Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

«ξηλώθηκαν» οι επικεφαλής φορολόγησης μεγάλου πλούτου γιατί είχαν επιδόσεις σημαντικά κατώτερες των στόχωνΟ επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ είχε πάρει αυτή την θέση από την κυβέρνηση Σαμαρά


  • Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, οι υπηρεσίες αυτές, που θεωρούνται καίριας σημασίας για τη φορολογική διοίκηση στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, είχαν επιδόσεις σημαντικά κατώτερες των στόχων, που είχαν τεθεί, τόσο για το 2015, όσο και για το επτάμηνο του 2016.
  • Από το αιτιολογικό της απόφασης προκύπτει ότι τα δύο στελέχη αξιολογήθηκαν με βάση τα ποιοτικά κριτήρια που προβλέπει πρόσφατη απόφαση του κ. Πιτσιλή και η βαθμολογία που έλαβαν ήταν χαμηλή.
  • η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων και τοποθέτησης των νέων επικεφαλής των συγκεκριμένων υπηρεσιών θα ξεκινήσει αμέσως.
Από το Κουτί της Πανδώρας


Παρελθόν αποτελούν οι επικεφαλής τόσο του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) και του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.), μετά από διαδικασία αξιολόγησης, όπως αυτή προβλέπεται στο νόμο 4389/2016.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, οι υπηρεσίες αυτές, που θεωρούνται καίριας σημασίας για τη φορολογική διοίκηση στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, είχαν επιδόσεις σημαντικά κατώτερες των στόχων, που είχαν τεθεί, τόσο για το 2015, όσο και για το επτάμηνο του 2016.

Συγκεκριμένα, αποπέμπεται ο Δημήτρης Μασίνας από τη θέση του Προϊσταμένου Διεύθυνσης του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και ο Διονύσης Καπνίσης από τη θέση του Προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Υποδιεύθυνσης του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Παρατίθεται και ο ανάλογος πίνακας σύμφωνα με τον οποίο το ΚΕΦΟΜΕΠ είχε έσοδα το 2015 61,565 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος ήταν τα 75,207 εκατ, έχοντας δηλαδή απόκλιση 18,1%. Για το επτάμηνο του 2016, η απόκλιση φτάνει στο 40,3%, αφού τα έσοδα είναι 39,794 εκ. ευρώ και ο στόχος 66,703 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά το ΚΕΜΕΕΠ, τα έσοδα του 2015 ήταν 398,535 εκ. ευρώ, με το στόχο που να είχε τεθεί στα 603,852 εκ.ευρώ, δηλαδή απόκλιση -34,0%. Το επτάμηνο του 2016 ήταν 114,007 εκ. ευρώ, με στόχο 239,173 εκ. ευρώ, οπότε προκύπτει η απόκλιση -52,3%.

Με την ανακοίνωση να καταλήγει, σημειώνοντας πως η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων και τοποθέτησης των νέων επικεφαλής των συγκεκριμένων υπηρεσιών θα ξεκινήσει αμέσως.


Γράφει ο: Γιώργος Παλαιτσάκης στην fmvoice

Με 2 αποφάσεις του κ. Πιτσιλή που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπεται η λήξη της θητείας του Δ. Μασίνα ως Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) και του Διον. Καπνίση ως Υποδιευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.).


Από το αιτιολογικό της απόφασης προκύπτει ότι τα δύο στελέχη αξιολογήθηκαν με βάση τα ποιοτικά κριτήρια που προβλέπει πρόσφατη απόφαση του κ. Πιτσιλή και η βαθμολογία που έλαβαν ήταν χαμηλή.