Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αντί για όρεξη και δουλειά υπάρχει μόνο μίρλα




Παράδειγμα 1:Είσαι παραγωγός γάλακτος.Πως μπορείς να επιζήσεις όταν οι γαλακτοβιομηχανίες καθορίζουν την τιμή που γάλακτος και αδυνατείς να το διαθέσεις μόνος σου?
Παράδειγμα 2:Έχεις μικροεπιχείρηση σε τουριστική περιοχή.Πως θα μπορέσεις να προσελκύσεις τουρίστες όταν αυτοί έχουν πακέτα all inclusive και πως θα κάνεις γνωστή την επιχείρηση σου όταν αυτή είναι αόρατη στους τουριστικούς οδηγούς?
Παράδειγμα 3:Είσαι δημοσιογράφος και θέλεις να κάνεις απλά την δουλειά σου(να μεταδίδεις ειδήσεις).Πως θα βρεις δουλειά όταν τα ΜΜΕ δεν θεωρούν είδηση ότι πάει κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα των λαμόγιων?

Μπορούμε να αναφέρουμε δεκάδες παρόμοια παραδείγματα από το αρρωστημένο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα.Αυτό το περιβάλλον που μας έφερε ως εδώ.
Μπορεί αλήθεια η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια μέσα σε αυτό το περιβάλλον η είναι άραγε ευκαιρία να ξαναχτίσει από την αρχή?

Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι για πάντα όμηροι των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών.Το κράτος οφείλει να τους δώσει διέξοδο δημιουργώντας νέους επιχειρηματίες και συγχρόνως να τους προστατέψει από τους παλιούς επιχειρηματίες.Φυσικά ο νέος επιχειρηματίας εκτός από χρηματοδότηση θα χρειαστεί και συμβουλευτική αρωγή...και εδώ μπαίνει η κρατική μέριμνα.

Είναι ευκαιρία τώρα που η Ελλάδα διαθέτει ίσως για πρώτη φορά υγιές πολιτικό προσωπικό να σταματήσει τα λόγια και να προχωρήσει σε πράξεις.
Το ήθος το διαθέτει μένει η όρεξη.Δυστυχώς αντί για όρεξη βλέπω μόνο μίρλα 

Πως η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας βοηθάει στην οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας...και εμείς κλαιγόμαστε.


1.Να δημιουργηθεί νέα αναπτυξιακή τράπεζα που να βοηθήσει νέους επιχειρηματίες.
2.Οι παλιοί επιχειρηματίες,που κάθε άλλο παρά υγιείς όπως μας τσαμπουνάνε είναι,πρέπει να σβήσουν
3.Τα ΜΜΕ όλα ανεξαιρέτως(και τα τοπικά) πρέπει να αντικατασταθούν από νέα που να είναι ανεξάρτητα από τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς(ήδη αυτό έχει αρχίσει)
4.Ο κλάδος του τουρισμού πρέπει να βασιστεί στους ντόπιους και η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει προς αυτό τον τομέα δημιουργώντας κρατικό φορέα που θα οργανώσει τις μικροεπιχειρήσεις του τουρισμού.
5.Η παραγωγική ανασυγκρότηση στην γεωργία είναι μεγάλο κεφάλαιο και θέλει άμεση λύση.
6.Εξυγίανση του δημοσίου
7.Η παιδεία πρέπει να πάψει να δημιουργεί παπαγάλους χωρίς κριτική σκέψη

5 σχόλια:

  1. υγιες προσωπικο!!!!! 40 βαθμοι δεν ειναι παιξε γελασε.Ασε να δροσισει και ξανασκεψου τι εγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεγε περίπου ο Κέννεντυ: Μην περιμένεις από το κράτος να πράξει για εσένα οτιδήποτε. Φτιάξε εσύ για το κράτος. Κυριολεκτικά έλεγε: Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου (Ένα από τα μηνύματα στην ομιλία του Κέννεντυ κατά την τελετή ορκωμοσίας του, το 1960).

    © Χ₱Ι∑ṱѲϟ ®™.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεγε περίπου ο Κέννεντυ: Μην περιμένεις από το κράτος να πράξει για εσένα οτιδήποτε. Φτιάξε εσύ για το κράτος. Κυριολεκτικά έλεγε: Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου (Ένα από τα μηνύματα στην ομιλία του Κέννεντυ κατά την τελετή ορκωμοσίας του, το 1960).

    © Χ₱Ι∑ṱѲϟ ®™.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ τώρα αναρωτιέμαι...

    Είναι καπιτάλας, νεοφιλελές, κεντρόος, σοσιάλας, κκες;
    Γιατί λίγο από όλα έγραψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσεις να σκεφτεσαι τι είναι αυτός που έγραψε κάτι...κ να προσπαθείς να του κολλήσεις ταμπέλα ...ίσως τότε κάνουμε ένα βήμα.

      Διαγραφή