Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φύτρωσαν λόγω μνημονίου...



  •  ο Αλέξης Τσίπρας στρέφει επιτέλους τον Συριζα εκεί που έπρεπε να στραφεί από καιρό: στην κοινωνική βάση των 2 περίπου εκ. πολιτών που τον στήριξαν και οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους προέρχονται απ την ίδια κοινωνική βάση που κάποτε ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ.




Γράφει ο Βασίλης Φαναράκης

Στο άρθρο του για την κληρονομιά του Α. Παπανδρέου (ποσό καίριες ήταν οι παρατηρήσεις του φάνηκε απ τις ασύμμετρες, στα όρια του γραφικού, αντιδράσεις που προκάλεσαν) ο Αλέξης Τσίπρας στρέφει επιτέλους τον Συριζα εκεί που έπρεπε να στραφεί από καιρό: στην κοινωνική βάση των 2 περίπου εκ. πολιτών που τον στήριξαν και οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους προέρχονται απ την ίδια κοινωνική βάση που κάποτε ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ. Διότι οι άνθρωποι αυτοί, που κάποιοι στον προ διάσπασης Συριζα, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι περίπου… φύτρωσαν λόγω μνημονίου, δεν είναι όλοι τους «χαραμοφάηδες δημόσιοι υπάλληλοι» , δεν παίρναν μίζες , δεν έπαιζαν όλοι με τις φούσκες στο Χρηματιστήριο, δεν είχαν όλοι τους από δυο εξοχικά και τρία αμάξια. Επίσης δεν είναι «ιδεολόγοι μαρξιστές» , δεν ξέρουν το «Κεφάλαιο» του Μαρξ  απ έξω, δε μπορούν ανά πάσα στιγμή να πετάνε τσιτάτα του Λένιν, δε θα ζούσαν ποτέ σε «οργανωμένες κομούνες»  και δε θα μπορούσαν να δεχτούν να ζήσουν τρώγοντας χόρτα και πέτρες σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης με την ΕΕ και άμεσης χρεοκοπίας, πράγμα που στα μάτια διαφόρων ψευτοεπαναστατών του περιθωρίου (ΛΑΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ) τους κατηγοριοποιεί ως «μικροαστούς»

… Οι άνθρωποι αυτοί όμως είναι άνθρωποι προοδευτικοί ,σαν αυτούς που πήραν πρόσφυγες απ τη Συρία σπίτια τους(σε αντίθεση με τους λαλίστατους των «κινημάτων») , είναι άνθρωποι που θέλουν να τελειώσει το ατελείωτο «πάρτι» διαφθοράς και παρακμής σε Υγεία , Παιδεία, Δικαιοσύνη .Θέλουν να ζήσουν επιτέλους σε ένα κράτος σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς τα διαρκή «αναχώματα» της γραφειοκρατίας και των «ημετέρων» του παλαι ποτέ δικομματισμού. Θέλουν , πολύ απλά να πάψουν να ζουν σε μια ευρωπαϊκή Ουγκάντα (λίγο άδικη η σύγκριση βέβαια, το ’10 που μπήκαμε στα μνημόνια, η Ουγκάντα είχε μικρότερο έλλειμμα από μας).

Δε ξέρω αν υπάρχουν ορισμένοι μέσα στο Συριζα που μπορεί να νοσταλγούν τις «ένδοξες» μέρες του 4% …εύχομαι να μην υπάρχουν, γιατί τα γεγονότα τους έχουν ήδη ξεπεράσει.

Το να οριστεί ο Συριζα ως διάδοχος του ΠΑΣΟΚ που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και αύξησε τους μισθούς κατά 40% ( και ΟΧΙ δε φταίει αυτό που φτάσαμε στη κρίση..!) δεν είναι απαραίτητα κακό, κακό θα ναι για το Συριζα να καταντήσει το «ΠΑΣΟΚ της Χρημαστηριακής φούσκας και της εξοπλιστικής μίζας» , το ΠΑΣΟΚ που ως «προοδευτικό κόμμα» δεν είχε τίποτε απολύτως να πει όταν εν ετει 1997 διευθυντής (πασόκος) σε λύκειο του Βόλου απαιτούσε από τους μαθητές να κουρευτούν με την ψιλή !

Την αποτροπή του ξεπεσμού αυτού, «από Αντρέα σε Σημίτη» , μόνο ένα μαζικό και οργανωμένο κόμμα απόλυτα γειωμένο με την κοινωνία (την πραγματική, όχι τη φαντασιακή..) μπορεί να εξασφαλίσει. Έτσι κι αλλιώς πάντως η Ελλάδα της μεγάλης αρπαχτής έχει πεθάνει οριστικά. ΝΟ ΜΟΝΕΥ ΝΟ ΗΟΝΕΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου