Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους πολλούς ιδιοκτήτες - του Τάσου Παππά



Συμπέρασμα: Έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα ότι εκείνη η πλευρά που κατέχει τους τίτλους ιδιοκτησίας βγαίνει κερδισμένη σε βάθος χρόνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είχε δίκιο. Ωστόσο το αποτέλεσμα μετράει.


Τάσος Παππάς στην Εφημερίδα των Συντακτών


Ακούγοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα υπόλοιπα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας να αναφέρονται στο πρώην κόμμα τους με τη φράση «ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ» αναρωτιέται κανείς αν έχουν αίσθηση των μεγεθών.

Έτσι μιλάνε μόνο όσοι έχουν τη βεβαιότητα (η πεποίθηση δεν είναι ασφαλές κριτήριο) ότι το εγχείρημα τους, που βγήκε από τα σπλάχνα ενός σχηματισμού, έχει στο κομματικό επίπεδο και στο ακροατήριο της παράταξης το μεγαλύτερο εκτόπισμα. Συμβαίνει όμως αυτό με τη ΛΑ.Ε; Δεν προκύπτει από πουθενά.

Απ' όλες τις ενδείξεις που έχουμε στη διάθεση μας συνάγεται η εκτίμηση ότι το μεγαλύτερο μέρος του στελεχικού δυναμικού και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησαν την επιλογή των παραγόντων της Λαϊκής Ενότητας.

Ενδεχομένως, πίσω από την προσέγγιση αυτή, περί εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρχει η άποψη των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας ότι μόνο το κόμμα τους δικαιούται να μιλά στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτό συνεχίζει να τηρεί τις δεσμεύσεις, ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε το πρόγραμμα και τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στο παρελθόν. Όλες οι κινήσεις που αποσκίρτησαν από τις μητρικές παρατάξεις και πήραν τη μορφή κόμματος παρόμοια λογική επιστράτευσαν. «Εμείς είμαστε το καλό ΠΑΣΟΚ, οι άλλοι έχουν προδώσει τις αρχές του» έλεγαν οι διαγραμμένοι από το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο των μεγάλων συγκρούσεων.

«Η Πολιτική Άνοιξη εκφράζει αυθεντικά τις αρχές της συντηρητικής παράταξης και όχι η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας» τόνιζε ο Αντώνης Σαμαράς όταν αποχώρησε από το κόμμα του.

Σήμερα ξέρουμε πολύ καλά που βρέθηκαν οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ-πολλοί επέστρεψαν στην κοίτη τους, μερικοί πέρασαν στις τάξεις της Αριστεράς και κάποιοι πήγαν σπίτι τους απογοητευμένοι.

Σ' ότι αφορά τον κ. Σαμαρά η διαδρομή του είναι γνωστή. Κράτησε για κάποια χρόνια την Πολιτική Άνοιξη ανοιχτή και στο τέλος επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία για να φτάσει μέχρι τη θέση του αρχηγού και του πρωθυπουργού.

Συμπέρασμα: Έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα ότι εκείνη η πλευρά που κατέχει τους τίτλους ιδιοκτησίας βγαίνει κερδισμένη σε βάθος χρόνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είχε δίκιο. Ωστόσο το αποτέλεσμα μετράει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου