Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο «κοριός» έπιασε τους «μπαχαλάκηδες»



Όταν λέγαμε ότι μια μερίδα του αναρχικού χώρου δεν είναι τίποτα άλλο από απλούς χουλιγκάνους μας χλεύαζαν...λες και δεν το έβλεπαν και οι ίδιοι.
Διαβάστε:Το αναρχικό κίνημα και η ανοχή του...η ενοχή του αν θέλετε
Διαβάστε σε ποιους αριστερούς είχαν επιτεθεί ΕΔΩ

Δεν μπορεί να τους μην τους βλέπετε αφού ζουν ανάμεσα σας...απομονώστε τους




Μάνος Τσαλδάρης στην Εφημερίδα των Συντακτών


Ομάδα «μπαχαλάκηδων» που κατηγορούνται ότι ευθύνονται για τουλάχιστον 11 επιθέσεις -μεταξύ των οποίων εναντίον αστυνομικών και μελών πολιτικών οργανώσεων, σε διαδηλώσεις και σε γήπεδα- εξαρθρώθηκε, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν χθες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε στις εισαγγελικές αρχές. Στην πλειονότητά τους τα μέλη της ομάδας ανήκουν σε ποδοσφαιρικό σύλλογο της Αττικής, ενώ -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- δρούσαν συντονισμένα και συστηματικά προκαλώντας επεισόδια.

Οι πληροφορίες έφεραν τους αστυνομικούς να βρίσκονται στα ίχνη τους τούς τελευταίους έξι μήνες. Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της ομάδας έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και στην Εύβοια, ενώ συνελήφθησαν τελικά πέντε άτομα. Τρία από αυτά είναι Ελληνες, ενώ οι άλλοι δύο είναι υπήκοοι Αλβανίας. Αναζητούνται ακόμα άλλα 19 άτομα.

Επεισόδια


Οπως διαπιστώθηκε από τον «κοριό» που ενεργοποιήθηκε για τον εντοπισμό τους, ομάδες με κοινά πρόσωπα, αλλά διαφορετική σύνθεση προέβαιναν σε επεισόδια. Από την έρευνα και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε έντεκα υποθέσεις, μεταξύ των οποίων ο εμπρησμός τηλεοπτικού οχήματος έξω από το ΠΑΣΟΚ στις 15/6/2015 και η επίθεση εναντίον μελών αριστερών πολιτικών οργανώσεων με λοστούς στις 15/11/2015 έξω από το Ε.Μ. Πολυτεχνείο. Σε αυτή την επίθεση είχαν τραυματιστεί επτά άτομα.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα ίδια άτομα συμμετείχαν και στα επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα τη διακοπή του. Συμπλοκές προκάλεσαν και στην πορεία της 3ης Δεκεμβρίου, ενώ επιτέθηκαν και στη διμοιρία της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια.

Οι ίδιοι φέρεται να ευθύνονται για τρεις ληστείες: σε βάρος υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ιλιον, διανομέα φαγητού στο Χαϊδάρι και οδηγού ταξί στο Περιστέρι. Η ίδια ομάδα -εκτός από τα παραπάνω- φέρεται να είχε συστηματική δραστηριότητα και στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Ερευνες

Τα στοιχεία σε βάρος τους προέκυψαν από δείγματα DNA, αλλά και από την άρση του απορρήτου και «σαρώσεις» των τηλεφωνικών κλήσεών τους. Από τις κατ’ οίκον έρευνες, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης,
πέντε δενδρύλλια κάνναβης,
19 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
μία ζυγαριά,
δύο αεροβόλα όπλα,
ένα ομοίωμα πιστολιού,
τρία φυσίγγια,
μία πτυσσόμενη ράβδος,
καθώς και κουκούλες τύπου «full face».

Σε βάρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων έχουν σχηματιστεί κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από όπου και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου