Όποτε τους βολεύει σε σπρώχνουν σε αποχή και όποτε δεν τους βολεύει τότε θυμούνται το δημοκρατικό σου δικαίωμα.
Στις εκλογές του Ιανουαρίου ο κόσμος ήταν αποφασισμένος να δώσει την νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που ήταν απογοητευμένοι ήταν τα συντηρητικά στρώματα του πληθυσμού όπου οι δημοσκόποι έβρισκαν σε αυτά σημαντικά ποσοστά εκδήλωσης αποχής(μικρή συσπείρωση της ΝΔ).Τότε κανείς δεν μιλούσε για αποχή καθώς ήξεραν ότι η αποχή θα βόλευε τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τους ίδιους.
Τώρα το πράγμα έχει αναστραφεί και οι απογοητευμένοι προέρχονται από τα προοδευτικά στρώματα ενώ αντίθετα τα συντηρητικά στρώματα εκδηλώνουν μεγάλα ποσοστά συσπείρωσης.Έτσι το σύστημα σε σπρώχνει σε αποχή αφού βλέπει ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την ψήφο σου αντίθετα θα μετρήσει παραπάνω η δικιά τους ψήφος γιατί:
Με την δικιά σου αποχή η ψήφος όσων πάνε και ψηφίσουν θα μετρά διπλή.
Αν πάνε 10 στους 10 να ψηφίσουν και ο ένας ψηφίσει ΧΑ το ποσοστό της θα είναι 10%
Αν πάνε 5 στους 10 να ψηφίσουν η ψήφος του χρυσαύγουλου θα αντιπροσωπεύει το 20% (δηλαδή και την δικιά σου άρνηση ψήφου)
Ευτυχώς μετά την δήλωση του Μητρόπουλου περί αποχής το ξανασκέφτονται όσοι δήλωναν αποχή.
Όσο για την ατάκα ότι "αν η ψήφος ήταν αποτελεσματική θα ήταν παράνομη" είναι μόνο για κουτοπόνηρους:
Αν η Αποχή ήταν αποτελεσματική .. θα ήταν παράνομη (και μέχρι πριν λίγα χρόνια .. ήταν)
Από kinisienergoipolites.blogspot.gr
- Το 2010, εξελέγη περιφερειάρχης Αττικής με μόλις το 21% των ψήφων.
- Το 2015, μια ομάδα που αυτοαποκαλείται "ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ"!! με εντελώς… σοβαρό ύφος από και "καλά γνώστη της εκλογικής νομοθεσίας¨" .... , φτάνει να λέει την ηλιθιότητα πως
- Το Σύνταγμα βέβαια δεν λέει κάτι τέτοιο και υπάρχει ήδη παρελθόν με πολύ υψηλότερη αποχή που δεν συγκίνησε ούτε προέδρους δημοκρατίας ούτε νομικούς, ούτε συνταγμοταλόγους, ούτε νικητές, ούτε ηττημένους.
- Στα υπ όψη ότι η αποχή που βλέπουμε τις βραδιές των εκλογών είναι ενδεικτική, μιας και λόγω μη εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων παρουσιάζεται το φαινόμενο οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να είναι περισσότεροι από τους Έλληνες που μετρήθηκαν στην απογραφή του 2011!!.
- Επί πλέον ούτε και τώρα δίδεται η ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού - που αυξάνονται καθημερινά στα χρόνια του μνημονιου -.
- Μέχρι το 2001 στο κείμενο του Συντάγματος στο άρθρο 51 παρ. 5 υπήρχε η εξής διάταξη: «Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Νόμος ορίζει κάθε φορά τις εξαιρέσεις και τις ποινικές κυρώσεις».
- Όμως με την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001 τα περί κυρώσεων αφαιρέθηκαν και διατηρήθηκε μόνον η εξαγγελία περί υποχρεωτικότητας της ψήφου. Έτσι, υπερισχύει η άσκηση της ψήφου ως δικαιώματος παρά ως πολιτειακής υποχρέωσης του εκλογέα. Πάντως στο τελικό εκλογικό τελικό αποτέλεσμα η αποχή έχει την ίδια επίδραση όπως έχει και η λευκή ψήφος ή η άκυρη.
ΝOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3434
Ρύθμιση θεμάτων εθνικών, νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και διευθέτηση ειδικών θεμάτων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο 1
Λευκά ψηφοδέλτια
Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 4 και των άρθρων 5, 6, 7 και 8 του ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45 Α΄), κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα.
Προεδρικό διάταγμα 96/2007
Κωδικοποίηση σ” ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας
για την εκλογή βουλευτών
Άρθρο 98
(Άρθρα 4 και 11 Ν. 3231/2004 και άρθρο 1 Ν. 3434/2006)
Συγκέντρωση αποτελεσμάτων – Λευκά Ψηφοδέλτια
παράγραφος 8. Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του παρόντος άρθρου και των άρθρων 99 και 100, κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου