Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Τα ισχυρά σχέδια δεν προήλθαν ποτέ από μια διασπασμένη (και ξεδοντιασμένη) Αριστερά




Δεν ξέρω αν έχει μείνει χρόνος ακόμη για συζήτηση όταν αυτή έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές.Οι δυο πλευρές δεν έπαψαν τώρα να συνομιλούν αλλά μήνες πριν.Το μόνο που έμεινε είναι να διαλέξουν πλευρά όσοι δεν έχουν ακόμη αποδεχθεί την διάσπαση η να αναζητήσουν την εναλλακτική....

Καμμένος: Θα ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και θα προχωρήσουμε προς την πρόοδο


Τέλος, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε ότι δίνει δύναμη στον ελληνικό λαό για εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Όμως Ζωή, χάσαμε...



Αυτό που είδαμε χθες, φτάνοντας μέχρι και τον Μητρόπουλο να αλλάξει την ψήφο του,δεν ήταν απλή κακοφωνία αλλά η σχιζοφρένεια του Έλληνα ψηφοφόρου...αυτού που θέλει ρήξη αλλά και ευρώ η που κοινοποιεί defencenet και άρθρα κατά των μεταναστών αλλά θεωρεί τον εαυτό του γνήσιο αριστερό

Πάνος Σκουρλέτης: Ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος




  • Στις σημερινές συνθήκες και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση ή θα υπερβούμε τις στρατηγικού χαρακτήρα διάφορες μας διαμορφώνοντας ένα νέο σχέδιο που θα αντιστοιχεί σε μια σύγχρονη, κοινωνικά γειωμένη αριστερή δύναμη, ή θα υποστούμε τις επιπτώσεις μιας νέας διάσπασης. Όταν οι πολιτικές διαφωνίες μετατρέπονται σε μια συνολική αμφισβήτηση και απόρριψη των προθέσεων του άλλου ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος.

Η Αριστερά είναι γυμνή - και είναι ωραία...




Την διάσπαση δεν την έφερε το μνημόνιο αλλά η διακυβέρνηση.Η πλατφόρμα γιαυτό δεν λέει την εναλλακτική της για διακυβέρνηση.Γιατί πολύ απλά δεν θέλει την διακυβέρνηση
Μην έχετε αμφιβολίες...και μνημόνιο να μην έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ η διάσπαση θα γινόταν

Αυτή είναι η αλήθεια που δεν σας λένε για το μνημόνιο! Το 2015 δεν είναι το 2010




Παρόμοιες καταστάσεις περάσαν πολλοί από  εμάς.Θυμάμαι τον εαυτό μου να μιλάει με τον Καζάκη η να διαβάζει άρθρα που δύσκολα διέκρινα τότε αν προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο η από τον δημοκρατικό.
Άλλοι ενηλικιωθήκαμε πολιτικά αυτά τα 5 χρόνια και άλλοι χάσαμε κάθε ιδέα για τις παλιές μας πολιτικές πεποιθήσεις.
Είδαμε αναρχικούς πρώτη φορά να μιλάνε για αναγκαιότητα ψήφου αλλά και ανθρώπους που πάντα ασκούσαν το δημοκρατικό τους καθήκον αυτά τα χρόνια να απέχουν.
Ας μην επιτρέψουμε να επικρατήσει πάλι η παράνοια της ισοπέδωσης του "όλοι ίδιοι είναι" και ας τολμήσουμε την συμμετοχή μας στο πολιτικό γίγνεσθαι εκμεταλλευόμενοι την πολιτική μας ενηλικίωση αυτών των 5 τελευταίων χρόνων

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

1ον Συμφωνία και 2ον Κουπί Τέλος - οι "πολύ αριστεροί" του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πρώτοι το λάθος...


Στο εξής όσοι και όσες έκριναν με ευκολία τον πολύμηνο διαπραγματευτικό αγώνα της κυβέρνησης θα κριθούν με την σειρά τους από τον λαό.

Δεν ξέρω απόψε,πολλούς πιο αριστερούς από σένα σύντροφε Αλέξη.





Δεν ξέρω σύντροφε Αλέξη πόσο θα αντέξεις απόψε.
Υπάρχουν σύντροφοι και μη,που είμαστε νοερά μαζί σου,μέχρι τέλους αυτής της προσπάθειας.
Συνέχισε αξίζει τουλάχιστον για εμάς που πιστεύουμε ακόμα,όχι στο προσωποποιημένο σου καθήκον,αλλά στο καθήκον ενός Αριστερού πρωθυπουργού.

Δεν ξέρω απόψε,πολλούς πιο αριστερούς από σένα ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΞΗ.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ε λοιπόν φάγαμε μια ντουζίνα γκολ αλλά αποβλήθηκε ο Σόιμπλε



...και που λέτε κερδίσαμε το πρωτάθλημα με 8 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο και πήγαμε με αέρα παγκόσμιων πρωταθλητών να ξεσκίσουμε την Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου.
...και νάσου τα "θα τους φάμε λάχανο","θα τους κάνουμε με τα κρεμμυδάκια" και νάσου αλαλαγμοί και ταρατατζούμ.

Βερολίνο: Ναι σε ελάφρυνση χρέους, όχι σε κούρεμα



  • Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει κοινή θέση για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, η οποία θα πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, υποβαθμίζοντας τις πληροφορίες για διάσταση απόψεων στους κόλπους της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

«Σφάχτηκαν» στην «ποδιά» του ΕΣΡ



  • Η πρόεδρος της Βουλής αφήνει να εννοηθεί πως πρέπει να καλυφθούν μόνο οι τρεις θέσεις, άρα να παραμείνει στο Συμβούλιο η Λίνα Αλεξίου έως το 2019. Η κυβέρνηση λέει πως πρέπει να αντικατασταθούν όλοι, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με το σχέδιο νόμου για τις άδειες. Ακόμη κι αν ανανεωθεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η θητεία της Λ. Αλεξίου, θα υπάρχει ασυμβίβαστο λόγω της συγγένειας πρώτου βαθμού ανάμεσα στον ελεγκτή, που είναι η πρόεδρος της Βουλής, και στον ελεγχόμενο, που είναι το ΕΣΡ.

Η ασφάλεια της επαναστατικής αντιπολίτευσης!



  • Η μόνη εξήγηση που έχω βρει γι' αυτό που κάνουν είναι ότι, επειδή με αυτά που λένε δεν πρόκειται να συγκινήσουν τον ελληνικό λαό ώστε να τους εμπιστευτεί τις τύχες του, επιλέγουν τη διαφοροποίηση σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη για αριστερές κυβερνήσεις διεθνή σκηνή, ώστε να υπάρχουν. Να συνεχίσουν με επαναστατικό βερμπαλισμό να ενθουσιάζουν τα όποια ακροατήρια καταφέρουν να βρουν.
  • ΤΕΛΟΣ, είναι βάναυσα άδικο στελέχη που δεν κούνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι στις διαπραγματεύσεις να κουνούν το δάχτυλο σε στελέχη που εξάντλησαν τα όρια των φυσικών τους δυνάμεων για να ανταποκριθούν.

Γιατί είναι κέρδος η υπαγωγή στο Ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι στο Αγγλικό;



Σε κάποιο σημείο(11ο λεπτό) ο Κατρούγκαλος λέει ότι οι σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη έχουν τρομάξει από την πλήρη ταύτισή τους με τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και φοβούνται ότι θα έχουν την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Αλέξη, σε ευχαριστώ που δεν με πρόδωσες





Κέρδισες τον χρόνο που ήθελες, πάρε το καράβι και κυβέρνησέ το, δείξε τις πραγματικές σου ικανότητες χτυπώντας σήμερα κιόλας τη διαπλοκή και το κατεστημένο, βάλε φυλακή τους κλέφτες και δέσμευσε την περιουσία τους εντός και εκτός Ευρώπης, με άλλα λόγια τάραξέ τους στη νομιμότητα, και φτιάξε μια παραγωγική Ελλάδα.
Εμείς θα είμαστε εδώ δίπλα σου, όσο δύσκολες και αν είναι οι μάχες που θα δώσεις, δίνοντάς σου δύναμη να συνεχίζεις.

..και βρήκε μια φώτο με μεξικάνους εμπόρους ναρκωτικών.«Καλή φαίνεται», σκέφτηκε.




Πριν λίγες ώρες κάνοντας μια ανάρτηση στο facebook για το πρόβλημα σχετικά με τους μετανάστες τσουπ εμφανίστηκαν στα σχόλια οι αφελείς που αναφέρει το κείμενο του Νίκου και μεταξύ άλλων μου μόστραραν και την επίμαχη φώτο που βέβαια είχα ξαναδεί και δεν είχα αμφιβολία ότι ήταν πλαστή.

Γιατί άραγε ποστάρουν με τόση ευκολία κάτι που με την πρώτη ματιά δεν μοιάζει αληθινό?
Όχι δεν είναι αφέλεια,το ξέρουν αλλά δεν τους νοιάζει.
Αν τους ένοιαζε θα ντρέπονταν που την πάτησαν και θα το έψαχναν την επόμενη φορά..όμως θα υπάρξουν πολλές επόμενες φορές για αυτούς.

Τα αμετακίνητα της Αριστεράς

* Εικονογράφηση: Πέτρος Ζερβός / Εφημερίδα των Συντακτών - και έμπνευση του τίτλου του άρθρου

Το "Εμείς εμείς οι μόνοι συνεπείς" θα ακουστεί για τελευταία φορά σε μεγάλο ακροατήριο, πριν οι δογματικοί του ΣΥΡΙΖΑ πάνε να συναντήσουν οριστικά το διαρκές αντάρτικο των αμετακίνητων του υπαρκτού και πριν το τραίνο της ανασυγκρότησης στρίψει προς την υλοποίηση της κανονικότητας στο πολύπαθο ελληνικό ομοίωμα κράτους σφυρίζοντας για τελευταία φορά σε όσους και όσες αποφασίσουν αν μείνουν πίσω: στην ασφάλεια της καταγγελίας, της αντιπολίτευσης, των υποσχέσεων και της συντήρησης επαγγελματικών κομμάτων φραξιών για τον πολιτικό τους εγωισμό.

Αλ. Τσίπρας: Παρά τις μεγάλες δυσκολίες θα φτάσουμε στη συμφωνία (Video)



Στόχος, τόνισε ο κ. Τσίπρας είναι να συντάξουμε ένα νέο κώδικα αξιών που ζητάει η ελληνική κοινωνία.




Ψηφίστε ποιον θα θέλατε για πρόεδρο(γραμματέα) του κόμματος του "ΟΧΙ"



  • Πάνω δεξιά στην σελίδα του blog υπάρχει το δημοψήφισμα στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε έναν ακόμη και στην τύχη χωρίς να τον ξέρετε...είπαμε τα πρόσωπα δεν μετράνε στην αριστερά του ΟΧΙ..


Ν. Ξυδάκης:Κυβέρνηση επαναστατική για την κοινωνία και ένα κράτος φιλικό στον πολίτη



  • «Πρέπει να γίνει αυτές τις μέρες(η συμφωνία) γιατί είδαμε ότι υπήρξε μεγάλη δυσφορία και πίεση εκ μέρους της Γερμανίας να μην ολοκληρωθεί τώρα η συμφωνία και να πάμε σε ένα δάνειο-γέφυρα και να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις σε άλλα επίπεδα και νομίζω ότι πολιτικά είναι και μια νίκη και της Κομισιόν και δυνάμεων μέσα στην Ευρώπη οι οποίες αντιστρατεύονται τη γερμανική κυριαρχία-ηγεμονία»
  • «τα κόμματα αντιδρούν διότι αισθάνονται ότι σύρονται σε μια πολιτική κατάσταση, σε ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο δεν μπορούν να το ελέγξουν και από το οποίο να βγουν κερδισμένα»
  • « Νομίζω ότι έχει καταστεί κυρίαρχος ρυθμιστής ο Αλέξης Τσίπρας του πολιτικού παιχνιδιού και αυτό προκαλεί δυσφορία και αντιδράσεις».
  •  «ο πρωθυπουργός έκανε μια πραγματιστική στροφή, έβαλε το εθνικό καλό πάνω από το καλό του κόμματός του και είναι στα πρόθυρα μιας ρήξης, μιας διάσπασης το κόμμα του»

Στο iskra ακούνε Παντελίδη για να υποδεχθούν την Ραχήλ




Μιλώντας στον «Βήμα Fm» η Ραχήλ είπε χαρακτηριστικά : «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στοιχιζόμουν δίπλα στον Λαφαζανη».

Το μεγάλο φαγοπότι γύρω από τα σκουπίδια στην Κρήτη...- Είναι πολλά τα λεφτά (και σκοτεινές πολλές διαδικασίες), Άρη...



  • Στην Ανατολική Κρήτη, μόνο την πενταετία 2006-2010 σπαταλήθηκαν πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ, για μελέτες, αποκαταστήσεις ΧΥΤΑ ή ΧΑΔΑ, δημιουργία μονάδων σύγχρονης (ή "σύγχρονης" τεχνολογίας).
  • Επιπλέον, μόνο στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων, τη χωματερή του Ηρακλείου, δόθηκαν καμιά 30αριά εκατομμύρια από το 2007.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Υπερβολές και ανακρίβειες



Φοροκαταιγίδα οι νεοδουλοι,φοροκαταιγίδα οι πακόκοι,φοροκαταιγίδα το κκε,φοροκαταιγίδα οι ΟΧΙ.φοροκακαιγίδα οι χρυσοί αυγοί....τελικά δικαιώνονται όλα τα ψεκασμένα σάιτς

Μαξίμου: «Η συμφωνία αφήνει χώρο στην ανάπτυξη»



  • Η συμφωνία διέπεται από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο και όχι από το Αγγλικό
  • Κανένας απολύτως κίνδυνος για «κούρεμα» καταθέσεων
  • Η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να πωλούνται τα «κόκκινα δάνεια» σε εταιρίες
  • Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει δημόσιο αγαθό, ενώ δεν υπήρξε καμία αναφορά σε «μικρή ΔΕΗ».
  • Διασφαλίζει ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει εξαίρεση από τα ισχύοντα στη δυτική Ευρώπη.
  • Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
  • Η δημόσια περιουσία δεν πάει προς πώληση, όπως στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αξιοποιείται.

Παραγωγική ανασυγκρότηση συν Τουρισμό συν Παιδεία και άλμα πιο γρήγορα από την φθορά


Ούτε στο μυαλό μου να ήταν ο κύριος Μυλόπουλος.Αλλά είναι τόσο απλά τα πράγματα αρκεί να διαθέτεις όρεξη και να μην είσαι όμηρος του σάπιου κατεστημένου.
Διαβάστε: Αντί για όρεξη και δουλειά υπάρχει μόνο μίρλα

  • Πρώτη προτεραιότητα αυτού του προγράμματος είναι η επιστροφή της οικονομίας στην αξιοποίηση όλων εκείνων των αγαθών που κάνουν τη χώρα μας ξεχωριστή και μοναδική στον πλανήτη.
  • Στο ίδιο πνεύμα ανάδειξης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, η αναζήτηση «πράσινων» μορφών τουρισμού, έξω και μακρυά από τα παγκοσμιοποιημένα πρότυπα του τουρισμού του... μπέικον και του γκολφ, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του πλούτου του ελληνικού πολιτισμού και της ποικιλίας των μεσογειακών παραδόσεων
  • Και βέβαια για να συμβούν όλα αυτά, χρειάζεται η υποστήριξη ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κινηθεί επιτέλους η μεγάλη υπόθεση της αναβάθμισης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, στην ίδια κατεύθυνση της ανάδειξης των δικών μας, συγκριτικών πλεονεκτημάτων. 

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Φτάνει πια με το αυτομαστίγωμα!



Όχι άλλο μοιρολόγια,όχι άλλο λόγια.
Ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει στα δύσκολα...στα εύκολα επέλεγε άλλους.
Υπάρχουν άνθρωποι γεμάτο όρεξη να προσφέρουν για την χώρα,μην τους αφήσετε να μαραζώσουν.
Αφήστε πίσω αυτούς που κοιτάνε πρώτα τα μαγαζάκια τους και βρείτε αυτούς που κοιτάνε πρώτα την Ελλάδα

Τους ξέρω γιατί τους έζησα…





Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πολιτικά πρόσωπα με εγνωσμένο κύρος, προσωπική πορεία και αξιοπρέπεια θα επιτρέψουν, με τη στάση τους, να ξεπεταχθούν και πάλι όλα αυτά τα βαμπίρ του κυνισμού, της καλοπέρασης και του ατομικισμού. Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εκτιμώ, δεν έχουν το ελαφρυντικό της άγνοιας. Βρίσκονται στο κουρμπέτι χρόνια και γνωρίζουν πολύ καλά, ποια φαντάσματα θα πάρουν σάρκα και οστά σε περίπτωση που το σενάριο της παρένθεσης υλοποιηθεί. Από αυτά τα φαντάσματα, εξάλλου, έχουν υποστεί άπειρες επιθέσεις.

Άμεσα νομοσχέδιο για την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών





Επιτέλους κάτι που έπρεπε να γίνει από τον πρώτο μήνα

Η στιγμή που ο μπάτσος στην Κω χαστουκίζει τον μετανάστη (βίντεο)



Πάντως δεν μπορείτε να πείτε,ο Πανούσης έχει επιμορφώσει κατάλληλα τα ουγκάνα του.Το χαστούκι είναι προπηλακισμός μόνο των αριστοκρατών.Το επόμενο στάδιο είναι να τους μάθει να πετάνε το γάντι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο εικονιζόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Γιατί βλέπουμε σχεδόν πάντα έξω από αυθαίρετα αυτά τα μικρά εκκλησάκια;- + ΤΑ ΔΑCΗ ΚΑΨΑΛΙCON +


  • Αφού κάψεις και περιφράξεις το «οικόπεδό σου», πας στον τοπικό μητροπολίτη της περιοχής και ζητάς άδεια απ το τμήμα ναοδομίας για την ανέγερση «ναϊσκου»
  • Αμέσως ρευματοδοτείται και υδροδοτείται υποχρεωτικά ο προκάτ κιτσ ναϊσκος, ακόμη και αν είναι σε καμένο δάσος, αιγιαλό, αρχαιολογικό χώρο κλπ.

Η ήττα της Πολωνίας το 1939 ήταν η αρχή του τέλους του Ναζισμού



  • Τα Μεσάνυκτα της Κυριακής δεν ήταν η Ελλάδα που υπέκυψε στο Τραπέζι των διαπραγματεύσεων ηταν ο ίδιος ο Δυτικός Πολιτισμός που υπεστη την μεγαλυτερη ηττα, μεγαλύτερη ισως κι απο την άνοδο του Ναζισμου στην Γερμανία, πριν τον Β’Παγκόσμιο Πολεμο.
  • Βιώνουμε δηλαδή, την παλινόρθωση της προ της Γαλλικής Επανάσταση εξουσίας ¨ελέω θεου¨ μόνο που αυτή την φορά δεν είναι ο Βασιλιάς ο εκπροσωπος του Θεου επι της γης, αλλά οι “αυθεντίες” των Αγορών.
  • Ο αγώνας δεν τελείωσε με την συμφωνία, αλλά η συμφωνία είναι η έναρξη του ίδιου του πολέμου των δημοκρατικών δυναμεων της Ευρώπης απέναντι στις απολυταρχικές δυνάμεις των οικονομικών ελιτ, όπως κι η ήττα της Πολωνίας το 1939 ήταν η αρχή του τέλους του Ναζισμού

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ: Με το κουρδιστό πορτοκάλι στο χέρι


  • Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλό, αλλά εμπεριείχε ένα σημείο ρήξης: έξοδο από το μνημόνιο, παραμονή στην Ευρωζώνη και παράλληλα εισαγωγή μέτρων που αμβλύνουν τις κοινωνικές αδικίες και ευνοούν την ανάταξη της οικονομίας (μέσω εκτεταμένης αναδιανομής).
  • Όλα αυτά μέχρι πριν λίγες βδομάδες, όταν στο πέρας μιας βασανιστικής διαπραγμάτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας διαπιστώνει ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων σε ευρωπαικό επίπεδο δεν επιτρέπει ούτε καν αυτή (τη σχετικά ήπια) αλλαγή που είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του. 
  • Το ζήτημα είναι τι κάνει τώρα η νοήμων Αριστερά. Και για μεν τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ μικρό το πρόβλημα: θα αποχωρήσουν πιθανότατα από το κόμμα και θα συνεχίσουν την αντι-μνημονιακή τους προσπάθεια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
  • Το ζήτημα είναι τι κάνει τώρα η νοήμων Αριστερά.
  • Αυτή τη φορά δεν αρκούν οι εικασίες. Εκκρεμούν δύσκολες αποφάσεις. 

Επικίνδυνες ερωτήσεις - του Θανάση Καρτερού




Η διάσπαση είχε δρομολογηθεί από τον Φεβρουάριο όταν ακούγαμε από τις συνιστώσες ότι οποιαδήποτε συμφωνία και να ερχόταν θα ήταν καταστροφή.Από τότε ήδη υπήρχαν άρθρα στο iskra τα οποία επιχειρηματολογούσαν πάνω στην καταστρατήγηση του καταστατικού του Σύριζα από τον Τσίπρα.

Ολοταχώς προς το αναπόφευκτο «διαζύγιο»




Η πλατφόρμα δεν θέλει εκλογές αφού δεν έχει κυβερνητικά σχέδια.Το μόνο που θέλουν είναι να αντιπολιτεύονται κρατώντας τις θεσούλες τους.Από την άλλη αν γίνουν εκλογές θέλουν να τις φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι ολοφάνερο σε όλους ότι εκλογές θα γίνουν γιατί δεν παραδίδει τις έδρες της η πλατφόρμα ενώ δεν στηρίζει την κυβέρνηση.

Αν δεν θέλετε εκλογές κυρίες και κύριοι παραδώστε τις έδρες και αφήστε τον παραλογισμό και τις σοφιστείες.

...30 έδρες πάντως με τις εκλογές δεν πρόκειται να έχετε όπως τώρα

Το κόμμα της Δραχμής



Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ενεργοποιήσει διαύλους επικοινωνίας με τα λοιπά σχήματα που βρίσκονται αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τμήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, τον Βασίλη Λεβέντη, τον Απόστολο Γκλέτσο, τη Λιάνα Κανέλη και τον Μάρκο Σεφερλή.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Η ΟΜΑΔΑ της οποίας ηγείται ο Π. Λαφαζάνης προτιμάει την ασφάλεια του ενυδρείου



  • Η ΟΜΑΔΑ της οποίας ηγείται ο Π. Λαφαζάνης, όπου έκανε κάθε μέρα με τα κρεμμυδάκια τον καπιταλισμό (για πολλά χρόνια), δεν μπορεί να ζήσει στις δύσκολες συνθήκες της ανοιχτής θάλασσας, προτιμώντας την ασφάλεια του ενυδρείου, όπου όλα τα ψαράκια γνωρίζονται μεταξύ τους και κανένα δεν απειλεί το άλλο. Η αδρεναλίνη που παράγεται από πύρινους λόγους και καυτά άρθρα είναι πολύτιμη τροφή για όσους έχουν συνηθίσει αυτή την πολιτική ζωή και δεν έχουν ικανότητες να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες διοίκησης κράτους

Τζέρεμι Κόρμπιν: "Με τον Αλέξη θα πολεμήσουμε μέσα στην Ευρώπη την πολιτική της λιτότητας"




  •  «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να την εγκαταλείψουμε. Η θέση μας είναι να επηρεάσουμε τις διαπραγματεύσεις για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην κατεύθυνση να ωφεληθούν οι απλοί πολίτες σε όλη την έκταση της Ευρώπης. Θα μείνουμε μέσα στην Ευρώπη για να αγωνισθούμε για μια καλύτερη Ευρώπη».

Οι Σκουριές είναι το μέλλον;




Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι.
Αλλά εργαζόμενοι ως προς τι?
Με ποιο τίμημα εργαζόμενοι,
με ποια αξιοπρέπεια εργαζόμενοι,
και εργαζόμενοι εις βάρος ποιων?

Υπουργέ της Δικαιοσύνης απελευθερώστε τη Δικαιοσύνη από τη σπείρα




  • Έχουν περάσει ήδη επτά μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αγγίζει επικίνδυνα πλέον το όριο της συνυπευθυνότητας για όσα συμβαίνουν.
  • Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, έχετε το θεσμικό δικαίωμα να παρέμβετε όχι για να αποκαταστήσετε τη Δικαιοσύνη αλλά να την απελευθερώσετε από τα χέρια μιας σπείρας. Διαφορετικά θα έχετε μόνο ευθύνη.

Φιάσκο Σαμαρά η Αμφίπολη




Το μνημείο χρονολογείται στα ύστερα ελληνιστικά χρόνια και δεν έχει καμία σχέση με τον βασιλικό οίκο των Μακεδόνων