Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Ο Γλέζος πήγε στην κηδεία του Στ.Στεφάνου για να τον προσβάλει

          ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Να σεβαστείς αυτόν που δεν σέβεται τον νεκρό η να μην τον σεβαστείς;...ιδού το ερώτημα

Σόλωνας:"Μηδένα προ του τέλους μακάριζε"


  • Ο Μανώλης Γλέζος, μεταξύ αυτών που εκφώνησαν επικήδειους λόγους, τελείωνε λέγοντας, απευθυνόμενος στον νεκρό, ότι η εξουσία, που σε καταδίωκε, σου στέλνει στεφάνι... Και συμπλήρωσε κάτι σχετικό με το ότι «είναι ρεζιλίκι και ντροπή».

ΝΙ.Κ. στην Εφημερίδα των Συντακτών


Είχε τελειώσει η νεκρώσιμη ακολουθία μπροστά στο φέρετρο με τη σορό του Στέφανου Στεφάνου χθες στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο Μανώλης Γλέζος, μεταξύ αυτών που εκφώνησαν επικήδειους λόγους, τελείωνε λέγοντας, απευθυνόμενος στον νεκρό, ότι η εξουσία, που σε καταδίωκε, σου στέλνει στεφάνι... Και συμπλήρωσε κάτι σχετικό με το ότι «είναι ρεζιλίκι και ντροπή».

Οι παρόντες στη μικρή εκκλησία «πάγωσαν». Δίπλα στο φέρετρο ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί Νίκος Φίλης, Αριστείδης Μπαλτάς, Πάνος Σκουρλέτης κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακουσαν ψύχραιμοι τον εκφωνούντα τον επικήδειο και δεν αντέδρασαν.

Τι να πουν, άλλωστε. Πήγαν να τιμήσουν τον νεκρό, τον παλαιό αγωνιστή και σύντροφο, ο οποίος, από το καλοκαίρι, τον Ιούλιο, με τα προβλήματα στην κυβέρνηση με την Αριστερή Πλατφόρμα, τόνιζε: «Να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση».

Βγαίνοντας από την εκκλησία ο Αλ. Τσίπρας χαιρέτησε τον Μαν. Γλέζο με χειραψία και τον φίλησε. Αίσθηση προκάλεσε σ’ αυτούς που είχαν δει τη σκηνή προηγουμένως.

Και η αντίδρασή τους άμεση: Συγκρίνετε τη συμπεριφορά του νέου με αυτήν του υβριστή. Εδειξε πώς αντιδρά και φέρεται ο ηγέτης και μάλιστα μπροστά στη σορό του αγωνιστή που τον σέβεται και πήγε να τον τιμήσει.

Ο ίδιος και τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος πήγαν, δεν μίλησαν, στάθηκαν απλώς μπροστά στο φέρετρο, σεβόμενοι τον νεκρό και τιμώντας τη μνήμη και τους αγώνες του.

Να λοιπόν πώς ξεχωρίζουν οι άνθρωποι...