Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Προσωρινά ελεύθερος ο χρυσαυγίτης βιαστής από την Ιεραπετρα  • πριν από ένα χρόνο ο ίδιος άνθρωπος βρισκόταν ακμαιότατος στο δικαστήριο υποστηρίζοντας πως «η έντονη εκγύμναση αυξάνει τη λίμπιντο των αθλητριών και η ερωτική πράξη αυξάνει τις επιδόσεις τους», αναφέροντας πως όλα είχαν γίνει με τη θέληση της αθλήτριάς του.
  • Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών για τη διαπιστωμένη συμμετοχή του σε οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών εις βάρος Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή Βαϊνιά της Ιεράπετρας, τον Φεβρουάριο του 2013.
Μάριος Διονέλλης στην Εφημερίδα των Συντακτών


Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος της 30χρονης σήμερα αθλήτριας, Μανώλης Καλαϊτζάκης, ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος έδωσε μια θεατρική παράσταση, ως υποβασταζόμενος και δήθεν ανήμπορος να τελέσει παρόμοια εγκλήματα. Είναι αντιφατικό το γεγονός ότι ενώ η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το δικαστήριο ανέφερε ξεκάθαρα ότι τον θεωρεί επικίνδυνο για την τέλεση παρόμοιων πράξεων, εντούτοις εισηγήθηκε την αποφυλάκισή του λόγω απώλειας της... μυϊκής του δύναμης. Με βάση τη διαδικασία εμείς δεν είχαμε το δικαίωμα παρέμβασης επί του συγκεκριμένου αιτήματός του, ωστόσο είναι αξιοπερίεργη η ‘‘ραγδαία’’ επιδείνωση της υγείας του, που ο ίδιος επικαλείται».

Ο κ. Καλαϊτζάκης υπενθυμίζει με νόημα τις καταθέσεις τόσο του θύματος όσο και άλλων αθλητριών που πέρασαν από τα χέρια του, πως «όσο ο άνθρωπος αυτός θα κυκλοφορεί ελεύθερος θα φοβούνται για τις ίδιες και για τα παιδιά τους», ενώ μόλις πριν από ένα χρόνο ο ίδιος άνθρωπος βρισκόταν ακμαιότατος στο δικαστήριο υποστηρίζοντας πως «η έντονη εκγύμναση αυξάνει τη λίμπιντο των αθλητριών και η ερωτική πράξη αυξάνει τις επιδόσεις τους», αναφέροντας πως όλα είχαν γίνει με τη θέληση της αθλήτριάς του.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου εκφράστηκε ικανοποίηση για τη χθεσινή απόφαση, με τον δικηγόρο Γιώργο Κοκοσάλη να μιλά για μια «ιδιόρρυθμη και νομικά πολύπλοκη υπόθεση».

Σε δηλώσεις του ο κ. Κοκοσάλης ανέφερε: «Η υπόθεση έχει ποικίλες προεκτάσεις, οι οποίες είμαι σίγουρος ότι θα απασχολήσουν σοβαρά το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο. Η απόφαση αποφυλάκισής του είναι μια θετική εξέλιξη που με ικανοποίησε ιδιαίτερα τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά, αφού στο πρόσωπό του συνέτρεχαν οι αντίστοιχες νόμιμες προϋποθέσεις».

Πλούσιο παρελθόν


Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών για τη διαπιστωμένη συμμετοχή του σε οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών εις βάρος Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή Βαϊνιά της Ιεράπετρας, τον Φεβρουάριο του 2013. Επί της απόφασης εκείνης έχει επίσης ασκήσει έφεση, με αναστέλλουσα ισχύ ως προς την εκτέλεση της ποινής του.

Για την επίθεση εκείνη, αλλά και για ακόμα μία περίπτωση εμπρησμού σε βάρος μεταναστών στην Ιεράπετρα, ο γυμναστής Γ.Π. κάθεται και στο εδώλιο της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος και τέσσερα ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής από την Ιεράπετρα βρίσκονται μεταξύ των 69 κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ενδιαφέρον είχε προκαλέσει πέρυσι και ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου για πολιτική πλεκτάνη εις βάρος του, εμπλέκοντας ευθέως τον κουμπάρο του και πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Γιάννη Πλακιωτάκη. Οπως είχε πει τότε, υπάρχουν άτομα της επιρροής του βουλευτή Λασιθίου, ακόμα και κοινός τους συγγενής, που θέλουν να τον εκδικηθούν για την αποχώρησή του από τη Ν.Δ. και την ένταξή του στη Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου