Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Η Μητρόπολη Βέροιας αναστέλλει τη λειτουργία του "Βλαχογιάννειου Μουσείου"...αμήν



Δεν ξέρω αν έπιασε τόπο το κράξιμο ή ήταν δρομολογημένο το κλείσιμο του φασιστομουσείου. Πάντως το ότι υπήρχε τόσα χρόνια χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί δείχνει ως ένα βαθμό και το πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Αν κατάλαβα σωστά στην αναστολή της λειτουργίας του μουσείου βοήθησε όχι το δικό μας κράξιμο αλλά η δημοσιότητα που του έδωσαν οι εθνικιστικοί ιστότοποι με το ανάλογο υβρεολόγιο τους

Διαβάστε τι προηγήθηκε ΕΔΩ

Διαβάζουμε στο inveria.gr και ελπίζουμε να αληθεύει:

Αναστέλλει την λειτουργία του "Βλαχογιάννειου Μουσείου" η Μητρόπολη Βέροιας και απομακρύνει την ιδιωτική συλλογή στρατιωτικού και άλλου υλικού από τις εγκαταστάσεις του κτιρίου, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων την Πέμπτη (19/7).

Σε σχετική ανακοίνωση από τη Μητρόπολη αναφέρεται:

Μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε, σχετικά με εκθέματα ιδιωτικής συλλογής που φιλοξενούνται στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», καθώς και με αφορμή πρόσφατο κείμενο με υβριστικό-εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το συγκεκριμένο Μουσείο, αποφασίζει την άμεση αναστολή της λειτουργίας του.

Ταυτόχρονα κάνει γνωστό ότι σταθερός στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως είναι το Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας να λειτουργεί πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, να εκπληρώνει τον επιστημονικό και παιδαγωγικό του ρόλο και να μην χρησιμοποιείται σε καμιά περίπτωση για πολιτική εκμετάλλευση.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου