Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η Ενωμένη Ευρώπη ή θα είναι δημοκρατική και κοινωνική ή δεν θα υπάρξει



Η υιοθέτηση της νεοφιλελεύθερης πρακτικής από τα κεντροδεξιά αλλά και τα κεντροαριστέρα κόμματα οδηγεί τους ψηφοφόρους τους προς άλλες διεξόδους.
Η ακροδεξιά έχει τον πρώτο λόγο αφού η μεγάλη μάζα των λαών είναι επιρρεπής σε απλές ατάκες τύπου "Η Βρετανία πάνω απ'όλα" ενώ η αριστερά δεν έχει αυτή την πολυτέλεια.Η αριστερά πρέπει να αναδείξει τον πολιτικό της λόγο μέσα από την φαντασία και τα κινήματα μακρυά από ανεφάρμοστες ρητορικές και κατακερματισμούς.
...και ΝΑΙ στην αριστερά είναι απαραίτητοι οι ηγέτες.Δείτε απλά στην Γαλλία που ενώ υπάρχει δυσφορία και κινητοποιήσεις των συνδικάτων το κέρδος είναι μόνο για την Λεπέν.

Ιγκλέσιας:Από μια Ευρώπη δίκαιη και αλληλέγγυα κανείς δεν θα θέλει να φύγει. Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη


Πιστεύω ότι το Brexit θα βοηθήσει στην κάλπη την επιλογή Unidos Podemos.
Το σημαντικότερο κριτήριο που οι απλοί Βρετανοί ψήφισαν Brexit ήταν η αντιπάθεια τους στους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών και νομίζω ότι με αυτό το κριτήριο θα ψηφίσει και ο απλός Ισπανός.

Αισιόδοξα και απαισιόδοξα σενάρια που φέρνει το #Brexit


Η Ευρώπη των τεχνοκρατών μετά το #Brexit αποτελεί παρελθόν.Μένει να δούμε τι έρχεται στην συνέχεια.
Οι πολιτικές των Σόι-μπλε θερίζουν σήμερα ότι έσπειραν.

Η ακροδεξιά κερδίζει εις βάρος των νεοφιλελέ όταν δεν υπάρχουν ικανοποιητικές αριστερές προτάσεις η όταν αυτές συμβαδίζουν με τις ακροδεξιές προτάσεις της κάθε Λεπέν

Υπάρχει βέβαια το αισιόδοξο σενάριο να γίνουν εκλογές στην Βρετανία και αν οι εργατικοί δεν κάνουν την κουταμάρα να αντικαταστήσουν τον Κόρμπιν αυτός μπορεί να τις κερδίσει.

Γιατί ο Κόρμπιν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές στην Βρετανία?
Ως γνωστό εκεί την έδρα της περιφέρειας την κερδίζει ο πρώτος και γιαυτό είδαμε το φαινόμενο ο Φάραντζ με 12,6% να κερδίσει μόνο μια έδρα.
Ο Κόρμπιν θα είναι ο μόνος που θα εκφράζει το 48% της παραμονής ενώ το 52% της εξόδου θα το μοιραστούν ο Φάραντζ με τους συντηρητικούς ενώ οι Σκωτσέζοι και οι Ιρλανδοί θα καθαρίσουν τις δικές τους περιφέρειες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Θα μείνει η θα φύγει...ο Σαμαράς; - Σαμαράς: Παρένθεση θα είναι ο Κυριάκος!



Ο Σαμαράς όπως μαρτυρά και η πολιτική του σταδιοδρομία δεν είναι περίπτωση Καραμανλή που μένει σε ένα κόμμα χωρίς να έχει τον έλεγχό του.
Επί Μητσοτάκη ακολουθούσε την δικιά του γραμμή και αυτή τον οδήγησε σε σύγκρουση και στην δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης.Επέστρεψε στη ΝΔ μόνο όταν έκρινε ότι δεν είχε υπολογίσιμο αντίπαλο στην διεκδίκηση της προεδρίας και δεν ξεκολλούσε από την προεδρία ακόμη και όταν έχασε πανηγυρικά από τον Τσίπρα.
Πρωτοστάτησε κινούμενος ύπουλα στην διαδοχή του ώστε να συνεχίσει να ελέγχει το κόμμα και προετοιμάζει το έδαφος με εξορμήσεις στελεχών του στην επαρχεία σε περίπτωση που δεν καταφέρει να το ελέγξει πλήρως.
Αν αναρωτιέστε γιατί ο Άδωνις προκαλεί θρασύτατα η απάντηση είναι ΣΑΜΑΡΑΣ



Αυτή την στιγμή στη ΝΔ διεξάγετε ένας άτυπος πόλεμος για το αν θα υπερισχύσει η γραμμή της Ντόρας ή η γραμμή Σαμαρά που παραπέμπει στην διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ το 2009 και την φυγή της Ντόρας το 2010

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ισπανική μονταζιέρα από την El Mundo - Ιγκλέσιας:Η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο...ως συνέπεια της καταστρεπτικής διαχείρισης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ





Ενώ ο Ιγκλέσιας λέει :
"Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο.Με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις, ως συνέπεια της καταστρεπτικής διαχείρισης των προηγούμενων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ." 
κόβουν το κομμάτι για τις ευθύνες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αφήνουν μόνο το ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις.
Ειναι σα να λέει ο Πάμπλο ότι ο δολοφόνος(πασοκ-νδ) μετέφερε το πτώμα του θύματος στο σπίτι του Τσίπρα και αυτοί να γραφουν ότι το πτώμα βρέθηκε στο σπίτι του Τσίπρα

Φυσικά το προτεκτοράτο είναι καθ' υπερβολή και ο Πάμπλο δεν λέει τίποτα διαφορετικό απ'ότι λέει η κυβέρνηση αλλά και η πλειοψηφία των Ελλήνων...μόνο κάτι Σαμαράδες μιλούσαν για χώρα του success story
Το σημείο που κόβουν στην απομαγνητοφώνηση είναι στο 2:45 του βίντεο που συνοδεύει το άρθρο της EL MUNDO(πατήστε ΕΔΩ) και φυσικά δεν το κάνουν από αμέλεια καθώς η εφημερίδα στήριζε απροκάλυπτα το success story της προηγούμενης κυβέρνησης και τώρα ο Πάμπλο τους πετάει στα μούτρα ότι το προτεκτοράτο που κληρονόμησε ο Τσίπρας ήταν δικό τους επίτευγμα.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Υποκινούμενοι ΜΗ εργαζόμενοι συνδικαλιστές στο Μετρό Θεσσαλονίκης και η αλήθεια - η ανακοίνωση του Σ.Ε.Λ.Ε.Μ.Θ.




Η ανακοίνωση του πραγματικού σωματείου εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης βάζει τα πράγματα στη θέσης τους καθώς στα ΜΜΕ κυκλοφορούν τα ψέμματα των ΠασοκοΝεόΔουλων.


  • Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι το ΠΡΩΗΝ σωματείο και οι αυτοαποκαλούμενοι ως «Εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης» τώρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στο Μετρό Θεσσαλονίκης.
  • Ό,τι μείωση έγινε στους μισθούς των εργατών ήταν το 2014, όταν ήταν ΑΥΤΟΙ, το σωματείο που αντιπροσώπευε τους εργάτες και κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΟΧΙ ΤΩΡΑ.
  • Το έργο δουλεύει σε πλήρεις ρυθμούς με περίπου 500 άτομα δίπλες βάρδιες.
  •  Ο κόσμος δεν θέλει πολιτικά υποκινούμενες συνδικαλιστικές μαριονέτες, που δρουν μόνο όταν έχουν προσωπικό όφελος .

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Εκλογές στην Ισπανία - Ομοιότητες και διαφορές με την Ελλάδα (βίντεο)



Αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη μέσα από την οποία μπορείς να διακρίνεις ορισμένες ομοιότητες και διαφορές με την εδώ προεκλογική περίοδο.
Θα ήθελα να σταθώ στην πολύ έξυπνη καμπάνια των Unidos Podemos που χρησιμοποιεί και στην πράξη πρωτοποριακές και με φαντασία ιδέες σε αντίθεση με αυτό που είδαμε εδώ απ'όλα τα κόμματα ακόμη και από τα αριστερά(δείτε από το 5:30 στο βίντεο).Μπείτε και στην σελίδα τους στο facebook ΕΔΩ

Όσο για την δεξιά αυτή μοιάζει να στερείτε επιχειρημάτων καθώς και εκεί μιλά για Βενεζουέλα,Β.Κορέα κτλ.

Οι δημοσκοπήσεις εκεί δείχνουν τον Ραχόι κολλημένο στα περσινά ποσοστά του 28-30%,τους Unidos Podemos στο 24-26% και προσπαθούν να συγκρατήσουν τους σοσιαλιστές σε ποσοστό πάνω από 20% (πράγμα που αμφιβάλλω αν θα συμβεί) ,ενώ τους φιλελέ Ciudadanos τους δείχνουν και αυτούς στα περσινά τους ποσοστά περίπου στο 14%.

Η βουλευτής των Podemos μας αποκαλύπτει ότι και στην Ισπανία το εκεί δικό τους Ποτάμι δημιουργήθηκε για να συγκρατήσει την φυγή ψηφοφόρων από τα παραδοσιακά κόμματα προς τους Podemos(δείτε στο 11:40)


Ο Τατσόπουλος διαστρεβλώνει δήλωση της Σία Αναγνωστοπούλου (βίντεο)


Εμφανώς εκνευρισμένος ο Τατσόπουλος που προς τιμήν του ο Χατζής έβγαλε στον αέρα την πραγματική δήλωση της Σία Αναγνωστοπούλου επιτέθηκε στην συνέχεια στους ΑΝΕΛ για να κερδίσει εντυπώσεις από το στραπάτσο που έφαγε.