Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

To TTIP και οι αριστεροί Μουρούτηδες





Αναρωτιέται ο Κούλογλου πώς "του βλάκα δεν του πέρασε από το μυαλό".
Δεν είναι πως δεν τους περνάει από το μυαλό αλλά ό,τι πέφτει στην αντίληψή αυτών των τύπων πρέπει να το συσχετίσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ σώνει και καλά.Μόνο στο όνομα επομένως αριστεροί αλλά στην ουσία βαθιά αντιδημοκρατικοί και με φασιστικές νοοτροπίες.

Ο τύπος που έκανε την επίμαχη ανάρτηση είναι φανερό ότι πρόσκειται στην ΛΑΕ.
Ακούγοντας σήμερα στην βουλή την ομιλία ενός ναζί της ΧΑ αναρωτιόμουν τι διαφορετικό λέει η Ζωή,η Ραχήλ,ο Πετράκος και οι λοιποί ΛΑΕκιστές.

Στέλιος Κούλογλου στο TVXS


Η ηλιθιότητα από την προβοκάτσια, είναι ένα τσιγάρο δρόμος: την αλήθεια, επιβεβαιωμένη από την ιστορία της αριστεράς, ήρθε να θυμίσει ανάρτηση άγνωστης, αλλά υποτίθεται αριστερής ιστοσελίδας, που τι νομίζετε πως «αποκαλύπτει»: ότι «με ευθύνη 4 ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και 2 του ΚΚΕ δεν καταψηφίστηκε η TTIP», μας πληροφορεί ο τίτλος της σχετικής ανάρτησης. Με δεδομένη την πλούσια δράση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της καταστροφικής ΤΤΙΡ (Διατλαντική Συμφωνία Συνεργασίας Εμπορίου και Επενδύσεων), η όλη υπόθεση θα ήταν για γέλια και για κλάματα, αν δεν αποκάλυπτε ακριβώς, την μικρή απόσταση των ηλίθιων από τους προβοκάτορες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Η εν λόγω ανάρτηση υποστηρίζει ότι στις 10 Ιουνίου η διαβόητη συμφωνία ήταν να καταψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο. Το ερώτημα πώς βρέθηκε τώρα τέτοια προοδευτική πλειοψηφία που να στρέφεται εναντίον της συμφωνίας, η οποία εξυπηρετεί τις μεγάλες πολυεθνικές και υποστηρίζεται από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τις πλειοψηφούσες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, του βλάκα δεν του πέρασε από το μυαλό. 'Η δεν θέλησε καν, να το σκεφτεί.

Στην «κρίσιμη λοιπόν αυτή ψηφοφορία» υπήρχαν οι Εφιάλτες, όπως το θέλει η γνήσια ελληνική παράδοση: οι «2 βουλευτές του ΚΚΕ που έκαναν αποχή... ενώ από τους 6 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες ήταν μόνο 2, ο Μανώλης Γλέζος και η Κωνσταντίνα Κούνεβα ... και απουσίαζαν οι υπόλοιποι 4 ευρωβουλευτές δηλαδή οι: Δημήτρης Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος και Στέλιος Κούλογλου». Μάλιστα οι τελευταίοι, εδώ έχουμε και το ζιζάνιο του ρεπόρτερ, «σύμφωνα με δικές μας έγκυρες πηγές εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία για πέντε ώρες!». 'Ετσι λοιπόν «η ΤΤΙΡ δεν καταψηφίστηκε», συνεχίζει το παραμύθι, καθώς υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν 183 ευρωβουλευτές, ενώ 181 κατά και 37 απείχαν.

Ποια είναι τώρα η αλήθεια για αυτή τη ψηφοφορία, που τόσο μεγάλη βλάβη προκάλεσε στο διεθνές επαναστατικό κίνημα; Κατ' αρχήν, η ψηφοφορία της 10ης Ιουνίου δεν αφορούσε την υπερψήφιση ή όχι της TTIP στη συγκεκριμένη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά ήταν επί της διαδικασίας: αφορούσε την ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης γύρω από το θέμα ― δηλαδή σε ποιά από τις επόμενες Ολομέλειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητείτο. Η συμφωνία άλλωστε, έχει τόσο μεγάλη σημασία, ώστε είναι αδύνατον να συμμετείχαν στη ψηφοφορία oι μισοί περίπου από τους 751 ευρωβουλευτές. Ούτε αυτό πέρασε από το μυαλό του βλάκα; Ούτε καν ξέρει ότι η συμφωνία είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση, δεν έχει οριστικοποιηθεί, για να ψηφιστεί;

Tι είχε συμβεί; Επειδή η κοινοβουλευτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι διχασμένη γύρω από το ΤΤΙΡ ακόμη και στο θέμα της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί, ο (Σοσιαλδημοκράτης) πρόεδρος Σούλτς έκανε στις 9 Ιουνίου του 2015 ένα πραξικοπηματάκι: την παραμονή της ψηφοφορίας, στις 22:40 το βράδυ, έστειλε εκτάκτως ειδοποίηση, ότι θα γινόταν ψηφοφορία για την αναβολή της συζήτησης για την συμφωνία TTIP (και όχι απόφασης για το περιεχόμενό της, επαναλαμβάνω). Και μάλιστα, ενώ οι συνεδριάσεις του Σώματος ξεκινούν στις 9.00 το πρωί, έβαλε την ψηφοφορία στις 8 για να έρθουν μόνο οι δικοί του, τους οποίους ειδοποίησε. Για αυτό, συνολικά, 350 Ευρωβουλευτές έλειπαν από την Ολομέλεια την ώρα της ψηφοφορίας. 'Αλλοι δεν το είχαν μάθει καν και άλλοι είχαν άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις, από αυτές που κανονίζονται συχνά πριν ξεκινήσουν οι Ολομέλειες στις 9.

Η ψηφοφορία τελείωσε στα γρήγορα, στις 8.30. Τι έκαναν επί 5 ώρες οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχαν το θάρρος να είναι παρόντες, όπως τουλάχιστον «οι βουλευτές του ΚΚΕ που έκαναν αποχή διευκολύνοντας τα σχέδια Σουλτς», σύμφωνα με το «ρεπορτάζ», αλλά κρύφτηκαν τόσες ώρες; Δεν τους ειδοποίησε κανείς, ότι τελείωσε η κρίσιμη ψηφοφορία; Φλέρταραν με τίποτα δεξιές ευρωβουλευτίνες; Τα έπιναν παραδίπλα με την αντίδραση; Η ανάρτηση ελάχιστα μας φωτίζει.

Καλά, όλα αυτά δεν πέρασαν από το μυαλό των συντακτών της ανάρτησης. Αλλά η δράση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πολεμούν από την αρχή της θητείας τους την TTIP; Μια ματιά να ρίξει κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ― τόσο στο Facebookόσο και στο twitter ― διαπιστώνει ότι υπάρχουν διαρκείς αναρτήσεις και αναφορές στο συγκεκριμένο ζήτημα. Υπάρχουν παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, ήδη με την εμφάνιση του προβλήματος από τον Γιώργο Κατρούγκαλο όταν ήταν Ευρωβουλευτής (George Katrougalos at EU Parliament about TTIP), τον Μανώλη Γλέζο (Manolis Glezos at the EU about TTIP), άρθρα από τον Κώστα Χρυσόγονο και την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Προσωπικά, έχω μιλήσει σε δεκάδες ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, έχω ταξιδέψει στη Βαλένθια για το TTIP, έχωαρθρογραφήσει και με παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο, έχω ζητήσει από τους βουλευτές να σκεφτούν τι θα πουν στα παιδιά τους 30 χρόνια μετά, όταν η συμφωνία θα έχει καταστρέψει την Ευρώπη. (Ο Στέλιος Κούλογλου για τις διαπραγματεύσεις της TTIP).

Και οι 6 ευρωβουλευτές έχουμε συμμετέχει σε κινητοποιήσεις, εναντίον του TTΙΡ, έξω από το Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο (κεντρική φωτό επάνω) ή και μέσα σε αυτό (σε πρώτο πλάνο ο "προδότης" Δημήτρης Παπαδημούλης, παριστάνοντας ότι είναι κατά της συμφωνίας για να θολώσει τα καθαρά νερά της επανάστασης).



Το πράγμα με τους σταλινικούς του site (για την αριστερά και την κοινωνία τάχα μου) γίνεται ξεκαρδιστικό, επειδή η Σοφία Σακοράφα που ανεξαρτοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συμφωνία του καλοκαιριού, δεν κολλάει στο σχήμα της προδοσίας. Την καλούν λίγο να τους δώσει άμεσα, εξηγήσεις. Απολαύστε:

«Oι 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απλά εξαφανίστηκαν και είναι απολύτως βέβαιο πως κάτι πολύ βρόμικο υλοποίησαν (εκείνοι τουλάχιστον οι ευρωβουλευτές που στήριξαν αμέσως μετά και το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα). Και εννοούμε τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνο Χρυσόγονο και Στέλιο Κούλογλου. Αλλά και η στάση της Σοφίας Σακοράφα μας είναι σκοτεινή και απαιτείται να δώσει άμεσες εξηγήσεις για τη στάση της εξαφάνισής της από το ευρωκοινοβούλιο κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για την TTIP. Θα περιμέναμε κάποια εξήγηση από τη Σοφία Σακοράφα»!! (μην κάνετε έτσι παλικάρια: εμείς εξαφανιστήκαμε κι αυτή μας έψαχνε για να μας επαναφέρει στον ίσιο δρόμο).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι παρόμοια άνανδρη και βρόμικη επίθεση δέχθηκε για το ίδιο θέμα ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ηγέτης των Podemos, τον οποίο σύσσωμος ο δεξιός τύπος κατηγόρησε ότι εξ αιτίας του δεν καταψηφίστηκε η συμφωνία TTIP, επειδή δεν πήγε να ψηφίσει είτε από πρόθεση, είτε επειδή κοιμόταν. Αλλά τουλάχιστον αυτό έγινε την επόμενη μέρα της ψηφοφορίας. Στην Ελλάδα γίνεται μετά από 4 και πλέον μήνες. Τελικώς, οι άνθρωποι δεν είναι ούτε σταλινικοί, ούτε προβοκάτορες. Απλώς καθυστερημένοι.

ΥΓ Σε ό,τι με αφορά, δεν μπόρεσα να πάω στη ψηφοφορία γιατί εκείνο το καιρό, λόγω των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, μιλούσα κάθε πρωί στο βρετανικό, ιρλανδικό και βελγικό ραδιόφωνο, υπερασπιζόμενος τα δίκαια της χώρας. 'Εστειλα όμως τότε διευκρίνιση (που λογίζεται ως ψήφος), στην οποία δήλωνα ότι, αν ήμουν παρών, θα ψήφιζα εναντίον της πρότασης Σουλτς. (εδώ τα επίσημα πρακτικά) Το αναφέρω στο τέλος του άρθρου, γιατί καθόλου δεν μειώνει την στάση των άλλων συναδέλφων που δεν μπόρεσαν, λόγω του μινι-πραξικοπήματος του Σούλτς, να ψηφίσουν. Απλώς δείχνει το επίπεδο των «ρεπόρτερ» που ανακάλυψαν ότι εξαφανιστήκαμε.

Τέλος, στη μοναδική επί της ουσίας, ψηφοφορία που έγινε ένα μήνα αργότερα, τον Ιούλιο του 2015, η TTIP ψηφίστηκε από την πλειοψηφία (436 υπέρ, 241 κατά, 32 αποχές) όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο. 'Ολοι οι «σκοτεινοί», «εξαφανισμένοι» κ.λπ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά, σύμφωνα με τα πρακτικά. Πάντως ούτε αυτή, η μοναδική επί της ουσίας, ψηφοφορία δεν ήταν η τελική στη μάχη εναντίον του TTIP, που πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου