Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Πώς βοήθησα να γεννηθεί το ISIS (εξαιρετικό)




  • Μελετώντας τα πρόσφατα γεγονότα στην Συρία και το Ιράκ, δεν μπορώ να μην σκεφτώ τα μικρά παιδιά που οι συνάδελφοί μου πεζοναύτες έβαζαν σημάδι με τα αδειανά τους πακέτα. Αλλά καραμέλες και άδεια κουτιά δεν ήταν τα μόνα αντικείμενα που εκτοξεύονταν προς τα παιδιά. Τους πετούσαν επίσης μπουκαλάκια νερού γεμάτα με ούρα, πέτρες, μπάζα και διάφορα άλλα αντικείμενα. Συχνά αναρωτιέμαι πόσα μέλη του ISIS και διαφόρων άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων δεν θυμούνται παρόμοια γεγονότα.
  • Οι περισσότεροι Ιρακινοί το έβαζαν τότε στα πόδια, θρηνώντας ακόμη για το μακροχρόνιο μαρτύριό τους στο κέντρο κράτησης κι ελπίζοντας ότι κάποιου είδους ελευθερία θα τους περίμενε εκεί έξω. Ποιος ξέρει για πόσον καιρό επιβίωσαν; Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν νοιαζόταν. Γνωρίζουμε ωστόσο για έναν πρώην κρατούμενο των Η.Π.Α., ο οποίος επιβίωσε, τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντατί, τον αρχηγό του ISIS.

Να γιατί είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας(βίντεο)


Από σύμπτωση χθες είδα ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του διαβόλου.Αξίζει να το δείτε καθώς δεν περιέχει ψεκασμούς και ανακρίβειες.Η εκκλησία όποτε αναμείχθηκε με το κράτος χρησιμοποίησε την εξουσία που της δόθηκε για να εξουδετερώσει τους αντιπάλους της κατηγορώντας τους για την σχέση τους με τον διάβολο.Η σχέση εκκλησίας κράτους βέβαια ήταν αμφίδρομη αφού εξυπηρέτησε και το κράτος.



Όταν ο Λευτέρης, ο Βασίλης κι ο Σπύρος ξεκίνησαν μαζί την επανάσταση...



Διάβασα για το πόσο ευσυνείδητος διευθυντής είναι ο Νίκος Ροκαδάκης. Ξεσκέπασε υποθέσεις παράνομων συνταξιοδοτήσεων και άλλων σκανδάλων, μας λένε οι τοπικοί βουλευτές. Όντως το έκανε. Την εποχή που οι κυβερνήσεις Παπανδρέου ή Σαμαρά - Βενιζέλου χρειάζονταν μερικά πρωτοσέλιδα που να δείχνουν ότι η διαφθορά αγγίζει το λαό (κι όχι τους άρχοντες...), ώστε να περάσουν μειώσεις συντάξεων, κόψιμο επιδομάτων (ξέρετε, αυτά που έκοβε ο τότε "υπογράφων Β. Κεγκέρογλου", που είναι το ίδιο πρόσωπο με εκείνον που βγαίνει στα κάγκελα σήμερα).

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Όταν οι δικαστές άνοιξαν τα μάτια στους βουλευτές...και έκλεισαν τα μάτια στον λαό



Μια αριστερή κυβέρνηση για να λειτουργήσει χρειάζεται και φαντασία.
Η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στην δικαιοσύνη έχει απολεστεί προ πολλού.
Εγώ στην θέση σας θα έβρισκα τρόπους να τους ξεσκίσω...ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!!!!

  • Οταν οι δικαστές μέχρι και το 2014 έκριναν τις περικοπές μισθών και συντάξεων συνταγματικά ορθές, είχαν φροντίσει προηγουμένως να διεκδικήσουν και να κερδίσουν μέσω αποφάσεων των ανώτατων δικαστικών οργάνων για λογαριασμό τους ότι οι περικοπές στις δικές τους αποδοχές και στις συντάξεις ήταν αντισυνταγματικές.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η κουτοπονηριά του Λεβέντη



Ο Λεβέντης τις τελευταίες ημέρες μας είπε ότι:


  1. O Καραμανλής ελέγχει τον Καμμένο και θα τον βγάλει από την συγκυβέρνηση 
  2. Το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι συνωμοτούν να ρίξουν την κυβέρνηση


Άρα το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό του Λεβέντη

Οι άχρηστοι Λεβέντηδες - του Niko Ago



Ο Λεβέντης δεν εκλέχτηκε απλά και μόνο από την ανεπάρκεια των πολιτικών κομμάτων αλλά και από την ανεπάρκεια του εκλογικού σώματος.
Δεν αμφιβάλω ότι πολλοί ψηφοφόροι του προέρχονται από συνεχείς αποτυχημένες επιλογές στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Τους φαντάζομαι πριν κατασταλάξουν στον Λεβέντη ψηφοφόρους 
της ΔΗΜΑΡ των ΑΝΕΛ η της ΧΑ τον Μάιο και τον Ιούνιο του 12,
Γέφυρες η Ποτάμι στις ευρωεκλογές,
Γκλέτσο τον Ιανουάριο 
Πριν αναζητήσουμε ευθύνες του πολιτικού συστήματος ας αναζητήσουμε τις δικές μας ευθύνες ως ψηφοφόροι. 
Όσο για τους ΑΝΕΛ με την ανακοίνωσή τους αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι είναι ψεκασμένοι..."Είναι άκρως σοβαρή για να περάσει «στο ντούκου» η αποκάλυψη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη..." 


Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Στο εξωτερικό, ήδη, μας θεωρούν “μουτζαχεντίν”



  • Η λίστα Μπόργιανς που πήραμε από τη βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, τα στοιχεία που βρέθηκαν στην έφοδο στα γραφεία της UBS πριν από δύο βδομάδες περίπου, αλλά και τα νέα στοιχεία που έδωσε ο Φαλτσιανί, σε συνδυασμό με στοιχεία που συλλέγει σε έρευνες που είναι σε εξέλιξη η οικονομική αστυνομία, εκτιμάται ότι θα ξεκλειδώσουν και άλλες λίστες και θα οδηγήσουν άμεσα σε εξελίξεις, που κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορεί να λάβουν χώρα στην Ελλάδα.
  • Στο εξωτερικό, ήδη, μας θεωρούν “μουτζαχεντίν” που δεν έχουμε πρόθεση να σταματήσουμε πουθενά, όποιον και αν βρούμε μπροστά μας και αυτό για εμάς είναι τίτλος τιμής»

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Εποπτεία και διαφάνεια στην κρατική διαφήμιση


  • Στο παρελθόν, για "παιχνίδια" με την κρατική διαφήμιση έχουν κατηγορηθεί πολλές δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και τα κονδύλια προβολής του ΕΣΠΑ, τα οποία διοχετεύονταν σε προεκλογικές περιόδους στον επαρχιακό Τύπο για προσπορισμό τοπικής δημοσιότητας. Αντίστροφα, μέσα ενημέρωσης με μηδαμινή κάλυψη, όπως για παράδειγμα η εφημερίδα "Χώρα" του Γ. Τράγκα στο παρελθόν, έχουν βρεθεί να λαμβάνουν πολλαπλάσια κρατική διαφήμιση από μέσα με πολύ υψηλότερες πωλήσεις

Από την «πολεμική οικονομία» του 2015 στο παράλληλο πρόγραμμα του 2016



Εκτός από τις παροτρύνσεις Σαμαρά,Βούλτεψη,Ντόρας κτλ υπήρχαν και οι ανεπίσημες παροτρύνσεις τραπεζικών κύκλων στους (δικούς) τους να σηκώσουν τις καταθέσεις.Πρόσφατα είχαμε την κατάρρευση του δικομματισμού στην Πορτογαλία και στην Ισπανία αλλά αυτή την κατάντια δεν την είδαμε εκεί



Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Το ΠΟΤΑΜΙ περιμένει την εκλογή προέδρου στη ΝΔ για να δουν που θα εκβάλλουν οι βουλευτές του



Κάτι που ελάχιστα απασχόλησε τα συστημικά ΜΜΕ ήταν οι εκλογές στην Ισπανία.Ο Θεοδωράκης είχε μεταβεί στην Ισπανία για να στηρίξει ένα νέο κόμμα,τους Ciudadanos,που δημιουργήθηκε με σκοπό να γίνει ανάχωμα στην επέλαση των Podemos και με το ποσοστό που θα μάζευε να συγκυβερνούσε με τον Ραχόι.Βέβαια τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά απ ότι θα ήθελαν και το ποσοστό των Ciudadanos δεν φτάνει να σχηματιστεί κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Γιατί όμως να στηρίξει τους φιλελεύθερους Ciudadanos και όχι τους σοσιαλιστές της Ισπανίας που είναι στην ίδια ομάδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με το ποτάμι? Να συνδιάσουμε επίσης ότι πρόσφατα ο Θεοδωράκης είχε γεύμα εργασίας με τον ηγέτη των φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ.