Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα σε αυτούς που σκέφτονται να απέχουν (βίντεο)



Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Λάρισα

«Πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά σας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Η αποχή στην πράξη είναι ψήφος στην επιστροφή του καθεστώτος που βύθισε τη χώρα 40 χρόνια τώρα στη χρεοκοπία. Ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Σαμαράς και όλο το συνάφι της διαπλοκής, θα έχουν κερδίσει δύο ψήφους: εκείνου που πήγε και τους ψήφισε και εκείνου που δεν πήγε και δεν μας ψήφισε. Και το ερώτημα της Κυριακής είναι απλό: Ποιους επιθυμούμε να μας κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία; Η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ;»





Όποτε τους βολεύει σε σπρώχνουν σε αποχή και όποτε δεν τους βολεύει θυμούνται το δημοκρατικό σου δικαίωμα.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου ο κόσμος ήταν αποφασισμένος να δώσει την νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που ήταν απογοητευμένοι ήταν τα συντηρητικά στρώματα του πληθυσμού όπου οι δημοσκόποι έβρισκαν σε αυτά σημαντικά ποσοστά εκδήλωσης αποχής(μικρή συσπείρωση της ΝΔ).Τότε κανείς δεν μιλούσε για αποχή καθώς ήξεραν ότι η αποχή θα βόλευε τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τους ίδιους.

Τώρα το πράγμα έχει αναστραφεί και οι απογοητευμένοι προέρχονται από τα προοδευτικά στρώματα ενώ αντίθετα τα συντηρητικά στρώματα εκδηλώνουν μεγάλα ποσοστά συσπείρωσης.Έτσι το σύστημα σε σπρώχνει σε αποχή αφού βλέπει ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την ψήφο σου αντίθετα θα μετρήσει παραπάνω η δικιά τους ψήφος γιατί:

Με την δικιά σου αποχή η ψήφος όσων πάνε και ψηφίσουν θα μετρά διπλή.

Αν πάνε 10 στους 10 να ψηφίσουν και ο ένας ψηφίσει ΧΑ το ποσοστό της θα είναι 10%
Αν πάνε 5 στους 10 να ψηφίσουν η ψήφος του χρυσαύγουλου θα αντιπροσωπεύει το 20% (δηλαδή και την δικιά σου άρνηση ψήφου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου