Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΙΣΧΟΣ: Ο κ.Σπύρου έφερε τους Γερμανούς κρυφά στο νησί μας για να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις !!! (Δείτε ποιοι συνεργάστηκαν μαζί τους)


Με δελτίο Τύπου ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι… ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της γερμανικής αντιπροσωπεία στην Κέρκυρα, η οποία όμως δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ ότι θα γίνει! Και ενώ στις αρχές της εβδομάδας διάφοροι πολιτικοί παράγοντες (Στ. Σαμοΐλης, Γ. Καλούδης, KKE κ.α.) έκαναν λόγο για φήμες περί επίσκεψης Φούχτελ στην Κέρκυρα και ζητούσαν από την Αυτοδιοίκηση να μην δεχθεί καμία συνάντηση μαζί με τον Γερμανό αξιωματούχο ή την αντιπροσωπεία που το συνοδεύει, η ηγεσία της Περιφέρειας δέχθηκε επί τριημέρου (!) τους παράγοντες της Περιφέρειας του Ρούγκεν της Γερμανίας με την οποία ο Φούχτελ προωθεί τη συνεργασία με την Κέρκυρα, ανακοινώνοντας την επίσκεψη αυτή κατόπιν εορτής, προφανώς υπό το φόβο των…αντιδράσεων!

Τους επέβαλλε η κυβέρνηση;

Η εν κρυπτώ επίσκεψη φαίνεται πως επιβλήθηκε στον Περιφερειάρχη από την κυβέρνηση, αφού στην σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι έγινε στο πλαίσιο «των πολιτικών ενίσχυσης της ελληνογερμανικής συνεργασίας, όπως έχει αποφασισθεί από τις πολιτικές ηγεσίες των δύο κρατών».
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό και είχε καταλλήλως προετοιμαστεί (τους Γερμανούς συνόδευαν εξειδικευμένα στελέχη των υπηρεσιών τους πάνω στους τομείς που έχει αποφασιστεί να γίνει η όποια συνεργασία), ωστόσο, δεν είχε ανακοινωθεί απολύτως τίποτα σε αντίθεση με τις προηγούμενες επισκέψεις τους, όπου η Περιφέρεια ενοικίαζε χώρο σε ξενοδοχεία δαπανώντας χρήματα για να συνεντεύξεις Τύπου, χειραψίες και φωτογραφίες.
Προφανώς, υπό το φόβο των αντιδράσεων των εργαζομένων αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε να κρατηθεί η τριήμερη (!) περιοδεία κρυφή και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα (;) όταν οι Γερμανοί θα βρίσκονται πλέον εκτός Κέρκυρας…

Οι Γερμανοί επιθεώρησαν το ΧΥΤΑ και το Βιολογικό

Στην ανακοίνωση Σπύρου γίνεται γνωστό ότι οι Γερμανοί περιόδευσαν στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, το Βιολογικό Καθαρισμό και σε επιχείρηση της Κέρκυρας, καθώς και ότι έγινε σύσκεψη με τους παράγοντες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπρόσωπους του Δήμου Κέρκυρας, όπου συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, απορριμμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος και τουρισμού – πολιτισμού.
Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας: «Για τα θέματα αυτά δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστωθούν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο Περιφερειών και να οριστούν οι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει μια αποδοτική συνεργασία στο άμεσο μέλλον».
Χωρίς –τουλάχιστον, όπως προκύπτει από το δελτίο Τύπου- τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ηγεσίας του Ιονιου Πανεπιστημίου, η Περιφέρεια συμφώνησε να γίνει συνεργασία του τμήματος πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με αντίστοιχο της Γερμανίας καθώς και συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης με ανταλλαγές μαθητών και φοιτητών των δύο περιοχών.
Μάλιστα, για τα θέματα τα οποία συζήτησε με τη γερμανική πλευρά, στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστωθούν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο Περιφερειών και να οριστούν οι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει μια αποδοτική συνεργασία στο άμεσο μέλλον», χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια μπορεί να είναι η συνεργασία αυτή, ποιο θα είναι το όφελος και το κόστος για την κερκυραϊκή και ποιο για τη γερμανική πλευρά.

Σπύρου: Να ξεπεράσουμε τα αρνητικά στερεότυπα!

Στην εν κρυπτώ διοργάνωση της επίσκεψης από το Σπύρο Σπύρου, ο τελευταίος καλωσόρισε τους Γερμανούς παράγοντες, δήλωσε ότι επιδιώκει τη συνεργασία με στόχο να ξεπεραστούν τα «σύγχρονα αρνητικά στερεότυπα και προκαταλήψεις που ζημιώνουν τις σχέσεις των δύο χωρών»! Δηλώσεις Σπύρου με τις οποίες παρέβλεψε πλήρως όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα με τις προκλήσεις Φούχτελ περί αρνητικής απόδοσης των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης (στη σύγκριση με τους εργαζόμενους της Γερμανίας…), δηλώσεις που είχαν προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των εργαζομένων,…
Συμφώνησε, δε να επισκεφθεί ως επικεφαλής κερκυραϊκής αντιπροσωπείας το Ρούγκεν το επόμενο διάστημα.

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Η σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες έγινε την Τρίτη αλλά ανακοινώθηκε μόλις σήμερα το μεσημέρι (για να έχουν προλάβει να φύγουν οι Γερμανοί;). Συμμετείχαν εκτός από το Σπύρο Σπύρου και τον αντιπεριφερειάρχη  Vorpommern-Rugen Lothar Grossklaus, ο Πρόξενος της Γερμανίας στην Κέρκυρα Κωνσταντίνος Γισδάκης, η διευθύντρια της αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Αντενάουερ στην Ελλάδα Susanna Vogt, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης, ο εκτελεστικός γραμματέας Τηλέμαχος Μωραΐτης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Κώστας Σκορδίλης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Κροκίδης, ο Πίτσας Βαγγέλης υπεύθυνος για θέματα Προγραμματισμού και ο Ανδρέας Γραμμενάνδης για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (κυβερνητικής υπηρεσίας) κα. Βούρβαχη και κ. Λαγγαδάς με αρμοδιότητα σε θέματα Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Υδάτων αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας Δημήτρης Διαβάτης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μούτσος και από την Πανελλήνια Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων ο (και περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Σπύρου) Βασίλης Κοντός.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου