Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Στο πλευρό του ΚΚΕ και του Ποταμιού οι μεταλλωρύχοι της ΧαλκιδικήςΧωρίς σχόλια για να μην παρεκτραπώ....


Από την ΑΥΓΗ


Ανακοινώσεις στήριξης προς το ΚΚΕ και το Ποτάμι εξέδωσαν τα Σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, σχετικά με την στάση των δύο κομμάτων στο ζήτημα της παύσης των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός.

"Εμείς οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό που βιώνουμε μήνες τώρα ΔΕΝ είναι η αριστερά. Η αριστερά ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου. Η αριστερά δεν έπαιζε και δεν θα παίξει ποτέ πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες εργατών", αναφέρουν τα Σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής.

"Εμείς τιμούμε την στάση του ΚΚΕ, το οποίο σταθερά στην πορεία του βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπου και αν αυτοί δουλεύουν, χωρίς να τους διαχωρίζει σε καλούς και κακούς ή δικούς μας και των άλλων, όπως πρόσφατα επιβεβαίωσε και με τις δηλώσεις του ο Γ.Γ. του Κόμματος κος Δ. Κουτσιούμπας", προσθέτουν.

Όσον αφορά το Ποτάμι, τονίζουν πως "ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης, αντί να μαλώνει τον πρόεδρο του Ποταμιού, επειδή στην επικοινωνία του με την υπηρεσιακή κυβέρνηση ζήτησε το αυτονόητο, την τήρηση δηλαδή της νομιμότητας, καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του σχετικά με το καταστροφικό λάθος που έκανε και έπεσε στις πλάτες εργαζομένων, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια της ντόπιας υποψήφιας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη".

"Βλέπουμε ότι ο πρόεδρος του Ποταμιού κος Σταύρος Θεοδωράκης, γνωρίζει το θέμα μας πολύ καλύτερα από τον πρώην αρμόδιο υπουργό, ο οποίος ακόμα και τώρα ψηφοθηρεί. Τα ανώτατα δικαστήρια έχουν αποφανθεί πολλάκις και το σύνολο των κομμάτων στηρίζει την νομιμότητα και απαιτεί πρωτοβουλίες προς την οριστική λύση του προβλήματος μας. Πάνο Σκουρλέτη δεν φταίμε εμείς που εργαζόμαστε σε μια νόμιμη επένδυση. Το Ποτάμι ασχολείται με το θέμα μας πολύ πριν εσύ γίνεις υπουργός, ίσως θα έπρεπε να τους ζητήσεις ευγενικά να σε ενημερώσουν αφού εμάς μας απαξιώνεις", καταλήγουν.