Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κεραυνοί από τη Διεθνή Αμνηστία

 
Κεραυνοί από τη Διεθνή Αμνηστία κατά της Ελλάδας για τον ξυλοδαρμό των 4 συλληφθέντων. Ζητά άμεση διερεύνηση των καταγγελιών
Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ερευνήσουν τις κατηγορίες για βασανισμό συλληφθέντων και την προσπάθεια συγκάλυψης μέσω αλλοίωσης των φωτογραφιών τους, σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στο χρονικό της σύλληψης των τεσσάρων για ληστεία τράπεζας στην Κοζάνη, αλλά και στα όσα είπε η αστυνομία σχετικά με τα σημάδια στο πρόσωπό τους.
"Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις κατηγορίες βασανισμού και κακομεταχείρησης από την αστυνομία" δήλωσε ο Marek Marczyński, υπεύθυνος της οργάνωσης για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η διαφορά ανάμεσα στα βίντεο κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων και στις φωτογραφίες, οι οποίες είχαν υποστεί επεξεργασία για να μη φαίνονται τα σημάδια.
"Σε μια περίπτωση το πρόσωπο ενός συλληφθέντα, είχε αλλοιωθεί καθώς είχε γίνει αφαίρεση της μελανιάς. Παρά την εξόφθαλμη παρέμβαση ο υπουργός Δημόσιας τάξης είπε ότι η επεξεργασία έγινε για να μπορούν να αναγνωριστούν οι δράστες" σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία.
Ο κ. Marczyński, δήλωσε ότι "οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να σβήσουν με photoshop τα προβλήματά τους" και πρόσθεσε ότι "η κουλτούρα της αυθαιρεσίας πρέπει να σταματήσει".
"Πρέπει να γίνει επίμονη έρευνα για τις καταγγελίες, να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν στη Δικαισύνη" καταλήγει ο Marczyński.http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/diethnhs_amnhstia_h_ellada_den_mporei_na_svhsei_me_photoshop_ta_provlhmata_ths.2115473.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου