Κυριακή 7 Απριλίου 2013


 Η Τρόικα απαιτεί επιπλέον μέτρα. Το κρύβουν τα παπαγαλάκια, αλλά αποκαλύφθηκαν!


Το όργιο παραπληροφόρησης σε αυτή την χώρα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τα ''παπαγαλάκια'' που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, και εργάζονται στα μεγάλα ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν αυτές τις μέρες ότι το πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας, είναι οι 1000 επίορκοι υπάλληλοι, και η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank(το τελευταίο ελάχιστα μας ενδιαφέρει, σε αυτή τη φάση).
Το θέμα των επίορκων είναι γελοίο, αφού δεν χρειάζεται καμία τρόικα για να απολυθούν, μιας και ο υπάρχων δημοσιουπαλληλικός κώδικας προβλέπει απόλυση επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, εφόσον αυτό αποδειχτεί. Το πρόβλημα τους είναι η μαζική απόλυση δημοσίων που απαιτεί η τρόικα. Σαφής απόδειξη αποτελεί η απαίτηση της τρόικας για αποπομπή του Υπουργού Μανιτάκη. Τα ''παπαγαλάκια'' μιλάνε για απόρριψη του σχεδίου του Υπουργού από τους δανειστές σκέτα, αλλά ήδη διέρρευσε στον τύπο φράση του, προς τον Στουρνάρα, ''Αν θέλεις να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, υπέγραψε το εσύ''. Προφανώς δεν μιλάνε για τους επίορκους.....
  Και βέβαια, οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι δεν είναι και πολύ προσεκτικοί, μιας και πριν λίγο στον Eniko  δημοσιεύθηκε  με πηγή το ''Βήμα'' του Ψυχάρη, ατάκα του Στουρνάρα προς τα μέλη της τρόικας (http://www.enikos.gr/politics/134892,Stoyrnaras_se_troika:Dwste_ta_kleidia_st.html), που φέρει τον Στουρνάρα να τους λέει ''"Mη μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, τότε πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα... Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου (σ.σ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με σπουδές στην Οξφόρδη ) να συζητάτε μαζί του".
  Και εδώ να διαφωνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν παίζεται ένα απλό επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι λέγεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, και σίγουρα παίζεται από το καθεστωτικό σύστημα ένα παιχνίδι διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου