Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Αλέξη, σε ευχαριστώ που δεν με πρόδωσες





Κέρδισες τον χρόνο που ήθελες, πάρε το καράβι και κυβέρνησέ το, δείξε τις πραγματικές σου ικανότητες χτυπώντας σήμερα κιόλας τη διαπλοκή και το κατεστημένο, βάλε φυλακή τους κλέφτες και δέσμευσε την περιουσία τους εντός και εκτός Ευρώπης, με άλλα λόγια τάραξέ τους στη νομιμότητα, και φτιάξε μια παραγωγική Ελλάδα.
Εμείς θα είμαστε εδώ δίπλα σου, όσο δύσκολες και αν είναι οι μάχες που θα δώσεις, δίνοντάς σου δύναμη να συνεχίζεις.



Γιάννης Χίνος στην Εφημερίδα των Συντακτών


Είμαι από τη φύση μου προοδευτικός άνθρωπος που πάντα αναζητούσα το κοινωνικά δίκαιο και υγιές, χωρίς ομολογουμένως να το βρίσκω.

Πέρασα μια περίοδο που πίστεψα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, όμως σύντομα απογοητεύτηκα και η ενασχόλησή μου με τα πολιτικά τεκταινόμενα περιορίστηκε στις διαπιστώσεις και στην απλή παρακολούθηση με την ανάλογη απογοήτευση.

Δεν σου κρύβω ότι σε ψήφιζα από τη στιγμή που ανέλαβες τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί σε εμπιστεύτηκα αλλά γιατί έβγαζες αυτήν τη νεανική δυναμική που είχε τόσο ανάγκη ο τόπος.

Περνούσε ο καιρός και ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι είχες πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη μου, και μάλιστα σε βαθμό που δεν άρμοζε στη λογική μου.

Εμπιστευόμουν εσένα και όχι το κόμμα σου που, ενώ έχει πολλές και ώριμες φωνές, κατά διαστήματα άκουγες δηλώσεις και διαπιστώσεις στελεχών που καμία σχέση δεν είχαν ούτε με το πρόγραμμά του, ούτε με αυτά που δήλωνες εσύ δημόσια.

Ομως το ένστικτό μου με έπειθε ότι εσύ κρατάς το τιμόνι και πρέπει να εμπιστευθώ τον πολιτικό σου λόγο και έτσι έκανα.

Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για σκληρή διαπραγμάτευση εντός της ζώνης του ευρώ και ψήφισα «όχι» στο δημοψήφισμα για να σε βοηθήσω να κρατήσεις τη χώρα στο ευρώ με καλύτερες προϋποθέσεις.

Αλλωστε ποτέ δεν μου άφησες, ούτε από το πρόγραμμα αλλά ούτε από τον δημόσιο λόγο σου, το περιθώριο να σκεφτώ ότι είχες σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή.

Αυτά στα καταλόγιζαν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι προκειμένου να μειώσουν την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που τρέφει ο λαός στο πρόσωπό σου.

Εχει περάσει μόνο λίγος καιρός, που στην ομιλία σου στο Σύνταγμα ξεκαθάριζες με κάθε τρόπο ότι το «όχι» δεν είναι «όχι» στο ευρώ, ανεξάρτητα από το πώς προσπαθεί να το περάσει η πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των φαντασμάτων του παρελθόντος αλλά και το νέο κόμμα της υποτιθέμενης λογικής που μοιάζει με το φάντασμα των φαντασμάτων.

Αλέξη, το ψευτοδίλημμα που χρησιμοποίησαν όλοι οι παραπάνω για να μετατρέψουν το δημοψήφισμα σε μάχη του ευρώ με τη δραχμή, τελικά το πίστεψαν μόνο οι αριστερότεροι σύντροφοί σου.

Γιατί; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα και ποια δημοκρατία εκπροσωπούν;

Αλλο με ρωτάς και άλλη απάντηση διαβάζεις;

Αυτή είναι η ηθική της Αριστεράς;


Αλέξη, φταις και εσύ που μέσα στη νεανική ορμή και το πείσμα σου για ριζικές τομές είπες πράγματα που εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν μπορούσαν να γίνουν.

Περιέγραψες μια Ελλάδα όπως θα την ήθελες και όχι όπως μπορείς να την κάνεις.

Ονειρεύτηκες πράγματα που δεν είναι υλοποιήσιμα, γιατί αφενός υπήρχαν υπογραφές και αφετέρου οι εταίροι μας δεν είναι και τόσο φίλοι μας -μαζί με εσένα ελπίζαμε και εμείς και απογοητευτήκαμε το ίδιο με εσένα.

Ομως είχες κάνει σε κάθε τόνο ξεκάθαρο ότι η όποια διαπραγμάτευση θα είναι μέσα στα όρια του ευρώ γιατί γνωρίζεις πόσο τραγική θα ήταν η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μιας χώρας που δεν παράγει τίποτα και το ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών μετατρέπει σε αστεία οποιαδήποτε τέτοια σκέψη.

Αλέξη, κατάφερες να υλοποιήσεις την προεκλογική σου δέσμευση και να διεθνοποιήσεις το πρόβλημα της Ελλάδας δίνοντάς του την πραγματική του διάσταση.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν όλο και συχνότερα για το ευρωπαϊκό πρόβλημα και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Ευρώπης και της ευρωζώνης.

Θυμάμαι σαν τώρα όλους αυτούς, που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα, να σε κατηγορούν για ονειροπόλο και να προσπαθούν να σε πείσουν ότι το θέμα είναι καθαρά ταμειακό.

Ολοι αυτοί που σε προέτρεπαν να ακολουθήσεις τη συνταγή του Σόιμπλε για να σωθεί η πατρίδα, σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι για το ότι μείναμε Ευρώπη.

Δυστυχώς όμως ούτε στιγμή δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό οφείλεται σε εσένα και όχι στον τρόπο που σε προέτρεπαν να το κάνεις και μας οδηγούσε μαθηματικά βάσει σχεδίου στη δραχμή που τόσο όμορφα ο Σόιμπλε είχε σχεδιάσει.

Οι «Ευρώ πάση θυσία» αποδείχτηκε ότι, συνειδητά ή ασυνείδητα, ως υποστηρικτές της γερμανικής λογικής μάς οδηγούσαν με απόλυτη ακρίβεια στη δραχμή.

Ολοι αυτοί οι απερίγραπτοι τύποι του παρελθόντος, που ξέρουν να βλέπουν πολύ καλά το δέντρο τους αλλά ποτέ το δάσος, θυμούνται ό,τι τους εξυπηρετεί προκειμένου να νιώθουν δικαιωμένοι αλλά δεν πειράζει ας νιώθουν, άλλωστε η λογική της εκδίκησης δεν είναι στο DNA σου.

Γιατί όμως το χάνεις από αριστερά;

Γιατί τελικά οι αριστερότεροι ταυτίζονται με τη στρατηγική Σόιμπλε;


Ποιος και τι δεν έχει καταλάβει;

Καταλήγοντας θέλω να σου πω ότι δεν μου αρέσει καθόλου η συμφωνία και είμαι σίγουρος ότι δεν βγαίνει.

Θέλω να ξέρεις ότι αν υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει νέα γενιά αστέγων και ανέργων. Ομως ξέρω ότι ήταν το καλύτερο που μπορούσες να πάρεις και αυτό το σέβομαι.

Είμαι σίγουρος ότι και εσύ τα ίδια πιστεύεις και απλά έχεις και κάτι άλλο στο μυαλό σου, που όμως δεν μπορούσε να γραφτεί στην επίσημη συμφωνία.

Κέρδισες τον χρόνο που ήθελες, πάρε το καράβι και κυβέρνησέ το, δείξε τις πραγματικές σου ικανότητες χτυπώντας σήμερα κιόλας τη διαπλοκή και το κατεστημένο, βάλε φυλακή τους κλέφτες και δέσμευσε την περιουσία τους εντός και εκτός Ευρώπης, με άλλα λόγια τάραξέ τους στη νομιμότητα, και φτιάξε μια παραγωγική Ελλάδα.
Εμείς θα είμαστε εδώ δίπλα σου, όσο δύσκολες και αν είναι οι μάχες που θα δώσεις, δίνοντάς σου δύναμη να συνεχίζεις.

Αααα, και μην ξεχνάς ότι στην Ιστορία μένουν αυτοί που τη γράφουν και όχι αυτοί που προσπαθούν να την καρπωθούν.

Σε ευχαριστώ λοιπόν που παρέμεινα Ευρωπαίος πολίτης και μάλιστα συμμετέχοντας σε μια ομάδα με λαούς της Μεσογείου, που οραματίζονται μαζί μας μια Ευρώπη των λαών και όχι τη γερμανική καταστροφική Ευρώπη.

Αλλος ένας φίλος και ψηφοφόρος σου.

*ελεύθερος επαγγελματίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου