Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΤΟ 1982

ΟΡΘΙΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΤΟΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΑΤΙΑΝΑ ΑΒΕΡΩΦ, ΤΕΤΑΡΤΟΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΚΗΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΙ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΟΝΝΕΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ολοκληρώνουμε σήμερα το δεύτερο μέρος από την ιστορία γύρω από το πρώτο συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. κι όπως διαπιστώνετε ξεκινήσαμε από πολύ παλιά για να κατονοήσετε το κλίμα αλλά και να συνδυάσετε σημερινά πρόσωπα και γεγονότα. Και για να κάνουμε και τη διαφορά πάρτε στο τελος και μιά φωτογραφία του ΟΝΝΕΔίτη Χατζηνικολάου...
....
Συνέχεια από... http://www.stoxos.gr/2008/09/blog-post_7171.html
....Κυρίως, λοιπόν, στις Νομαρχιακές της Α΄ Αθηνών έκαναν αισθητή την παρουσία τους με αξιόλογα στελέχη που δραστηριοποποιύνται ακόμη και σήμερα. Στον Πειραιά κυριαρχούσαν οι σκληροί.Οι εκλογικές διαδικασίες στο φοιτητικό αποτέλεσαν κόντρα μεταξύ «Καραμανλικών» και «Ντοράκηδων» που είχαν κάνει τον καλύτερο εισοδισμό τους στο φοιτητικό. Άλλωστε οι φοιτητές το είχαν πάρει και λίγο "πατριωτικά" αφού ο μέχρι τότε επικεφαλής τους, ο Βουλγαράκης, ήταν υποψήφιος πρόεδρος. Η διάσωση και η εκπροσώπηση -κυρίως λόγω Θανάση Σκορδά (σημειώστε το όνομα) και ΑΣΟΕΕ και ορισμένων σχολών της Θεσσαλονίκης- των σκληρών στο φοιτητικό δεν ήταν επαρκής. Στο σπουδαστικό, όμως, οι «Σκληροί» κυριάρχησαν, ενώ ισχυρότατοι αποδείχθηκαν και στην επαρχία, όπου σάρωσαν στην Ήπειρο, χάρη στην παρουσία του Θοδωρή Σολδάτου, κουμπάρου του Βασίλη Μιχαλολιάκου και σημερινού Βουλευτή Λευκάδος. Αλλά, και στην Θεσσαλονίκη με τον Σταύρο Πεντέα, την Λάρισα, και ορισμένες περιοχές της Πελοποννήσου με μπροστάρισσα την Λακωνία, οι «Σκληροί» ήταν μακράν οι νικητές.



Όταν, πλέον, είχαν τακτοποιηθεί και εκλεγεί όλοι οι σύνεδροι για Α΄ συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και συγκροτήθηκαν ουσιαστικά και οι τάσεις, ήταν κοινώς αποδεκτό πως το πρώτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ήταν μοιρασμένο στα τρία... Ότι η ομάδα των «Καραμανλικών» ήταν μπροστά, με τους «Σκληρούς» και τους «Μητσοτακικούς» να δίνουν μάχη για την δεύτερη θέση… Όλα αυτά μέχρι να αποκαλυφθεί το διπλό παιχνίδι του διορισμένου από τη Ντόρα προέδρου εως εκείνη την στιγμή της ΟΝΝΕΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που κορόιδεψε και παγίδεψε την ομάδα των Καραμανλικών και τον υποψηφιο πρόεδρο της Ηλία Αδαμόπουλο. Ο Μειμαράκης είχε αντιληφθεί πως η εκλογική συμμαχία σκληρών και Καραμανλικών ήταν ταφόπλακα για τις επιδιώξεις της οικογένειας, για τον Βουλγαράκη που είχε επιλεχθεί ως επόμενος πρόεδρος και για τους σκοπούς αποιδεολογικοποίησης και απεθνοποίησης της ΟΝΝΕΔ που είχε ήδη ξεκινήσει.
Έβλεπε πως αυτή η συμμαχία διαμορφωνόταν ήδη και σε επίπεδο συνεδρίου και έπρεπε να σταματήσει. Και το έκανε παίρνοντας θέση σχεδόν ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας των Καραμανλικών και του Ηλία Αδαμόπουλου με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμμαχήσουν με τους σκληρούς στην εκλογή Κεντρικής Επιτροπής. Και ασφαλώς... ετοιμαζόντουσαν και οι εντολοδόχοι της Οικογένειας που αποφασίζουν ότι η επέμβαση πρέπει να είναι άμεση και δυναμική... Επέμβαση στις κάλπες... Αυτή ήταν και η αφορμή για την δυναμική αντίδραση των "σκληρών" που αποφάσισαν να απαντήσουν με ότι τους απέμενε... Επέμβαση στις γλάστρες. Στις μεγάλες άσπρες γλάστρες του "Κάραβελ"

Όρθιοι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος (ακούρευτος) δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Πίσω διακρίνεται ο Άκης Γεροντόπουλος. Και κάτω διακρίνονται στο κέντρο τα μάτια του Νίκου Χατζηνικολάου... Φανταζόμαστε πως θα ήταν και ο υπόλοιπος εκεί...

OI NEAΡΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΒΕΡΩΦ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  ΤΟ 1983. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΒΑΙΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ.




Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2009


Άγριο κράξιμο από τα ΝΕΑ στην επιλογή του Διονύση Καραχάλιου

Αντιγράφουμε από τα ΝΕΑ...
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ πέρασε την πόρτα της Ρηγίλλης. Μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν Νίκος, αλλά Διονύσης. ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση, δηλαδή, με τον απελθόντα από πέρυσι γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Νίκο Καραχάλιο έχει ο Διονύσης Καραχάλιος, η τοποθέτηση του οποίου στη θέση του γραμματέα της Ρηγίλλης για τις σχέσεις του κόμματος με την κοινωνία ανακοινώθηκε χθες. Ο νέος Καραχάλιος είναι δικηγόρος και άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά εδώ και δεκαετίες. Όχι, όμως, και άνθρωπος της Ν.Δ.
Από την ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Άνοιξη
ΚΙ αυτό διότι ο Καραχάλιος, άλλοτε ΟΝΝΕΔίτης, ήταν από τους πρώτους που προσχώρησαν στην Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά, αλλά και αντιπρόεδρος του εθνικοπατριωτικού «Δικτύου 21». Έκτοτε ούτε αυτός ξανάδε τη Ρηγίλλης ούτε η Ρηγίλλης τον ίδιο. Το 1990, επί κυβέρνησης Ζολώτα, είχε κάνει ένα ολιγόμηνο πέρασμα από τη Νομαρχία Ροδόπης. Ήταν οι μέρες όξυνσης του μειονοτικού, όταν αγανακτισμένοι χριστιανοί λεηλάτησαν τα μουσουλμανικά καταστήματα της πόλης. Θυμίζω ότι η τοπική ΟΝΝΕΔ είχε ταχθεί υπέρ. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ στη Ρηγίλλης μιλούν για ακόμη μια απόδειξη της δεξιάς στροφής που κάνει το κόμμα με τον Σαμαρά, ενώ πιστεύουν ότι ο φυσικός πολιτικός χώρος του νέου γραμματέα είναι αυτός του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Είδε χέρι της Μοσάντ!
ΓΙΑ λόγους γνωριμίας με το «νιου έντρι» στη Ρηγίλλης, σας μεταφέρω κάποια από τα γραπτά του Καραχάλιου. Έγραφε το 2005, όταν η Εκκλησία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου συγκλονιζόταν από τα σκάνδαλα: «Η Μοσάντ φαίνεται να είναι, τον τελευταίο καιρό, η πλέον αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, αρκεί οι πληροφορίες που προέρχονται από αυτήν να πλήττουν τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!». Ενώ, λίγο μετά τις εκλογές του 2004, σε άρθρο του για τα ελληνοτουρκικά έγραφε: «Ήδη, η απορρόφηση των κραδασμών που δημιούργησε το υπερήφανο Όχι των Ελληνοκυπρίων στο σχέδιο Ανάν και η απομάκρυνση του κινδύνου διεθνούς απομόνωσης της Κύπρου καταγράφεται ως μεγάλη επιτυχία των χειρισμών του Κώστα Καραμανλή ».
 http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/02/28/nikos-xatzinikolaou-polytexneio-2/
 http://gkdata.gr/2011/11/27/%CE%A7%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου