Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Π. Σγουρίδης: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχε εσωτερικό πόλεμο από Λαφαζάνη !


  • Σημείωσε ότι υπήρχε διαρκής κωλυσιεργία και αναβλητικότητα σε όλα τα θέματα της διακυβέρνησης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ορισμό του Προέδρου της ΔΕΣΦΑ , όπου επρόκειται να πάει ο Φίλιππος Τσαλίδης, η τοποθέτηση του οποιόυ δεν υπεγράφη ποτέ από τον Π. Λαφαζάνη μέχρι που έπεσε η κυβέρνηση.

Από το xanthipress.gr

Την άποψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεχόταν εξαρχής εσωτερικό πόλεμο από τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο τέως Υφυπουργός Γεωργίας Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ΑΝΕΛ έφερε ως παράδειγμα το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης όπου ήταν υπουργός ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ασκώντας κριτική για τον τροπο που κινήθηκε. Όπως ανέφερε, οι αρμοδιότητες που έπρεπε να εκχωρήσει στον ίδιο ως υπουργός, υπεγράφησαν αφού είχαν περάσει τέσσερις μήνες και λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση !

Σημείωσε ότι υπήρχε διαρκής κωλυσιεργία και αναβλητικότητα σε όλα τα θέματα της διακυβέρνησης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ορισμό του Προέδρου της ΔΕΣΦΑ , όπου επρόκειται να πάει ο Φίλιππος Τσαλίδης, η τοποθέτηση του οποιόυ δεν υπεγράφη ποτέ από τον Π. Λαφαζάνη μέχρι που έπεσε η κυβέρνηση.

O Oυζουνίδης αποχώρησε γιατί δεν έγινε Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξ/πολης


«Αιχμές» άφησε και εναντίον του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ στον Έβρο Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος φέρεται να προσχωρεί στη ΝΔ λέγοντας πως « αν ο κύριος Ουζουνίδης είχε οριστεί Πρόεδρος στο Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, όπως είχε απαιτήσει, θα ήταν στους ΑΝΕΛ με σημαίες και λαμπάδες. Ήταν απλώς θέμα συμφερόντων και επιδιώξεων» σχολίασε.



Μιλώντας για την περίοδο της διαπραγμάτευσης σημείωσε ότι οι δανειστές συνεχώς προέβαλαν αρνήσεις σε κάθε πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης επιδιώκοντας να υπάρξει παρένθεση και να επανέλθει μια συστημική κυβέρνηση. Το τελευταίο όπλο της χώρας ήταν το δημοψήφισμα, το οποίο αποκάλυψε το σχέδιο του Σόιμπλε για την έξοδο από το ευρώ την ώρα που η ελληνική πλευρά ήταν αποφασισμένη για λύση.

Η συμφωνία δεν είναι δυσμενέστερη του 2010 καθώς σε αυτήν εκπληρώνονται όλα τα αιτήματα της Ελλάδας που είχαν απορριφθεί τότε ενώ ανέφερε ότι σε περίπτωση εξόδου θα υπήρχαν ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα και τεράστιοι εθνικοί κίνδυνοι, κατά την άποψή του, από τη μετανάστευση και το προσφυγικό πρόβλημα και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος για να στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη Συμφωνία.

Το ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη και η θέση του στο Επικρατείας


Κατά τα άλλα στη συνέντευξη τύπου ο τέως Υφυπουργός παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Ξάνθη με τους Δ. Σκουλαρίκη, Πιριλής Ιωάννης, Ιρφάν Μεμεταλή, Ζαχαρίας Παύλος, Παρασκευάς Θεοδωρίδης ενώ υπονόησε ότι ο ίδιος θα είναι στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίουΕπικρατείας.

Οριοθετώντας τους προγραμματικούς άξονες των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι αυτοί βασίζονται στην ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αξιοκρατία και την μάχη κατά της διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου