Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Γιατί είναι κέρδος η υπαγωγή στο Ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι στο Αγγλικό;



Σε κάποιο σημείο(11ο λεπτό) ο Κατρούγκαλος λέει ότι οι σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη έχουν τρομάξει από την πλήρη ταύτισή τους με τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και φοβούνται ότι θα έχουν την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ


Ακούστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ


«Προφανώς θετικές οι διαφορές» από την υπαγωγή του νέου δανείου στο ευρωπαϊκό δίκαιο είπε στο Κόκκινο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος επισημαίνοντας ότι ο Βρετανικό Δίκαιο περιείχε ταπεινωτικές ρήτρες υπέρ των δανειστών που περιόριζαν την εθνική κυριαρχία.

Για το ασφαλιστικό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι οι δανειστές ζητούν πρόσθετα μέτρα στο μνημόνια, ενώ όσον αφορά τα εργασιακά, σημείωσε ότι η συμφωνία παραπέμπει όλα τα ζητήματα να επιλυθούν με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές προβλέψεις και σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς.

Η επικείμενη κατάργηση της εξάμηνης μετενέργειας και η επιστροφή σε τρίμηνη, υποστήριξε, ότι έχει συμβολικό και τιμωρητικό χαρακτήρα.

Αναφορικά με τα εκλογικά σενάρια, ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι όμηρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου