Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας των ΙΕΚ Ξυνή - Mediterranean College Β. Ελλάδος



Οι φραγκάτοι πάνε τα παιδιά τους στα κολέγια και αφού πληρώνουν πιστεύουν ότι αποκτούν καλύτερη μόρφωση.Δυστυχώς για αυτούς μπορεί να γλυτώνουν τις συναναστροφές των παιδιών τους με την πλέμπα αλλά καλύτερη μόρφωση,αν δεν το έχεις μέσα σου,δεν αποκτάς με το χρήμα...αντίθετα οι (ευκολίες) που σου προσφέρει το χρήμα αφαιρεί την προσπάθεια για μάθηση





Το Αδωνι το 2013 εν ενεργεία Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης, εξυμνούσε τα ΙΕΚ Ξυνή ενώ εκκρεμούσαν κατηγορίες από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου για απάτη και πλαστογραφία από το 2010. Παράλληλα την ίδια περίοδο η κυβέρνηση Σαμαρά είχε κάνει διακανονισμό με το ΙΕΚ Ξυνη και το ΙΚΑ για 100χρονια! - Αυγερινός Χατζηχρυσός



Διαλεκτή Αγγελή στην Εφημερίδα των Συντακτών


Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς ανακαλεί τις άδειες λειτουργίας πέντε ινστιτούτων και κολεγίων λόγω απώλειας τουλάχιστον μίας από τις προϋποθέσεις αδειοδότησης, ύστερα από την υπ' αριθμ. α973/19-07-2016 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Η απόφαση ανάκλησης αδειών αφορά τις εξής επιχειρήσεις:


  • 1. Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ» στην εταιρεία «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  • 2. Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.
  • 3. Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με τον διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
  • 4. Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.
  • 5. MEDITERRANEAN COLLEGE στην εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Ε.» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4.


Οι διοικήσεις των παραπάνω ινστιτούτων θα πρέπει να παραδώσουν τα αρχεία τους εντός τριάντα ημερολογιακών ημερών σε Δημόσια ΙΕΚ, ενώ τα αρχεία του Κολεγίου θα παραδοθούν όπου οριστεί βάσει νεότερης απόφασης.

Οι σπουδαστές δικαιούνται επιστροφή των διδάκτρων που έχουν προκαταβάλει καθώς και εγγραφή σε άλλο Ιδιωτικό ΙΕΚ ή Κολέγιο της προτίμησής τους. Συγκεκριμένα για τους σπουδαστές των εν λόγω ΙΙΕΚ δικαιούνται επιπλέον δωρεάν μετεγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ, ενώ στην περίπτωση που δεν λειτουργούν εκεί τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητάς τους μπορούν να συσταθούν τέτοια με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης.

Τα σχετικά ΦΕΚ: ΄Β2810/06-09-2016 και ΄Β2811/06-09-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου