Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

οι 300 του πολυτεχνειου

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

O αντιστασιακός κ. Λαζαρίδης, η αμερικανική πρεσβεία και η μάνα με τις κόρες της που λούζονταν θεόγυμνες.

 

Μια βδομάδα μετά το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος που ήθελε τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη, εκ των βασικών συνομιλητών της αμερικανικής πρεσβείας, ο ίδιος ανήρτησε στον φιλικό προς την κυβέρνηση ιστότοπο antinews.gr ένα άρθρο για την «Εξέγερση του Πολυτεχνείου», το οποίο αναπαρήχθη πάραυτα από τα φιλικά προς τον Σαμαρά, ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
«Την εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν την ήθελε κανείς. Και δεν την «προετοίμασε» κανείς. Η ίδια η Αριστερά που βροντοφώναζε και υπερηφανευόταν για τη συμμετοχή της και για τον… «καθοδηγητικό της ρόλο», εκ των υστέρων, στη διάρκεια της εξέγερσης την είδε με επιφυλακτικότητα και καχυποψία. Κάποιοι μάλιστα ζήτησαν από τους φοιτητές να βγουν έξω και αμέσως μετά καταδίκασαν την εξέγερση ως έργο «300 προβοκατόρων»…Ξέρετε τι θα πει να είσαι 19 ετών στην πιο βαθιά παρανομία μετά την εξέγερση, και κάποια κόμματα της Αριστεράς να σε θεωρούν «προβοκάτορα» την ώρα που η χούντα σε κυνηγάει παντού;”
Αυτά γράφει ανάμεσα στα άλλα ο κ. Λαζαρίδης και δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε επί της ουσίας.

Προφανώς ο κ. Λαζαρίδης μαζί με τον Γιώργο Βερνίκο, την Μαρία Δαμανάκη κι άλλους 277 ήταν αυτοί που άναψαν την σπίθα της αντίστασης που έγινε στη συνέχεια πύρινη κόλαση και κατέκαψε την χούντα. Υποκλινόμαστε. Εύγε.

Καλούμε  δε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, η τον κ. Παύλο Τσίμα όπως σπεύσουν να συμπεριλάβουν τον κ. Λαζαρίδη στους "πρωταγωνιστές" των προσεχών αγιογραφιών τους.
Η αφήγηση του κ. Λαζαρίδη με αφορμή μια κατασκευασμένη επέτειο όπως αφήνει και ο ίδιος να εννοηθεί, παραπέμπει σε διηγήσεις  κυνηγετικών η σεξουαλικών «ανδραγαθημάτων» στους καφενέδες της επικράτειας.


-Είχα πάει για μπεκάτσες στο βουνό, όταν πετάχθηκε μπροστά μου μια τίγρης έτοιμη να με κατασπαράξει. Όρμησε πάνω μου και καθώς έπεφτα χάμω πρόλαβα και πάτησα την σκανδάλη, το άψυχο σώμα της τίγρης με πλάκωσε αλλά κατάφερα να σηκωθώ όρθιος. Λίγο πιο κάτω στο ποτάμι είδα μια μάνα με τις 3 κόρες της να λούζονται θεόγυμνες. Καθώς με είδαν μου όρμησαν και οι 4, διψασμένες για τον πούτσο μου. Τις πηδούσα εφτά ώρες, με ξέκαναν οι πουτάνες...


Στην καρδιά της πιο σκοτεινής, τις πιο μαύρης, της πιο εφιαλτικής, της πιο «προδοτικής» περιόδου της σύγχρονης ιστορίας μας, ο κ. Λαζαρίδης βρίσκεται να πρωταγωνιστεί συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό και φίλο του Αντώνη  Σαμαρά η τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σε αποστολές στην Γερμανία. Στον "ελεύθερο" χρόνο του συνομιλεί με την αμερικανική πρεσβεία η οποία στήριζε την χούντα της οποίας ο κ. Λαζαρίδης υπήρξε αντιστασιακός. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Λαζαρίδης δεν άδραξε την ευκαιρία να διαψεύσει στο επικό -για τον εαυτό του άρθρο- τις επαφές του με την αμερικανική πρεσβεία και να καταγγείλει το ΒΗΜΑ.

Δεν είναι κακό να συνομιλεί κανείς με τις πρεσβείες όλων των χωρών του κόσμου, αλλά ο κ. Λαζαρίδης με ποια ιδιότητα το κάνει;
Αυτό είναι δουλειά των διπλωματών του υπ. Εξωτερικών και όχι των συμβούλων του πρωθυπουργού μας. Θα μας πει ο κ. Λαζαρίδης με ποια ιδιότητα συνομιλεί με την αμερικανική πρεσβεία;

Κι αν δεν θέλει να μας πει αυτό μήπως μπορεί να μας πει ποια είναι η θέση του για τις περίφημες αποκρατικοποιήσεις όπως για παράδειγμα εκείνη του ΟΠΑΠ;

Θέλουμε να πούμε με όλα αυτά ότι είναι τουλάχιστο υποκρισία να είσαι εκ των πρωταγωνιστών της σκοτεινής μνημονιακής κυβέρνησης σε μια συγκυρία που οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν χωρίς φάρμακα κι εσύ να μας εξιστορείς τα ανδραγαθήματα της εφηβίας σου.


Αν θέλαμε αφηγήματα τέτοιου επιπέδου, πιο πολύ θα διασκεδάζαμε με το εφηβικό καμάκι του φίλου μου του Πάνου Καμμένου στην Άντζελα Δημητρίου η με τα καλλιστεία που οργάνωνε στην εφηβεία του, το τεκνό, ο μποντυμπιλντεράς Γιώργος Καρατζαφέρης.


Ο ευρισκόμενος στην καρδιά της κυβερνητικής διαπλοκής κ. Λαζαρίδης, οι αποφάσεις της κυβέρνησης του οποίου ξηλώνουν τις ζωές μας προκαλώντας πόνο σε εκατομμύρια συμπολίτες μας αντίστοιχο με εκείνο της αφαίρεσης του δέρματος από έναν ζωντανό, θυμήθηκε να μας εξιστορήσει μια ακόμη ιστορία για την περίφημη εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Καταμεσής της πιο αδίστακτης χούντας ο κ. Λαζαρίδης επέλεξε να μας μιλήσει για την εφηβεία του και τους 300  που πολέμησαν τη χούντα του Παπαδόπουλου.
Τι υποκρισία...