Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Αλλάζει πράγματι κάτι στην Ευρώπη; - του Τάσου Παππά



Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το τι φταίει για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι η λιτότητα στρέφει τον εξαθλιωμένο κόσμο στην ακροδεξιά.
Κατά την γνώμη μου αυτό είναι πολύ υποτιμητικό για τους λαούς και δεν θέλω να πιστέψω ότι η εξαθλίωση μετατρέπει τον κόσμο σε φασίστα.
Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που μπορούν να ερμηνεύουν καλύτερα την άνοδο της ακροδεξιάς.

  1. Η υιοθέτηση της ακροδεξιάς ρητορικής από την κεντροδεξιά
  2. Η σύμπλευση των σοσιαλδημοκρατών με την κεντροδεξιά
  3. Η εσωστρέφεια και ο αναχωρητισμός της αριστεράς


Πολλοί κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για συμβιβασμούς αλλά σκεφτείτε αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 που θα ήταν η ΧΑ...και μην μου πείτε ότι ο κόσμος θα ψήφιζε ΑΝΤΑΡΣΥΑ η ΚΚΕ
Στην Ελλάδα το 2012 είχαμε την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ρητορικής από την ΝΔ αλλά και την σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και αν δεν υπήρχε η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ πολύ φοβάμαι ότι αξιωματική αντιπολίτευση θα είχαμε τους ναζί.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ποιους ενόχλησε ο Πολ Μέισον;



Τελικά όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι παίχθηκε με όρους ισχύος...ο ισχυρότερος θα κέρδιζε.

Η ελληνική πλευρά απέναντι στην ισχύ τους αντιπαρατάχθηκε με ειλικρίνεια και λογική.Αυτή η τακτική έχασε καθώς η ισχύς στόχο της έχει την επιβολή και ας ξέρει ότι η άλλη πλευρά έχει το δίκιο με το μέρος της...πρωτίστως την ενδιαφέρει να δείξει ποιος κάνει κουμάντο.
Αυτή η ήττα όμως προκάλεσε την συμπάθεια με αποτέλεσμα οι λαοί της Ευρώπης να πάψουν να βλέπουν τους Έλληνες ως τους κακούς της υπόθεσης(τα προσβλητικά άρθρα για τους Έλληνες περιορίστηκαν σημαντικά).

Βέβαια η ελληνική πλευρά έπρεπε να γνωρίζει από την αρχή τους όρους του παιχνιδιού και την μοιραία κατάληξή του ώστε κάποια (θεματάκια) που δεν περιλαμβάνονταν στην διαπραγμάτευση να τα τρέξει από τον Φεβρουάριο(πχ τον πόλεμο κατά της διαπλοκής) έτσι ώστε τουλάχιστον να μην ζούσαμε αυτή την μαύρη βδομάδα των ΜΜΕ πριν το δημοψήφισμα

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Δείτε γιατί ο Ντινόπουλος (πληρώνει) τα δώρα της Δούρου σε σχολεία και σε ιδρύματα


Φυσικά ελάχιστοι ξέρουν ότι ο Ντινόπουλος καταδικάστηκε με πρόστιμο 60.000 ευρώ για την βρωμιά που διακίνησε εναντίον της Ρένας...αντίθετα σε όλους έχει αποτυπωθεί ότι η Δούρου ήταν συνεργάτιδα του Τσοχατζόπουλου.
Αργύρη ευχαριστούμε...

Όπως ανακοινώθηκε, αγοράστηκαν με την αποζημίωση που κατέβαλε στην περιφερειάρχη Αττικής ο πρώην υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, ύστερα από την καταδίκη του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.

Και όμως.... ο Τσίπρας φταίει...






Η βόμβα είχε απασφαλιστεί και το φυτίλι έκαιγε από τα μέσα Οκτώβρη του 2014, αλλά ο Σαμαράς δεν είχε καμία διάθεση να σκάσει στα δικά του χέρια. Ο Σύριζα που χτυπιόταν στα έδρανα τον βόλευε όσο τίποτα, για να την πετάξει στον πιτσιρικά και αδαή πρόεδρο τους, που του έβγαινε συνέχεια με κόκκινο, και να σκάσει στα δικά του χέρια... Η αλλαγή Προέδρου Δημοκρατίας του είχε έρθει γάντι και οι στόχοι του φαίνονταν πια παιχνιδάκι για να πραγματοποιηθούν. Το κανόνι θα έσκαγε στα μούτρα των αντιπάλων και μετά από κανένα τρίμηνο, θα έβγαινε ξανά ως ο δαφνοστεφανωμένος ήρωας και σωτήρας του τόπου, για να μην ξαναπέσει ποτέ... 




Ο καιρός περνάει, η ΝΔ μετράει ψήφους χωρίς να βγάζει αρχηγό και ο Τσίπρας περιμένει την νορμάλ δημοκρατική αντιπολίτευση να κατακτά τα έδρανα της Βουλής για να κρίνει το έργο του, που προχωρά στο μεταξύ ακάθεκτα. Τον βλέπω να γερνάει περιμένοντας και μαζί του όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που επιτέλους χαζεύουμε τα αυτογκόλ τους με δέος. 


Ναι, δεν είναι ανέκδοτο. Η τέως κυβέρνηση ετών και νυν επίδοξη, δεν μπορεί να διεκπεραιώσει ούτε εσωκομματικές εκλογές μετρώντας τον υπέρογκο αριθμό των 400.000 ψήφων μέσω μεταφυσικών λογισμικών. υπερεξελιγμένων φαξ και τα δάκτυλα του ενός χεριού τους, ενώ τα χρέη τους σε ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τράπεζες τρέχουν... 

Ψεύτικα τα ποσοστά που ανακοίνωσε η ΝΔ - Αποδείξεις





Και οι 4 πήραν αριθμό ψήφων που όταν διαιρείται με το σύνολο να δίνει ποσοστό ακριβώς με ένα δεκαδικό.

Όλοι υποπτευόμασταν τον λόγο καθυστέρησης των τελικών αποτελεσμάτων.Τα πρώτα στοιχεία φάνηκαν από τις πρώτες ώρες όταν τα ποσοστά που έδωσαν για το 10% των ψήφων δεν ανταποκρίνονταν σε 400.000 ψηφοφόρους αλλά σε λιγότερους από τους μισούς.

Τα τελικά νούμερα που έδωσαν,όπως αποδεικνύει ο φίλος μας,προέρχονται από (μαγείρεμα).

Καμία ελπίδα να σχηματίσει κυβέρνηση ο Ραχόι μετά την κατηγορηματική άρνηση του Σάντσεθ




«Λέμε όχι στον Ραχόι και τις πολιτικές του» τόνισε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ.

«Οι Σοσιαλιστές θα εργαστούν ώστε να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση, μια κυβέρνηση αλλαγής, με προοδευτικές ιδέες και με τη δυνατότητα για διάλογο», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι Σοσιαλιστές δεν επιθυμούν νέες εκλογές και θα εξετάσουν όλες τις επιλογές που έχουν.


Αξίζει να διαβάσετε το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου της ΕΡΤ από την Ισπανία

Δώρα Μακρή

Αλ. Τσίπρας: Νέο στικάκι Φαλτσιανί – «Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές» (βίντεο)



Λίστα με εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του 2015, παρέδωσε ο Φαλτσιανί πριν από λίγες ημέρες στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, σε συνάντηση που είχαν στο εξωτερικό.

«Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

.

Ζουράρις: Τα τρία απόλυτα κακά για τους ναζίδες: κομμουνιστής,Εβραίος και ομοφυλόφιλος



Μια συμβουλή προς ορισμένους βουλευτές και πολιτευτές των ΑΝΕΛ:Σταματήστε να χαϊδεύεται τα αυτιά αυτών των ακροδεξιών που λένε ότι σας ψήφισαν...κανείς τους δεν σας ψήφισε.

Ο Ζουράρις είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι ακροδεξιοί

Προσέξτε στο 2:58 πόσο έξυπνα δεν λέει την λέξη αλλά δείχνει τους ναζί της βουλής



Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Το αναρχικό κίνημα και η ανοχή του...η ενοχή του αν θέλετε


  • Είναι εύκολο (και το κάνουν ορισμένοι) να δηλώνεις απλουστευτικά πως υπάρχουν κάποιοι «απολίτικοι μπάχαλοι» που «κινούνται στο περιθώριο του κινήματος» . Μόνο που το «κίνημα» αυτούς τους «μπάχαλους» και τους «ούγκανους» ,παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις του, τουλάχιστον τους ανέχεται αν δεν τους αντιμετωπίζει και ως αναπόσπαστο τμήμα του ως ένα βαθμό

Ο Βαγγέλης μετριοπαθής, ο Κυριάκος κεντρώος κι ο Κουασιμόδος ένα κράμα Μπραντ Πιτ και Τζορτζ Κλούνι...




Ενώ παρουσίαζαν την τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή-Τσίπρα για να πλήξουν την υποψηφιότητα Μειμαράκη που είχε την στήριξη Καραμανλή τελικά έγινε το αντίθετο.
Αν είναι έξυπνοι για να βγάλουν τον Κυριάκο στον δεύτερο γύρο  πρέπει να στηρίξουν τον Μειμαράκη...αλλά ήδη ο μουτζούρης πήγε στον Κυριάκο

Φυσικά η αναμενόμενη εκλογή του Μειμαράκη θα είναι προσωρινή αφού αυτές οι εκλογές ήταν μεταβατικές και οι δυνατές υποψηφιότητες έμειναν στα μετόπισθεν

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Και έχασαν…




Ο Σαμαράς την πάτησε με την κουτοπονηριά που τον δέρνει.Θεωρώντας σίγουρο δεύτερο τον Τζιτζικώστα έβαλε στην κούρσα τον λαγό Άδωνι όχι μόνο να αποϊδεολογικοποίησει την όλη συζήτηση για την διαδοχή αλλά και για να βοηθήσει την εκλογή Τζιτζικώστα στον δεύτερο γύρο προσθέτοντας τους ψήφους που θα έπαιρνε ο Άδωνις.

Πάντως το antnews του Κρανιδιώτη τα έχει βάψει μαύρα αφου και οι δυο υποψήφιοι που στήριξε καταποντίστηκαν


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Οι Ποδέμος καθαρά δεύτεροι στην τελευταία δημοσκόπηση (βίντεο)


H τελευταία μυστική κυλιόμενη δημοσκόπηση στην Ισπανία δείχνει αυτό που είπε χθες ο Ραχόι στην Μέρκελ και ταράχτηκε...ότι οι Ποδέμος έχουν πάρει κεφάλι από τους σοσιαλιστές και είναι πλέον πιθανότατα στη δεύτερη θέση και όχι στην τέταρτη όπως θα επιθυμούσε...