Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

τι κανει νιαου! νιαου! στα κεραμιδια...

Πρέβεζα: Τι ακριβώς συμβαίνει με το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ στα σχολεία;
29 Μαρτίου 2013 | 08:32
Πρέβεζα: Τι ακριβώς συμβαίνει με το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ στα σχολεία;
Εύλογα ερωτήματα και απορίες - Με ποιον τρόπο θα διαχειριστούν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών;
Πολλά είναι τα ερωτήματα και εύλογες οι απορίες για το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ στο οποίο τις ημέρες αυτές καλούνται να συμμετέχουν μαθητές από πολλά δημοτικά σχολεία της Ηπείρου (ακολουθούν και γυμνάσια) με τη συναίνεση των γονιών τους.
Και τα ερωτήματα αυτά δεν αφορούν μόνο στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών όσοι υλοποιούν το πρόγραμμα αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το κόστος που καλούνται να επωμιστούν τα σχολεία όσο και με τις παρεμφερείς δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που δέχονται οι γονείς, το πρόγραμμα αφορά στην αξιολόγηση της σωματικής διάπλασης, της φυσικής κατάστασης και των συνηθειών διατροφής των μαθητών.
Στο πλαίσιο υλοποίησής του θα γίνει μέτρηση σωματομετρικών χαρακτηριστικών (ύψους, βάρους, περιμέτρου μέσης) και φυσικής αντοχής (άλμα σε μήκος, τεστ αντοχής, ταχύτητα, αναδιπλώσεις) των μαθητών.
Στο ίδιο σημείωμα δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των μαθητών και πως θα διαφυλαχθούν τα προσωπικά δεδομένα του καθενός.
Επιπλέον τα σχολεία, σε μία περίοδο όπου με δυσκολία καλύπτουν τις πιεστικές καθημερινές ανάγκες, καλούνται να καλύψουν τα υλικά για τη διεξαγωγή των τεστ αυτών.
Η διεξαγωγή του όλου προγράμματος και ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα προκύψουν καθίσταται ύποπτος εξ αιτίας των παράπλευρων δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο επιστημονικός υπεύθυνος, καθηγητής στο Χαροκόπειο.
Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας -http://www.familyfit.gr/company_s1.asp- ο καθηγητής ίδρυσε το 2004 στη Γλυφάδα το πρώτο κέντρο ρύθμισης βάρους.
«Σύντομα άρχισαν τη λειτουργία τους και τα Family Fit εκτός της περιοχής Αθηνών τα οποία διευθύνονται από επιστήμονες με πολύχρονη πείρα σε ερευνητικό και κλινικό έργο.
Σκοπός είναι η παροχή επιστημονικής καθοδήγησης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αναγκών που σχετίζονται με τη ρύθμιση βάρους, τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα και την υγεία.
Έχοντας δημιουργήσει ένα πλήρες πλέγμα υπηρεσιών, είμαστε σε θέση να εξασφαλίζουμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε ανάγκη ρύθμισης βάρους», σημειώνεται στην ιστοσελίδα.
Τα υπόλοιπα μάλλον πρέπει να τα απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας.http://www.pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/69726/Default.aspx


Fill The Gap Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας Family Fit έχουν ενεργό ρόλο στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα. Πέρα από τη συστηματική ενημέρωση για τις εξελίξεις σε κλινικό και ερευνητικό έργο, συμμετέχουν με ομιλίες και παρουσιάσεις σε ειδικά σεμινάρια και συνέδρια. Παράλληλα, έχουν αξιόλογη συγγραφική δραστηριότητα με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά αλλά και σημαντική παρουσία στα ΜΜΕ.

Επιστημονικός Υπεύθυνος
Λάμπρος Συντώσης Ph.D., Καθηγητής Διατροφής & Διαιτολογίας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών & Ιατρικής Σχολής Washington University, USA

Επιστημονικοί Συνεργάτες
Σταύρος Κάβουρας, Ph.D., Επίκουρος Καθηγητής Αθλητικής Διατροφής και Εργοφυσιολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Γιώργος Γαϊτάνος, Ph.D., Εργοφυσιολόγος - Διατροφολόγος
Γιούλη Ματσαμά, M.Sc., Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής - Εργοφυσιολόγος
Γλυκερία Ψαρρά, Ph.D., Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Άννα Καούρη BS, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Φαίη Καλλίδου, Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου