Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Δέκα χιλιάδες οικογένειες φαίνεται πως λεηλάτησαν δισεκατομμύρια ευρώ, με ποικίλες μεθόδους και διαβαθμίσεις - Το απόστημα της διαπλοκής έσπασε και όζει



Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι δεν περνάνε στον απλό κόσμο οι θετικές εξελίξεις κυρίως στο τομέα της διαφθοράς.Βέβαια ας μην ρίχνουμε όλη την ευθύνη στα ΜΜΕ που με επιμέλεια κρύβουν ότι έχει σχέση με την διαφθορά.Η κυβέρνηση δεν είναι αντιπολίτευση και οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης φορτώνονται σε αυτήν...ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει για αποκαλύψεις χωρίς να βλέπει αποτελέσματα.

Είχα πει από τότε που εκλέχθηκε ο Κυριάκος ότι θα υπάρξει ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα ακουμπήσει πρώτος την διαπλοκή(ο ένας για να την αποκαλύψει και ο άλλος να την προστατέψει).

Στην Ελλάδα τα πάντα κινούνταν μέσω γνωριμιών,όλα γινόταν με "βίσμα",αυτό ήταν η καταστροφή της


  • Δέκα χιλιάδες οικογένειες φαίνεται πως λεηλάτησαν δισεκατομμύρια ευρώ, με ποικίλες μεθόδους και διαβαθμίσεις .
  • Αρκετοί μεγαλόσχημοι επιστρέφουν μίζες και κλεμμένα πολλών εκατομμυρίων στα κρατικά ταμεία , προσδοκώντας την επιείκεια του Νόμου. Άλλοι ψάχνουν «ασπίδες προστασίας» στα παλαιά κόμματα και μηχανισμούς ή προσπαθούν με αναβολές και «κόλπα» να κερδίσουν χρόνο, προσευχόμενοι «να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα».
  • Τα συστημικά ΜΜΕ, ιδιοκτήτες και φερέφωνα τους, κρύβουν εν ψυχρώ την αλήθεια και τους ενόχους.
  • Η λυσσώδης επίθεση των διαπλεκόμενων και διεφθαρμένων αντιπάλων μας έχει εξήγηση και στόχευση: Να πέσει αυτή η κυβέρνηση για να έρθουν οι φίλοι της διαπλοκής. Να γλιτώσουν τη λογοδοσία ενώπιον του Νόμου και του κριτή λαού. 




Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη στο LEFT


Αποτελεί «κοινό τόπο» για τους πολίτες, ότι, η διαπλοκή και η διαφθορά των τελευταίων δεκαετιών υπήρξε μια σημαντική πηγή κακοδαιμονίας της χώρας μας . Αιτία αλλά και έκφανση της βαθιάς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και ηθικής. Πρωταγωνιστές της ήταν διεφθαρμένοι πολιτικοί, κρατικοδίαιτοι μεγαλόσχημοι (καναλάρχες, εφοπλιστές κ.α.), αετονύχηδες και «γκόλντεν μπόϊς», που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα. Και από κοντά διάφοροι σμπίροι, που τους υμνούσαν ή τους αγιογραφούσαν. Δέκα χιλιάδες οικογένειες φαίνεται πως λεηλάτησαν δισεκατομμύρια ευρώ, με ποικίλες μεθόδους και διαβαθμίσεις .


Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός και όλη η κυβέρνηση έθεσαν στις κύριες προτεραιότητές τους το χτύπημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής, ιδίως της πολύ μεγάλης. Ο έλεγχος όσων «κρύβονταν» στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς «ξεχασμένοι» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η διερεύνηση των θαλασσοδανείων των καναλαρχών - εκδοτών και των κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών με νομιμότητα και όφελος για το Δημόσιο, η ψήφιση σειράς νομοθετημάτων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού, για τη διαφάνεια στις συμβάσεις για τα δημόσια έργα, είναι οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και έπεται συνέχεια.

Σκονισμένες επί χρόνια ποινικές δικογραφίες μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς ανασύρθηκαν, έφτασαν στα αρμόδια δικαστήρια ή οδεύουν προς αυτά. Αρκετοί μεγαλόσχημοι επιστρέφουν μίζες και κλεμμένα πολλών εκατομμυρίων στα κρατικά ταμεία , προσδοκώντας την επιείκεια του Νόμου. Άλλοι ψάχνουν «ασπίδες προστασίας» στα παλαιά κόμματα και μηχανισμούς ή προσπαθούν με αναβολές και «κόλπα» να κερδίσουν χρόνο, προσευχόμενοι «να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα».

Παρά τις αντιστάσεις της «Λερναίας Ύδρας» της διαπλοκής, τις αναβολές και τις καθυστερήσεις από την πολύμηνη απεργία των δικηγόρων, τις δυσλειτουργίες ή τις παρεμβάσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, ήρθε η ώρα της κρίσεως. Για κακουργήματα που αφορούν πολλά δις ευρώ και επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη. Για τον Λαυρεντιάδη και άλλους 43 της υπόθεσης PROTON BANK. Για τον Ρέστη και άλλους της τράπεζας FBB. Για τον Φιλιππίδη και άλλους 34 της υπόθεσης του Ταχ. Ταμιευτηρίου. Για τους ιδιοκτήτες της «ENERGA HELLAS» και άλλους 19, που υπεξαίρεσαν πολλά εκατ. ευρώ δημοσίου χρήματος. Για την υπόθεση των Γερμανικών υποβρυχίων (Κάντας και άλλοι 32) και των TOR-M1 (Γερμανός, Σμπώκος κ.α) για μίζες. Για τις ΜΚΟ της Εκκλησίας και του Ρόντου. Για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και τα στημένα παιχνίδια (Μπέος κλπ). Για το Βατοπαίδι του Εφραίμ κλπ και τις «ιερές ανταλλαγές» ακινήτων. Για τον Τσοχατζόπουλο και τους φίλους του (κατ ‘έφεση) με το μεγάλο φαγοπότι των εξοπλιστικών. Για τη Siemens και την περιβόητη σύμβαση του ΟΤΕ, αλλά και τη δωροδοκία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μαντέλη, υπόθεση που προκάλεσε σάλο τις τελευταίες μέρες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται σοβαρές υποθέσεις διαπλοκής (θαλασσοδάνεια ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και του Κήρυκα Χανίων της οικογένειας Μητσοτάκη, Μαρτίνης και Ερρίκος Ντυνάν, Λιακουνάκος για μίζες, Βιομηχανία Ζάχαρης, ΚΕΕΛΠΝΟ και Νοσοκομεία, δάνεια Αγροτικής Τράπεζας κα). Αλλά και δεσμεύσεις λογαριασμών από τους Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, μεγαλόσχημων επιχειρηματιών για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Αλήθεια, πόσες από τις παραπάνω υποθέσεις είναι γνωστές στους πολίτες; Πόσοι γνωρίζουν ποιοί, πως και πόσα δις ευρώ ιδιοποιήθηκαν παράνομα, περνώντας ζωή χαρισάμενη σε βάρος της χρεοκοπημένης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χώρας και της φτωχοποιημένης κοινωνίας και λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα; Όταν οι ίδιοι οι αετονύχηδες και οι πολιτικοί τους φίλοι κουνούσαν το δάχτυλο και με θράσος δήλωναν «μαζί τα φάγαμε».

Τα συστημικά ΜΜΕ, ιδιοκτήτες και φερέφωνα τους, κρύβουν εν ψυχρώ την αλήθεια και τους ενόχους. Αποσιωπούν κάθε τι που τους εκθέτει στα μάτια του κόσμου. Ποιός μίλησε για τις πρόσφατες δεσμεύσεις λογαριασμών, ή για τα θαλασσοδάνεια 1,3 δις που πήραν, χωρίς εγγυήσεις; Μαύρη προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης κάνουν, άλλοτε με ανοησίες και ψέματα και άλλοτε με χυδαιότητες.

Η λυσσώδης επίθεση των διαπλεκόμενων και διεφθαρμένων αντιπάλων μας έχει εξήγηση και στόχευση: Να πέσει αυτή η κυβέρνηση για να έρθουν οι φίλοι της διαπλοκής. Να γλιτώσουν τη λογοδοσία ενώπιον του Νόμου και του κριτή λαού. Δεν πίστευαν πως κάποτε τα κραταιά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έχαναν και μαζί τους θα έχαναν προνόμια, χρήμα και ισχύ οι «εντιμότατοι φίλοι» τους. Αυτά προσπαθούν να διασώσουν. Μαζί και το σαρκίο τους από τη Νέμεση και τη φυλακή. Αναρωτιέμαι, μετά απ’ αυτά, τί δεν καταλαβαίνει η αριστερή αντιπολίτευση, που ζητά με εμμονή και αυτή, την πτώση της κυβέρνησης ;

Το καραβάνι προχωρά! Με δυσκολίες, με απειρίες, με λάθη αλλά κυρίως με θέληση και πολλή δουλειά. Για να βγει η χώρα από την κρίση με δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος για όλους. Στηρίζοντας τις λαϊκές τάξεις και ιδίως τους αδύνατους πολίτες. Με ισοπολιτεία, διαφάνεια και δημοκρατία. Το στοίχημα είναι ανοιχτό και ο δρόμος δύσκολος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση όμως, είναι για τα δύσκολα. Να μετρηθεί με την πραγματικότητα για να την αλλάξει βήμα – βήμα. Χωρίς Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες. Προχωράμε !

1 σχόλιο:

  1. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills You have come to the right place just
    contact us abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    ΑπάντησηΔιαγραφή