Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η Συγνώμη τους μας προσβάλει



Εμένα προσωπικά η συγνώμη τους με προσβάλει.Δηλαδή με θεωρούν κορόιδο?



Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για να φύγουν οι άλλοι αλλά και γιατί είχε τον Αλέξη...αν δεν τον είχε θα επέλεγα άλλο κόμμα ήδη από το 2012....εννοείτε ότι αν είχε τον Λαφαζάνη το 12 δεύτερο κόμμα θα ήταν είτε οι ΑΝΕΛ είτε η ΔΗΜΑΡ και ευτυχώς σταθήκαμε τυχεροί

Ο πολίτης ξέρει πολύ καλά τι ψήφισε.Αν υπάρχουν κάποιοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να τρώνε με χρυσά κουτάλια η για να γίνουμε Βόρειο Κορέα τότε χάρισμα σας...αν και έχουν άλλες επιλογές αυτής της λογική.

Το εκλογικό σώμα έχει ωριμάσει τα 5 τελευταία χρόνια.Όσοι τράφηκαν και συνεχίζουν να τρέφονται από το παλαιοκομματικό κράτος ξέρουν τι θα ψηφίσουν...όπως ξέρουν και τι θα ψηφίσουν οι δημοκρατικά σκεπτόμενοι πολίτες.


Γράφει ο Νίκος Γεωργακόπουλος

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ


Σε κάθε εποχή, επιβάλλεται γιά κάποιο διάστημα μικρό ή μεγαλύτερο, μια μόδα. Στον Κινηματογράφο γιά λίγα χρόνια ήταν τα καουμπόικα, μετά οι ταινίες καράτε, μετά τα πορνό, οι ταινίες καταστροφής κλπ.
Στην Πολιτική, στις μέρες μας, ζούμε ένα πρωτότυπο φαινόμενο. Βγαίνουν κάποιοι Πολιτικοί - μικρού, μεσαίου ή και μεγάλου βεληνεκούς - και ζητούν συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, διότι του είπαν να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον παρέσυραν.
Σ' αυτούς απευθυνόμενος - ως απλός Πολίτης που είμαι - τους λέω τα παρακάτω.

1ον. Όσον με αφορά, ας κοιμούνται ήσυχοι. Ας μην έχουν τύψεις. Δεν θέλω να μου ζητήσουν συγγνώμη. Είχα χίλιους δυό λόγους να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ την 25η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους. Κανείς δεν μου 'ταξε καραμέλες για να τον πλησιάσω κι όταν τα κατάφερε, μού 'δωσε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και παραπλανώντας με, μου υπέβαλε τι θα ψηφίσω. Έχοντας τον καλώς εννοούμενο εγωισμό ανέλυσα - σύμφωνα με τις δυνατότητές μου - συνολικά την κατάσταση και ψήφισα αυτό που εγώ αποφάσισα.

2ον. Με κάθε σεβασμό, επισημαίνω, ότι έχουν πολύ μεγάλη ιδέα γιά τον εαυτό τους, αν νομίζουν ότι ο Ελληνικός Λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ επειδή του το είπαν αυτοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 36,5% άρα δεν έχουν κανένα λόγο να ζητήσουν συγγνώμη από το υπόλοιπο 63,5%. Το οποίο 63,5% ψήφισε ΝΔ των κκ. Σαμαρά, Άδωνι και Βορίδη, ΠΑΣΟΚ των κκ. Βενιζέλου, Λοβέρδου, Χ.Α. των κκ Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη κλπ, Ποτάμι, του κ. Στ. Θεοδωράκη με τα στελέχη του (Γερούν γερά) στον αστερισμό του Βάστα Ρόμελ, κλπ κλπ.
Όλοι αυτοί προφανώς έπραξαν σοφά. Διότι αν είναι αμαρτία να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα επί ποινή εξομολόγησης κι αυτομαστιγώματος, προφανώς το σωστό ήταν να ψηφίσεις κάποιον απ' τους άλλους. Ή να βγάλεις την ουρά σου απ' έξω, ως Πολίτης, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο ή κάνοντας αποχή.

Το παραπάνω σχόλιο το έγραψα για να συμβάλω, όσο γίνεται, στην προσπάθεια εξάλειψης των τύψεων και της μελαγχολίας που έχει προκληθεί σε επιφανείς, πρώην Συριζαίους συμπολίτες μας, οι οποίοι θεωρώντας ότι μας παρέσυραν, οδεύουν προς την κατάθλιψη. Δεν υπάρχει λόγος. Δεν μας παρασύρατε. Μόνοι μας το κάναμε. Ηρεμήστε. Και κυρίως, με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω, ξεκαβαλήστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου