Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Δυο αστυνομικοί μεταξύ των μελών εγκληματικής ομάδας που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.




Δύο αστυνομικοί βρίσκονται μεταξύ των μελών εγκληματικής ομάδας που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για αδικήματα σε βάρος αλλοδαπών.

Εκτός από τους δύο αστυνομικούς, συνελήφθησαν και τρεις ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμα πέντε άτομα.Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο αστυνομικοί, ηλικίας 30 και 27 ετών, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Δυο εκρήξεις στην Άγκυρα - Πάνω από 20 νεκροί διαδηλωτές (βίντεο)




Ο Ερντογάν θα κάνει το παν να τελειώσει και τα τελευταία ψήγματα δημοκρατίας στην Τουρκία.Θα αποσταθεροποιηθεί η περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες.




Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 10 Οκτώβρη στις 11:30 - Κάλεσμα ενάντια στις συμφωνίες TTIP, TPP, CETA και TiSA


Δείτε στο αριστερό μέρος του ιστολογίου τον χάρτη των καλεσμάτων
  • «Θέλοντας να στείλουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα κατά των τεσσάρων εμπορικών και επενδυτικών Συμφωνιών που απειλούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, την επισιτιστική μας δυνατότητα, τις θέσεις εργασίας και το περιβάλλον καλούμε όλους και όλες το Σάββατο 10 Οκτώβρη στις 11:30 στη δημόσια δράση στην είσοδο της οδού Ερμού στο Σύνταγμα.», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου στου ΣΥΡΙΖΑ.

Εντοπίσθηκε, μετά την κατεπείγουσα ΕΔΕ, ο ένστολος ψευτόμαγκας που ντροπιάζει ολόκληρη κοινωνία



Με τις ΕΔΕ δεν γίνετε τίποτα.Μόνο με την παύση τους από το σώμα θα βάλουν μυαλό τα υπόλοιπα χρυσαύγουλα που τα πληρώνουμε κι από πάνω.Ξέρετε υπάρχουν πολλοί άνεργοι που έχουν επίσης οικογένειες και μάλιστα είναι άνθρωποι και όχι ζώα σαν τον τύπο.

Πληρώνει και ο ΣΚΑΪ-ξεφτίλες το “ενοίκιο” των συχνοτήτων



Πήγε χαμένη τόση προπαγάνδα για να ρίξουν την κυβέρνηση ώστε να επανέλθουν οι δικοί τους και να μην πληρώσουν.
Το επόμενο βήμα είναι να κλείσει το άνδρο της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας και να μείνουν στην αφάνεια όλοι οι δημοσιοκάφροι του

Πώς γκρέμισαν τα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας (Γραμματικόπουλος, Τσαρούχης, Βασιλείου)



«Αιδ’ Εις Αθήναι …η πριν πόλις»


Ιστορικό ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα στα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας με κείμενα Γιάννη Τσαρούχη και εικόνες Σπύρου Βασιλείου, διαρκείας 20΄, έτος παραγωγής 1980.

Παραγωγή, σενάριο, διεύθυνση φωτογραφίας και σκηνοθεσία:
Νίκος Γραμματικόπουλος

Κοτζιάς: Το πάρτυ των φίλων τέλειωσε!! (βίντεο)




Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες που μπορεί να ενοχλούν κάποιους αλλά είναι κανόνες λειτουργίας δημοκρατικού κράτους.
Κανόνες είναι:

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Τελευταία ευκαιρία…Η επιχείρηση «καθαρά χέρια» ξεκίνησε… ((βίντεο)



Όταν λέει πως γνωρίζει « πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης και τα νομικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι, για την παρεμπόδιση του έργου τους» προειδοποιεί το παραδικαστικό κύκλωμα η δράση του οποίου αναβαθμίστηκε εξόχως κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά…



Γι’αυτό είμαι πλούσια.Σας αφήνω στην φτώχεια σας, κύριοι βουλευτές με τους μισθούς των 5.700 ευρώ.



Δεν ζηλεύω την αμοιβή των βουλευτών. Μου αρκεί που όταν περπατάω στους δρόμους της πόλης μου,με χαιρετούν διάφοροι. Άλλους τους αναγνωρίζω και άλλους όχι.Όλοι όμως μου μιλούν με ευγένεια, με χαρά και ίσως και με ευγνωμοσύνη.Οι κόρες μου,οταν ήταν μικρότερες,καμάρωναν: «Ρε μαμά πόσοι σε γνωρίζουν!».Και εγώ τους ξέρω και ας μην τους αναγνωρίζω όλους. Γι’αυτό είμαι πλούσια.Σας αφήνω στην φτώχεια σας, κύριοι βουλευτές με τους μισθούς των 5.700 ευρώ.»

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Καλά νέα από τη Γερμανία! - Ξεθωριάζει το "γερμανικό θαύμα"



Είναι ευχάριστα τα νέα και για έναν ακόμη λόγο. Ίσως με το ξέφτισμα του «γερμανικού θαύματος» να βγει από το λήθαργο του το εργατικό κίνημα της χώρας.Τα συνδικάτα έβλεπαν χωρίς να αντιδρούν τα κέρδη των επιχειρήσεων να αυξάνονται ιλιγγιωδώς, τους μισθούς των εργαζομένων να μένουν καθηλωμένοι για δέκα χρόνια, τις τράπεζες να κερδίζουν δισεκατομμύρια από την κρίση στην ευρωζώνη και ταυτοχρόνως κατάπιναν αμάσητες όλες τις θηριώδεις βλακείες που εκτόξευαν οι κυβερνήσεις τους και οι κίτρινες φυλλάδες σαν την Μπιλντ για τους ακαμάτηδες που Νότου που τάχα ζούσαν μέσα στη χλιδή εις βάρος της γερμανικής εργατικής τάξης.

Χ. Βερναρδάκης: Ανακαλύψαμε πέντε χιλιάδες "γενικούς γραμματείς υπουργείων"


  • «Θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη ότι θα αποσυνδεθεί» τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Βερναρδάκης, λέγοντας πως θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο με το οποίο θα μειωθούν κατά περίπου 20% με 25% οι μισθοί του πολιτικού προσωπικού και θα εφαρμοστεί φορολόγηση του συνόλου των αποδοχών των βουλευτών, που θα επιφέρει μία έμμεση μείωση κατά 25%.

Αλεξιάδης: Με νόμο θα δοθεί παράταση ώστε να μην παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ(βίντεο)





  • Ο αν. υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του το πρωί στο Mega, ότι θα δοθεί παράταση με νόμο, ώστε να μην παραγραφούν οι υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ. 
  • Αναφορικά με τις 100 δόσεις θα υπάρξουν κριτήρια ώστε αν κάποιος έχει χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό 200.000 να μην μπορεί να επωφελείται της ρύθμισης. Επιπλέον συζητείται στο υπουργείο, ότι δεν μπορεί να χάνεται το δικαίωμα συμμετοχής στη ρύθμιση αν κάποιος δεν πληρώσει άλλες του φορολογικές υποχρεώσεις.
  • Σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων στο οποίο θα προβλέπεται απαλλαγή, κάτι όμως που φυσικά δεν θα ισχύει για περιπτώσεις χρημάτων από λαθρεμπόριο, ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
  • Τέλος ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα δοθούν κίνητρα για την αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων. Ενώ πρόσθεσε ότι η χρήση των πιστωτικών καρτών θα είναι καθολική για τις συναλλαγές των φορολογούμενων συμπεριλαμβανομένων και τις πληρωμές στους γιατρούς.


Ο Βαξεβάνης εξηγεί την ύπαρξη εντύπων μικρής κυκλοφορίας



Να λοιπόν γιατί υπάρχουν έντυπα που ενώ πουλάνε ελάχιστα φύλλα καταφέρνουν να επιζούν.Δεν τους ενδιαφέρουν οι πωλήσεις αλλά οι μπίζνες...

  • Ένα επιχειρηματίας λοιπόν ήθελε να κλείσει το στόμα δημοσιογράφου ο οποίος έγραφε γι' αυτόν και μάλιστα πραγματικά γεγονότα. Τηλεφώνησε στο δικηγόρο του και τον ρώτησε πόσα θα στοίχιζε σε μια εφημερίδα μικρής κυκλοφορίας αν καταδικαζόταν για συκοφαντική δυσφήμιση ενός δημοσιογράφου. Ο δικηγόρος του εξήγησε πως η εφημερίδα θα πλήρωνε το πολύ 30.000 ευρώ λόγω της μικρής κυκλοφορίας της. Τότε ο επιχειρηματίας σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον «εκδότη» (πάλι τα εισαγωγικά) στον οποίο ανακοίνωσε πως θα του στείλει ένα κείμενο να βάλει για κάποιον δημοσιογράφο. Το αντάλλαγμα θα ήταν 40.000 ευρώ μετρητά και μαύρα και 40.000 σε διαφήμιση. Αρκετά συμφέρουσα προσφορά ακόμη και σε περίπτωση καταδίκης.

Όσο και να με καταγγέλουν οι συνδικαλιστές-κουμπάροι οι επίορκοι δε θα επιστρέψουν στο Δημόσιο



Όλοι θυμόμαστε τον ανελέητο πόλεμο του Unfollow κατά της Ρένας στις περιφερειακές εκλογές.
Τα γελοία,όπως αποδείχθηκαν στην συνέχεια,δημοσιεύματα δεν τους έκαναν να αναρωτηθούν και συνεχίζουν,συνειδητά πλέον, το βρώμικο έργο τους...
και όσο τους θυμάμαι να πουλάνε το περιοδικό τους στην είσοδο του Ταε κβο ντο στο πρώτο συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ το 2013...
φαίνεται περίμεναν να τους ταΐσουν...

Ζόρζε Κόστα(Μπλόκο): Οι σοσιαλιστές ψάχνουν «άλλοθι» στήριξης της νεοφιλελεύθερης δεξιάς



Το ΠΑΣΟΚ της Πορτογαλίας είναι σε αντίστοιχο δίλημμα με αυτό του δικού μας ΠΑΣΟΚ....σύμπλευση με την δεξιά η με την αριστερά;
Ας ελπίσουμε ότι η κατάληξη της επιλογής του δικού μας ΠΑΣΟΚ να συμπλεύσει με την δεξιά και να διαλυθεί θα τους δείξει τον δρόμο διαφορετικά θα έχουν το ίδιο τέλος.
Στο κάτω κάτω αν συμπλεύσουν με την δεξιά θα κυβερνά η δεξιά ενώ αν συμπλεύσουν με την αριστερά θα κυβερνούν οι ίδιοι.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Καταρρίπτεται ο μύθος Άδωνι ότι ο Βαξεβάνης είχε παρει 1,5εκ απο την ΕΡΤ!



Ο Φιλιππάκης εκτός από την "εσπρέσο" έχει και την "δημοκρατία".
Ο χώρος των ΜΜΕ έχει πολύ βρωμιά και πολύ ακροδεξιά όμως φταίμε και εμείς
Όσο για την δικαιοσύνη αρκεί να δούμε ότι ο εισαγγελέας πρότεινε μόνο 6 μήνες φυλάκιση...όχι πως οι 10 μήνες ήταν αρκετοί.

Όλες οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού (βίντεο)


6. Διαφθορά:
Οι στόχοι είναι:
• να ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων που έχει ξεκινήσει ήδη το ΣΔΟΕ
• να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλες οι λίστες των φοροφυγάδων, κυρίως η λίστα Λαγκάρντ για την οποία φαίνεται ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει τώρα νέα στοιχεία
• να παταχθεί το λαθρεμπόριο καπνικών και οινοπνευματωδών ποτών
• να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την σύναψη των δημοσίων συμβάσεων αλλά και να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες παρανομίας
• να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών μέσων
• να υποστηριχθεί η ελληνική δικαιοσύνη σε κάθε ανοιχτή έρευνα για υποθέσεις πολιτικής διαφθοράς και φοροδιαφυγής
• να ενισχυθούν όλα τα ελεγκτικά σώματα της δημόσιας διοίκησης
• να ολοκληρωθεί η διαδικασία κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και όλοι οι οικονομικοί έλεγχοι στις αθλητικές ομοσπονδίες που εκκρεμούσαν για περισσότερο από μια δεκαετία.
• Να εξυγιανθεί το πλαίσιο λειτουργίας του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος και να διαλευκανθούν όλες οι ανοιχτές υποθέσεις από την Αγροτική Τράπεζα μέχρι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Καταρρίπτεται – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟ: Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός




Φυσικά η φώτο διακινήθηκε και από πολλούς υπεραριστερούς με πρώτο και καλύτερο τον Τζακ Αντεροβγάλτη του βαθέως κόκκινου:
Του Γιώργου Αλεξάτου
Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, Οκτώβρης 2015. Επίδεση τραύματος με ταινία συσκευασίας κιβωτίων.
Πρέπει να νιώθει πολύ περήφανη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας...
Πόσα είπαμε πως θα δοθούν για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;
Ότι γράφει ο σούπερ ντούπερ Αλεξάτος δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και γίνετε αμέσως αναμετάδοση από τους απανταχού ΛΑΕκιστές.
Οι πρακτικές του φασισμού σε οδηγούν στον φασισμό και δεν σε σώζουν οι ετικέτες "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" στο κούτελο.


Διαβάστε επίσης:
Οι αριστερές μονταζιέρες...και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Φυσικά κάποια στιγμή αυτοί οι ψεκασμοί πρέπει να κυνηγηθούν νομικά για να σταματήσουν να υπάρχουν επίδοξοι συνεχιστές τους

Β. Αποστόλου:Βασική φιλοσοφία είναι τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν δίκαια(βίντεο)



  • "Οφείλουμε να δούμε το μέλλον του αγροτικού χώρου, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της εποχής μας, με την ματιά στραμμένη στις νεότερες γενιές των παραγωγών και των επιστημόνων του χώρου"
  • "Καταθέτουμε στη συζήτηση με τους εταίρους διάφορες εναλλακτικές λύσεις, των οποίων η βασική φιλοσοφία είναι τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν δίκαια, σύμφωνα με την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα των φορολογουμένων, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους μικρομεσαίους αγρότες"

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Καταδίκη φασίστα στον Πύργο - Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας




Η καταδίκη αυτή ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα που ξεκίνησε από το 2012 για την δημόσια αποκάλυψη και καταγγελία του φασιστικού χαρακτήρα της ΕΔΗ. Η καταδίκη του μέλους τους, σπάει την εικόνα του ατιμώρητου που καλλιεργούσαν για να στρατολογούν τραμπούκους. Οι θρασύδειλοι που επαίρονταν για την προστασία της αστυνομίας καταλαβαίνουν πια ότι η πάλη του λαού είναι ισχυρότερη από τις διασυνδέσεις τους με τον κατασταλτικό μηχανισμό και το κίνημα μπορεί να σπάσει την ασυλία τους.
Πριν όμως καταδικαστούν στα δικαστήρια είχαν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του Πυργιώτικου λαού. Είχαν ήδη ηττηθεί από τους νεολαίους που δεν απέσυραν την μήνυσή τους παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές από μέλη της ΕΔΗ αλλά και τις «νουθεσίες» της αστυνομίας.

Ηχητικό ντοκουμέντο για την δράση των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.


Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο κατηγορούμενος Νίκος Αποστόλου, ο οποίος συνομιλεί με μια φίλη του και σχολιάζουν τις αποκαλύψεις για τα τάγματα εφόδου, την επιχειρησιακή οργάνωση της Χ.Α. και την ιεραρχία της.

Χρυσή Αυγή: «Ό,τι κινείται σφάζεται!» (βίντεο)


Πατέλης: Αυτό ήθελα να πω.
Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά,
τα οποία θα περιφρουρούμε.
Να κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το Ο.Κ. κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, από όλα και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα.
Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα!
Ό,τι κινείται, σφάζεται.

Συνελήφθησαν ο Δαφέρμος και ο γιος του για μίζες στα Κornet




  • Η προκαταρκτική που είχε διενεργηθεί από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, είχε καταλήξει στην άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Τα σενάρια της επόμενης των εκλογών στην Πορτογαλία


  • Όπως όλα δείχνουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας και μάλιστα με νέα μέτρα στην Πορτογαλία είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί στην εξουσία και γι αυτό υπάρχουν δύο σενάριαΗ ενώνονται όλες οι αριστερές δυνάμεις και γίνονται εκλογές σε έξι μήνες ή γίνονται σε ένα χρόνο με τη συνεργασία Σοσιαλιστών και Μπλόκο.


Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ δίνει την ανάλυση των αποτελεσμάτων και τι πρόκειται να γίνει στην συνέχεια.Αν το χειριστεί σωστά το Μπλόκο και δεν έχουμε κάτι απρόοπτο(συνεργασία με την δεξιά) από τους Σοσιαλιστές το Μπλόκο θα είναι στην κυβέρνηση σύντομα.

Κ.Βαξεβάνης: Και μετά πώς θα αποδώσετε Δικαιοσύνη αν καλύψετε τον Ντογιάκο;



  • Αν θέλουν, πραγματικά μπορούν να καλύψουν τον συνάδελφό τους με πληθώρα νομικισμών. Αλλά ταυτόχρονα, θα επιμερίσουν προς τους εαυτούς τους ένα μέρος της καχυποψίας για ενοχή και τελικώς την ίδια την ενοχή. Ας διαλέξουν.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Γιατί (πραγματικά) σταμάτησα από το protagon - του Niko Ago



Ακούω να λένε ότι σε διάφορα ΜΜΕ που στηρίζουν την διαπλοκή υπάρχουν και έντιμοι δημοσιογράφοι.
Έντιμοι ναι αλλά μπορούν να γράψουν κάτι κατά της διαπλοκής όσο εργάζονται για την Καθημερινή η τον Σκάει?Δεν έχουν καμία δουλειά να μένουν σε αυτού του τύπου τα ΜΜΕ καθώς πολύ απλά δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους και συγχρόνως ξεπλένουν το έντυπο στο οποίο γράφουν

Εργαζόμενοι πήραν «στο κυνήγι» στελέχη της AirFrance, μετά την ανακοίνωση απολύσεων(βίντεο)


                                                      Η Air France σας απογειώνει








Β. Μινχάου:Η Volkswagen γκρεμίζει το γερμανικό μοντέλο


  • Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μακράν ο μεγαλύτερος αγοραστής αγαθών και υπηρεσιών από άλλους κλάδους. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2008 από το πανεπιστήμιο του Μανχάιμ, στην αυτοκινητοβιομηχανία αντιστοιχούσε το 7,7% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας ολόκληρης της Γερμανίας για το 2004, το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Δεύτερη ήταν η Νότιος Κορέα, με 5%. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ήταν στη ζώνη του 2-4%. 

Τέλος ο Σαμαράς της Πορτογαλίας - Πολύ κοντά σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ



Η δεξιά έχει 104 έδρες.
Οι σοσιαλδημοκράτες 85 έδρες
Το Μπλόκο(αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ) έχει 19 έδρες
Το κομμουνιστικό κόμμα Πορτογαλίας έχει 17 έδρες
Μια έδρα έχουν οι φιλόζωοι-φυσιολάτρες
και μένουν ακόμη 4 έδρες για να συμπληρωθεί η βουλή.

Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του ΚΚ Πορτογαλίας πάμε σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

"Ονειρεύομαι, γιατί ΞΕΡΩ και ΜΠΟΡΩ": Σχετικά με την Κατερίνα Γώγου


  • Τα ποιήματά της έχουν άμεσα συγκρουσιακό χαρακτήρα, απέχουν από τη λόγική της "τέχνης για την τέχνη" ή της "τέχνης για την τέρψη", αντίθετα, στοχεύουν στην ενεργοποίηση, στην κινητοποίηση, στη δράση. Η αναπαραγωγή με τον τρόπο που γίνεται- εμμένοντας, δηλαδή, επιφανειακά στην αισθητική τους αξία και δεν συνοδεύεται από δραστηριοποίηση- τα αλλοιώνει από αυτό που πραγματικά είναι: καταγγελτικά ποιήματα αφύπνισης.

Τι τρέχει με το «Noor One»;



  • Στη συγκεκριμένη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης, οι αρχές των ΗΠΑ φέρεται να δήλωσαν εντυπωσιασμένες «για τους ακριβοπληρωμένους δικηγόρους που σπεύδουν να αναλάβουν την υπεράσπιση των κατηγορουμένων».