Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Συριζαίος κουβεντιάζει με το Μήτσο.



  • Συριζαίος : Πολλές είναι οι διαφορές φίλε μ΄ αυτούς που κυβέρνησαν 40 χρόνια και μας έφεραν ως εδώ, δεν είμαστε το ίδιο. Δώσαμε ήδη δείγματα γραφής, δείξαμε το άλλο ήθος. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε φτωχούς κι αδύναμους, τα σπίτια του κοσμάκη, τις συντάξεις και τους μισθούς…θα συνεχίσουμε από καλύτερη θέση χωρίς την ασφυξία και τους εκβιασμούς του επταμήνου να πατάμε φρένο στη λιτότητα. Πιο αποτελεσματικά μπορούμε ν΄αρχίσουμε να γκρεμίζουμε το καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς, να φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, σε καθετί να υπάρχουν στοιχεία αναδιανομής προς όφελος των πολλών και των αδυνάμων, τα χρηματοδοτικά πακέτα να πάνε στην πραγματική οικονομία κι όχι στους επιτήδειους και στους διαπλεκόμενους, να στηρίξουμε μικρομεσαίους κι αγρότες που πλήττονται, να αποτελέσει ο κόσμος της εργασίας τον μοχλό, την έδρα της ανάπτυξης κι όχι τα κοινωνικά ερείπια που σχεδίαζαν και σχεδιάζουν οι άλλοι.
  • Μήτσος : Μπαγάσα Συριζαίε σε πιστεύω, θα ξαναπάμε την άλλη Κυριακή στο χωριό , θα το ξαναρίξουμε Σύριζα και Τσίπρα, κανονίστε να τα καταφέρετε καλύτερα και βάρδα μη μας κάνετε τίποτα κολλεγιές με τους σάπιους τους παλιούς γιατί πολυακούγεται αυτό τελευταία.


Χρήστος Παναγής στο ideologio



Μήτσος : Καλώς τον Συριζαίο . Τι γίνεται φίλε ακόμα με τον Τσίπρα ή πήγες με τους άλλους ;


Συριζαίος : Μήτσο μου παραμένουμε σοβαροί και αξιόπιστοι, πιο Σύριζα από ποτέ λοιπόν , να σου πω και πιο αισιόδοξοι , πιο σίγουροι.

Μήτσος : Ώπα φίλε χαλάρωσε ! Δεν τα καταφέρατε και τόσο καλά ! Τα μπουρδουκλώσατε ! Άλλα μας λέγατε κι άλλα κάνατε !

Συριζαίος : Καταρχήν Μήτσο μου να συμφωνήσουμε ότι ειλικρινώς και εντίμως προσπαθήσαμε, ότι παλέψαμε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε, ότι φτάσαμε στα άκρα, ότι πετύχαμε τελικά σχεδόν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει ; Είχες ξαναδεί ποτέ σου το έργο της πολιτικής να παίζεται καθαρά μπροστά σου με τις κουρτίνες ανοιχτές ; Να μαθαίνεις τι ακριβώς γίνεται, πως ,για ποιον και γιατί ;

Μήτσος : Σωστό είναι αυτό, αλήθεια λέει ο δικός σου, εγώ τον πάω τον Τσίπρα, είναι παλληκάρι αλλά τον πολεμάνε σκληρά ρε φίλε .

Συριζαίος : Πόλεμος πραγματικός , είναι άγρια θεριά οι δανειστές.

Μήτσος : Δεν λέω γι αυτούς.

Συριζαίος : Για το παλιό πολιτικό σύστημα , τους ολιγάρχες κι όλα τα καλόπαιδα τα θεριά πούναι και πληγωμένα κιόλας.

Μήτσος : Ούτε γι αυτούς λέω…Για κάποιους δικούς σας λέω. Αρρώστια μεγάλε, καθένας το τροπάρι του, το βασίλειό του, το δικό του, να θέλει μια μπάλα μόνος του, μη σου πω και το γήπεδο. Aυτός ο αριστερός ο πλατφόρμας, κι άλλη η Ζωή η προεδρίνα…

Συριζαίος : Μην ασχολείσαι, αυτοί έφυγαν νωρίς, γύρισαν στην παλιά κατάσταση, διαμαρτυρία, συνθήματα, αντιπολίτευση κι άσε τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα . Να πούμε όμως γι΄αυτά που έγιναν και γι αυτά που μπορούν να γίνουν ;

Μήτσος : Να πούμε ότι…φορτωθήκαμε τρίτο μνημόνιο…εε δε θα πανηγυρίσουμε κιόλας ρε συριζαίε.

Συριζαίος : ΟΚ δεν πανηγυρίζουμε , είμαστε όμως όρθιοι, η συμφωνία δεν είναι καθόλου αυτό που ελπίζαμε, δεν είναι όμως τόσο κακή, έχει και σημαντικά θετικά, μας δίνει δυνατότητες, πήραμε χρηματοδοτική ανάσα με μειωμένα επιτόκια ώστε να εξασφαλιστούν οι πληρωμές των χρεών για τρία χρόνια, πήραμε διαβεβαίωση για αναδιάρθρωση του χρέους, από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ πήγαμε σε μια άλλου τύπου αξιοποίηση με άλλους ωφέλιμους για το δημόσιο συμφέρον τρόπους , όπου τα έσοδα δεν πάνε μόνο για το χρέος αλλά στηρίζουν τράπεζες και αναπτυξιακά σχέδια, όπου στρατηγικοί τομείς δεν παραχωρούνται, όπου ξεφύγαμε από την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο, όπου δεν υποχρεωνόμαστε σε εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και άρα σε νέα μέτρα στο μέλλον, αποτρέψαμε σημαντικές μειώσεις συντάξεων μισθών, ομαδικές απολύσεις….

Μήτσος : Ώπα με ζάλισες…κι όταν σκέφτομαι όμως και τις δόσεις για την εφορία , τον ένφια, τα ραβασάκια πούρχονται , μούρχεται να πέσω κάτω.

Συριζαίος : Θα τα καταφέρουμε …Τα μέτρα είναι 9 δις συνολικά για τρία χρόνια…Μπροστά σ΄αυτά που μας φόρτωσαν οι προηγούμενοι είναι ψιλά…κι αν δεν έχεις να πληρώσεις… με κυβέρνηση σύριζα δε θα σου πάρουν το κεφάλι , ούτε το σπίτι , θα υπάρχει δίχτυ προστασίας. Μήτσο συμφωνούμε ότι καλά έκανε ο Τσίπρας και συμβιβάστηκε όταν δεν πήγαινε άλλο και αυτοί ήταν ικανοί και απειλούσαν να τινάξουν τη χώρα στον αέρα ;

Μήτσος : Εντάξει καλά έκανε ο Τσίπρας , τούχουμε εμπιστοσύνη…εμείς τι θα κάνουμε…κάναμε τα δις στραγάλια γ…το ευρώ τους μέσα…που και με δραχμή τρισχειρότερα θάτανε δηλαδή…πούναι η ελπίδα ρεε;

Συριζαίος : Ψυχραιμία Μήτσο κι η ελπίδα είναι πιο ζωντανή. Θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε. Το έδαφος είναι σταθερότερο τώρα, θάχουμε ανάσες, θ΄αρχίσει σιγά σιγά να πέφτει χρήμα στην αγορά , να κινείται η οικονομία, θα δεις διαφορά σε λίγους μήνες, μπήκε ένα πρώτο φρένο στη σκληρή λιτότητα.

Μήτσος : Μακάρι μεγάλε γιατί δεν πάει άλλο. Μα για πες μου ρε Συριζαίε τι διαφορετικό θα κάνετε από τους άλλους ; Τον Βαγγέλα , τη Φώφη , τον Ποτάμη ;

Συριζαίος : Πολλές είναι οι διαφορές φίλε μ΄ αυτούς που κυβέρνησαν 40 χρόνια και μας έφεραν ως εδώ, δεν είμαστε το ίδιο. Δώσαμε ήδη δείγματα γραφής, δείξαμε το άλλο ήθος. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε φτωχούς κι αδύναμους, τα σπίτια του κοσμάκη, τις συντάξεις και τους μισθούς…θα συνεχίσουμε από καλύτερη θέση χωρίς την ασφυξία και τους εκβιασμούς του επταμήνου να πατάμε φρένο στη λιτότητα. Πιο αποτελεσματικά μπορούμε ν΄αρχίσουμε να γκρεμίζουμε το καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς, να φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, σε καθετί να υπάρχουν στοιχεία αναδιανομής προς όφελος των πολλών και των αδυνάμων, τα χρηματοδοτικά πακέτα να πάνε στην πραγματική οικονομία κι όχι στους επιτήδειους και στους διαπλεκόμενους, να στηρίξουμε μικρομεσαίους κι αγρότες που πλήττονται, να αποτελέσει ο κόσμος της εργασίας τον μοχλό, την έδρα της ανάπτυξης κι όχι τα κοινωνικά ερείπια που σχεδίαζαν και σχεδιάζουν οι άλλοι.

Μήτσος : Μπαγάσα Συριζαίε σε πιστεύω, θα ξαναπάμε την άλλη Κυριακή στο χωριό , θα το ξαναρίξουμε Σύριζα και Τσίπρα, κανονίστε να τα καταφέρετε καλύτερα και βάρδα μη μας κάνετε τίποτα κολλεγιές με τους σάπιους τους παλιούς γιατί πολυακούγεται αυτό τελευταία.

Συριζαίος : Μήτσο μην τσιμπάς ,η επικοινωνική καταιγίδα του εχθρού είναι πάλι…Το Γενάρη ήταν ο φόβος και ο τρόμος, στο δημοψήφισμα ήταν ο φόβος κι η δραχμή…Τώρα το κόλπο είναι με το παλιό καθεστώς, το λύκο πούρχεται σαν την κοκκινοσκουφίτσα και θέλει να περπατήσουμε μαζί χέρι χέρι….Δε σφάξανε…Το κακό γι αυτούς ,τους παλιούς θα τριτώσει Μήτσο μου και ο λαός μας πάλι θα νικήσει, θα γλιτώσει , θα ξεμπερδέψει αυτή τη φορά για τα καλά από δαύτους.



Χρήστος Παναγής μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου