Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Η συγκυβέρνηση που δεν ήρθε

                                      PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ


Το δίδυμο Λαφαζάνη- Ζωής μου θυμίζει το δίδυμο Σαμαρά-Ντόρας
...την βλέπω την μέρα των εκλογών να παίρνει τηλ τον Λαφ και να ζητάει την παραίτησή του.

Η Κωνσταντοπούλου συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή


Ούτε ο Σαμαράς δεν έκανε έτσι όταν έχασε την Πρωθυπουργία.



Παρακολουθώντας κάποιος άσχετος τα πολιτικά στην Ελλάδα νομίζει ότι ο Τσίπρας έριξε την συγκυβερνηση πλατφόρμας-Ζωής
Posted by Giannis Athanasios Papas on Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Από το Κουτί της Πανδώρας


Με ένα σκληρό σχόλιο απαντούν οι κυβερνητικοί κύκλοι στις δηλώσεις που παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά το τέλος της συνάντησής της με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Νωρίτερα, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν πως ο θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πως οι δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου αποτελούν μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, άποψη που δεν τόλμησε να αναφέρει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση.

Πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποιούν συνομιλητές του ΑλέξηΤσίπρα που έκαναν λόγο για παραλήρημα αλαζονείας και κρίση εξουσιομανίας από την πλευρά της προέδρου της Βουλής, η οποία, όπως λένε, συμπεριφέρεται ως δικτάτορας.

Επίσης, κύκλοι και από την Προεδρία της Δημοκρατίας, σημείωναν για την κ. Κωνσταντοπούλου: «Ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ , Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα και όχι λέσχη και δεν νοείται δίχως πρόταση και η κυβέρνηση δεν ήταν εκλεγμένη για δραχμή και έξοδο στην αριστερίστικη και ιδεαλιστική ονείρωξη. Μην ξεχνάμε ότι κόμμα σημαίνει πρόταση και αυτή χρειάζεται στην ερώτηση ‘τι να κάνουμε’.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι όμηρο κόμμα στις φράξιες των δημαγωγών που θέλουν να καπηλεύονται την λαϊκή εγρήγορση και γιαυτό θα πρέπει να ανασυνταχτούμε κάνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα μαχητικό,δημοκρατικά μαζικό, λαϊκό και όχι κόμμα περιθωριακό

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ένας Τσίπρας ίσως να μην αξίζει σε αυτή τη χώρα.


Ο Τσίπρας βγήκε από σπόντα, κακά τα ψέματα, κόντρα στην πολιτική παράδοση ενός λαού που γεννάει είτε Σαμαράδες και Μεϊμαράκηδες είτε Βενιζέλους και Θεοδωράκηδες. 

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Τα σημεία και τα τέρατα…



Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς συνετρίβη όχι μόνο από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου αλλά και από το «συντροφικό» καννιβαλισμό …

...όσοι ψάχνετε για καραγκιόζη



Είναι μια καλή επιλογή για το επίπεδο μερικών ψηφοφόρων...

Ο Τσίπρας δεν είναι μεσσίας, αλλά οι άλλοι δεν είναι καν ηγέτες...




  • Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι μεσσίας. Κανένας δεν είναι. Εχει κάνει αρκετά λάθη κατά το επτάμηνο της διακυβέρνησής του, τα οποία έχει παραδεχθεί κι ο ίδιος και, μάλιστα, δίνοντας παραδείγματα κι όχι γενικώς κι αορίστως. Εχει πετύχει ωστόσο, μεταξύ άλλων, να ανοίξει τη συζήτηση σε όλη την Ευρώπη κατά της λιτότητας. Κι αν από αυτό δεν έχουν προκύψει άμεσα θετικά αποτελέσματα, θα τα δούμε μπροστά μας στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Ενδεχομένως να είμαι αφελής ή φαύλος γι' αυτό και να το γράφω, αλλά τουλάχιστον από το σημερινό πολιτικό σκηνικό δεν διακρίνω κάποιον καταλληλότερο για την θέση τού πρωθυπουργού.

Αdios companeros, εγώ προχωράω.




ΑΝΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ....

Διαβάζω σχόλιο σε ανάρτηση φίλου, όπου κρίνεται το περιβάλλον Τσίπρα ως αυριανιστικό, προδοτικό και ανάξιο: "μετά το τράκο που φάγαμε, αναστροφή και πίσω στην σπηλιά, να ξαναβρώ την λάμψη της ουτοπίας...."
Νομίζω πως τελικά επί της ουσίας συμφωνούμε, η διαφορά μας είναι ότι κάποιοι δεν θέλουμε να χωθούμε πίσω στη σπηλιά της αριστεράς. 

“Ο αποθανών δεδικαίωται;;; ” Του Γιώργου Μουργή





Λειτουργική απάντηση χρειάζεται στην βιωματική καθημερινότητα κι όχι καθοδηγητικό αγκιτάτορα.
Οποιος συνθηματικά κινητοποιεί το λαό να αναλάβει δράση για τη διεκδίκηση πολιτικών ή κοινωνικών αιτημάτων, αναλαμβάνει και την ευθυνή για το τι “μέλλει γενέσθαι” έκει στο τέλος του αγωνιστικού προσδιορισμού, όποιο κι αν είναι αυτό.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Μαγκιές χωρίς νόημα





Β. Μεϊμαράκης τώρα: Η επιτομή του παλαιοκομματισμού. Η ελληνική μαγκιά, η κουτοπονηριά, η αθυροστομία κι οι κουβέντες καφενείου επιστρέφουν μέσα από τους δέκτες μας.Το χτες εκδικείται...
Posted by Γιάννης Α. Μυλόπουλος on Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ΤΑΝΝΕΜΠΕΡΓΚ 1410 : Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ.

Η περήφανη Γερμανική Αυτοκρατορία (το Πρώτο Ραιχ) είχε πάψει να υπάρχει γεγονός που επικυρώθηκε λίγους μήνες αργότερα με την ταπεινωτική συνθήκη της Θόρν η οποία οδήγησε στο διαμελισμό της χώρας και την παραχώρηση όλου του χρυσού της στη Σλαβική Συμμαχία ενώ οι άγριοι Μογγόλοι αφέθηκαν ανενόχλητοι να λεηλατήσουν την Ανατολική Πρωσία για έναν ολόκληρο χρόνο μετατρέποντάς την σε κρανίου τόπο. Η Γερμανία μετά την καταστροφική αυτή ήττα,χρειάστηκε 460 χρόνια για να καταφέρει ξανά να ενωθεί σε ένα κράτος υπό τον Βίσμαρκ το 1870.

Άλλο Σύνταγμα, άλλο καταστατικό κόμματος. Εκλογές τώρα - του Κώστα Βαξεβάνη




Βλέπω τον Κώστα στην πυρά των πλατφορμιστών μαζί με την Ακριβοπούλου και όσους τολμάνε να λένε τα πράγματα όπως είναι

Μαδώντας τη μαργαρίτα - του Θανάση Καρτερού




  • Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως. Ζούμε μια περίοδο που τα προβλήματα του κόμματος γίνονται πρόβλημα της χώρας. Κι αυτό δεν μπορεί να εξελίσσεται χωρίς τεράστια ζημιά. Διότι ο πολίτης απαιτεί από την κυβέρνηση το απλό: να κυβερνήσει
  • Και είναι επίσης ο λαός που πρέπει να αποφασίσει ποιους εμπιστεύεται να τον κυβερνήσουν στις νέες συνθήκες.
  • Και το κόμμα; Το κόμμα λοιπόν θα κάνει τη δουλειά του. Η οποία, μεταξύ άλλων, απαιτεί να δίνει προτεραιότητα στη γνώμη του κυρίαρχου λαού...

Εν αναμονή ανακοινώσεων για προσφυγή στις κάλπες πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ(βίντεο)


Τα επόμενα 24ωρα, και μετά τη θετική απόφαση του ΕSΜ για την εκταμίευση της πρώτης δόσης, αλλά και την έγκριση της γερμανικής Βουλής στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα, αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Πάρε τα σκ@τ@ σου και την δημοσιογραφία σου έξω από την Ελλάδα



O Ντίξον είναι της σχολής δημοσιογραφίας του Μπάμπη του Πορδοσάλτε και του Πάσχου...δεν αποτελούνε ελληνική πρωτοτυπία τα σκουπίδια στην δημοσιογραφία

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Επιτέλους αλλαγές διευθυντών σε «νευραλγικές» θέσεις του υπ. Περιβάλλοντος



ξεχωρίζει η μετακίνηση του «διαχρονικού» διευθυντή της νευραλγικής υπηρεσίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που παρέμενε στη θέση του ανεξαρτήτως κυβερνήσεων από το 1999 και παρά την κριτική για τους χειρισμούς του. Ο Επαμεινώνδας Τολέρης «χειρίστηκε την αδειοδότηση όλων των μεγάλων έργων της τελευταίας δεκαπενταετίας, από ολυμπιακά έργα μέχρι τις παραχωρήσεις των οδικών αξόνων, και ως εκ τούτου έχαιρε ιδιαιτέρως της εκτίμησης του κατασκευαστικού κλάδου»

Η TTIP θα σκοτώσει ό,τι δημοκρατικό έχει απομείνει στην Ε.Ε.



  • Η πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην ψηφοφορία αυτή ήταν το ρήγμα που προκάλεσε στην ομάδα των Σοσιαλιστών η διαπραγμάτευση για την επικίνδυνη συμφωνία TTIP,
  • Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κομισιόν επιμένει να αγνοεί τα πάνω από 2 εκατομμύρια υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στην «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» κατά της TTIP.

Κοινωνικός έλεγχος στην ΕΡΤ μέσα από συμβούλια πολιτών




Απαγορεύεται όμως να γράψετε κάτι κατά του Καλφαγιάννη γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει...

Τσίπρας για Σκουριές: Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος



Θα συμφωνήσω όπως και οι περισσότεροι.
Μήπως όμως αυτό χρειαζόταν εδώ και μερικούς μήνες?
Μήπως δείχνοντας περισσότερη βούληση αυτό θα βοηθούσε και στην διαπραγμάτευση?

Βούληση θέλουμε να δούμε και για τους Πρώτους Θέμους,τους καναλάρχες,τους κοντοχωριανούς εισαγγελείς,τους διαφόρους μαφιόζους που κρύβονται πίσω από ποδοσφαιρικές ομάδες,το μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων,τους τραπεζίτες των θαλασσοδανείων κτλ

Δείτε ποιοι φόροι καταργούνται για πολίτες και επιχειρήσεις (λίστα) - ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ... 1948


Η ουσία είναι πως με τις αλλαγές γίνονται φθηνότερα τα εισιτήρια των κινηματογράφων και άλλων δημόσιων θεαμάτων, τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι συμβολαιογραφικές πράξεις, οι φιάλες υγραερίου, η εστίαση και οι τουριστικές υπηρεσίες σε νησιά κ.λπ.

Αν δεν αποδεχθούμε ότι χάσαμε αυτήν τη μάχη δεν θα κερδίσουμε ούτε την επόμενη...



  • Μακάρι οι αντιφρονούντες να συνειδητοποιήσουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί τής 13ης Ιουλίου δεν μεταλλάχθηκε σε μνημονιακό, δεν ζήτησε συγγνώμη για την αντιμνημονιακή του στάση ούτε φίλησε το χέρι τής καγκελαρίου εν είδει αιτήματος για συγχώρεση. Δεν δηλώνει ιδιοκτήτης τού τρίτου μνημονίου γιατί απλούστατα δεν είναι. 
  • Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει, αυτήν την ώρα τουλάχιστον, μια σοβαρή εναλλακτική είναι απαραίτητο να πάμε σε εκλογές εντός τού Σεπτεμβρίου κι ο Αλέξης Τσίπρας με μια συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα να δοκιμάσει να πετύχει αυτό που μοιάζει αδύνατο: να συνδυάσει την έξωθεν επιβαλλόμενη άγρια λιτότητα με την προγραμματική του δέσμευση για κοινωνική δικαιοσύνη. 

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής: Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την παύση των εργασιών στις Σκουριές


«Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία της Β.Α. Χαλκιδικής, τους πολίτες του κινήματος αλλά και τους εργαζόμενους, από κοινού, με σύμπνοια, ομόνοια και αλληλοκατανόηση να βάλουν από σήμερα κι όλας, τις βάσεις για μια άλλου τύπου ανάπτυξη στον τόπο τους. Με σεβασμό στο περιβάλλον, στο δικαίωμα όλων στην εργασία, στην κοινωνική συνοχή»

Το στρατηγικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι το δημόσιο χρέος αλλά η επείγουσα ανάγκη για την ανοικοδόμηση της παραγωγικής της βάσης.



Η εμμονή ότι το πρόβλημα της χώρας είναι η κρίση χρέους, θα διαιωνίζει την κρίση που οφείλεται στην πραγματικότητα στη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας.
Όλες οι πρωτοβουλίες της πρέπει να στραφούν στην πραγματική Οικονομία, στην παραγωγή, στις θέσεις εργασίας, στα εισοδήματα, στην παραγωγή πλούτου και στην καινοτομία. Ο εν λόγω οδικός χάρτης και δρόμος δεν είναι εύκολος για τακτικές του τύπου απεμπλοκής, ρήξης, διατυπώσεις του «εμείς ή αυτοί», συσπειρώσεις και αντί-συσπειρώσεις, πρακτικές που κατατείνουν στη μειοψηφία με νέα βερσιόν της κρίσης να αποτελεί το «φετίχ του νομίσματος» ή το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, που είναι ΟΧΙ όλων των προοδευτικών δυνάμεων και όχι μόνο ορισμένων.

Είναι η Οικονομία, όχι το νόμισμα, ηλίθιε! - του Στέφανου Τζουμάκα





Τα πήλινα πόδια του στρατηγήματος της δραχμής δεν καλλωπίζονται με παρομοιώσεις και σενάρια ,τα αδιέξοδα δεν συμβάλλουν για μια επιτυχή προοδευτική έξοδο της χώρας από τη κρίση

Η έξοδος από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. εφευρέθηκε κατόπιν εορτής - του Δημήτρη Ψαρρά

     Το «ηθικό» επιχείρημα, σε πανό της αντιμνημονιακής εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς»


  • Κακά τα ψέματα. Τέτοιο σχέδιο δεν υπήρξε ποτέ. Οσο περνούν οι μέρες αυτή η ανυπαρξία επιβεβαιώνεται πανηγυρικά.
  • Η έξοδος από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. εφευρέθηκε κατόπιν εορτής ως εναλλακτική λύση και πρόταση διεξόδου, δυστυχώς όμως εκ του ασφαλούς.Οταν δηλαδή είχε ήδη αποφασιστεί η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. 
  • Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τελικά η στάση των περισσότερων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη συμφωνία συνοδεύεται όχι από πολιτικά αλλά από ηθικά επιχειρήματα.
  • Αλλά βέβαια το ηθικό δίλημμα για την Αριστερά δεν γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου. Τέθηκε στις 25 Ιανουαρίου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες κάτω από τις συγκεκριμένες δυσμενείς συνθήκες.
  • Αλλά κανείς από όσους σήμερα επικαλούνται την «ηθική» τους, δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση υπ’ αυτούς τους όρους.

Καμία συνεργασία με τη Ρωσία δεν θα έβαζε τέλος στη λιτότητα και τα μνημόνια


Και φυσικά ούτε για την Κίνα είμαστε χρήσιμοι εκτός ΕΕ

Μαζεύει μήπως κανείς από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραφές και για... εμένα;



Εξαιρετικό κείμενο που πρέπει να διαβαστεί από τον Αλέξη και να δει με ποιους πρέπει να πορευτεί και ποιους να αφήσει πίσω

  • Αλλά και πάλι, αν το καλοσκεφτούμε, και αυτή η κατάληξη ήταν αναμενόμενη. Γιατί μεγάλο μέρος του στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια και όσο η κυβερνητική εξουσία ερχόταν πιο κοντά, είχε αποδυθεί σε μια προσπάθεια επικράτησης του μικρού μαγαζιού του καθενός
  • Εμένα λοιπόν που δεν ανήκω σε τάση, που έχω πολιτική επιλογή ζωής τον σοσιαλισμό, που έχω βαθιά συνείδηση ότι η ταξική (άρα και η πολιτική) πάλη δεν είναι μονόπρακτο και περιλαμβάνει νίκες και ήττες, ευθείες και στροφές, συμβιβασμούς και επελάσεις, ποιος θα με εκπροσωπήσει;
  • Περιμένω λοιπόν από βουλευτές και στελέχη του κόμματος να... μαζέψουν υπογραφές και για εμένα! Το «απλό μέλος» που δεν πρόκειται ποτέ να εκλεγεί πουθενά ούτε και να ακουστεί, επειδή αρνείται να μπει σε μηχανισμούς. Που θεωρεί προσβολή να ακούει από το στόμα άεργων και εσαεί σε θέση κομματικών υπαλλήλων «στελεχών» να διαφημίζουν τα χρόνια τους στο κίνημα! 

Το τουίτ στα Ελληνικά του Ιγκλέσιας.Σε κάποιους δεν αρέσει όμως...

Σε κάποιους δεν αρέσει, όμως είμαστε φίλοι και σύντροφοι που παλεύουμε για μια δημοκρατική Ευρώπη! SYRIZA PODEMOS VENCEREMOS

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Χρήσιμοι μεν, «επικίνδυνοι» δε...



Ο Βαρουφάκης δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να πορευτεί με την πλατφόρμα αντίθετα με την Ζωή.
Βέβαια η Ζωή μπορεί να είναι τόσο χρήσιμη όσο και επικίνδυνη αλλά δεν θα είναι η μόνη στο εγχείρημα νέου κόμματος από την πλατφόρμα.Όταν μείνουν μόνοι τους θα αρχίσει το αλληλοφάγωμα...άσε που θα κάνουν την εμφάνιση τους και οι γραφιάδες του ΙΣΚΡΑ να διεκδικήσουν το μερίδιό τους από την λεία.

Να τελειώνει η «αριστερή» κλάψα!



Ρε κυβερνήστε επιτέλους και αφήστε τις υπεκφυγές και τις ντροπαλοσύνες!!!
Εγώ πάντως όλη αυτή την κλάψα την αντιλαμβάνομαι ως ανικανότητα

Γεροβασίλη: Καμία απόφαση για κλείσιμο της Ολομέλειας και θερινά τμήματα




Ο Σκάει έχει γίνει σαν το Κουρδιστό Πορτοκάλι...τίποτα απ ότι μεταδίδει σαν πληροφορία δεν έχει επαληθευτεί.Το πρόβλημα είναι που άρχισαν κάποιοι να το πιστεύουν και να θεωρούν σαν είδηση τα θερινά τμήματα...είναι βλέπετε η επιθυμία τους να αποδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μια από τα ίδια.

Με ή χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης οι εκλογές είναι δεδομένες



Εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέχρι την Άνοιξη και παρά τις Κασσάνδρες που έσπερναν απογοήτευση και προέβλεπαν άνοδο της Χρυσής Αυγής τα αποτελέσματα θα τους (απογοητεύσουν)...

Ο Ιγκλέσιας των Podemos κατεβάζει την φώτο του Τσίπρα...θα ανεβάσει καινούργια με τον Λαφαζάνη




Δεν είναι μόνο οι Πρώτοι Θέμοι αλλά και πολλοί (πρωτο)αριστεροί που χαίρονται για την πτώση,των ποσοστών των Ποντέμος στις δημοσκοπήσεις λόγω Τσίπρα όπως αυθαίρετα βγάζουν συμπέρασμα.

Σε κρίση η Στρατηγική o Σόϊμπλε.Του Στέλιου Παππά*


Επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα ιδιότυπο καθεστώς «ειδικών οικονομικών ζωνών» με εκτεταμένη εσωτερική υποτίμηση, χωρίς δικαιώματα, με καταπάτηση της «Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων» η οποία αποτελεί πρωτογενές δίκαιο της Ε.Ε.
Το σχέδιο αυτό δεν αφορά μόνο σε περιοχές του Νότου της Ευρώπης, αλλά και σε περιοχές της πρώην «ανατολικής Ευρώπης» και σε χώρες του Βορρά.

Οι Γερμανοί συζητούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους



  •  "Τους επόμενους μήνες θα πρέπει να μιλήσουμε με το ΔΝΤ για το πώς μπορεί να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους»
  • «Ναι στην ελάφρυνση του χρέους για να μπορέσει το νέο πακέτο βοήθειας να πατήσει σε στέρεο έδαφος και να υπάρξουν επενδύσεις στο μέλλον» 
  • «Η εξυπηρέτηση του χρέους για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε πρωτογενή πλεονάσματα να μπορούν να επενδυθούν στην οικονομική ανάπτυξη»

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Παιχνίδια εντυπώσεων - του Νίκου Σβέρκου

                                   Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

  • Οσον αφορά τα αριθμητικά δεδομένα, «πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών».
  • Με άλλα λόγια, η εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, ενώ όσοι δηλώσουν «παρών», η στάση τους έχει τον χαρακτήρα της ουσιαστικής καταψήφισης της κυβέρνησης.

Με αφορμή τη Ζωή: Η επιταγή στον Τσίπρα είναι «δίγραμμη», δεν οπισθογραφείται…



  • Ότι το δημοψήφισμα – παρότι ο καθένας ψήφιζε με το δικό του προσωπικό δίλημμα σε ότι φανταζόταν ότι πραγματεύεται !– το σίγουρο είναι πως δεν έθεσε ως δίλημμα το «ευρώ ή δραχμή» αλλά μάλλον ήταν μια απάντηση σε μια υποθετική δημοσκόπηση «ποιον εμπιστεύεστε για τη διακυβέρνηση της χώρας» και με σαφή απάντηση το όνομα του Πρωθυπουργού. 
  • Ότι η απουσία ομάδων που «φοβίζουν» μεγάλο μέρος του ακροατηρίου που τώρα προσεγγίζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα δράσει θετικά για τον Τσίπρα. Η εσωστρέφεια του κόμματος στοίχισε όλα αυτά τα χρόνια και στοίχισε και την αυτοδυναμία στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. 

Γιατί αγνοήθηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Νεολαίας από την (δραστήρια) νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ?




Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ανελλιπώς σε κάθε επέμβαση των αναρχικών ενώ αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο όπως πχ για την συμφωνία διάολο TIIP....Μην το ψάχνετε...πρότυπό της είναι η Ζωή

Σε αποκλειστικότητα η υπερπολυτελής θαλαμηγός με την οποία ο Τσίπρας επισκέφτηκε την Μήλο



Η σκατοψυχία ορισμένων υπεραριστερών δείχνει ότι ο γκαιμπελισμός δεν έχει σύνορα...από τον Πρώτο Θέμο το περιμέναμε αλλά και αυτοί ίδιοι είναι τελικά

Π. Σκουρλέτης: Επιβεβλημένες οι εκλογές, εφικτή η αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ (Video)


  • Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης ότι «δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία ενοποίησής του» 
  • Απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ 
  • Ο γόνιμος, ανοικτός διάλογος επιβάλλεται στα πλαίσια ενός συνεδρίου, πρόσθεσε όμως ότι αν πάμε για εκλογές, άμεσα προφανώς δεν μπορεί να γίνει ένα τέτοιο συνέδριο. 
  • «Από την μία έχουμε μια συμφωνία που θα λειτουργεί υφεσιακά με όλα αυτά τα μέτρα και από την άλλη πρέπει να ανοίξουμε νέους αναπτυξιακούς δρόμους» 

Διαγραφή χρεών έως 20.000 ευρώ σε τράπεζες και εφορία



Διαγραφή χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο, ύψους μέχρι και 20.000 ευρώ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στην Βουλή μαζί με το νέο μνημόνιο.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Γκρεμίζοντας την μπανανία



Να γίνουμε μέρος της λύσης δημιουργώντας νέες σχέσεις με τον λαό και την γνώση, μετατρέποντας τα υποκείμενα αυτής της ύλης ανθρώπων σε συλλογικότητα που παράγει προτάσεις και δημιουργεί μαζί με την κυβέρνηση την οργανική επικουρικότητα, τον έλεγχο, με σκοπό να προχωρήσει το πρόγραμμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, δίχως την ‘παραδοσιακή’ διαφθορά και λαμογιά, υπηρετώντας την δημοκρατία την κοινωνική δικαιοσύνη και το περιβάλλον.

Αυτή η νέα κοινωνική πολιτική σχέση για να πετύχει τον σκοπό της χρειάζεται την νέα γενιά εργαζόμενων, επιστημόνων και γίνεται μόνο αλλάζοντας, μεταρρυθμίζοντας και το τεχνικό περιβάλλον του κράτους, μετασχηματίζοντας την πολιτική συγκυρία σε πολιτική επανάσταση αλλάζοντας και καταστρέφοντας το κράτος μπανανία που δημιούργησε η λούμπενιάρικη αστική τάξη στην Ελλάδα και καταλήγει στα σόγια των Μητσοτακιδων-Παπανδρέων και στον Μπόμπολα-Μελισανίδη κτλ.

Νέα καθήκοντα - του Τάσου Παππά





■ Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ακόμη κι αν οι εξελίξεις δεν είναι τόσο δυσάρεστες όσο προβλέπουν οι ειδικοί, η νέα κυβέρνηση, ιδιαίτερα αν είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι υποχρεωμένη να καταστρώσει και ένα σχέδιο αποδέσμευσης από την ευρωζώνη εφόσον κριθεί ότι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη παραμένουν εξαιρετικά αρνητικοί ή αν η ιδέα για ευρωζώνη δύο ταχυτήτων -με βασικούς και τσικό- γίνει πράξη.