Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Όταν η Σαββαΐδου «χάριζε» φόρους στα κανάλια



Οι μόνοι που δεν πληρώνουν φόρους σε αυτόν τον τόπο είναι καθώς φαίνεται οι εφοπλιστές και οι καναλάρχες. Και καλά οι πρώτοι, μπορούν εθελοντικά αν θέλουν να προσφέρουν κάτι από το... υστέρημά τους, τα κανάλια όμως απαλλάσσονται και από αυτή την υποχρέωση ακόμα.

Δημήτρης Κανελλόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών


Βέβαια, τώρα, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (η κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου, παρακαλώ) δείχνει υπερβολική ευαισθησία σε άλλα θέματα!

Και διατάσσει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους, σχετικά με το χακάρισμα των ΑΦΜ από τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά το δημοσίευμα της Καθημερινής. Να δούμε τι θα βγάλει ηΕΔΕ της ανεξάρτητης Κατερίνας Σαββαΐδου.

Να υπενθυμίσουμε μόνο πως ήταν η ίδια, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, όταν με εγκύκλιό της δυο-τρεις μέρες πριν από τις εκλογές απάλλασσε τα τηλεοπτικά κανάλια από την υποχρέωση να πληρώσουν μέσα στο 2015 φόρους για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις - το είχε αποκαλύψει η «Εφημερίδα των Συντακτών» αν θυμάστε, διαβάστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ το ρεπορτάζ μας για το... «επίδομα παπαγάλου».

Έτσι, μεταφέρθηκαν εκατομμύρια ευρώ εισπράξεων για το κράτος, από το 2015 στο 2016 (οπότε κι έχει ο Θεός).

ΕΔΕ, δεν έγινε ποτέ. Τσιμουδιά, τότε, θυμόμαστε η κυρία Σαββαΐδου, ούτε λέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου