Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Γρηγόρης Σούρλας: Ένα όνομα συνώνυμο της κτηνωδίας,του σκοταδισμού και του πλιάτσικου


Να ακυρωθεί η εκδήλωση για τον δωσίλογο Γρ.Σούρλα στα Φάρσαλα


  • Από τα σπουδαιότερα "κατορθώματα του"ήταν η απαγωγή του εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας Χ.Πατακιά και η κτηνώδης δολοφονία του δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη Κ.Βιδάλη.
  • Ένα ανθρωπόμορφο κτήνος , ένας αγροίκος, ένα αμόρφωτο και άξεστο ανθρωπάκι, ένας διαταραγμένος δολοφόνος,πειθήνιο όργανο των εχθρών και κατακτητών αυτού του τόπου,ένας φασίστας.




Ευαγγελία Παπαδοπούλου στο gkordis.com


"Μεγάλες στιγμές" θα ζήσει η Θεσσαλία και ιδιαίτερα τα Φάρσαλα.
Την Κυριακή ο Φασίστας Πλεύρης θα παρουσιάσει στα Φάρσαλα ένα βιβλίο γραμμένο για τον περιβόητο ληστή με τίτλο " Γρηγόρης Σούρλας, ο καπετάνιος της Θεσσαλίας".
Πόσο φοβάμαι μη εκείνη τη μέρα έχουμε κανένα σεισμό σαν εκείνο που είχαμε όταν θάψαν τη βασίλισσα Φρίκη στο Τατόι.
Η Θεσσαλική γη ακούγοντας το όνομα του περιβόητου αρχιδολοφόνου και ληστή Σούρλα ,της συμμορίας των Σουρλάδων,που έκαψε χωριά,σκότωσε τον ανθό του τόπου ,βίασε γυναίκες, βασάνισε αγωνιστές,σίγουρα θα εκραγεί.

Ένα όνομα συνώνυμο της κτηνωδίας,του σκοταδισμού και του πλιάτσικου.
Επικεφαλής των ταγματασφαλιτών και συνεργάτης των Γερμανών βρέθηκε επικηρυγμένος σαν δοσίλογος ,επωφελήθη όμως από το νόμο το 1947 και ανασυγκρότησε τη συμμορία του ως " νόμιμο" τμήμα του κυβερνητικού στρατού.Σύμμαχος και φίλος των Άγγλων στον αγώνα τους για την εξολόθρευση κάθε αγωνιστή και υπερασπιστή της Πατρίδας ,κάθε κομμουνιστή και την δημιουργία του προτεκτοράτο τους..

Εξοπλισμένος με τα όπλα τους έγινε ο φόβος και ο τρόμος της Θεσσαλίας.
Από τα σπουδαιότερα "κατορθώματα του"ήταν η απαγωγή του εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας Χ.Πατακιά και η κτηνώδης δολοφονία του δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη Κ.Βιδάλη.
Ένα ανθρωπόμορφο κτήνος , ένας αγροίκος, ένα αμόρφωτο και άξεστο ανθρωπάκι, ένας διαταραγμένος δολοφόνος,πειθήνιο όργανο των εχθρών και κατακτητών αυτού του τόπου,ένας φασίστας.



3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΡΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΡΑ
    ΑΘΑΝΑΣΙΑΣΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΧΑΡΟΣΟΙΔΙΟΣ, ΚΟΣΙΩΝΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ, ΧΑΤΖΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΧΑΦΙΕΣ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΥΛΟΥ, ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχειριστρια σου χει μπει αγκυλωτος στο κωλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δυναστεία τους καλα κρατεί μεχρι σήμερα.Αντι να ντρέπονται οι απογονοι του, υπερασπίζονται με το ρολο του συνηγόρου τα καθάρματα της Χ.Αυγης κ τις ανανδρες-ένοπλες επιθέσεις τους κατά των αντιφασιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή