέρουν στην ιδεολογική καθαρότητα του 4%.Δρούσαν συνωμοτικά με τα δικά τους παραμάγαζα και βασίστηκαν στην μαλθακότητα του Αλέξη.Αυτή η μαλθακότητα διαβάστηκε πολύ καλά από τους δανειστές και ήταν η αιτία που δεν έφερε καλύτερη συμφωνία

Τάσος Παπαζαχαρίας στο mytripoli.gr


Μετά τη δημιουργική ασάφεια ήρθε στη ζωή μας και η πολιτική ασάφεια!

Αυτά που έζησε όλη η Ελλάδα χτες το βράδυ στη βουλή δεν έχουν προηγούμενο!

Βουλευτές υποτίθεται με Αριστερή κουλτούρα!
Με κάποιο επίπεδο υποτίθεται πολιτισμένης συμπεριφοράς!
Με κάποιο επίπεδο υποτίθεται συνεννόησης!
Με συνείδηση υποτίθεται δάσκαλου στη πολιτική και όχι μαθητευόμενου!

Κάνανε τη τρέλα τους σημαία και μάλιστα βαλθήκανε να φέρουν το πάνω - κάτω στη πολιτική συμπεριφορά στη χώρα μας, που ως τώρα γνωρίζουμε!

Φορώντας τον μανδύα του επαναστάτη χωρίς πρόταση, επέλεξαν όμως να υπάρχουν και να ζούνε πολιτικά, κάτω από τα φτερά του Τσίπρα, χρησιμοποιώντας τη καρδιά του και τα πνευμόνια του για την πολιτική τους ύπαρξη!

- Δεν φεύγουμε από το κόμμα!
- Δεν παραδίδουμε τη βουλευτική μας έδρα!
- Στηρίζουμε όμως τη Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό!
- Δεν ψηφίζουμε τα νομοσχέδιά τους!
- Θα συμπορευόμαστε όπου μας αρέσει!
- Θα διαχωρίζουμε τη θέση μας από ότι δεν μας αρέσει!
- Θα παραμένουμε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με όλες τις σχετικές απολαβές στα εύκολα!
- Αλλά δεν θα είμαστε με το κυβερνόν κόμμα στα δύσκολα!


Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που φέρνουν στη πολιτική ζωή του τόπου μας, οι 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το δίκιο του λαού σε συνάρτηση βέβαια με τις όποιες προσωπικές απολαβές και προσωπικά βολέματα, απορρέουν από το βουλευτιλίκι τους!

Οι γκουρού (όπως αποκαλούν τον εαυτό τους) της συνταγματικής και βουλευτικής συμπεριφοράς του τόπου μας, αποφάσισαν να διδάξουν νέα πολιτικά και κομματικά ήθη στη χώρα μας, με πρόσχημα πάντα την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού! αλλά κρύβοντας επιμελώς στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, το «ιδεολογικό» τους συμφέρον, το οποίο γνωρίζουν μόνο όσοι ασχολούνται η παρακολουθούν από κοντά τη συμπεριφορά τους, στα μέρη της εκλογικής τους περιφέρειας!

Για να δούμε τι άλλο καινούργιο θα εισαγάγουν στη πολιτική ζωή της χώρας μας, οι Άνθρωποι αυτοί, οι εξειδικευμένοι πλέον στην περιτύλιξη του «ιδεολογικού» τους συμφέροντος με φιλολαϊκό περιτύλιγμα???

Τρίπολη 16-7-2015 Τάσος Παπαζαχαρίας