Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

"Βυθίσατε την κυβέρνηση μαζί με τη χώρα "




Τελικά η κυβέρνηση επεξεργαζόταν ένα πλαν μπι αλλά αυτό ήταν μόνο για να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς ...και επιπλέον δεν λειτούργησε.
Ο λόγος που δεν λειτούργησε το πλαν μπι της κυβέρνησης ήταν που δεν έδειξε σε όλους ότι είχε τα κότσια να το κάνει πράξη.Σίγουρα θα είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση εκ μέρους των δανειστών αν έβλεπαν μια κυβέρνηση που πρώτα απ όλα είχε τα κότσια να τα βάλει με την διαπλοκή...ναι τότε θα ήξεραν ότι όχι μόνο απλά γαβγίζει αλλά και δαγκώνει.
Γιαυτό όσο δεν δαγκώνεις  μην περιμένεις ποτέ να σε πάρουν στα σοβαρά.Μήπως ήρθε η ώρα?


Από τον Ιωνάθαν

Η συμφωνία είναι κακή, παρ΄όλο που έχει και θετικά στοιχεία όπως το αναπτυξιακό πακέτο και η αναδιάρθρωση του χρέους (αν επιτευχθεί ). Το τελικό ισοζύγιο είναι αρνητικό .
Ας δούμε λοιπόν τι έφταιξε: 
Πρώτα απ' όλα ο χυδαίος πολιτικός ρατσισμός των δανειστών και κυρίως των Γερμανών και των δορυφόρων τους. Είναι πολιτικός ρατσισμός να μη μπορείς να ανεχτείς μια κυβέρνηση που εξέλεξε
δημοκρατικά ο λαός μιας χώρας γιατί έχει διαφορετική πολιτική και οικονομική θεώρηση από την δική σου καταπατώντας βασικές αρχές της Ε.Ε. Και είναι χυδαίο αυτός ο πολιτικός ρατσισμός να σε οδηγεί σε ωμό εκβιασμό με σκοπό την ταπείνωση και εκδίκηση ενός λαού γι' αυτή του την επιλογή προς παραδειγματισμό .
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι : "Το ότι σας επιτρέπουμε να κάνετε εκλογές, δε σημαίνει ότι μπορείτε να βγάλετε και όποια κυβέρνηση θέλετε "!!!!!
Αυτοί λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εταίροι ή σύμμαχοι. Αν έχεις τέτοιους συμμάχους , τί τους θέλεις τους εχθρούς;

Και τώρα οι εντός της χώρας .


Αν η παραπάνω διαπίστωση για μερικούς αποτελεί έκπληξη , ένα αριστερό κόμμα με Μαρξιστικές αναφορές δεν επιτρέπεται να ... πέφτει από τα σύννεφα , γιατί αυτό έπρεπε να είναι ένα από τα ενδεχόμενα που έπρεπε να είχε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει. Γιατί αυτός είναι ο καπιταλισμός , αυτή είναι η ΕΕ, αυτή είναι η ΟΝΕ, και αυτά περίπου προβλέπουν οι συνθήκες του Μάαστριχ και του Άμστερνταμ. 

Ενα Ρωμαϊκό γνωμικό λέει " Αν θέλεις ειρήνη πρέπει να ετοιμαστείς για πόλεμο (Si vis pacem, para bello). Και η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη για πόλεμο παρ΄όλο που έκανε σκληρή διαπραγμάτευση.
Προετοιμασία για πόλεμο σημαίνει πλαν Β. Είναι παράδοξο όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές να έχουν πλαν Β για την περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων εκτός από τον άμεσα ενδιαφερόμενο, δηλαδή την Ελληνική κυβέρνηση . Το ότι η προεκλογική ευρωτρομοκρατία των κομμάτων ( ΝΔ Ποτάμι , Πασοκ) και ΜΜΕ δεν επέτρεπε την δημοσιοποίηση τέτοιου πλάνου δεν σημαίνει ότι ο Σύριζα δεν έπρεπε να είχε επεξεργαστεί ένα πλαν Β. Ετσι πήγε στον πόλεμο (γιατί για πόλεμο επρόκειτο) με άσφαιρα πυρά και αναγκαστικά συνθηκολόγησε . Δεν ενισχύει την διαπραγματευτική σου ικανότητα η μία και μόνη επιλογή, η συμφωνία.

Σε αυτές τις ευθύνες του Συριζα αν προστεθούν και οι σημαντικότατες ευθύνες της αντιπολίτευσης με την ενιαία γραμμή υπονόμευσης , έχουμε την εξήγηση για αυτή την εθνική τραγωδία.

Οταν λέμε αντιπολίτευση εννοούμε τα κόμματα ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ταυτισμένα με τα ΜΜΕ με ενιαία γραμμή υπονόμευσης της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης από τη μία, και ενθάρρυνσης των δανειστών από την άλλη . Και δεν αναφέρομαι στις παρασκηνιακές παρεμβάσεις προς τους δανειστές (του τύπου μην υποχωρείτε θα τους ρίξουμε ) ούτε στις εμετικές κραυγές " Γερούν γερά " και " Ελπίζω να μην υποχωρήσει το ΔΝΤ " αλλά στην επίσημη κοινή στάση και των τριών κομμάτων που συνίσταται στο "υπογράψτε πάση θυσία", "αργείτε "." δώστε τα όλα "," οποιαδήποτε συμφωνία εμείς θα την στηρίξουμε ".Ενα ιστορικό παράδειγμα αρκεί για να καταδείξει πόσο καταστροφική για την χώρα (όχι για την κυβέρνηση ) ήταν η τακτική αυτής της αντιπολίτευσης . Τον Αύγουστο του 1976 στην κρίση με την Τουρκία για το Αιγαίο , η τότε αντιπολίτευση ο Ανδρέας Παπανδρέου ενίσχυσε τα μέγιστα την διαπραγματευτική θέση του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή (κατ' ομολογία του ιδίου του Καραμανλή ) λέγοντας εκείνο το ιστορικό "Βυθίσατε το "Χόρα " .Σκεφτείτε αντί αυτού να έλεγε "Οχι πόλεμο , ΠΑΣΗ θυσία συμβιβασμό , δώσε το μισό Αιγαίο εμείς στηρίζουμε" )

Δυστυχώς το Πασοκ του 2015 μαζί με τη ΝΔ και το ποτάμι των νταβατζήδων αντί του "Βυθίσατε το "Χόρα " έφτασαν στο "Βυθίσατε την κυβέρνηση μαζί με τη χώρα "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου