Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Οι εργαζόμενοι ως όμηροι της συμμορίας των καναλαρχών



Υπάρχουν δυο είδη εργαζομένων στα διαπλεκόμενα κανάλια.
Αυτοί που εργάζονται(κυρίως τεχνικοί) και αυτοί που μας δουλεύουν.
Χωρίς αυτούς που εργάζονται για να μπορούν να βγαίνουν στον αέρα τα τηλεοπτικά σκουπίδια δεν θα λειτουργούσαν τα κανάλια....και όμως αυτούς επιλέγουν να απολύσουν

Η ΕΕΤΤ υπό έμμεση κυβερνητική εποπτεία.Oι ενέργειές της τίθενται υπό αυστηρό πειθαρχικό έλεγχο.



Καταγγελία για μέλη της ΕΕΤΤ μπορεί να κάνει ο αρμόδιος υπουργός, ενώ πειθαρχικό παράπτωμα θεωρείται και κάθε παράβαση πράξης ή απόφασης του υπουργού! Οι πειθαρχικές ποινές είναι επίπληξη και οριστική παύση καθηκόντων. Σε περίπτωση που μέλος της ΕΕΤΤ ενήργησε προς ίδιον όφελος ή για να προσκομίσει κέρδος ή να βλάψει άλλον, επιβάλλεται η ποινή της κάθειρξης.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπήρξε ποτέ στενός συνεργάτης του Σταύρου Παπασταύρου.


Στον επίμαχο λογαριασμό ήταν επίσης συνδικαιούχοι ο πατέρας του δικηγόρου, ο οποίος έχει αποβιώσει, αλλά και η μητέρα του η οποία τόνισε ότι δεν είναι στενή συνεργάτιδα του Αντώνη Σαμαρά αλλά ούτε ο άντρας της, όσο ζούσε, πόσο μάλλον τώρα που έχει πεθάνει. Απλοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. ήταν στο παρελθόν αλλά πλέον ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον άντρα της που πλέον δεν ψηφίζει κανέναν.

Ποιοι είναι οι πέντε δικηγόροι που «καταδιώκουν» το… σύστημα Βαρουφάκη (εικόνες – video)


                                         Τι τους κοιτάτε?
                              Κυβερνήστε επιτέλους!!


O σταρ αυτής της πασοκοκαφρίλας είναι ο τηλεαστέρας Αντώνης Βγόντζας που έχει μόνιμο στασίδι στα πάνελ του Kontra channel αλλά τον βλέπουμε συχνά και στην ΕΡΤ.Από το πλούσιο βιογραφικό του σε πολλά (μεγάλα) έργα καταλαβαίνουμε ότι συμμετείχε στο μεγάλο φαγοπότι.

Στο φως τα αντίμετρα του Μαξίμου κυρίως προς την Γερμανία

           Η αντίδραση Σόι-μπλε όταν άκουσε για Siemens και Χριστοφοράκο


Το μεγάλο λάθος στην διαπραγμάτευση ήταν που η κυβέρνηση δεν έδειξε ότι έχει και αυτή δόντια για να δαγκώσει.Κάθε εγχώριο σκάνδαλο έχει και τον Γερμανό του.

  • Η εκτίμηση που υπάρχει σε συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι συνολικά οι «μαύρες» μπίζνες των Γερμανών στην Ελλάδα έχουν επιφέρει ζημιές για το ελληνικό Δημόσιο αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα, με την τακτική τους έχουν οδηγήσει στη διάλυση του βιομηχανικού ιστού της χώρας, στην παγίωση της διαφθοράς και στη δημιουργία ασθενούς επιχειρηματικότητας.
  • Πολλές από τις «μαύρες» μπίζνες, όπως λένε οι ίδιες πηγές, έγιναν από γερμανικές εταιρείες που στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν με δόλιο τρόπο (μίζες) φιλέτα του ελληνικού Δημοσίου στηρίχτηκαν σχεδόν πάντοτε από το γερμανικό κράτος. Αλλοτε με νομοθετική υποστήριξη (περίπτωση Χριστοφοράκου), άλλοτε με διπλωματία.

Η απάντηση του Γ.Μυλόπουλου στην επίθεση της Αρ.Πλατφόρμας εναντίον του




Από πότε η αριστερή πλατφόρμα απαντά εκ μέρους του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ??
Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος της Μακεδονίας είχε επιφυλάξεις για τον σύριζα...είχε αυτούς υπόψη του


Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Πλατφόρμα για την επίθεσή της στον Μυλόπουλο.Είμαι σίγουρος ότι όταν τελειώσουν με όλους του (άλλους) θα αλληλοφαγωθούν.
Posted by Giannis Athanasios Papas on Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Ζητούνται άνθρωποι




  • Που θέλουν να μιλήσουν απλά, χωρίς σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες.
  • Ζητούνται άνθρωποι που ‘ναι από μόνοι τους Απάντηση.
  • Που μοιράζουν ματιές, αντί χειραψίες, χαμόγελα και αγκαλιές αντί λέξεις.
  • Ζητούνται υπερασπιστές και θεματοφύλακες. Ζητούνται νέοι όλων των ηλικιών για την επανίδρυση αυτού του τόπου.

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Έρευνα:Ελάχιστοι(18%) εμπιστεύονται τα μεγάλα κανάλια της διαπλοκής

        Μήπως πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί όλες οι κοινωνικές ομάδες δεν σας εμπιστεύονται?



Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει χάσει την εμπιστοσύνη στα τηλεοπτικά κανάλια των νταβαντζήδων . Σε έρευνα του Bridging Europe οι συμμετέχοντες απαντούν σε ποσοστό 69% ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στα μεγάλα κανάλια, ενώ το 72% στηρίζει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για επαναχάραξη του ραδιοτηλεοπτικού χάρτη.

Μια βόλτα με drone πάνω από την παραλία του Μπάλου της Κρήτης (βίντεο)




Μπάλος!!!!!!!! Από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Για πολλούς η ομορφότερη!! Ένα απίστευτο σεληνιακό τοπίο, που σε σε μαγεύει και σε αιχμαλωτίζει για πάντα, μόλις το αντικρίσεις.
Το μεγαλείο της φύσης, μπροστά μας….
Δεν έχω λόγια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στη Βουλή η δικογραφία για τυχόν ποινικές ευθύνες Γ. Παπαντωνίου στην υπόθεση Leopard




Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου από τον Οκτώβριο του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004 θα διερευνήσει η Βουλή όπου θα διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη η δικογραφία σχετικά με τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard

Ο Παππάς, η Ζωή και οι εκλεκτικές συγγένειες - Όλο το παρασκήνιο


«Το ΕΣΡ εδώ και πολύ καιρό δεν έχει τη νόμιμη σύνθεση και όσο δεν την έχει ο νόμος δεν θα εισαχθεί στη Βουλή, γιατί ο διαγωνισμός θα είναι διαβλητός και θα μπορεί να ‘’πέσει’’ στα Δικαστήρια»
, δηλώνει ο Ν. Παππάς.

Εσείς με ποια Αριστερά είστε;





Θα μου επιτρέψει ο Νίκος να προσθέσω και μια άλλη αριστερά:
Την αυτοοριζόμενη αριστερά.Είναι κάποιοι που δηλώνουν αριστεροί αλλά η συμπεριφορά τους μοιάζει μάλλον περισσότερο με φασιστική.Στον αντίποδα μπορούμε να ορίσουμε αριστερούς κάποιους πολίτες που δεν δηλώνουν αριστεροί αλλά η συμπεριφορά τους είναι πολύ περισσότερο αριστερή από τους πλουμιστούς φανφάρες

Οταν Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ επικαλούνται την ηθική το δίκαιο τραβά τα μαλλιά του...




Πώς, όμως, να διορθωθεί η κατάσταση από τη μία ημέρα στην άλλη όταν η φαύλη αντιπολίτευση κάνει σημαία της τη δήθεν διαφθορά υπουργών τής σημερινής κυβέρνησης αντί να προβαίνει τουλάχιστον στην αυτοκριτική της; Αν θέλει να επιπλεύσει καλό είναι να αλλάξει αμέσως αφήγημα γιατί είναι αστείο να πιστεύει ότι θα ξαναβρεθεί στον αφρό παριστάνοντας τη Μητέρα Τερέζα στον ελληνικό λαό. Αν δεν το έχει καταλάβει ακόμα, της το επισημαίνω: γι' αυτό βρίσκεται σήμερα στα αντιπολτευτικά έδρανα..

Τσίπρας προς πασόκους: Καταλαβαίνετε τι σαχλαμάρες μας λέτε μέσα στην Βουλή?(βίντεο)




  • Αν λοιπόν ο στόχος μας και κάναμε μυστικά σχέδια και ξημεροβραδιαζόμασταν,ήμασταν συνωμότες,θέλαμε να βγάλουμε την χώρα από το ευρώ,παίρνοντας 62% γιατί δεν την βγάλαμε την χώρα από το ευρώ?
  • "Γιατί δεν μπορούσαμε,καταλαβαίνετε τι σαχλαμάρες μας λέτε μέσα στο κοινοβούλιο,είστε και σοβαροί άνθρωποι!Αφού δεν μπορούσαμε γιατί είχαμε αυτό το σχέδιο?

Τσίπρας:"Στον εισαγγελέα για δύο κακουργήματα ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου!"



Την είδηση επιβεβαίωσε,πριν λίγο στην βουλή,ο Αλέξης

Ο κ. Παπασταύρου απολογείται αυτή την στιγμή ως ύποπτος για την διάπραξη δύο κακουργημάτων. Της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο Τσίπρας δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα




Ο Πρωθυπουργός με ειλικρίνεια παραδέχτηκε τα λάθη του, την ήττα του σε αυτήν τη μάχη των διαπραγματεύσεων αλλά μαζί με τον πόνο των μέτρων μπορεί και δίνει ελπίδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας αντλεί δύναμη από τις συγκρούσεις, εκεί που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι «πέφτει», τα καταφέρνει και στέκεται όρθιος και ανοίγει βήμα αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους του.

Βαρουφάκης: Πώς ο Σόιμπλε ξεφτίλιζε και την Γαλλία


  • Δυστυχώς, καμία από τις ευγενείς προθέσεις μας δεν κίνησε κανένα ενδιαφέρον από τους ανθρώπους που έχουν τα ήνια της Ένωσης. Αυτό το σκληρό μάθημα επρόκειτο να το μάθουμε στους πέντε μήνες διαπραγματεύσεων που θα ακολουθούσαν...
  • Για μήνες, οι εκπρόσωποι της «τρόικας» εργάστηκαν για να εμποδίσουν την ομαλή λειτουργία των συνομιλιών, επιμένοντας να καλύψουμε όλα τα θέματα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ρυθμίσει κανένα συγκεκριμένα. 

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η υπεραριστερή Δικηγόρος Λεγάκη και ο γκαιμπελισμός της



Ο δικηγόρος μαθαίνει να λέει την μισή αλήθεια...αυτή του πελάτη του.
Δικηγόρος η Αντωνία Λεγάκη δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση επειδή αυτοπροσδιορίζεται αριστερή και μάλιστα υπεραριστερή.
Είναι αριστερό όμως να γράφεις ολόκληρη επιστολή βασισμένος σε ένα ψέμα?Αυτό μόνο οι ομογάλακτοι του Άδωνι το κάνουν.

Διαβάζουμε στην αρχή της επιστολή της:

Δέσμευση Τρύφωνα Αλεξιάδη για πιο δίκαιο και αποτελεσματικό ΕΝΦΙΑ φέτος (βίντεο)



Ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε πως οι έλεγχοι στις καταθέσεις του εξωτερικού αποδίδουν καρπούς, καθώς οι εισπράξεις αυξάνονται.

Ισίδωρος Ντογιάκος, το χρονικό μιας παράνομης εκλογής




Άμεσα καλείται να παρέμβει ο υπουργός Δικαιοσύνης στην αποκάλυψη του ΗΟΤ DOC σχετικά με την εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, δύο μόλις μήνες μετά την εκλογή για την ίδια θέση του εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη.

Η εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου μέσω μιας παράνομης διαδικασίας που θυμίζει δημιουργική λογιστική θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προϊόν αβλεψίας. Ωστόσο είναι ο ίδιος ο Ντογιάκος που έδωσε δικαίωμα να ταυτιστεί το όνομά του με πολιτικές επιλογές και διακρίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Αλ. Τριανταφυλλίδης: "Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να γίνω ρίψασπις."





Εξαντλούμε το διάλογο, εξαντλούμε τη διαδικασία αλλά τελικά, σε τελική ανάλυση, όπως ορίζουν τα καταστατικά, αποφασίζει η πλειοψηφία. Εκτός αν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία να αποφασίζει η εκάστοτε μειοψηφία. Είναι και αυτό μια πρόταση.

Ο Ερντογάν στοχεύει τους Κούρδους και την... κάλπη


 Τώρα, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά του «Ισλαμικού κράτους» η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορά της με τη Συρία, αποτρέποντας τους Κούρδους της περιοχής να παγιώσουν τα εδαφικά τους κέρδη.

Όταν η διαπλοκή φωνάζει: φυλακή!



Κοιτάξτε γύρω σας ποιοι φωνάζουν να πάει φυλακή ο Βαρουφάκης. Όλο το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, ο κλέψας του κλέψαντος. Γιατί αν το αίτημα «αυτός να πάει φυλακή» αποκοπεί από το ηθικό του περιβάλλον, τότε θα νιώθουν καλύτερα ακριβώς αυτοί που θα έπρεπε να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα.

"Βυθίσατε την κυβέρνηση μαζί με τη χώρα "




Τελικά η κυβέρνηση επεξεργαζόταν ένα πλαν μπι αλλά αυτό ήταν μόνο για να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς ...και επιπλέον δεν λειτούργησε.
Ο λόγος που δεν λειτούργησε το πλαν μπι της κυβέρνησης ήταν που δεν έδειξε σε όλους ότι είχε τα κότσια να το κάνει πράξη.Σίγουρα θα είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση εκ μέρους των δανειστών αν έβλεπαν μια κυβέρνηση που πρώτα απ όλα είχε τα κότσια να τα βάλει με την διαπλοκή...ναι τότε θα ήξεραν ότι όχι μόνο απλά γαβγίζει αλλά και δαγκώνει.
Γιαυτό όσο δεν δαγκώνεις  μην περιμένεις ποτέ να σε πάρουν στα σοβαρά.Μήπως ήρθε η ώρα?

Ηχητικό βίντεο της συνέντευξης του Α.Τσίπρα στο ΚΟΚΚΙΝΟ:Όταν πάρεις απόφαση να κυβερνήσεις,πρέπει να κυβερνήσεις



  • «Κάποιοι ερμηνεύουν λάθρα και εκ του ασφαλούς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος»
  • «Η κυβέρνηση ήταν μαζί με το λαό απέναντι στους δανειστές. Αυτή ήταν μεγάλη νίκη, δεν το χαρίζουμε. Κάποιοι το ερμηνεύουν λάθρα και εκ του ασφαλούς»
  • «Ήξερα ότι αν έκανα αυτό που λέει η καρδιά μου [και έφευγα από τη Σύνοδο Κορυφής της 12/7], την ίδια με΄ρα θα έπεφταν τα υποκαταστήματα των τραπεζών εκτός Ελλάδας, ότι θα τελειωνε η ρευστότητα στο εσωτερικό, ότι η ΕΚΤ θα αποφάσιζε το κούρεμα των collaterals, θα κατέρρεε αμέσως η Eurobank και ίσως και η Εθνική. Δεν θα υπήρχε κούρεμα καταθέσεων [μονο], δεν θα υπήρχαν καν αποταμιεύσεις»
  • «Η συμφωνία είναι πύρρειος νίκη των δανειστών, αλλά ηθική νίκη της κυβέρνησης και της αριστεράς»
  • «Ο κουρνιαχτός από την αντιπολίτευση και τα συστημικά ΜΜΕ για τα εναλλακτικά σχέδια και τον Βαρουφάκη, φανταστείτε τι θα γινόταν αν υπήρχε οικονομική καταστροφή»
  • «Το μνημόνιο είναι λάθος συνταγή, δίνουμε μάχη να απεγκλωβιστούμε»
  • «Είμαστε όλοι απογοητευμενοι, αλλά δεν γινεται να αυτομαστιγωνόμαστε...»
  • «Επώδυνος συμβιβασμός, αλλά ακούω να λένε ότι αυτό το μνημόνιο είναι το χειρότερο. Αλλά εδώ έχουμε διαφορετικά όρια προσαρμογής, δεν έχουμε απολύσεις, δεν εχουμε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις - δεν είναι το ίδιο με το αποτέλεσμα που θα έχει η μείωση του ΦΠΑ»
  • «Η αριστερά θα κριθεί για το αν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει φοροδιαφυγή και διαφθορα. Οταν κυβερνάς κρίνεσαι και από το αποτέλεσμα»
  • «Αναντιστοιχία να έχουμε ένα κόμμα 30.000 μελών που το στηρίζουν 3 εκατ. πολίτες»
  • Θέλαμε έναν ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, Ωστόσο, «δεν έγινε ένα ενιαίο κόμμα, από κόμμα συνιστωσών. Πρώτος τις ευθύνες τις έχω εγώ, είναι μια συζήτηση που βρίσκονται οι ευθύνες». 
  • «Το παρόν μοντέλο μπορεί να λειτουργεί πολυσυλλεκτικά και θετικά όταν ειναι αντιπολίτευση, αλλά όταν βρίσκεται στην κυβέρνηση και το μοντέλο των πολλών κέντρων μεταφέρεται στην κυβέρνηση και τη Βουλή δημιουργεί προβλήματα»
  • «Δεν μπορούν βουλευτές να συνεδριάζουν σε ξενοδοχεία για να παίρνουν απόφαση- Δεν μπορεί να υπάρχει αλά καρτ πλειοψηφία»
  • «Δεν συμφωνώ με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Ολες οι απόψεις πρέπει να κατατίθενται. ΑΛλά όταν πάρεις απόφαση να κυβερνήσεις, πρέπει να κυβερνήσεις. Ειναι θέμα στοιχειώδους αποτελεσματικότητας. Οι συλλογικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται, αλλιως οι βουλευτές οφείλουν να παραχωρούν τη θέση τους στον επόμενο»
  • «Με εκπλήσσει η στάση ορισμένων συντρόφων, και σε προσωπικό επίπεδο»
  • «Θα φτάσω ως το τέλος για να διασφαλίσω την ενότητα, αλλά εκβιασμένη ενότητα δεν υπάρχει πουθενά»
  • «Δεν γίνεται να παρουσιαζόμαστε εμείς ως αποστάτες από τις αξίες, ενώ οι άλλοι δρέπουν δάφνες ιδεολογικής καθαρότητας»

Ακούστε ζωντανά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού




Ο Πρωθυπουργός επιλέγει να ανοίξει τα χαρτιά του ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, κατόπιν σχετικής απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Ακούστε ζωντανά τη συνέντευξη

Όταν η Σαββαΐδου «χάριζε» φόρους στα κανάλια



Οι μόνοι που δεν πληρώνουν φόρους σε αυτόν τον τόπο είναι καθώς φαίνεται οι εφοπλιστές και οι καναλάρχες. Και καλά οι πρώτοι, μπορούν εθελοντικά αν θέλουν να προσφέρουν κάτι από το... υστέρημά τους, τα κανάλια όμως απαλλάσσονται και από αυτή την υποχρέωση ακόμα.

Όσοι λένε ότι στηρίζουν να στηρίζουν. Για να μη χάνουν και οι λέξεις το νόημά τους...





Κάποια στιγμή θα βγουν εκεί έξω και θα δουν ότι δεν έχουν καμία απήχηση.

Προς έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο - Τι προβλέπει το καταστατικό


Άρθρο 15  Έκτακτο συνέδριο

1. Ανάμεσα στα τακτικά συνέδρια του κόμματος μπορεί να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες του τακτικού
2. Τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου μπορεί να ζητήσει η Κεντρική Επιτροπή ή Οργανώσεις Με- λών που αντιπροσωπεύουν το 1/4 των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ή απευθείας το 15% των μελών του. 
3. Η σύγκληση του εκτάκτου συνεδρίου πραγματοποιείται το πολύ μέσα σε 3 μήνες από τη στιγμή που διατυπώνεται το σχετικό αίτημα.

Άρθρο 14  Τακτικό συνέδριο 

1. Το τακτικό συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος. Συγκαλείται κάθε 3 χρόνια. Ψηφί- ζει αποφάσεις που ισχύουν για όλο τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το επόμενο συνέδριο.
2. Το τακτικό συνέδριο εκλέγει την Κεντρική Επιτροπή και την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.
3. Το τακτικό συνέδριο αποφασίζει το αντιπροσωπευτικό σώμα που εκλέγει τον/την πρόεδρο του κόμματος
4. Ο/Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι πρόεδρος της Κοινοβου- λευτικής Ομάδας, εάν είναι βουλευτής. Σε περίπτωση που ο/η πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκλέγει τον/την πρόεδρό της. Η απόφαση αυτή της Κ.Ο. χρειάζεται την επικύρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο. 
5. Η προκήρυξη του συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Δημαρχούκο μου σε ρίξανε!



Δεν φτάνει όμως που τον έβαλαν φυλακή αδίκως, τον έβαλαν και σε λάθος παραλία τώρα βρε παιδί μου. Ζήλεψαν φαίνεται όλοι αυτοί οι κακοντυμένοι οι δικαστές, την κομψότητα, το αθλητικό του το στυλάκι και το 40 καράτια μούρη υφάκι και τον … έριξαν το Δημαρχούκο μας! Εκει στη Διαβατών δεν έχει κι άλλους με Αρμάνι! Οι σικάτοι και οι κοσμικοί παροικούν στον Κορυδαλλό! Ακής Μάκης, Λάκης.. Ολα τα κοσμικά πάρτυ εκεί χάμω γίνονται! ¨Ασε που δεν έχει και πισίνα! Που θα αθλείται καλέ ο άνθρωπος;; Παλιοχαμουτζήδες!!!!!!!


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μακροημερεύσει μόνο αν διασπαστεί...





Ούτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να εφαρμοστεί μέσα στην ΕΕ έτσι όπως είναι σήμερα(πόσο μάλλον εντός κρίσης) αλλά ούτε και η έξοδο από την ΕΕ δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκρισή της από τον ελληνικό λαό.

Καλό είναι να υπάρξει έντιμη πορεία στη συνέχεια.Ούτως η άλλως το πρώτο βήμα,να φύγουν από την διακυβέρνηση της χώρας οι πολιτικοί που μας έφεραν έως εδώ,έγινε.Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σε αυτούς απευθύνονταν.Ας μην επιτρέψουμε την επιστροφή τους!


Τρεις στόχοι για προπόνηση. Ο πραγματικός πόλεμος θα γίνει κόντρα στον Τσίπρα.



Μόνο που ο πραγματικός πόλεμος κατά του Τσίπρα θα γίνετε απ όλες τις πλευρές και όχι μόνο από την διαπλοκή.Ένας εναντίων όλων

  • Δεν ανησυχώ. Θα ξεμπλοκάρουν τα διάπλεκόμενα και, ιδίως αν πάμε σε εκλογές, θα πλάσουν την αναγκαία λάσπη για τον ανεμιστήρα τους με στόχο τον πρωθυπουργό. Προς το παρόν όμως, όσο κρατάει η γενική σύγχυση και αποσταθεροποίηση, κάνουν προπόνηση σε άλλα πρόσωπα.
  • Ο στόχος των ΜΜΕ δεν είναι τα τρία πρόσωπα που βάλλονται αυτή τη στιγμή. Αυτοί οι τρεις είναι… ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Ο πραγματικός πόλεμος θα γίνει κόντρα στον Τσίπρα. Πότε; Μόλις υπογραφεί η συμφωνία, μόλις τελειώσει η αγωνία τους για τα κεκτημένα τους. Προς το παρόν, αναγκαστικά, τον ανέχονται

Ν.Παυλίδης, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ:Είναι ενότητα μέσα στην διαφορετικότητα η συνεχής προσπάθεια συγκέντρωσης δυνάμεων?



Τι ακριβώς σημαίνει "να σφίξουμε τα δόντια και να καλέσουμε τον κόσμο σε μια τέτοια σύγκρουση?

Πρέπει να εξηγήσουν με ποιο τρόπο θα ζήσουν αυτό το χρονικό διάστημα προσαρμογής της χώρας στο νέο νόμισμα.

Υπάρχει λοιπόν ένα τεράστιο ζήτημα.

Αν διαρκώς επαναφέρεις αυτό το θέμα χωρίς ένα σχέδιο που να δείχνει ότι είναι πειστικό και μπορούμε να το κάνουμε πως είναι αυτό συζήτηση για ενότητα μέσα στην διαφορετικότητα και δεν είναι μια συνεχής προσπάθεια συγκέντρωσης δυνάμεων?...ζύμωση το αποκαλούσαμε αυτό παλιότερα.

Bαρουφάκης στην FT: Κάτι σάπιο "βρωμάει" στο βασίλειο του ευρώ...



Υπάρχει ένας ειδεχθής περιορισμός εθνικής κυριαρχίας που έχει επιβληθεί από την τρόικα των δανειστών στους Έλληνες υπουργούς, στους οποίους απαγορεύεται η πρόσβαση σε τμήματα των υπουργείων τους που είναι ζωτικής σημασίας για την εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών.

Όταν η απώλεια κυριαρχίας, λόγω μη βιώσιμου επίσημου χρέους, φέρνει πολιτικές κάτω του βέλτιστου σε κράτη που είναι ήδη πιεσμένα, τότε κάποιος γνωρίζει πως υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο του ευρώ.

Δελφίνια και φάλαινες - φυσητήρες στον κόλπο της Καβάλας!


- Δεκαπέντε εμφανίσεις κοινών δελφινιών (Delphinus Delphis), ρινοδέλφινων (Tursiops Truncatus) και ζωνοδέλφινων (Stenella coeruleoalba) σε ομάδες έως εννέα ατόμων.

- Μία εμφάνιση φαλαινών-φυσητήρων (Physeter Microcephalus) δύο ή τριών ατόμων.

- Τέσσερις εμφανίσεις άλλων δελφινοειδών σε ομάδες έως τριών ατόμων.

Κατέβασε τα βίντεο της τρομοβδομάδας το Mega!



Εξάλλου με κατεπείγουσα εντολή του, ο Εισαγγελέας ζήτησε από το ΕΣΡ στοιχεία για την προβολή του «Ναι» και του «Όχι» από τα τηλεοπτικά κανάλια και για τα όσα έλεγαν οι παρουσιαστές στις εκπομπές τους.

Από τις τυπολογίες


Το μόνο κανάλι που φαίνεται να έχει κατεβάσει από τη web πλατφόρμα του και από το YouTube τα βίντεο των δελτίων ειδήσεων από την επίμαχη εβδομάδα του δημοψηφίσματος είναι το Mega. 

Η διαπίστωση έγινε από τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, τα οποία ετοιμάζουν το κατηγορητήριο για τους εννέα τηλεοπτικούς αστέρες που πρωταγωνίστησαν στην υποστήριξη του «Ναι» με προπαγανδιστικούς όρους και στη χειραγώγηση των πολιτών. Ενώ σε όλα τα κανάλια τα βίντεο υπάρχουν κανονικά, στο Mega υπάρχουν μόνο αποσπάσματα και κυρίως οι συνεντεύξεις με τους πολιτικούς. 

Το Mega ήταν επίσης το μόνο κανάλι που απέστειλε στοιχεία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης χωρίς να αναφέρει ποιοι από τους καλεσμένους ήταν με το «Ναι» και ποιοι με το «Όχι». Όλα τα άλλα κανάλια έστειλαν τα στοιχεία τους, από τα οποία προκύπτει πως σε ANT1, Star και ΣΚΑΪ υπερτερεί η προβολή του «Ναι», ενώ σχεδόν ισορροπία, με ελαφρύ προβάδισμα του «Όχι», υπάρχει στην ΕΡΤ1 και στον Alpha. Το ΕΣΡ έχει ζητήσει για δεύτερη φορά στοιχεία από το Mega προκειμένου να προχωρήσει σε απόφαση για ενδεχόμενες κυρώσεις.

Εξάλλου με κατεπείγουσα εντολή του, ο Εισαγγελέας ζήτησε από το ΕΣΡ στοιχεία για την προβολή του «Ναι» και του «Όχι» από τα τηλεοπτικά κανάλια και για τα όσα έλεγαν οι παρουσιαστές στις εκπομπές τους. Η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε ότι θα στείλει τα στοιχεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει κυρώσεις σε δημοσιογράφους.

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Κοίτα ποιος μιλάει !

Το χρηματοδοτικό φέσι των 80 δις που είχε αφεθεί για τα έτη 2014-2015



Και εδώ έρχεται το σχέδιο χρεοκοπίας που είχε ετοιμάσει η συμμορία Παπανδρέου με το χρηματοδοτικό φέσι 80 δις (!!!) που πέταξε για το 2015. Δείτε την ομολογία Παπακωνσταντίνου:



Δραγασάκης: Χωρίς το Όχι δεν είμαι βέβαιος αν θα φεύγαμε από τη σύνοδο κορυφής με συμφωνία.





  • Όσο η κυβέρνηση δεν έδειχνε διατεθειμένη να παραδοθεί, τόσο η άλλη πλευρά, και κυρίως οι δυνάμεις του Grexit και της ρήξης, σκλήραιναν τη στάση τους σε μια τιμωρητική λογική αντιποίνων. Η βάση της συμφωνίας αναθεωρείτο συνεχώς προς το χειρότερο. Ο στόχος φαίνεται πως ήταν η συμφωνία να μην γίνει αποδεκτή, να οδηγηθούμε με δική μας ευθύνη στη ρήξη ή να αποδεχτούμε μια συμφωνία τόσο κακή ώστε να μην μπορεί να ψηφιστεί από βουλευτές μας, να πέσει η κυβέρνηση, να διασπασθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το στόχο αυτόν ορισμένοι τον διατύπωσαν και δημόσια.
  • Όμως το Όχι έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Διότι ενεργοποίησε αντανακλαστικά, έπεισε πως δεν κινδύνευε μόνο η Ελλάδα αλλά όλη η Ευρώπη. Χωρίς το Όχι δεν είμαι βέβαιος αν θα φεύγαμε από τη σύνοδο κορυφής με συμφωνία.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Κώστας Καββαδίας:Το αριστερόμετρο στην άκρη.



  • Όσο πιθανό είναι να υπάρξει Αριστερή παρένθεση με Μνημόνιο, άλλο τόσο πιθανό είναι να υπάρξει και με Grexit
  • Ακόμη, αντικειμενική αλήθεια είναι πως αν ο σ. Τσίπρας μας είχε ακούσει και είχε φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής εκείνη την αποφράδα νύχτα και είχε παραιτηθεί προκηρύσσοντας εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόγραμμα ρήξης και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα έχανε πανηγυρικά.
  • Προφανώς και η Αριστερά δεν είναι ερωτευμένη με την διακυβέρνηση και τις καρέκλες. Εκείνοι που το λένε όμως αυτό έχουν αντιληφθεί το βάρος που έχει πέσει στις πλάτες μας; Έχουν αντιληφθεί την αξία που έχει για το λαό μια Κυβέρνηση της Αριστεράς;
  • Πλέον ένα πράγμα είναι σίγουρο. Τώρα που ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρέπει να ανασυνταχθούμε και να δώσουμε μια νέα μάχη 
  • Να μιλήσουμε στη κοινωνία ανοιχτά και με ειλικρίνεια και να την προετοιμάσουμε επιτέλους για όλα τα ενδεχόμενα που πιθανόν να προκύψουν απ’ το Φθινόπωρο
  • Τέλος να θυμόμαστε ότι όποιες αποφάσεις κι αν παρθούν στα συνέδρια ή στα συλλογικά μας όργανα αν δεν πείσουμε τη κοινωνία και αν δεν την έχουμε στο πλάι μας τότε θα χάσουμε για ακόμα μια φορά και τότε θα ναι οριστικά.

Α. Τσίπρας:Η μάχη αυτή δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί. Αυτό είναι και το μήνυμα που παίρνουμε από την κοινωνία και οφείλουμε να το ακούσουμε



  • "Έχει σημασία να υπάρχει μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται εκ μέρους του λαού και της κοινωνίας, και όχι μια κυβέρνηση που σχεδιάζει από κοινού με τους δανειστές, όπως οι προηγούμενες"
  • "Στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει –και ως αποτέλεσμα της ελληνικής διαπραγμάτευσης- σοβαρότατες πολιτικές διεργασίες, γύρω από τον τρόπο λειτουργίας και την πολιτική της ευρωζώνης. Μια αριστερή ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διαμορφώσει τις συμμαχίες και να δώσει την μάχη σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο.
  • Τώρα είναι η ώρα για άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες, σε τομείς που δεν συνδέονται με την διαπραγμάτευση και αποτυπώνουν το στίγμα της αριστεράς. (Φοροδιαφυγή, Διαφθορά, μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση, θεσμικός εκσυγχρονισμός κλπ)
  • Η μάχη αυτή δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί. Αυτό είναι και το μήνυμα που παίρνουμε από την κοινωνία και οφείλουμε να το ακούσουμε".

Το μεγάλο ψέμα του Σόιμπλε - Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να απαγορεύει την ελάφρυνση του χρέους



  • Στην απόφαση σταθμό για την υπόθεση Pringle -που σχετιζόταν με μια ιρλανδική υπόθεση το 2012- το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως μπορεί να υπάρξει διάσωση, ακόμα και με το Άρθρο 125, αρκεί στόχος αυτής να είναι να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα η δημοσιονομική θέση της χώρας που θα λάβει τη διάσωση.
  • Σε μια άλλη απόφαση-σταθμό, τον Ιούνιο φέτος, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στήριξε την υπόσχεση του Μάριο Ντράγκι να κάνει ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσει μια χώρα που δέχεται κερδοσκοπικές επιθέσεις.
  • Και στις δυο περιπτώσεις, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν στήριξε την κυρίαρχη γερμανική νομική ερμηνεία.
  • Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Γερμανία δεν θέλει να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος για πολιτικούς λόγους, και χρησιμοποιεί ως πρόφαση την ευρωπαϊκή νομοθεσία

Galbraith: Συμμετείχα στην κυβερνητική ομάδα εργασίας που σχεδίαζε μέτρα έκτακτης ανάγκης



  • Σε καμία περίπτωση η ομάδα εργασίας δεν πρότεινε έξοδο της χώρας από το ευρώ ή οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης. 
  • ...οι αποκαλύψεις έγιναν ορθώς μετά το πέρας της εργασίας της ομάδας ως απάντηση στην κριτική ότι η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο αντίδρασης για την περίπτωση που οι δυνάμεις εντός ευρωζώνης αποφασίζουν να αποπέμψουν τη χώρα από την ευρωζώνη. 
  • ...η ομάδα μας δεν είχε καμία απολύτως επαφή με μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας των οποίων οι απόψεις απείχαν από τις δικές μας

Η ...ανταρσύα της Αριστερής Πλατφόρμας και η τύχη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας





Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίσει την πλάτη στην κοινωνία για να ασχοληθεί με τα αδιέξοδα της πλατφόρμας, της ΔΕΑ και της ΚΟΕ, θάχει χάσει την μια ιστορική ευκαιρία που του αναλογεί να υπηρετήσει την προοδευτική αλλαγή - η χώρα οριστικά την ευκαιρία να βγει από την εξάρτηση και την υποτέλεια και η οικονομία από τον παρασιτισμό και το πελατειακό σύστημα.


Διαλέγει και παίρνει...

Όπως ο Ανδρέας, ή όπως ο Λένιν; - του Θανάση Καρτερού



Είναι πολύ απλά τα πράγματα αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ενιαίος.Κάντε πράξη την απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Σταματήστε να έχετε διαφορετικά μαγαζάκια(και οι δυο πλευρές).

  • Όχι άλλο πια χώριες συναθροίσεις.
  • Όχι άλλο πια διαχωρισμοί σε περισσότερο η λιγότερο αριστερούς.
  • Να σταματήσει η ερωτοτροπία με άτομα που όχι μόνο απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αλλά έχουν και έντονο αντισύριζα λόγο και γραφή(πχ Μπογιόπουλος,Καζάκης και διάφοροι κυνηγοί λαικς στο facebook)

Ο Βαρουφάκης με πέντε κεφάλια - του Κώστα Βαξεβάνη


Έτσι φτάσαμε στην πρώτη ψηφοφορία της βουλής και στο ΟΧΙ του Βαρουφάκη...ουσιαστικά αν έλεγε ΝΑΙ θα παραδέχονταν και τα λάθοι του.


Διαβάστε επίσης:«Με παρουσιάζουν σαν κακοποιό και προδότη για να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες της κυβέρνησης»

  • Ξαναγράφουν την ιστορία με υπεύθυνο του εγκλήματος το Βαρουφάκη άρα τον Τσίπρα. Μόνο που τα βέλη στον Τσίπρα θα πέσουν όταν καθιερωθεί η άποψη πως φταίει ο Βαρουφάκης.
  • Ανήκω στην κατηγορία εκείνων που πιστεύουν πως ο Γιάνης και ο Δραγασάκης και ο Τσακαλώτος και πολλοί άλλοι δεν διαπραγματεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Όχι γιατί ήταν προδότες, αλλά μόνοι σε ένα σκληρό τοπίο πρωτόγνωρο για όλους. Διαπραγματεύτηκαν όμως, δεν παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας. Τα λάθη τους ή οι αδυναμίες τους ήταν στην πολιτική δράση και όχι στην υποτελή απραξία.

Η αριστερή στιγμή του πρωθυπουργού - της Ρηνιώ Παπατσαρούχα-Μίσσιου






Είχα παιδιόθεν μια περίεργη συμπεριφορά, να επιλέγω πάντα τα δύσκολα – κάτι σαν στοίχημα. Αυτό σημαίνει πως στις πλειοψηφίες δεν είχε ποτέ θέση για μένα. Και όσο για την Αριστερά μου, την περιέγραψα εν συντομία. Γι’ αυτό, λοιπόν, για μένα, η αριστεροσύνη του πρωθυπουργού μας δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία που κέρδισε τις εκλογές, ούτε με τις υποσχέσεις που χάριζαν τόσο απλόχερα στον καθένα ό,τι του έλειπε. Για μένα η αριστερή στιγμή του κυρίου Τσίπρα είναι εκείνη η τραγική 17ωρη συνεδρίαση με τους... «θεσμούς» και ο έρπης στα χείλη του. Οταν οι Ευρωπαίοι εταίροι τον σφυροκοπούσαν και τον κάρφωναν με όλα τα επιχειρήματα που τους παρείχαν επί πέντε χρόνια οι ατελέσφοροι διαπραγματευτές μας. Κι έπρεπε αυτός ο νέος, ο 40χρονος πρωθυπουργός της Ελλάδας, προσγειωνόμενος σκληρά στο πεδίο της «πολιτικής ως τέχνης του εφικτού» ν’ αποφασίσει, ωριμάζοντας έτσι απότομα, το μέλλον της χώρας μας. Και αποφάσισε, βάζοντας την Ελλάδα και το ευρωπαϊκό της μέλλον πάνω απ’ όλα. Γιατί προφανώς κατάλαβε ότι τα ρήγματα δεν «γεμίζουν πάντα με άνθη» και πως ναι, η Ευρώπη πρέπει ν’ αλλάξει, αλλά και η Ελλάδα να είναι παρούσα, δίπλα στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς του Νότου, σ’ αυτόν τον αγώνα. Και ναι, αυτό για μένα είναι αριστερή απόφαση, προς το παρόν. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στο μέλλον. Και κάτι ακόμα που θέλω να ακούσουν οι πεντακοσιομέδιμνοι «αριστεροί». «Αριστερά» είναι η Κ.Σ. Γυναίκα του Δημοτικού, γύρω στα 80, με σύνταξη περίπου 400 ευρώ και ενοίκιο, που όταν τη ρώτησε ο ανεψιός της, με το κλείσιμο των τραπεζών, αν πήγε να πάρει το 60άρι της, εκείνη απάντησε: «Οχι, παιδί μου, έχω εκατό ευρώ. Ας πάει να πάρει κανένας άλλος, που έχει μεγαλύτερη ανάγκη».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός πρέπει να πετύχει και θα τον διευκολύνουν

Αυτοί οι έρωτες όμως είναι βραχύβιοι και ιδιοτελείς από την πλευρά αυτού που ανακάλυψε προσόντα εκεί που μέχρι πριν από λίγο εντόπιζε μόνο κουσούρια | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


  • Κατά την άποψη των όψιμων θαυμαστών του Τσίπρα, ο Ελληνας πρωθυπουργός πρέπει να πετύχει στην προσπάθειά του προκειμένου να μην κλιμακωθούν η συζήτηση και οι αντιδράσεις για την πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη, να μην επεκταθεί και εδραιωθεί το κλίμα ευρωσκεπτικισμού και γι' αυτό πιθανότατα θα τον διευκολύνουν στην προσπάθειά του να λειάνει τις πιο επαχθείς πλευρές του τρίτου Μνημονίου, κάνοντας σκόντο στις απαιτήσεις τους και δίνοντάς του ορισμένα αντίδωρα (χρέος), ελπίζοντας ότι θα εκτονωθεί κάπως η βαριά ατμόσφαιρα.
  • Αλλωστε ξέρουν πολύ καλά ότι αν αποτύχει το πρόγραμμα δεν θα είναι εύκολο να χρεώσουν το κόστος μόνο στην ελληνική κυβέρνηση. 

ISKRA στα μπατζάκια μας;



Προσπαθώ να κατανοήσω την λογική τους αλλά αδυνατώ.

Αν διαφωνούσαν θα μπορούσαν είτε να ρίξουν την κυβέρνηση είτε να παραιτηθούν.
Αν πάλι θέλουν να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλοντας την άποψη τους(ποια είναι αλήθεια?) πάλι ρίχνουν την κυβέρνηση αφού τουλάχιστον οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν.
Το μόνο που μπορούν να εκβιάσουν είναι να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αυτοί να κερδίζουν ψηφοφόρους και βουλευτές κάνοντας αντιπολίτευση.Αν αυτό έχει στο μυαλό του ο Λαφαζάνης η κάποιοι στο περιβάλλον του θα το δούμε σύντομα

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

«Με παρουσιάζουν σαν κακοποιό και προδότη για να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες της κυβέρνησης»



Για να μην τρελαθούμε...

Ο Βαρουφάκης ποτέ δεν ήταν λάτρης της ρήξης πόσο μάλλον λάτρης της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα...ποτέ δεν έγραψε κάτι ανάλογο.
Κάτι που εσκεμμένα ξεχνάμε είναι ότι πριν ακόμη γίνει υπουργός ήταν έκδηλη η πολεμική που δεχόταν από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο ως υποστηρικτής του ευρωμονόδρομου ενώ κατακρίθηκε για την ΜΗ πολεμική του στα μνημόνια.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να επεξεργαζόταν σχέδιο(και μάλιστα μερικοί λένε υπό τις διαταγές του Τσίπρα) εξόδου από το ευρώ?

Ακόμη και αν κατά τις διαπραγματεύσεις διαπίστωσε ότι έπρεπε να υπάρξει σχέδιο απεγκλωβισμού δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος να το επεξεργαστεί και αυτή η εργασία θα δινόταν σε άλλο επιτελείο.