Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η αξιότιμη δημοσιογραφία της Κρήτης...




Αξίζει να παρατηρήσετε πως αλυχτάνε οι δημοσιογραφίσκοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όταν νομίζουν ότι βλέπουν επαναφορά του παλιού κατεστημένου.Δείτε τι έγινε στο δημοψήφισμα όταν πράγματι πίστεψαν ότι θα απαλλαχθούν από την κυβέρνηση...μέχρι και στήλες λαιφ σταιλ έσταζαν δηλητήριο.
Το ίδιο θα γίνεται κάθε φορά που θα πιστεύουν ότι πέφτει η κυβέρνηση...εκτός αν αποφασίσει επιτέλους η κυβέρνηση να καυτηριάσει όλα τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας των ΜΜΕ(και των τοπικών)

  • Όταν όμως δεν υπήρξε η «ανταπόκριση» που ανέμεναν, άρχισαν τις επώνυμες αρθρογραφίες εναντίον των νέων, απειλώντας ότι έρχεται το «παλιό και γνωστό»!


Αλέκος Α. Ανδρικάκης στο candianews.gr


Τα όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στο χώρο των – γνωστών ή λιγότερων γνωστών- μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα με τις διαπλοκές με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, εκβιασμούς, εξαγορά συνειδήσεων και υπολήψεων, με φαινόμενα χυδαιότητας, δεν είναι παρά απλά ένα μέρος του πώς λειτούργησε και λειτουργεί ένα σύστημα στην Ελλάδα. Αυτό που διαμορφώνει συνειδήσεις, ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, δείχνει το δάχτυλο.

Όχι, δεν είναι φαινόμενο μόνο «των άλλων», δεν είναι μόνο εκεί στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ασφαλώς ισχύει – και όχι ως μεμονωμένο, δυστυχώς- και στα «δικά μας», τα ντόπια μας… Στην Κρήτη.

Αν δεν είσαι μέσα στο σύστημα δεν θα επιβιώσεις.

Αν δεν είσαι μέσα μέχρι τα μπούνια σ’ αυτό που λέμε και εννοούμε διαπλοκή, θα πεινάσεις μέχρι να σκάσεις.

Κάποιοι έφαγαν και τρώνε ή θέλουν να τρώνε με δέκα μασέλες.

Μερικοί βλέποντας να έρχεται μια άλλη κυβερνητική εξουσία, έσπευσαν να προσεγγίσουν. Πούλησαν τους πρώην δικούς τους, μπας και κονομήσουν τώρα από τους νέους. Προς επιβεβαίωση, ψάξτε στο διαδίκτυο το πώς αντιμετώπιζαν μέχρι πριν από ένα χρόνο, για παράδειγμα, τον ΟΛΗ(Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου) και τον τότε πρόεδρό του, τα γλειψίματα και τα θριαμβευτικά σχόλια, μερικών. Επώνυμα, μάλιστα. Και ψάξτε τί έγραφαν Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2015, όταν κατάλαβαν ότι χάνουν το στήριγμα και τη χρηματοδότηση. Τότε που άρχισαν να τον καταγγέλλουν ως ανεπαρκή ή ανίκανο! Μέχρι επιστολές εναντίον του έστελναν κάποιοι στους τοπικούς κομματικούς παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος!

Όταν όμως δεν υπήρξε η «ανταπόκριση» που ανέμεναν, άρχισαν τις επώνυμες αρθρογραφίες εναντίον των νέων, απειλώντας ότι έρχεται το «παλιό και γνωστό»!

(Εύκολο είναι να βάλετε και στην αναζήτηση στη σελίδα της Διαύγειας ονόματα μέσων και δημοσιογράφων -άλλοτε εμφανίζονται και ως διαφημιστές ή κατασκευαστές… πινακίδων! Θα δείτε πώς, πόσα και από ποιους φορείς του δημοσίου εισέπρατταν. Και θα καταλάβετε).

Ναι, η διαπλοκή είναι και τοπικό σύμπτωμα. Γενικευμένο μάλιστα. Φυσικά με τις εξαιρέσεις του.

Γι αυτό μην παραξενεύεστε που από τη δημοσιογραφία των χωρατών, της πλάκας, της εξυπνάδας και του life style μεταπήδησαν στην «επαναστατική αρθρογραφία». Μην παραξενεύεστε που από διαμαρτυρόμενοι γραφιάδες για τις (ελάχιστες) κινητοποιήσεις των αγροτών έγιναν σήμερα υμνητές και «μπρατσαδόροι». Που δεν τολμά να βήξει ο Κυριάκος, η Φώφη, ο Σταύρος και ο Θέμος και αναπαράγεται ο βήχας τους από ορισμένους. Οι οποίοι τόσα χρόνια δεν είδαν μνημόνια, διαπλοκή, συμφέροντα, βρωμιά, αλλά τα είδαν όλα μέσα σε μερικούς μήνες. Ή φώναξαν για τα μνημόνια σε μία και μόνη περίπτωση:  όταν τους κούρεψε τα ομόλογα η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Αλλά σιωπούσαν για τις αυτοκτονίες, τους πεινασμένους, την ανεργία, τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία.

Υπάρχει εξήγηση!


Ένα ολόκληρο σύστημα λειτουργεί και στην Κρήτη. Από ομάδα επιχειρηματικών συμφερόντων μέχρι γνωστά πολιτικά. Με την «αξιότιμη» δημοσιογραφία στη μέση, ως συνδετικό κρίκο, με το αζημίωτο.

Κι αν είσαι έξω από αυτό, πρέπει να μπεις, να υποταχτείς, ή, αφού πεινάσεις, να πεθάνεις. Εκτός κι αν δεχτείς προτάσεις όπως «να αλλάξεις μυαλό και γραμμή» για να έχεις ένα μόνιμο και καλό χρηματοδοτικό πακέτο διαφήμισης που θα σε έχει μονίμως χορτάτο και ασφαλή! (ναι, γίνονται και τέτοιες προτάσεις – εκβιασμοί. Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, γίνονται. Ακούστε που σας λέω…)

Είδατε;  Ακόμα και ένα κομμάτι της διαφημιστικής πίτας – του μόνου τρόπου να επιβιώσουν τα μέσα που επέλεξαν να είναι έξω από τη βρωμιά- είναι σε αυτό το παιγνίδι.
Και τί επιλέγεις; Έξω από τη βρωμιά του συστήματος, πεινασμένοι και αξιοπρεπείς, παρά τις «παροτρύνσεις» και τις «συμβουλές».

Κι όπου αντέξεις! Παρά να γίνεις έτσι;

Δείτε προς το τέλος του βίντεο για το Σαμαροπαίδι που κινά τα νήματα της διαπλοκής στην Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου