Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο γυμνάσιο - του Νίκου Σαραντάκου



  • Το περίεργο είναι ότι και οι υπέρμαχοι της διατήρησης δέχονται, σχεδόν όλοι, ότι η σημερινή κατάσταση με τα αρχαία ελληνικά κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι, ότι οδηγεί τους περισσότερους μαθητές στο να μισήσουν το μάθημα και να θεωρούν χαμένο χρόνο τις ώρες που αφιέρωσαν σ’ αυτό. (Για να κάνω μια παρένθεση: Μια άλλη παρενέργεια του σημερινού συστήματος είναι ότι πολλοί φιλόλογοι ενσταλάζουν στα παιδιά την ιδέα ότι η σημερινή νεοελληνική γλώσσα δεν είναι παρά ένα ωχρό είδωλο της αρχαίας, που δήθεν έχει πολύ ανώτερες εκφραστικές δυνατότητες, με αποτέλεσμα η μητρική γλώσσα να απαξιώνεται στα μάτια του μαθητή. Το κωμικό είναι ότι όσο περισσότερο υμνούμε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση την αρχαία γλώσσα τόσο χειρότερα τη μαθαίνουμε, ίδιοι με τους Ποσειδωνιάτες του Καβάφη).


Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Μην ταΐζεις το αδηφάγο κήτος! Ακύρωσε τους ‪#‎block_omada_alitias‬



  • Η μόνη λύση είναι να σταματήσεις το πρόβλημα στη ρίζα του: την προσοχή σου. Αυτές οι αποβλακωμένες περιπτώσεις τρέφονται από την προσοχή των άλλων και των απαντήσεων τους. 
  • Δεν ενδιαφέρονται για το ποια είναι η απάντηση, αρκεί να λάβουν κάποια απάντηση. 
  • Δε διαβάζουν το περιεχόμενο αυτών που γράφεις, το μόνο που βλέπουν είναι το γεγονός ότι έγραψες κάτι. 



Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Η προσωπική δυστυχία του κ. Κεγκέρογλου...



..πουλάει τσαμπουκά λόγω κομματικής νοοτροπίας.

Ο Κεγκέρογλου είναι ο ορισμός του πασόκου και όχι μια απλή καρικατούρα σοσιαλδημοκράτη.
Ο τόπος έχει ακόμη πολλούς ποτισμένους με αυτή την χρυσαυγίτικη νοοτροπία με την διαφορά ότι δεν βρίσκουν ακροατήριο.


  • Επαναλαμβάνω όμως, το πρόβλημα δεν είναι ότι τραμπουκίζει ή πουλά τσαμπουκά σε παράγοντες, αλλά ότι τον πουλούσε επί χρόνια απέναντι σε εκατομμύρια Ελλήνων, όταν εκείνος είχε την εξουσία και εκείνοι ανήμποροι αντιμετώπιζαν τις αποφάσεις του.


Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Πολάκης:Τις βρομιές και τα ψέματα του πρώτου ΦΛΕΜΑΤΟΣ ,τα κάνει δελτία τύπου η αξιωματική αντιπολίτευση του Κυριάκου και του Μουρούτη.



Το πρώτο ΦΛΕΜΑ έχει πέσει πλέον σε παράκρουση.
Δεν κάνει αντιπολίτευση κάνει μαύρη προπαγάνδα.

Τη μια μέρα ανεβάζει το θέμα με τα άκυρα πτυχία ,απαντάει ο Φίλης όπως πρέπει,βγαίνει και η Γιαννάκου και τους τα ρίχνει που τόσα χρόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν εφάρμοζαν το νόμο της,το καταπίνουν αμάσητο ελπίζοντας να μείνει κάτι απ τη λάσπη.

Αλλάζουμε το νόμο για την περιουσιακή κατάσταση και το πόθεν έσχες των βουλευτών και βγαίνει να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί τις offshore!!

Κάνω μια εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία σε Κοζάνη ,Πτολεμαΐδα μιλάω σε αμφιθέατρα με την πλειοψηφία των γιατρών και νοσηλευτών των νοσοκομείων ,παραδίδουμε 14 ασθενοφόρα ,εγκαινιάζουμε το νέο κτίριο του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ είναι ότι αποδοκιμάστηκα επειδή 8(ολογράφως οκτώ )μέλη της Ανταρσύα και της ΛΑΕ φώναξαν δυο συνθήματα πίσω από ένα πανό στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας ,στους οποίους απάντησα στα Ίσα παίρνοντας τη ντουντούκα που φώναζαν τα συνθήματα(βίντεο στο τέλος)

ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΟΜΩΣ είναι ότι τις βρομιές και τα ΨΕΜΑΤΑ του πρώτου ΦΛΕΜΑΤΟΣ ,τα κάνει δελτία τύπου η αξιωματική αντιπολίτευση του Κυριάκου και του Μουρούτη.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Μερικές σκέψεις για τη Βενεζουέλα




  • Ήταν όμως τα θεμέλια της Βενεζουέλας εξ αρχής ανθεκτικά; Η απάντηση είναι ότι μάλλον όχι. Καταρχήν μια οικονομία που στηρίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό στην εξαγωγή πετρελαίου, είναι σίγουρα ευάλωτη και ανελαστική, και αυτό το αποδεικνύει και η κρίση που της προκάλεσε η πρόσφατη μείωση της τιμής του βαρελιού.
  • Με το να είναι κρατικοποιημένοι(και όχι κοινωνικοποιημένοι) κάποιοι μόνο τομείς της οικονομίας, όπως είναι πχ το πετρέλαιο, η εγχώρια οικονομία στους άλλους τομείς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ιδιωτικά συμφέροντα.
  • Οι Μπολιβαριανοί λοιπόν, έχοντας αφήσει στους ιδιώτες νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι σε καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν χωρίς να έχουν τον έλεγχο των τομέων αυτών.
  •  Όταν λοιπόν μαθαίνουμε για άδεια ράφια και νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, να γνωρίζουμε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για τούτες και εκείνες τις συμφορές, την έχει η ιδιωτική πρωτοβουλία(ή η ιδιωτική υστεροβουλία) που αδρανοποιεί την παραγωγή. Διαβάζω ότι ο Μαδούρο απαντά με «επιτάξεις» προκειμένου να ξαναρχίσει η παραγωγή, όμως τώρα πια τι να πρωτοπρολάβει; 


Στη βουλή από βδομάδα ο νέος αναπτυξιακός νόμος




  • Στον αναπτυξιακό νόμο δίνεται έμφαση σε επιλεγμένους τεχνολογικούς τομείς, που συμβάλλουν στην τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης. Απώτερος στόχος η διαμόρφωση μιας νέας ταυτότητας (branding) της χώρας προς τα έξω, αλλά και προς το εσωτερικό.