Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αλέξη μην τους φοβηθείς





Ο Σόι-μπλε αποκαλύπτει αυτό που όλοι ξέραμε.Θέλουν να (σώσουν) την Ισπανία από τους Podemos και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν καταφέρουν να υποτάξουν την Ελληνική κυβέρνηση.Τυχών υποχώρηση μας θα σημάνει και το άδοξο τέλος της διαφαινόμενης αλλαγής στην Ισπανία.

Αν επιλέξουν να μας τιμωρήσουν θα χάσουν και την Ισπανία...και έπεται συνέχεια.Αν δεχθούν την δικιά μας πρόταση πάλι τα ίδια.Δηλαδή γι αυτούς είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθούν οι σχεδιασμοί τους για την Ευρώπη είναι να μας ταπεινώσουν.

Αλέξη μην τους φοβηθείς



Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου στο altsantiri

Ένας ανελέητος πόλεμος σε βάρος της Ελλάδας εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, λίγο πριν από την προγραμματισμένη για αύριο, κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ.

Οι δανειστές δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Η γραμμή Σόιμπλε φαίνεται να κερδίζει έδαφος. «Δεν θα αφήσουμε τον Τσίπρα να αλλάξει την ατζέντα της Ευρώπης, μέχρι το Νοέμβριο που θα γίνουν οι εκλογές στην Ισπανία».

Αυτό είναι το στρατήγημα των σκληρών, που συσπειρώνονται γύρω από τα δικά τους περιορισμένα μεν, πλην ισχυρά συμφέροντα.

Παίζουν ρώσικη ρουλέτα με την ίδια την Ευρώπη, αλλά και με την παγκόσμια οικονομία, επιδεικνύοντας, χωρίς προσχήματα, το αποκρουστικό πρόσωπο του αποικιοκράτη.

Μονοσήμαντο, εμμονικό, προσαρτημένο στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, ανίκανο να διανοηθεί ακόμη και μια ήπια μεταβολή της αρχιτεκτονικής των τελευταίων χρόνων, το διευθυντήριο της Ευρώπης καθίσταται πιο επικίνδυνο απο ποτέ.

Οι τοκογλύφοι των Βρυξελλών, του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και του ΔΝΤ παίζουν το τελευταίο τους χαρτί.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ελληνική κυβέρνηση, έχει μία και μοναδική ευκαιρία να αλλάξει την παρτίδα και να γίνει ο καταλύτης των αλλαγών στην Ευρώπη.

Είναι πολιτική, κοινωνική, οικονομική και ιστορική αναγκαιότητα πρώτου μεγέθους…

Τέλος στη λιτότητα πάση θυσία -με τη σφραγίδα της Ελλάδας.

Αλλιώς, καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα Ευρώπη…

2 σχόλια:

  1. αν υποχωρησει τωρα ο τσιπρας καταστρεφει την αριστερα την ελλαδα και την ευρωπη ευχομαι να μην το κανει θα απογοητευσει εναν ολοκληρο λαο που θα μεινει ορφανος απο αξιους αντιπροσωπους του και ενας θεος ξερει που στο διαολο θα στραφει πια..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να αντέξουμε μέχρι τέλους. Φάγαμε τον γάιδαρο κι έχει μείνει η ουρά. Τέλος Ιουνίου, αν δεν αλλάξουν μυαλά και δεν συνετιστούν, η Ελλάδα κηρύσσει πιστωτικό γεγονός και γίνεται η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα του δυτικού κόσμου που το κάνει. Μια απλή πακετοποίηση των δόσεων κι ανέβασε ακόμα και τα γερμανικά ομόλογα κατά 5%, ενώ για τα Ισπανικά δεν μιλάμε καθόλου, υπέστησαν πανωλεθρία. Φανταστείτε τι θα γίνει λοιπόν στην περίπτωση άρνησης αποπληρωμής.
    Ολα τώρα κρίνονται. Δεν πρέπει να φοβηθούμε. Δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα χειρότερο από αυτό που θα παθαίναμε στην περίπτωση που συνεχιζόταν η πολιτική της ύφεσης και των μνημονίων και άλλες Αμφιπόλεις δεν μας μείνανε για να χρυσώσουν το χάπι. Υποπτεύομαι πως ο δικτάτορας Σόιμπλε όμως, δεν θα κάνει πίσω και θα προκαλέσει στην Ευρώπη και ειδικότερα στην ίδια την Γερμανία ότι προκάλεσε στο παρελθόν ο συμπατριώτης του ο ακατονόμαστος. Δεν πειράζει.....δεν θα φταίμε εμείς και ούτε θα πληρώσουμε το όνειρο της ενωμένης -Γερμανικής- Ευρώπης με το αίμα μας.
    Μέσα στις επόμενες μέρες, οι απειλές θα γίνουν απροκάλυπτες και το σάπιο ελληνικό σύστημα των μέσων θα βγει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει την επίθεση εκφοβισμού των Ελλήνων. Κι αυτο γιατί Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣ έχει γιγαντωθεί, έχει γίνει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και τους έχει καταστρέψει και το τελευταίο εν λειτουργία κύτταρο του εγκεφάλου τους.
    Δεν είμαι αριστερή, πάντα ιδεολογικά στον φιλελεύθερο (όχι στον νεοφιλελεύθερο) χώρο κινούμαι. Δεν είμαι όμως και κολλημένη. Νιώθω πως έχουμε την πιο δυνατή, αξιόπιστη και συνειδητοποιημένη κυβέρνηση που θα μπορούσε να έχει η πατρίδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θα την στηρίξω ......όλοι πρεπει να την στηρίξουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή