Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ

 
Γιατί "πτώχευσε" η TVX το 2003 κι αφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους;

Μετά το έργο της Ολυμπιάδας, το Δεκέμβριο του 2012 ακυρώθηκε από το ΣτΕ και η έγκριση της εξόρυξης στις Μαύρες Πέτρες για τυπικούς λόγους. Οι τυπικοί λόγοι διορθώθηκαν αμέσως και το Φεβρουάριο του 2003 βγήκε νέα ΚΥΑ Έγκρισης Περιβ. Όρων για τις Μαύρες Πέτρες. Άρα λοιπόν η TVX ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ για τις Μαύρες Πέτρες που ήταν σε ισχύ και μπορούσε να συνεχίσει την εκμετάλλευση του μεταλλείου, ώστε να πληρώσει τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η TVX ΕΠΕΛΕΞΕ να μην το κάνει και η πτώχευση δεν ήταν παρά μια στρατηγική εξόδου από την Ελλάδα.

Άρα Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΔΟΛΙΑ και οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση έπρεπε να την καταγγείλλει και να διεκδικήσει και τα χρωστούμενα και την αποκατάσταση των ζημιών στο περιβάλλον. Αντί γι'αυτό, η ενδοτική μας (λέγε με Πάχτα) κυβέρνηση τους τα χάρισε όλα και φόρτωσε τα χρέη στις πλάτες των φορολογουμένων. Οι φορολογούμενοι φορτώθηκαν και το καταπληκτικό “πρόγραμμα επανακατάρτισης” των απολυμένων της TVX με 28 εκ. ευρώ, για να παίρνουν 800 ευρώ το μήνα και βαρέα ένσημα μέχρι να βγουν στη σύνταξη. Αν νοιαζόταν για τους εργαζόμενους ο κ. Πάχτας θα μπορούσε να υποχρεώσει τη νέα εταιρεία να τους ξαναπροσλάβει.

Για να καλύψει το γεγονός ότι οι δυο συμβάσεις (εξωδικαστικού συμβιβασμού και μεταβίβασης) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ, ο Πάχτας έβαλε τη Βουλή να τις κυρώσει με νόμο!

Πού θα πάει, κάποτε θα αποκαλυφθούν όλα και ο Χρήστος θα κάνει παρέα στον Άκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου