Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ο Γλέζος πήγε στην κηδεία του Στ.Στεφάνου για να τον προσβάλει

          ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Να σεβαστείς αυτόν που δεν σέβεται τον νεκρό η να μην τον σεβαστείς;...ιδού το ερώτημα

Σόλωνας:"Μηδένα προ του τέλους μακάριζε"


  • Ο Μανώλης Γλέζος, μεταξύ αυτών που εκφώνησαν επικήδειους λόγους, τελείωνε λέγοντας, απευθυνόμενος στον νεκρό, ότι η εξουσία, που σε καταδίωκε, σου στέλνει στεφάνι... Και συμπλήρωσε κάτι σχετικό με το ότι «είναι ρεζιλίκι και ντροπή».





ΝΙ.Κ. στην Εφημερίδα των Συντακτών


Είχε τελειώσει η νεκρώσιμη ακολουθία μπροστά στο φέρετρο με τη σορό του Στέφανου Στεφάνου χθες στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο Μανώλης Γλέζος, μεταξύ αυτών που εκφώνησαν επικήδειους λόγους, τελείωνε λέγοντας, απευθυνόμενος στον νεκρό, ότι η εξουσία, που σε καταδίωκε, σου στέλνει στεφάνι... Και συμπλήρωσε κάτι σχετικό με το ότι «είναι ρεζιλίκι και ντροπή».

Οι παρόντες στη μικρή εκκλησία «πάγωσαν». Δίπλα στο φέρετρο ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί Νίκος Φίλης, Αριστείδης Μπαλτάς, Πάνος Σκουρλέτης κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακουσαν ψύχραιμοι τον εκφωνούντα τον επικήδειο και δεν αντέδρασαν.

Τι να πουν, άλλωστε. Πήγαν να τιμήσουν τον νεκρό, τον παλαιό αγωνιστή και σύντροφο, ο οποίος, από το καλοκαίρι, τον Ιούλιο, με τα προβλήματα στην κυβέρνηση με την Αριστερή Πλατφόρμα, τόνιζε: «Να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση».

Βγαίνοντας από την εκκλησία ο Αλ. Τσίπρας χαιρέτησε τον Μαν. Γλέζο με χειραψία και τον φίλησε. Αίσθηση προκάλεσε σ’ αυτούς που είχαν δει τη σκηνή προηγουμένως.

Και η αντίδρασή τους άμεση: Συγκρίνετε τη συμπεριφορά του νέου με αυτήν του υβριστή. Εδειξε πώς αντιδρά και φέρεται ο ηγέτης και μάλιστα μπροστά στη σορό του αγωνιστή που τον σέβεται και πήγε να τον τιμήσει.

Ο ίδιος και τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος πήγαν, δεν μίλησαν, στάθηκαν απλώς μπροστά στο φέρετρο, σεβόμενοι τον νεκρό και τιμώντας τη μνήμη και τους αγώνες του.

Να λοιπόν πώς ξεχωρίζουν οι άνθρωποι...

7 σχόλια:

  1. Το ζωντανό άγαλμα του Κολοκοτρώνη διέπρεψε και πάλι. Μιχάλης Καστρινάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωραίνει κύριος......
    Ειδικά όταν μένεις έξω απο βουλή και ευρωβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καμμένος πήγε; Σαν αντιπρόεδρος του Τσίπρα έπρεπε να πάει μαζί με τον πρόεδρο του όπως κάνει πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θλίψη. Όμως μια επίθεση στον Μ. Γλέζο, όσο και άν κανείς θλίβεται για τη δική του στάση, απλώς αυξάνει την θλίψη.
    Έπρεπε να είχαμε αντιδράσει περισσότεροι στην «φάλτσα πορεία μνημόνιο-αντιμνημόνιο», από το 2012, από το 2011. Φάλτσα πορεία που οδήγησε αδικαιολόγητα και άδικα τόσο κόσμο της Αριστεράς (και όχι μόνον) τυφλό και μαγκωμένο μέσα στην πρέσα - από δώ ή απο κεί, το ίδιο κάνει.
    «Σ' αυτή την άσπρη πρέσα δεν γλυτώνουν.
    διάδικοι, υπόδικοι, κατάδικοι»
    (Άλκης Αλκαίος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Aλκης Αλκαιος εννοει σαν "ασπρη πρεσα" τα μαρμαρα του ταφου
      δηλαδη οτι ολοι θα πεθανουμε.....μην διαστρεφουμε και τα λογια των ποιητων κατα το δοκουν

      Διαγραφή
  5. Πολύ κρίμα που η τυφλή αντιπολιτευτική διάθεση οδηγεί καταξιωμένους αγωνιστές σε τέτοια ολισθήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή