Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση προς τους ψεκασμένους στα περί μεγαλοεργολάβων της οικογενείας Τσίπρα

                              Άρθρο του 2012 στο γνωστό ψεκασμένο ακροδεξιό ΣΤΟΚΟ


Ήδη από το 2012 έβγαιναν κάποια ακροδεξιά μπλοκς και έγραφαν τους συνηθισμένους ψεκασμούς.
Μεγαλοεργολάβος ο πατέρας του Τσίπρα και μάλιστα ο αγαπημένος της χούντας και έβαζαν ένα κάρο σάλτσα.Περίμεναν μάλιστα να απαντήσει ο Αλέξης οπότε αφού δεν απαντούσε σου λέει αληθεύουν αυτά που λέμε.
Πρόκειται περί κουτοπόνηρων που όμως έχουν ένα ελάχιστο βαθμό ευφυίας αφού οι ίδιοι ξέρουν ότι λένε μπαρούφες σε αντίθεση με τον βαθμό ευφυίας αυτών που πιστεύουν αυτές τις μπαρούφες




Γιώργος Τσίπρας
Δήλωση σχετικά με αναφορά του Στ. Θεοδωράκη στον πατέρα μου

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά... έλλειψη σοβαρότητας


Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκης, στην προεκλογική ομιλία του στη Λάρισα αναφέρθηκε στον πατέρα μου. Είπε συγκεκριμένα: «Ο κ. Τσίπρας, το είπα, και νόμισα ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια -αλλά αν θέλει να δώσει συνέχεια μπορώ να το πω- έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι εργολάβων. Ο πατέρας του ήταν εργολάβος δημοσίων έργων. Ο θείος του ήταν εργολάβος δημοσίων έργων, ξεκινώντας την καριέρα του από την χούντα, και από έργα που έπαιρνε στη χούντα».
Ο θείος του Αλέξη Τσίπρα τυχαίνει να είναι ο πατέρας μου Ηρακλής Τσίπρας. Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Θεοδωράκης είναι συνδυασμός παλιότερων ευφάνταστων άθλιων αναφορών του Γ. Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ και του Β. Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων. Ο πατέρας μου ούτε ξεκίνησε ως εργολάβος επί χούντας (ξεκίνησε πολύ νωρίτερα όπως και ο πατέρας του Α. Τσίπρα), ούτε ευνοήθηκε από τη χούντα, αντίθετα διώχθηκε, φυλακίστηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε. Σχετική αναλυτική απαντητική επιστολή μου είχε δημοσιευτεί στην Αυγή (8/2/2012), στην οποία και παραπέμπω τον κ. Θεοδωράκη.
Ο τρόπος που ο κ. Θεοδωράκης αναφέρεται στην ιδιότητα του εργολάβου, δείχνει ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει άγνοια βασικών πλευρών της νεοελληνικής πραγματικότητας, της οικονομίας της, των κατασκευών. Το να έχει μεγαλώσει κανείς σε «σπίτι εργολάβων» είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται; Σημαίνει κάτι για την εντιμότητά του; Σημαίνει μήπως κατ’ ανάγκην πλούτη; Μήπως είναι εξίσου «επιλήψιμα» τα σπίτια καταστηματαρχών, βιοτεχνών, ξενοδόχων, δικηγόρων, γιατρών κλπ; Κατά τα άλλα το Ποτάμι είναι πολύ υπέρ της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Θεοδωράκης νομίζει ίσως ότι όλοι οι εργολήπτες δημοσίων έργων είναι κάτι σαν τον Μπόμπολα. Τόσα γνωρίζει ο άνθρωπος… Είναι τέτοια η άγνοια και αμετροέπειά του που νομίζει ότι κραδαίνει κάποιο δυνατό χαρτί και απειλεί τον Α. Τσίπρα αλλά… με μεγαλοψυχία: «το είπα, και νόμισα ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια αλλά αν θέλει να δώσει συνέχεια μπορώ να το πω».
Ο κ. Θεοδωράκης μπορούσε να αναλογιστεί το γεγονός ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν υιοθέτησαν ποτέ τις ανοησίες των Καρατζαφέρη και Λεβέντη για να ρίξουν λάσπη στον πατέρα μου και δια μέσου αυτού στον Α. Τσίπρα. Προφανώς, επειδή τις θεώρησαν - και ήταν - ανοησίες. Αντίθετα, ο κ. Θεοδωράκης ζήλεψε την ελαφρότητα των αρχηγών του ΛΑΟΣ και της Ένωσης Κεντρώων. Το γαρ πολύ της θλίψεως… μπροστά στη βέβαιη πτώση της φούσκας του Ποταμιού.


Γιώργος Τσίπρας μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου