Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Για τον ακροδεξιό κύριο με το γαλάζιο μπλουζάκι...θα γίνει κάτι κύριε Τόσκα?


  • Δεν πρόκειται για κάποιο περιθωριακό στοιχείο αλλά για διακεκριμένο επιχειρηματία του τουριστικού τομέα, ο οποίος διατηρεί τουριστικό γραφείο στη Μυτιλήνη
  • Ο συγκεκριμένος, μας έλεγαν, ναι μεν βρέθηκε στην καρδιά του προβλήματος, αλλά τότε ακόμη οι πρόσφυγες έφευγαν κατά χιλιάδες καθημερινά από το νησί, φτάνοντας τις 500.000 σε ένα χρόνο.
  • Και όπως ήταν φυσικό, οι περισσότεροι έκοβαν εισιτήρια από τα πιο κοντινά σε αυτούς γραφεία. Ενα εκ των οποίων ήταν του εικονιζόμενου «αγανακτισμένου»…





Γιώργος Παγούδης στην Εφημερίδα των Συντακτών

Ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος στην τοπική κοινωνία της Λέσβου είναι τελικά ο άνθρωπος με το γαλάζιο μπλουζάκι, ο οποίος φαίνεται να πρωτοστατεί στην επίθεση των χρυσαυγιτών και άλλων ακροδεξιών εναντίον των γυναικών στη Μυτιλήνη, εκ των οποίων η μία κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος, όπως φάνηκε και χτες στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Εφ.Συν.», συμμετείχε ενεργά και στην αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα σε πολίτες της Λέσβου με αφορμή την υποστολή της σημαίας.



Το άτομο με το γαλάζιο μπλουάζκι ενώ συμμέτεχει στη συγκέντρωση για την σημαία
Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάποιο περιθωριακό στοιχείο, όπως αυτά που συνήθως στελεχώνουν τα τάγματα εφόδου, αλλά για διακεκριμένο επιχειρηματία του τουριστικού τομέα, ο οποίος διατηρεί τουριστικό γραφείο στη Μυτιλήνη και μάλιστα στην καρδιά της περιοχής όπου είχαν κατασκηνώσει πρόσφυγες το καλοκαίρι του 2015.

Ισως για κάποιους να αρκούσε αυτό το γεγονός για να δικαιολογήσει το μένος που δείχνει εναντίον των προσφύγων, αφού θα υπέθεταν ότι πιθανόν να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τότε, συν τη ζημιά από την πτώση του τουρισμού γενικά στο νησί το καλοκαίρι του 2016.

Ωστόσο, μάρτυρες εκείνη της πρώτης περιόδου διαβεβαιώνουν για το αντίθετο.

Ο συγκεκριμένος, μας έλεγαν, ναι μεν βρέθηκε στην καρδιά του προβλήματος, αλλά τότε ακόμη οι πρόσφυγες έφευγαν κατά χιλιάδες καθημερινά από το νησί, φτάνοντας τις 500.000 σε ένα χρόνο.

Και όπως ήταν φυσικό, οι περισσότεροι έκοβαν εισιτήρια από τα πιο κοντινά σε αυτούς γραφεία. Ενα εκ των οποίων ήταν του εικονιζόμενου «αγανακτισμένου»…

Λαβράκι όμως αποδείχτηκε ακόμη μία φωτογραφία από αυτές που αφορούν την επίθεση των χρυσαυγιτών στις τέσσερις γυναίκες, που όπως είπαμε κατέληξε στον τραυματισμό της μίας εξ αυτών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ένας από αυτούς που φαίνεται πλάτη στη φωτογραφία (με γαλάζιο αμάνικο) διακρίνεται και σε παλαιότερη φωτογραφία που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Χ.Α. Λέσβου πριν από τρία χρόνια, έπειτα από δράση της στη Θέρμη.

Στοιχεία δηλαδή ικανά να οδηγήσουν την Αστυνομία Λέσβου στην αναζήτηση των δραστών. Αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα των ερευνών που, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Θράσος Αβραάμ
 ·
Ένας από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας κατασκευής γεγονότων προκειμένου να δημιουργηθεί σκηνικό έντασης ανάμεσα στους ντόπιους και τους πρόσφυγες είναι ο ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού Γιάννης Παπούκας.
Ο Παπούκας εκτός από θαυμαστής του δικτάτορα Παπαδόπουλου είναι γνωστός από παλιά για τις ρατσιστικές του αντιλήψεις.Τη δεκαετία του 1990 ξιφουλκούσε καθημερινά από μικροφώνου εναντίον των Αλβανών μεταναστών. Τότε για όλα έφταιγαν οι Αλβανοί!
Τη δεκαετία του 2000 και αφού οι Αλβανοί μας είχαν τελειώσει αποφάσισε ν ασχοληθεί κάτι πιο επικερδές. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το Σεπτέμβριο του 2006 ο Γιάννης Παπούκας συλλαμβάνεται την ώρα που είχε παραλάβει 10.000 ευρώ προσημειωμένα χρήματα από τον επιχειρηματία και τότε πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ., Στρατή Γόμο, για να σταματήσει τις φραστικές επιθέσεις μέσω του ραδιοφώνου εναντίον του ίδιου και της συζύγου του. Ο Παπούκας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε έξι χρόνια κάθειρξης για το αδίκημα του εκβιασμού κατά συρροή. Στο Εφετείο όμως όλως περιέργως ο Παπούκας αθωώνεται. Πολλά είχαν ακουστεί τότε γι αυτή την αθώωση καθώς και για σχέσεις με "υπηρεσίες" .
Αυτός είναι ο πολλά βαρύς «πατριώτης» που σήμερα μέσω του ραδιοφώνου και το site που διαθέτει καθημερινά διασπείρει ψευδείς ειδήσεις εναντίον των προσφύγων προσπαθώντας να ξεσηκώσει τους κατοίκους της Λέσβου εναντίον τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου