Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Τί ήθελε η ΝΔ; Να βυθίζουμε τις λέμβους με τους μετανάστες; (βίντεο)Για δες καιρό που διάλεξαν να πνίγουν τα προσφυγόπουλα...
πάνω που η ρατσιστική ρητορική θα ηταν ακρογωνιαίος λίθος της προεκλογικής επιχειρηματολογίας της ΝΔ και της ΧΑ


Από το TVXS

Την ανάγκη για πανευρωπαϊκή δράση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του μετά το παγκόσμιο σοκ που προκάλεσε η εικόνα του 3χρονου νεκρού Αϊλάν.


«Η χθεσινή εικόνα της φρίκης έρχεται να καταδείξει τη μεγάλη ανευθυνότητα και τη μεγάλη ντροπή των μεγάλων δυνάμεων αλλά και της ΝΔ, που προσπάθησε να δημαγωγήσει πάνω στο προσφυγικό πρόβλημα», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ΝΔ έδειξε ανικανότητα, ως προηγούμενη κυβέρνηση, να διαχειριστεί στοιχειωδώς το ζήτημα. «Τι ακριβώς ζητούσαν, να βυθίζουμε με τα σκάφη του λιμενικού τις λέμβους των μεταναστών;», διερωτήθηκε. «Η ΝΔ στις 25 Ιανουαρίου μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «ανεπαρκέστατες υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας».

«Οι άνθρωποι που στοιβάζονται και πεθαίνουν στα σύνορα δεν είναι μετανάστες αλλά πρόσφυγες. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων», υπογράμμισε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το χρηματοδοτικό κενό, διαχειρίστηκε την κατάσταση, δημιουργώντας υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, θέτοντας το θέμα στην ΕΕ σε Σύνοδο Κορυφής, αποκαθιστώντας τη νομιμότητα όσον αφορά τη διοικητική κράτηση και οργανώνοντας σε χρόνο ρεκόρ τον πρώτο ξενώνα προσφύγων στον Ελαιώνα.

«Το προσφυγικό πρόβλημα είναι το πιο σημαντικό που απειλεί την Ευρώπη. Δοκιμάζεται η ανθρωπιά και η αποτελεσματικότητά μας, και η ικανότητα της Ευρώπης να μοιράζεται τα βάρη. Ήλθε η ώρα της ευθύνης για την διεθνή κοινότητα. Δεν αρκεί να συμπάσχουμε, πρέπει να δράσουμε, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Οι ζωές αυτών των ανθρώπων, για τις οποίες κάποιοι στη χώρα δημαγωγούν, κρίνουν την ανθρωπιά μας», κατέληξε.